Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
izommanvagyok 2025. 09. 30. 09:03
Előzmény: #258014  J0hnnyEnglish

Nekik nyugatra ki vannak építve finomítók nem orosz olajra optimalizált ahogy nekünk
Beruházási költség jelentős ha az Adriát fel akarjuk újítani mert igy nem elégséges és a finomítókat átalakítani.
Kezdjük azzal hogy 4 éve nem is jön EU pénz! Energia függetlenedésre  panel programra vasútra stb.
Gazdag országokkal hasonlítasz össze Cseh Osztrák. ,  és azt is felejted el Ausztriát ez a háború még jobban megütötte meg a menekült válság mint minket ott úgy emlékszem még rosszabb a GDP egy ideje.
Na léptem megyek úsznia tengerbe sziasztok
N0MAD 2025. 09. 30. 09:02
Előzmény: #258008  Second Wave
Nem is kifejezetten az állami bérlakásprogram mellett tettem le a voksomat, simán működhet hogy béreljenek piaci alapon,  és különböző feltételek mentén (gyerekszám, társadalmi hasznossága a szakmának, önképzés  vagy amire csak terelni akarják a fiatalokat) a támogatás mehet egy lakástakarék alapba, nem elkölthetően.
Már ha abban gondolkozunk hogyan tartsuk itt a fiatalokat, nem pedig azt mondjuk az érdekeiket nézve mint gandalf hogy “fly you fools”.
Szóval persze igazad van, de az állam rossz gazda gondolata mellett azért végezhet(ne) hasznos tevékenységeket is, nem tudom miért, ötletelek, talán az adófizetés fejében. 
De visszatérhetünk a realitásokhoz persze.
slash
slash 2025. 09. 30. 08:57
Előzmény: #258016  slash
Izomman havi 10e adókedvezményért neki felégeti neked a fél világot! Szerinted mire számítsak? :-) 
izommanvagyok 2025. 09. 30. 08:54
Ő róla beszélsz? 
ÉN redszeresem nézem őt is Bokrost is (mazohista vagyok ) sőt az  Bod PÉter Ákost is és még sok mást is
Ti néztek közgazdász értelmiségieket a jobboldalon  elemzéseket? nem hinném!
https://www.youtube.com/watch?v=gykhu-EBlx0
  Ő meséli el milyen igazságtalan az egykulcsos adó .. Hát tényleg mikor aki 10 szer többe teres 10 szer többet adózik a 15 % al.  Nem mindenki minimálbérestől a milliós fizetésig fizet egységesen 150 ezret hanem aki 100 at fizet 15 ezret fizet!
MÁsik  a vagyonadó kérdése nevetséges az egész milyen jogállamban demikoráciában lehet MÉszárostól bármit is elvenni mikor jogilag megkérdőjelezhetetlen? KOmmunizmusban lehet ilyet pofára vissza venni elkobozni. MÁsik ő is elismeri a vagyonosok fogják elvinni 5 milliárd felett( de  ez 1 milliárd lenne tudjuk) a vagyonokat kimenteni sok vagyonos offshore használ magán tőke alapokat amiket ő is felsorol lehetetlen megfogni a lovét.
EGy csomó mindenről részletesen nem említ mit tenne a multi adókkal miből mi lenne honnan lenne fedezet ő is csak a népszerű dolgokat mondja el. Azon se csodálkoznék ha ő lenne az ellenzék agytrösztje, de ő is már hűti a kedéleket a vagyon adóból közel sem lesz megoldva az a költségvetési lyuk  amit az áfa csökketés fog okozni. 0 % os áfát vizionál elmondom mi lesz a kereskedő úgy lenyeli az áfát mint a sicc.
EGyébként mutatják a felső decilis is egy grafikonon 280 milliója van a felső tizednek ( kozéposztály) 88 mft értékpapír és 192 mft ingatlan vagyon ami lehet egy budai lakás is manapság..
Kit lehet megtalálni és elkapni? Hát pont ezt a réteget aki nem fog offshorba menekülnikülföldre a házávalkis értékpapírjával..
természetesen a ZOLI   hogy szokták mondani PC  nem mond ilyeneket kiket kéne megadóztatni  a lovéért sőt azt mondja, hogy szegény középosztály nem erős nem szabad megadóztatni. 
slash
slash 2025. 09. 30. 08:54
Előzmény: #258000  N0MAD
Hagyjuk. Túl boomerre vettem a dumát. Nem mondtam hogy legyen szar a fiataloknak IS. Tudom hgy kurva szar és nehéz most is. Azért a fiatalok költési kedvét ne becsüljük le! Mert tudnak élni! A lehetőségek ma is megvannak. Lehajtott fejjel csinálni kell és kész. Emlékszem mikor a házat vettem már 41 voltam. nagyjából minden IS szar volt a házban és körülötte. Bementem hétfőn a melóba. Ki hol volt hétvégén? 
Albérlő Kollégák: PÁrizs, Róma,. Tokió
Én: szennyviz csatornát ástam 50méter szakaszon 1 méter mélyen  mert nem ment le a szar. 
Na, erről beszélek. Erkölcsi elégtétel? Hol? Kinek? Miért? Hogyan? 
Szarik itt mindenki mindenkire. Én rám is szartak, én mégis mit tegyek?  Élem a szaros kis életem dolgozom, vedelek, örülök hogy élek. :-)
EURHUF_goes_to_haven 2025. 09. 30. 08:50
Előzmény: #258013  izommanvagyok
Bocsi de kormány alamizsnája az olyan mint a kutya vacsorája, inkább álok a saját lábamon nyugaton, mint kuncsorgok a kedvezményekért ....
#258003 --> erre meg valahogy nem jött válasz... 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 09. 30. 08:49
Előzmény: #258010  izommanvagyok

