Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
nem kezeled megfelelően a murdoch szerzeményeit . ö az orbánista hablagyképzés mesterfokú plagizálója, amiben a szöveg tartalmi része nem számít, csak a dallama és az megfelelően sikerült neki most is, biztosan tudom . a helytelen, nem kellő műfajspecifikus megközelítésből persze van némi disszonancia észlelés, persze de az a megközelítés hibája, nem a vizsgálat tárgyáé
A cikk (2018-as) tézise a való életben megcáfolást nyert, mivel a covid utáni EKB tudta kezelni az olaszoknál is kialakuló válságot. Szerintem az olaszoknak nem az EUR bevezetése volt a gond.
J0hnny, ahogy írtam már, a Covid alatt vett lakásainkkal (amibe az életünk munkáját fektettük) euróban háromszoroztunk úgy, hogy azok a teljes felújítás költségét is kétszeresen kitermelték már. De amikor mi vásároltunk, a te generációd képviselői általában hülyének nézték azokat, akik ilyen "ócska retro lakásokba" fektetik a pénzüket. 😂
a te taktikás is zseniális azt játszod következetesen, hogy bármilyen felvetéssel kapcsolatban tudsz nekifutás nélkül ellenvéleménynek látszó de mindenképpen tagadó tartalmú szöveget írni, ha akarsz . jó játék, mindenképpen éleslátásra és fényes elmére vall szerencsés adottságaid vannak
különböző helyzetek mi egyszer ijedtünk meg, sőt inkább valósággal rettentően bepánikoltunk . az ágyunkat be kellett ásni a földbe nehogy a lövés után elsöpörje a szükségképpen mögötte tartózkodó kezelőszemélyzetet, és ezt az alföldi homokon gyakoroltuk, és ha pár órát üvöltöztek velünk akkor kb 20 centi mélyre sikerült elásatni velünk . a várpalota éleslövészetek a fű alatt volt 2 centi talaj, a többi mészkő, na abba elástuk magunktól is alaposan, de először a pár száz méterre lévő másik üteg lőtt, és amikor láttuk mekkorát ugrott tőle az ágyú, micsoda láng, füst és porfelhő kíséretében, előkaptuk pánikunkban az összes kéziszerszámot, és úgy téptük fel még a sziklát mélyebbre ásva a talpszárakat, mintha papírból lett volna . és ezt egy héten át naponta kb ötször-hatszor megismételtük, úgy hogy semmiféle verbális noszogatásra sem volt szükség . a mi szerkezeteink 44-ben hadrendbe állított szovjet technika volt . most néha láthatók ukrajnai felvételek hosszú időre stabilan beásott sokkal méretesebb szörnyetegektől, ami mögül eltakarodik mindenki a lövés előtt, és az elsütés is biztonságos távolságból zsinór segítségével megy, mi meg fogtuk közben az egészet
Ez nem vmi frusztráltságról szól, hanem a hatalomról/pénzről. Jövőre időközi választás, annyira nem véletlenül lőtték ki Trump mögül a srácot, mint ahogy az oroszoknál sem véletlenül potyognak ki a népek az ablakokon. Ha Trump sokat ugrál, túlságosan megpiszkálja a fed-et stb., akkor Kennedy sorsára jut, szvsz. Régebben, teljesen véletlenül belefutva, jó párszor hallgattam, jól beszélt, mondjuk azt sem tudtam, hogy kicsoda. Nem kell ezt túlgondolni, ez a politikai influenszerkedés nagy számokat tud hozni, nyomták ezt már Obamáék is, pedig az nem most volt.
Fater, én a balkáni háború alatt voltam határőr de ilyen szolgálat utáni kitárazás módja után minden egyes kicsapkodott lőszer után = 1 nap a futkosón! 90 lőszer+1 vak-al mentünk ki szoliba , lehet számolni! :-) 2 napom volt hátra és vasfegyelem vót. Az egyetlen szabálytalan műveletem az volt hogy Balassagyarmaton voltunk lövészeten és megmaradt két rekesz a PKM géppuskába , lusták voltunk visszacipelni így ellőttem őket és lebontottam a célokat amikre addig Ak63D-vel céloztunk.
Törölt felhasználó2025. 09. 12. 09:30
már többször jeleztem hogy nekem az ingatlanpiac leginkább egy igen változatos játszma, kommunikációs taktikai terep volt, és a mozgatórugók és hatásmechanizmusaik kiismerése, és főleg a befolyásolási taktikák fejlesztése volt és gyakorlati megvalósításuk volt ha jól haladtam, a pénz ami a zsebembe került csak kivédhetetlen következmény volt . a siemens szerint ez leginkább csak moralizálás, és érhetetlen hogy ilyen miért zajlik egy gazdasági fórumon . az olvasom, hogy annak a fiúnak akit most sajnálatos módon lelőttek amerikában az egyik módszere az volt hogy maga köré gyűjtött egy tömeg fiatalt beszélgetni kb azzal a mottóval hogy "győzz meg arról, hogy nincs igazam" . amíg csak multis értékesítő voltam szinte mindenhol zajlottak oktatások megbeszélések a meggyőzés lehetőségeiről, módszereiről, értelméről stb, és mindig két tábor alakult ki az egyik szerint úgyse lehel meg sem érdemes próbálni, a másik szerint érdemes megpróbálni de jól és akkor néha sikerülhet . az utóbbihoz tartoztam . egyszer volt egy főnököm, aki szentül hitte hogy nem lehet sikeres a meggyőzés és azt mondta próbájuk ki: válasszak egy témát, és próbáljak érveket faragni és ő pedig nemmel fog válaszolni és fogadást ajánlott hogy ő többször tudja azt mondani hogy nem, mint ahány érvet és ki tudok fundálni, sőt mondhatok bármit, ő eggyel többször tud nemet mondani mint én bármit . nem fogadtam, elhittem hogy meg tudja csinálni az ő taktikája ha következetes marad hozzá, mindig nyerő . hát ezt csinálja az Orbán, és elvtársai, és kb ezt csinálta a szegény lelőtt fiú . ettől pedig a játszmájába belépő közömbös vagy ellentétes indittatású tömegek egyik része egy idő után mellé állt, mert szeretik ők is a tuti nyerő taktikát magukénak tudni, és íme itt van ingyen felkínálva, másik része pedig frusztrálódhat különböző mértékben, ami szintén fontos cél, mert a frusztrált ellenfél legyengített ellenfél . a "gyere és győzz meg hogy nincs igazam" nem csak igazi duplafenekű játszma, hanem még többcélú is remek játszma . és most szomorú véget ért egy tehetséges művelője számára, bár a sajnálatos halála nem biztos hogy helyes következtetéseket eredményez mindenhol
Kampányszlogenre gondoltam, nem arra hogy a választásokig bevezetik :D Csak arra utaltam hogy erősen más az optikája a 3% feliratnak ha egy forint nevű vagy ha egy euró nevű pénznem van felpántlikázva vele. Vagy éppen egy török líra. :D
Nezd mi torten a 3%os kamatszintnel. 20%al magasabb lett az ingatlanar. Gazdagabb lettem? Nem. Ugyanaz az ingatlanom van. A gyerekem szegenyebb lett? Igen a gyakolatban, mert 30%al tobbet kellene kifizetni ugyanazert a joszagert... A teljes piac allami szabalyozss ala kerult. Az arakat is a politika hatarozza meg... Egy, qva panelert 35 honappal tobbett kell dolgozni mint juniusban mert egy hatalomehes geci ezt a szabalyt hozta. Sztem eleg egyertelmu mar az egesz piac mozgatorugoja.
A bolgárok ismerték fel, hogy azért előnyös nekik az EUR, mert nélküle egy korrupt rablóbanda lesz a politikai elitjük mindörökké, és örök sz@rban marad a gazdaságuk a környezetükhöz képest. Mert a Balkán és Kelet-Európa az erről.szól. Váltógazdaságban nyomjuk, hogy épp ki a legrosszabb. Most a románok is kihívtak minket, pedig ebben győzni látszottunk. Na itt mi még nem tartunk, mint a bolgárok.
Szerintem nem szukseges alacsony kamat. Kozemberkent nekem oly mindegy h par gazdasagi totumfaktum (politikus) szamara, nem megfelelo az 5-6%, mer 1%osnal tobbet tud lopni es jobban el tudja adni magat, hogy minél tovább tudjon lopni...
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link