Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Valószínüleg burokban élsz. Örülj neki. Vagy te vagy a Brad Pitt és Elon Musk egyben. Én így 52 évesen volt kb 25-30 nőm, abból jártam komolyan kb 4-5 nővel abból együtt éltem hárommal szereztem egy jó 15 év tapasztalatot a nőkkel majd elvettem a legeslegjobbat a legaranyosabbat a legszebbet akihez az utcából a nénik gratuláltak az esküvön. Aztán eltelt egy 20+ év házasság és most ott tartok amiket tegnap írtam. Vagy tűrsz egy szép asszonynak és szolgálod vagy mehetsz a faszba haza anyádhoz meg az elvált férfiak klubjába meg a fos társkeresőkre a molett elhasznált macskás nőket kerülgetni és nekik könyörögni pár szeretet morzsáért. Mozaikcsalád,meg a faszom. Az. Jó így nekem mentálisan a 70-80as években. Amúgy is egész nap Ozzyt hallgatok, kicsit érzékeny vagyok:-)
Orülj neki, hogy burokban vagy, ha pedig érdekel hogy mi van a többsèg fejében, megtudhatod itt. Legjobb a csendes megfigyeĺő státusz, de sajnos az ember néha nem bírja türtőztetni magát...
Olcsóhitelek.com "Üdvözöljük oldalunkon!Cégünk ingyenes hitelügyintézéssel foglalkozik országosan.Segítünk Önnek megtalálni a legjobb hiteleket, legyen szó vásárlásról, meglévő rossz hitel kiváltásáról, felújításról, építésről, vagy szabad felhasználásról.Ezen a weboldalon összefoglaltuk Önnek mindazokat az információkat, amit a lakáshitelekről és az egyéb jelzáloghitelekről tudnia érdemes. Megtudhatja, hogyan zajlik a hitelezés folyamata, milyen ingatlanra kaphat hitelt, milyen dokumentumokra van szüksége, milyen költségekkel kell számolnia a hitelfelvételnél, mire figyeljen a hitelajánlatok értékelésénél, mikor érdemes kiváltania egy hitelt, stb.A menüpontokat igyekeztünk lényegre törően, a lehető legrövidebben megfogalmazni.Reméljük, hasznosnak fogja találni ezeket az információkat. Amennyiben maradt kérdése, hívjon bennünket munkanapokon reggel 8 és este 7 óra között. Ha úgy gondolja, hogy igénybe veszi segítségünket is a hitelügyintézéshez, biztosíthatjuk, hogy hitele a legjobb kezekben lesz. Minden kollégánk diplomával rendelkezik és több éve hitelügyintézéssel foglalkozik. Várjuk megkeresését az egész országból."
"Saját Kft, osztalékelőlegből van a bevétel és érdekelne a 3%-os hitel, de hogyan lehet erre előminősítést kérni? Minden egyes bankkal egyedileg kell egyeztetni? lehet egyáltalán előminősítést kérni úgy, hogy még nem is lépett életbe a konstrukció?" . Megoldás : Mindenesetre Hitelügyintézős Gáborunk várja az érdeklődők rohamát, telefonszám a honlapján.
2025-07-22Itt a 3%-os hitel tervezeteTegnap este megjelent a 3%-os lakáshitel törvénytervezete, amiből további dolgok derültek ki. A legfontosabb, hogy nem zárja ki azokat, akiknek nincs 50%-nál több ingatlanvagyonuk. (Eddig ös...Tovább olvasom...
Valami Andrew Tate light önképzôkörbôl lehet. Ne is haragudjatok, de az elmúlt néhány óra beszélgetesénél nem igen kell jobb szemléltetô arra, hogy miért is ragadt be Magyarország mentálisan a 70-es, 80-as évek szintjére. Vagy csak én vagyok burokban, ki tudja.
Ez mindaddig mukodokepes sztori, amig a vt ill vnt arany nem kevesebb, mint 50-50%. Ha a 10-5vol indulunk ki, akkor a 33.3% vs 66,6% leginkabb semmire sem jo egy 27%os afakorben. A heten 5 helyen kertem volna szamlat afa kifizetesevel. 1 helyen adtak volna, de ott is azert mert katazhat. A 4 mondta inkabb hagyjuk a szamlat, mert nem akar problemat maganak...
"A program lényege, hogy 10 millió forint kedvezményes hitelt biztosítanának a felújítást tervezőknek, a fennmaradó összeg pedig akár támogatásként is érkezhet." . Jól értelmezem , hogy 10 millió kedvezményes hitel (pl 3%) és ➕ 5 millió vissza nem térítendő támogatás ? . Pénzeső ❗
Ősszel jön a nagy pénzeső: lakásfelújításra akár 15 milliót is kaphatunkMegújulhat a lakás, ezúttal gyerek sem kell hozzá, egyedülállók is igényelhetik a kedvezményes hitellel összekapcsolt . . Sok lakás szorul felújításra, de a tulajdonosok nagy része nem képes kigazdálkodni a költségeket. Számukra is jó hír, hogy már az idei ősz folyamán elindulhat egy új állami lakásfelújítási program, amely akár 15 millió forintos segítséget is jelenthet a háztartások számára – derül ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) javaslatából. A Népszava információi szerint a kormány már tárgyal a konstrukcióról, és a szeptemberi indulás reális forgatókönyv lehet.A program lényege, hogy 10 millió forint kedvezményes hitelt biztosítanának a felújítást tervezőknek, a fennmaradó összeg pedig akár támogatásként is érkezhet.A tervezet legnagyobb újítása, hogy nem lennének szigorú életkori vagy családi feltételek, így gyermektelen párok vagy egyedülállók is igényelhetnék.A törlesztőrészlet a háztartás jövedelmének maximum 50–60 százaléka lehetne, de a feltételek még tovább lazulhatnak, ha a kormány elfogadja az ÉVOSZ további javaslatait. A támogatás más programokkal is kombinálható lenne, ami a szakértők szerint egyedülálló lehetőséget teremtene a felújítók számára. . A felújított lakás 25 százalékkal érhet többet a piacon."
persze hogy beszédtéma volt a faluban volt egy kis cégem
és páran dolgoztak nálam a faluból is, ők mindent láttak az
elejétől fogva, és a kezdetek kezdetén az egyikőjük elmondta,
hogy élénk érdeklődés volt nála a kocsmában, hogy mi a fene
ez, de nyugodjak meg ő meg magyarázott és elsimított mindent, nem
lesz gond, aztán mosolyogva hozzátette: „te valamit nagyon tudsz” a fiatalabbik
sógornőmnek én voltam az edzője kb 13 éves korától az
érettségiig, aztán elment Pécsre a közgázra, egy évjárat volt
a lánnyal, aki szintén versenyzett de egy szomszéd megyében
lakott, a korosztályos versenyeken végig ellenfelek voltak,
mindketten a szoros élmezőnyhöz tartoztak, jól ismerték egymást,
valószínűleg ő simíthatta el a dolgot az anyósomnál és a
másik sógornőmnél is . a lány még néha
akkor is versenyzett, egyszer elvittem Miskolcra, a legjobb
gyerekkori barátnője egy egykori klubtársa volt aki oda ment
férjhez, ő is kijött a versenyre, láttam hogy hosszasan
beszélgettek, nevetgéltek
megkérdeztem hogy
mit szólt a helyzethez, kiderült hogy egy cseppet sem volt
meglepődve, csak megjegyezte nagy természetességgel, hogy mindenki
tudta hogy én mindig is szerettem őt és ez valóban így
is volt . kb közel egy éve
zajlott a dolog, és valamiért a legjobb haveroméknál aludtam egy
éjszaka az észak pesti agglóban, volt egy varrodájuk, a felesége
hajnalban elment baszkurálni a varrónőket ő pedig a reggelizés
közben megkérdezte hogy elmegyünk e velük és meg még pár
családdal együtt Franciaországba síelni egy hétre, mondtam hogy
igen, de nem a feleségemet viszem hanem a barátnőmet eddig nem volt téma
köztünk az ügy, de ő egyből azt mondta hogy neki tök oké, de
ezt az ő feleségével mindenképpen előbb engedélyeztetni kell,
amit nem vállal, tehát nekem kell belemondani a szemébe, így
aztán bementünk a varrodába és közöltem vele: hát percekig
tüzet okádott, és kidobott minket, aztán délután újra
találkoztunk, még mindig erősen duzzogott, de beleegyezett . a nagyobbik fiamat
vittem, nekik még csak egy kislányuk volt akkor, közösen laktunk
egy apartmanban, konyhás nappali, fürdő, három hálófülke, az
egyikben aludt a két gyerek
Vas megyében
találkoztunk a lány lakásában, és onnan a haveromék kocsijával
mentünk, a felesége az úton végig, és az első pár nap olyan
undok volt a lánnyal amilyen csak bírt lenni, aki pontosan tudta
hogy jogos, és tűrnie kell, mi meg kussban lapítottunk, mert ha
beleugatunk súlyosan megtorolta volna rajtunk az összes múlt és
jövőbeli vélt vagy valós sérelmét is
aztán egy délután
a haverom és a felesége elsíelgettek olyan távoli pályákra is,
hogy mire indultak volna vissza már leálltak a felvonók és nem
tudtak visszasíelni, hanem busszal jöttek haza a völgyben
valamikor 9 után, a kislányukat az én gyerekemmel együtt a lány
hozta le hegyről, megvacsiztatta őket, megfürdette, belebújtatta
őket a pizsijükbe és ágyba dugta, a ruhákat szépen
összehajtogatta, rendet csinált, elmosogatott, kitakarított, és
terített asztallal várta az elveszetteket, ahogy egy takaros
menyecskének illik , na ekkor nagyot
fordult a világ ettől kezdve
beköszöntött a zéró undokság kora, mintha soha nem is lett
volna, és az égvilágon soha semmi ok sem lett volna rá, és amikor
egy este visszaértünk a lány lakásába, másnap nem mentek egyből
haza, hanem még egy napig ott maradtak nála, és a mai napig
időnként összejárnak . a mi falunkban is
sok mindenkivel szóba elegyedett, bárkit levett a lábáról ha
akart, és gyakran akart, sokkal jobb nő volt, mint amilyen pasi én,
nagyon vonzó és varázslatos személyiség, a gyerekeim is imádták a síelő csapatban
volt egy házaspár amiből a feleség évfolyamtársam volt, a férje
pedig eggyel alattunk végzett, a feleség ugyan soproni lány volt,
de minden idejét a kollégiumban töltötte, sokszor aludni sem ment
haza, mindent tudott rólam, és miután megismerte a lányt, nem
szólt egy szót sem, csak hosszan sokatmondóan mosolygott rám, és
megveregette a vállam . végül aztán az
lett belőle hogy a második év nagyrészt azzal telt hogy folyton
követelte hogy váljak el, és vegyen feleségül őt, de mivel ez
soha sem fordult meg a fejemben mint lehetséges verzió, és közben
28 éves lett, egy tavasz kezdetén azt mondta, hogy jön a jó idő,
lehet végre megint lazán öltözni és rövid időn belül eladja magát,
mert ez szép volt jó volt, de nem mehet így tovább aztán még vagy 10
évig szoros kapcsolatban maradtunk, bár nem nagyon találkoztunk,
viszont ha komoly gondja volt mindig felhívott, néha még éjszaka
közepén is
soha nem ment
férjhez, nincs gyereke sem, de nagy baráti köre van és mindig
volt pasija, nem ritkán nős fajta azért igen komoly
nyomot hagytunk egymásban . a gyerekeim is
biztosan jól emlékeznek még rá, de szerencsére sem ők sem a
feleségem nem hozta szóba a témát azóta, és erősen drukkolok
hogy a gyerekeimmel erről már ne is keljen soha beszélnem nem tudom mit
mondhatnék ma nekik mint felnőtt férfiaknak, és talán ők sem
akarnak mondani semmit
Kovacs Akosnak van erre egy jo szovege: "A Férfi az Istent keresse, a Nő az Istent kereső Férfit." Itt az "Isten" tetszőlegesen helyettesithető izles szerint.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link