Lehet mi buborékban, te viszont sötétségben.
Kérdem én, de komolyan, ha mindenki szembe jön veled az autópályán és villogtat, akkor vajon mi a helyes irány?
Soroljak rá pár példát?
- Ausztriának, Csehországnak... nincsen tengerpartja, mégsem kerül 3x annyiba sem az üzemanyag, sem a gáz, sem a villany.
- Mivel a gáznak és az üzemanyagnak világ piaci ára van, szerinted a kinek a zsebében landol az Orosz energiahordozókon nyert különbözet?
- Szerinted adót minek fizetünk?
izommanvagyok 2025. 09. 30. 08:45
Előzmény: #258011  EURHUF_goes_to_haven

Ez mind ellenzéki elferdített média híre amiket linkeltél. Kormánypárti oldalakat is tudsz linkelni? NÉzegesd meg azt is és vont le a következtetést Tóni egy 1 órás elemzést adott elő érdemes végignézni csak kérdem ha nem vagy  BUROKBAN végignézted??? vetted rá az időt azt godolod mg mindig EUROSTADT ellenzőrzés alapján EU országként manipuláltak a grafikonok az előadásban?
https://www.youtube.com/watch?v=xvd1te3k5Z4
Ja várj tudom a választ végig sem vagy hajlandó nézni...!
Értem és még én vagyok a burokban nevetséges!
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 09. 30. 08:43
Előzmény: #257999  izommanvagyok

Eléggé korlátolt vagy agyilag! 
"ilyen bőkezű adókedvezmény és SZJA mentesség nincs még egy más országban"
szerinted miért?
Nem adom és keresem neked meg a választ rá, legyen annyi elég, hogy Pogátsa Zoli egy 60 perces diskurzusban mesél erről neked közérthetően, keress rá.
Én nem a kedvezményekre akarom építeni az életem, -eddig sem erre apelláltam- és nem is ajánlom neked és másnak se, hogy erre hosszútávon berendezkedj(en).
EURHUF_goes_to_haven 2025. 09. 30. 08:41
Előzmény: #258009  izommanvagyok
Elmész ám te a bánatosba... hány embernek kell adatokkal megcáfolni mire abbahagyod a propagandát ?
https://24.hu/belfold/2025/09/29/szegenyseg-adat-ksh-beismeres-tevedes/
https://444.hu/2025/09/29/ujraszamoltak-a-buheraszagu-adatokat-es-kiderult-hogy-sokkal-tobben-vannak-a-szegenysegi-kuszob-alatt
https://www.valaszonline.hu/2025/04/01/eu-silc-magyarorszagi-jovedelemadok-kutatoi-elemzes/
Kend a hajadra a KSH adataidat! Aki elhiszi, hogy a szegénységi küszöb fölött manipuláció nélkül születik ilyen eloszlás... bértroll.
És te nevezet magad közgazdásznak ?? légyszíves add vissza a diplomád...
izommanvagyok 2025. 09. 30. 08:40
Előzmény: #258005  EURHUF_goes_to_haven

Egyébként pontosan ez bizonyítja egy burokba vannak az ellenzékiek csak azt hiszik el amit az ellenzéki média mond. A másik oldalt meg sem nézik mint egy értelmes ember , hogy tudjon reálisan dönteni hisz egyből azt mondjátok hazugság az egész. 
Nevetséges és még engem ostoroztok én vagyok burokban.. A burokban ti vagytok én minden oldalt még ha nem TETSZIK akkor is MEGNÉZEM!  Mert kíváncsi vagyok hogy gondolkodtok mitől vagytok ILYEN BUROKBAN! 
izommanvagyok 2025. 09. 30. 08:36
Előzmény: #258005  EURHUF_goes_to_haven

A KSH ha annyira képzett vagy elmondom az EUROStADT alapján végzi a számításokat hazudozásra csalásra nincs lehetőség EU ország lévén különben miért nincs a GDP is lehazudva? simán akkor kínai mintára kimutathatnának 3-4 % os GDP növekedést és behuzzák a valasztást ilyet nem lehet csinálni az EU ban ellenőrzik a számokat!
HIdd csak el amit a Tóni előad minden szó igaz!
Second Wave 2025. 09. 30. 08:34
Előzmény: #258000  N0MAD
1) Az előző bérlakás ciklus vegytisztán megmutatta, hogy az akkori gazda (állam+önkori) képtelen a  tulajdonosi érdekeit képviselni és kótyavetye lett. Igen, politikai haszonért cserébe.
2) Azóta eltelt 20-25 év. Épült pár fészekház. Az önkorik megmutatták, hogyan gazdálkodnak a rájuk bízott ingatlanvagyonnal. Manapság is jönnek a hírek a családi ezüst privatizációjáról.
3) Van úgy, hogy nem adunk esélyt a 3. elbaltázásra. Nem azért mert ne lenne papíron hasznos a bérlakásprogram. Persze, hogy az. Csak. A magyar néplélek egyszerűen nem alkalmas a közvagyon korrekt menedzselésére. A lakás első ciklusa után esedékes felújítás helyett kótyavetye pedig nagyon drága megoldás. De aki szerint az önkori + állam képes bérbeadóként érdeket érvényesíteni a bérlővel mint szavazóval szemben, annak várom a tapasztalatait. Elnézést kérek a magyarozásért attól, akit ez bánt...
izommanvagyok 2025. 09. 30. 08:34
++++++++++++++++++++++++++++++++++
A lakásárrobbanás csak egy illúzió lenne az infláció miatt?   -- Nincs itt semmi látnivaló a magyar lakás nem túlértékelt!
https://www.youtube.com/watch?v=z8LdawninNU
++++++++++++++++++++++++++++++++
izommanvagyok 2025. 09. 30. 08:34

EURHUF_goes_to_haven 2025. 09. 30. 08:34
Előzmény: #257996  izommanvagyok
Hogyha a KSH adatit nem hiszem el, akkor szerinted a propagandaminiszterét majd elhiszem??? ugyan kérlek... 
DaGi 2025. 09. 30. 08:28
Előzmény: #257996  izommanvagyok
Napok óta Telex cikket lobogtatsz, mr. Libsimédia.
EURHUF_goes_to_haven 2025. 09. 30. 08:27
Előzmény: #258001  izommanvagyok
Engedd el ezt az örök albérlő dumát... 
Az hogy a te rokonaid szerencsétlenek és nem képesek sem a pénzel bánni, se olyan tudással nem rendelkezik amit megfizetne Jürgen.
Én tervezek venni, magyar munkatársam is vett (8 év kintlét után ~90% hitellel) de itt lehet 110% ban hitelt felvenni jó fizetés mellett (makler díjjak + felújítás is beleférjen).
Ahova suliba járok ott is az osztálytársam tavaly vett lakást közepes fizuval + feleség nőverállással + 2 gyerekkel. 
Ja hogy az nem a minmálbéres?? hát igen... piacképes tudás az kell hozzá. De ha válaszhatok, hogy itt fizetek egy alacsony hitelt vagy ott ? 100x inkább a német hitel. 
FR73 2025. 09. 30. 08:23
Előzmény: #257993  Törölt felhasználó
Mivel kb féláron van a lakás, és kb havi 0-10ezer Ft a tömegközlekedés többlete Pest megyéhez képest, ez a néhány évre bevállalt ingázás valós alternatíva lehet(ne) sokaknak.
izommanvagyok 2025. 09. 30. 08:21

Sokan látják külföldön reménytelen fél millió euroért lakást venni albérletből kitörni a magyar rendszer egészen egyedülálló itt egy MIchalik MÁrton video hogy tört ki egy magyar vette meg 10 % ra első lakását.Ilyen sehol nincs egész eu ban sem sehol örök albérlő maradsz kint! 
https://www.youtube.com/watch?v=mgq1zyPy67Q

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek