Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2024. 03. 09. 10:46
Előzmény: #218030  kukor-ica
“ megint) az ingatlan felé fogják terelni a pénzeket, legalább is 2025-től biztosan...”
Már parszor kérdeztem de ez miért evidencia hogy ha nem magyar állampapír akkor magyar tégla?
A határokon kívül van még  majdnem egy egész bolygó. Meg amúgy még pár lehetőség országon belül is.
Egyszer valaki megválaszolhatná miért csak ez a kettő létezik a gondolkozásában.
TitusPullo
TitusPullo 2024. 03. 09. 10:18
Előzmény: #218034  slash
Irtad korabban h pihennel. Ezek a szemetek megerzik h vki faradt foleg eletkozep fele, es nemhogy segitenenek hanem elmennek keresni egy “masik alfahimet” meg a boldogsagot. Es a maradek kis energiadbol meg a megjavitasra is Te aldozz hogy boldog legyen. Persze meg kell tenni de a margora fentieket jegyezzuk meg. Udv en is tul vagyok rajta.
Stg 2024. 03. 09. 09:33
Előzmény: #218024  Pistike12
Engem pl az is felháborít, ha valaki azzal próbálja felturbózni a mondanivalóját, hogy "kereszténykatolikusozik" egyet.
Úgy látszik ilyenkor nem bíznak magának a mondanivalónak a vonzerejében.
Törölt felhasználó 2024. 03. 09. 09:29
Előzmény: #218036  Törölt felhasználó
Félre értés ne essék a mi vágyainkat is el kell mondani a másiknak. 😃😃😃
Törölt felhasználó 2024. 03. 09. 09:20
Előzmény: #218035  Freszelés
Én abban a házasági papírban hiszek amire az van ráírva, hogy Mond el mi tesz boldoggá! Férfinak és nőnek sokszor hasonló de legtöbbször különböző elképzelései vannak a jelenről és a jövőről  A legjobb az szerintem ha folyamatos párbeszéddel együtt meghatározzuk a jövőt. A célok nagyrésze lehet, hogy nem, vagy nem úgy fog teljesülni de mindig ott van az újrakalibrálás lehetősége. Ha mi hibáztunk, akkor érdemes azt beismerni, ha a másik akkor érdemes elnézőnek lenni.. ha úgy érezzük, hogy ez az a család amiben szeretnénk leélni az életünk. Persze lehet, hogy én azért nem hiszek a házassági szerződésben mert nulláról kezdtük az életet. Azt ahol kétféle világ találkozik, azt nem ismerem 😃 
Freszelés 2024. 03. 09. 07:29
Előzmény: #218034  slash
Házassági szerződés remelem van... a tartalma mar nagyon egyen/helyzetfuggo, de eletem egyik legjobb dontese volt. Amig happy van, addig nem kell, elfer a fiokban, elfelejtjuk orokre, de a dolgok tudnak nagyon  csunyan alakulni, amikor az egyik vagy masik fel sertettsegbol barmit (vagy barkit [igen gyerekek]) felhasznal a masik ellen. Sot. Van h mindketten gyilkoljak egymast. Szoval a gyerekeknek is segitseg, mert hamarabb le lehet zarni a dolgokat.
De inkabb mentsetek meg. Hajra!
slash
slash 2024. 03. 09. 07:01
Előzmény: #218021  hunball2
Szavaid nem sok jót sejtetnek.. bár furcsállom mert a gyerekek most kicsik így most mindkét szülő szükséges. A nők akkor szoktak megkattanni amikor a gyerekek már tinik és kibírják a válást. Sajnos van az a pont amikor tényleg el kell engedni a másikat. ha egy nő "fényt kap" vagy "szerelmes lesz" valami mókusba akkor baszhatod..menjen..  Jobb is hogy nem vettetek valami házat mert az eleje ott is nagyon nehéz lett volna. És sajnos neked is gondolkodnod kell a saját vagyonod kimentésén  hogy a válás után ne egy szál bugyiban csöngess be a szüleidhez 40+ évesen. .. Később megírhatod amennyit jónak látsz . 
slash
slash 2024. 03. 09. 06:53
Előzmény: #218028  Skatepapa2020
BYD mánia van. Érdemes ott venni valamit majd a vendégmunkásoknak kiadni. 
Törölt felhasználó 2024. 03. 09. 01:07
Előzmény: #218031  Törölt felhasználó
* arra az 1 db lottó nyertesre játszik 😃
Törölt felhasználó 2024. 03. 09. 01:05
Előzmény: #218013  Murdoch
Tudod elég nagy nyeremény volt itt a lottón és ugye mi szeretjük úgy gondolni, hogy ha valakinek sok pénze van, akkor csakis a mi portékánkat fogja megvenni... másra nem is költheti.. ezért mindenki azt az 1 db lottó nyertesre játszik 😃
kukor-ica 2024. 03. 09. 00:54
Előzmény: #217983  tihamer

Kár, hogy ebből a lakosság nem sokat érzékel...
Nagymarci meg nem érti, hogy tizenakármennyi % reálbérnövekedés ellenére miért baszik fogyasztani a lakosság és nem jön az áfa.
Ezek az egyre komolytalanabb inflációs adatok azért (megint) az ingatlan felé fogják terelni a pénzeket, legalább is 2025-től biztosan...
somogyi 2024. 03. 09. 00:03
Előzmény: #218028  Skatepapa2020
valószínű árrazzák a BYD-et. hát meglátjuk 3 év múlva kb ha elkészül és termel, de más fórumokon is olvastam, hogy ez miatt verdesik felfelé az árakat, és a jövőben valószínü még feljebb kusznak.
Skatepapa2020 2024. 03. 08. 23:54
Szegedről mit gondoltok beszéltem több ingatlanossal, nagyon pörög a piac mindenki szerint. 
FeherTibi 2024. 03. 08. 23:31
Előzmény: #218006  N0MAD
Őrültség a gazdagodassal kapcsolatos vagyalmok hajhaszasa. Akiket ismerek és akikkel egy ideig úgymond hasonló társadalmi státuszban vagy anyagi helyzetben voltam és meggazdagodtak, szinte mind rosszul járt. Általában válásra került a sor, vagy csak meghulyult. 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2024. 03. 08. 20:33
Előzmény: #218025  J0hnnyEnglish
Ja és Pisti nem szóltak neki, hogy ennyi vastagon szedés és felkiáltójel egy szövegben (balfék különböző ollózott betűtípusokkal) kiabálás és kapálózás... 1 bites...
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2024. 03. 08. 20:30
Előzmény: #218024  Pistike12

Wiki:
"A Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Szociológiai Tanszékén szociális munkás szakon szerzett főiskolai diplomát 1999-ben. Egyetemi másoddiplomáját humán menedzsment specializációval szintén a KLTE-n, szociálpolitikai szakon szerezte 2002-ben. 2004-ben okleveles Európa-szakértői végzettséget szerzett a Debreceni Egyetem Európai Tanulmányok szakán.
1987-ben és 1989-ben gazdasági munkaközösségeket, 1991-ben fakitermeléssel, fafeldolgozással foglalkozó betéti társaságot alapított, melynek 1995-ig többségi tulajdonosa és ügyvezetője volt. 1993-ban társaival az előzőek mellett szállítási tevékenységgel kiegészítve korlátolt felelősségű társaságot alapítottak, melynek 2005-ig tisztségviselője, 2007-ig tagja volt."
Ez az 1 bites, államtitkár volt! Kezeld így a levelet, szégyen!
Pistike12 2024. 03. 08. 20:12
Kicsit off tema, de erdemes egy narancs ogy kepviselo közleményet elolvasni, aki erintett a lombkoronasetany ügyében. 
Tanitani lehetne a pokhendiseget a keresztyenykatolikusnak hazudott embertol. 
http://tasolaszlo.hu/hirek/kozlemeny-3/
Felháborító a stilus is. 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2024. 03. 08. 19:50
Elcsépelt szófosás, pedig nagyon igaz, hogy a család a legfontosabb, meg az egészség, nagy feladat, viszont mindent megér és kárpótol! Persze ehhez két ember kell, hogy ne bassza szét egymás életét, remélem sikerül!
infin 2024. 03. 08. 19:30
Szerintem amíg el vagytok fáradva, ne menjetek bele egy ilyen negatív spirálba. Győzd meg a feleségedet, hogy inkább pihenjétek ki magatokat előbb, töltődjetek fel, és utána dolgozzátok fel együtt a problémákat. Mert akkor ő is jobban el fogja tudni fogadni, hogy nem tökéletes az élet, a párkapcsolatotok, és te sem, és ő sem tökéletes. Jobban emlékezni fog a jóra, ami jót már adtál neki, amivel boldogabbá tetted korábban. És te is nagyobb kapacitással fogsz arra rendelkezni, hogy jóvátegyed, ami őt bántotta. A stressz nagyon rossz tanácsadó tud lenni! A változás pedig állandó :) Úgyhogy, ha tudtok keresni a kompromisszumokon túl win-win megoldásokat is, akkor pozitív irányba tudjátok fordítani a dolgokat, ehhez remélem kaptok sok támogatást, segítséget az életetekben!
hunball2 2024. 03. 08. 18:50
Előzmény: #218003  slash
Köszi, meg jobbulást ott is. Mi itt marhára elfáradtunk, és bizonyos kompromisszumok, melyekkel egyet tudtunk élni, most elviselhetetlenek lettek. Plusz kiderült, hogy pár dolog az elmúlt években sokkal mélyebben bántotta a feleségemet, mint hittem. Az a kérdés majd, hogy a kompromisszumokkal együtt tudunk-e élni. Nem lehet mindent megoldani. Néha az a kérdés marad, hogy a másik embert végül el tudjuk-e fogadni. Azt, amilyen, és amivé lett. --- Most többet nem akarok, off ez nagyon. Köszi. Majd később tényleg megírom, mi lett.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek