Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 07. 28. 16:09
Előzmény: #251257  Spiller

lehet hogy tévedten
az legtöbbet az Élmunkás téri karon tanultál, az volt a jobb
ott tényleg nemzetközi szintű képzés zajlott, volt többféle szinesbőrű oktató is, meg az volt a leginkább interaktív
bocs ha az első tippjeim félrementek
Freszelés 2025. 07. 28. 15:59
Előzmény: #251258  Freszelés
én furcsa mód semmikor sem élősködtem a társadalmon évekig. furcsa mód bíróság elé se állítottak még és el sem ítéltek. szeretnék dolgos, becsületes embereket a saját településemre. Ez talán baj?
A bűnnek vannak következményei. Pl hogy nem költözhet az ember oda ahova akar. Tekintsünk erre így. letöltendő/pénzbírság mellé még egy két apróság. Én nem fogom sajnálni a bűnözőket ezért.
Freszelés 2025. 07. 28. 15:57
Előzmény: #251253  Pistike12
Nekem mondjuk ez tetszik. Én se akarnék a közelembe bűnözőket, de megjavultakat se. (Én nem hiszek abban hogy az emberek jó útra térnek).
Én a polgit megszavaznám, de félő hogy nem tartja magát ehhez, majd visszavonja vagy visszavonatják vele vagy ilyesmi.
És azt sem engedném be, aki nem dolgozott az elmúlt 5 évből legalább 4-ben. Meg ilyesmik. Sajnálom.
Spiller 2025. 07. 28. 15:56
Előzmény: #251252  Törölt felhasználó
nyomod a hurkasütők okoskodását. Feszültnek tűnsz nem viszik a drága cuccokat?   
Spiller 2025. 07. 28. 15:55
Előzmény: #251244  Törölt felhasználó
Sima kalkuláció kérdése melyik éri meg jobban bérelni vagy venni.  
Van értelme ezeknek az akcióknak értem is a célját van benne rendszer mégha kiütést is kapok tőle.  
A 3% hitel kézzelfogható közelségbe hozza az ingatlanvásárlást egy fiatalnak.  Egyben röghöz is köti. Ha nem adhatja ki más nem használhatja akkor nem fog elmenni külföldre dolgozni. És nézhetjük úgy is ez valóban a magyar családoknak szóló kedvezmény erre nem tudnak csak úgy rátelepedni a gyüttmentek. 
Azért láthattuk itt a bérbeadói oldalról az ügyeskedést, van kereslet akkor emelek 2-3-10%ot ha nem tetszik lehet elmenni. Ha mondjuk van egy család akinek gyereke munkahelye van és berendezkedett egy környéken akkor az nem csak annyi, összepakolok és megyek arrébb. A gyerek iskolája, barátai, különórái.. inkább kifizeti. Szerintem sok kiadásra ingatlan befektető bedobja az ingatlant a piacra. Nem ismerem mekkora az arány az ingatlanoknál  amik kiadásra vannak de szerintem egy nagy része reppen. Akik beragadnak ingatlan befektetésbe a hitelek miatt azok majd kedveskedhetnek a megmaradó bérlőknek.  Mindjárt bejön két kockázati tényező az egyik az ingatlanadó a másik az airbnb korlátozása a nemzetközi módon.  
Talán a kormányközeli ingatlanbefektetők is ezzel akarnak kiszállni. Nem ugyanazokkal az infókkal játszunk. 
Goldstein17 2025. 07. 28. 15:53
Előzmény: #251253  Pistike12
„"Az elmúlt időszak tapasztalata az, hogy a Városunkban garázdálkodó gazfickók túlnyomó többsége nem halasi” – indokolta Fülöp, akinek a tervével több probléma is akad." Ez valószínüleg ezután is így lesz, ha nem vehetnek ingatlant a településen.
Goldstein17 2025. 07. 28. 15:48
Előzmény: #251235  Törölt felhasználó
Nem vollt ott semmi múltidő, úgy tűnt mintha egyszerre lennél a Bosnyákon és a Cote d'Azur-on. Viszont ha már nem jártsz a Bosnyákra, honnan tudod hogy minőségi élelmiszert lehet ott kapni? A Culinárist nem keverném ide, ott minőségi friss zöldségeket , gyümölcsoket nemigen lehet kapni. Sajnos egyébként az a tapasztalatom,  hogy nagyon rossz az élelmiszer minősége Magyarországon. Ehető gyümölcsöt nagyon nehezen lehet venni, a húsokért is külön el kell zarándokolni egy normális henteshez.
Pistike12 2025. 07. 28. 15:37
Adj a kisembernek hatalmat 3.0
A kiskunhalasi polgármester a helyi önazonossági törvényre hivatkozva tiltaná meg, hogy büntetett előéletűek vegyenek ingatlant a városban
https://24.hu/belfold/2025/07/28/kiskunhalas-polgarmester-fulop-robert-helyi-onazonossagi-torveny-ingatlanvasarlas/
A torveny celja... Szíp munka. 3bol 3 csurhe mentalitas. 
Törölt felhasználó 2025. 07. 28. 15:36
Előzmény: #251249  Spiller

a stílusod,  szókincsed, és kommunikációs fordulataid alapján a legmagasabb iskolai végzettséged 3 évnyi, hetvenes évek végi Majakovszkij utcai taxi droszton eltöltött állami finanszírozású nappali és éjszakai tagozaton szerezted
de lehet hogy néhány szemeszterre átmentél a Marx térire is
ugyanazok, ugyanazt tanították mindkét helyen
az egykori oktatóid büszkék lennének rád,ha olvadhatnák amiket kiadsz itt magadból rendszeresen
Spiller 2025. 07. 28. 15:30
Előzmény: #251250  Zanza2
Nem értek hozzá, a magam részéről semmilyen mozgalmat nem támogatok. Hmmm hazudok mert a nők "nem hordunk melltartót szabadság van" mozgalmat teljes mellszélességgel támogatom.  Alkatilag is inkább magányos farkas mint falkatag. Bár van saját falkám de meghagyom a szabadságukat. :)
Zanza2 2025. 07. 28. 15:11
Előzmény: #251249  Spiller
Tudtommal a harcosok ti vagytok, még klubotok is van...
Spiller 2025. 07. 28. 15:08
Előzmény: #251235  Törölt felhasználó
Persze nem értik, max egy harci bégetésre telik tőlük. Persze ijedten néznek körbe nehogy csak egyedül harcibégessenek. :D    Nem is kell érteniük a 80/20as szabály alapján.   
Zanza2 2025. 07. 28. 15:05
Előzmény: #251236  Phylaxa
Én Putyinnak hiszek, 2022-ben mondta, hogy Magyarország ötödáron kapja a gázt.
Akkor úgy van. 
berlini
berlini 2025. 07. 28. 14:56
Előzmény: #251243  Murdoch

Törölt felhasználó 2025. 07. 28. 14:03
Előzmény: #251244  Törölt felhasználó

a szombaton meghirdetett második vidéki panelkám is lehet hogy ilyen sorsra jut
meg sem próbáltam bérlővel együtt eladni, és hála isten hogy belementek a gyors kiköltözésbe, pedig januárig szól az egyoldalúan fel nem mondható határozott idejű szerződésük
.
segítséget kértek a megvalósításhoz, és segítettem
visszautaltam nekik majdnem az egész kauciót úgy hogy még nem láttam az állapotokat, és még ma is benne vannak
Törölt felhasználó 2025. 07. 28. 13:53
Előzmény: #251243  Murdoch

jeles
orbánista verselés tantárgyból
úgyanolyan haszontalan mintha nem csak dagi hasonmásversenymű lenne, lenne hanem eredeti felcsuti hiteles tanúsítvánnyl ellátott fing
.
meghágtad már ma is az Eigert?
Törölt felhasználó 2025. 07. 28. 13:48
találtam egy érdekes hozzászólást máshol:
"
Ebben az a legszebb, hogy ebben a formában feltolja a lakásárakat ÉS a bérleti díjakat is, mert valószínűleg egy halom eddig kiadott ingatlan megy hosszútávú befektetésnek. (Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy ki lehessen adni a támogatásból vett ingatlant. Azt mondom, hogy el kellene tiltani a közügyektől, akinek ez a konstrukció eszébe jutott.)
"
Nagyon jó a meglátás a bérelti piacról elszívja a lakásokat a 3 % os hitel ( saját használat vagy 5 évig nem adhatod ki befektetés ) így még kevesebb albérlet lesz  így aki albérletbe marad még magasabb bérletit fog fizetni.
Nem aggódom..!
Murdoch 2025. 07. 28. 13:43
Előzmény: #251242  berlini
A probléma ott van, hogy te egyszerűen vallási fanatikusként írsz. Nekem nem kell magyarázni, hogy a ner végletekig korrupt, bíróság nélkül se. Ellenben a hőseidnek tekintetében félrenézel és nem veszed azt sem észre, hogy mi történik. Biden fia és az érintett körök csupán pölö az ukrajnai energiabizniszben voltak érdekeltek. https://oversight.house.gov/the-bidens-influence-peddling-timeline/
Nincs ítelet? Ja, nem most már nem is lesz, miért Orbán ellen van? És ha nincs, miért nincs, hát költöi kérdés, természetesen. Neked az lesz bünőző, ahogy az ideológiád engedi. Aztán marad a személyeskedés és az álszentség. Azt meg megérthetnéd, hogy az usa NEM farolhat ki csak úgy az ukrán háborúból, mert az gigantikus diplomáciai baki lenne, meg a renomé földbe döngölése. A 24 óra bullshit, ezer ilyen van, de a folyamatot elindította. Kezdve azzal, hogy egyáltalán legyen az oroszokkal diplomáciai kapcsolat, merthogy az gyakorlatilag megszűnt.
berlini
berlini 2025. 07. 28. 13:23
Előzmény: #251234  Murdoch
Te egy alternativ világban élsz.
Bejöttek a várakozásaid Trumpot illetően?
- lett béke?
- kina rendre lett szoritva egy nemzetközi összefogással?
- beindult a világazdaság?
A válaszok negativok és magyarország a most kialkudott USA-EU egyezménnyel rosszul járt.
Amúgy meg mi köze van mindehhez  Biden fiának?
Te börtönbe mennél ha egy hozzátartozód büncselekményt követne el?
Trump viszont maga egy bűnöző, aki jogerős itélet elől menekült vissza az elnöki székbe.
Nem a fia, vagy lánya bűnözött.
De, ezt neked hiába is irom.
Viszont jó lenne legalább magadnak megválaszolni a kérdéseimet.
Segitene kiemelni a fejedet a homokból.
És légyszives a következő alkalommal, ha én leirok pár mmegállapitást és következtetést, akkor azzal vitatkozzál, érvelj és nem szeretnék még egyszer sommás trollkodó "Nem vagy képben" válaszokat kapni. Inkább maradj csendben és reménykedj, hogy Zürichi munkahelyed nem kerül veszélybe a most tomboló észnélküli gazdasági háboróban, ahol Trump még olyan országokra is vámot vetett ki, ahonnan még egy postai csomag sem került eddig amerikai exportra (Csendesóceáni sziget) 
Törölt felhasználó 2025. 07. 28. 13:08
Előzmény: #251239  Phylaxa

bizonyos mértékű hátrányok alig csökkenthetők
.
lehet hogy akkor dőlt el végleg minden, amikor csak korábban nem létező, csak egy nem sokkal előtte Sopronban kiadott versben először szereplő  Burgenland megnevezésű területet csatolták a büntetésből az ott élők által sem óhajtott Ausztriához, és nem az egész csonkaMagyarországot
és akkor talán innen is elvonultak volna 55-ben az oroszok
.
de ez elúszott, a helyzet pedig bő 100 éve csak romlott ,néha erőteljesebben, néha lassabban
.
akár érthető is lehetne az Orbán életműve: ők páran megszerezték maguknak a nyagyját annak ami itt fellelhető volt, meg még a jövőt is zálogházba víve, az érte kapott javakkal is kiegészítették a zsákmányt, mivel ezt itt már összességében régóta reménytelennek látták, fölös energiapazarlásnak ítéltek bármi egyébben való alaposabb foglalkozást
.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek