infin

Regisztráció: 2020-08-01 03:49:02

Hozzászólások száma: 1 071

Utolsó hozzászólás: 2022-11-08 01:30


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 08. 01:30
Láttam a környéket már, mielőtt megkérdeztelek erről. Továbbra sem értem, mi a gondod. Azt sem értem, miért hasonlítasz össze balatoni luxusnyaralót bécsi luxuslakással.
De gyorsan rákerestem bécsi luxus ingatlanokra, hasonló méretben természetesen sokszoros az ár ehhez a balatoni házhoz képest. :)
Itt pl: https://www.jamesedition.com/real_estate/apartment-vienna-austria
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 07. 23:55
Nem piszkálódásból, őszintén érdekel, hogy ezt a hozzászólásodat szó szerint komolyan gondoltad-e, ahogy leírtad a helyszínt/ingatlant. Másfél millió euróért amúgy Bécsben ekkorát biztos nem kapsz luxus kivitelben. :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 07. 23:53
Köszi a részletes kifejtést. Én sem hiszek abban alapból, hogy lefeleződnének az árak nominálisan (!), meg persze reálértékben sem. De a zárójeles rész az, ami leginkább érdekelne, ha tudnál még arról írni. :) Mármint, hogy miért vagy mi alapján reméled, hogy nem lesz ilyen armageddon. Azzal amúgy egyetértek, amit írtál hogy annak milyen hatása lenne az ingatlanpiacra. Azért is írtam, hogy az ingatlan jó lesz mint reáleszköz. :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 07. 23:04
A kurmány viszont azt akarja, hogy fogyasszunk továbbra is. :) Kamatstopok még a vállalkozásoknak is, benzinár-stop, ez mind arra IS jó :P Amellett, hogy lehet a konkurens cégeknek is be akarnak tenni több ágazatban is, két (vagy több) legyet egy csapásra:)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 07. 23:00
Igen, a pozitív hozzáállást én is szeretem, pont azért is, mert nagyon sok a pesszimizmus ebben a topicban, néha már direkt trollkodásnak érzem, amilyen negatívakat leírnak időnként. És eddig nekem is optimista volt a jövőképem a gazdaságról, az ingatlanpiacról stb, és alapból igyekszem pozitívan nézni a dolgokat. De újabban sajnos én is úgy látom, hogy lehet, hogy ultra gáz lesz nálunk.
Az EU-s megegyezéstől nagyon sok minden függ, sőt nem csak attól függ hogy mi lesz, de ha az nem jön össze, akkor nagyon hamar összeomlik itt sok minden szerintem. Pedig még csak a válság eleje van!! Ezért tartom az egészet olyan durvának. És nem hiszek benne, hogy lesz normális megegyezés, max akkor ha elég sok korrupt politikus van az EU-ban is. :P
Addig is csak a fejemet fogom a mostani intézkedéseken MNB és a kormány részéről. Már rég kiverték nálam a biztosítékot mindketten.
Annyi pici mentség van rá, hogy egyelőre tőlünk nyugatabbra is van, hogy összevissza költenék a pénzt (nehéz helyzetben van Európa, ezért végül is érthető vmennyire). Nemrég UK-ban is hasonló hülyeséget akartak csinálni, mint itt. Abban nagyon hasonló, hogy szórni akarták összevissza a pénzt a semmiből. Csak ott bele is bukott rögtön a kormány, nagyon helyesen, a piac abszolúte nem tolerálta, hogy extra hitelből (!) akarnak adócsökkentést fedezni. :)
Na mindegy, szóval ha tényleg jön az armageddon, akkor az ingatlan mint reáleszköz jó választás volt eddig és marad is. Szerintem. :)
De ha te másképp gondolod, nyugodtan írj róla többet, érdekelne. Pl szerinted lesz az  EU-val kiegyezés, vagy mire gondoltál? Ha már írtál erről valahol, linkelheted azt is.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 07. 22:46
Gratulálok ahhoz, amit elértél. :) Főleg hogy láttam a másik hozzászólásodat, hogy honnan indultál. Köszi, hogy leírtad a történetedet.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 06. 22:07
Ha igaz az, amit leírt, hogy kezdésnek képesek voltak havi 220 ezer Ft bérjövedelemből 2011 környékén ketten félretenni annyit, hogy 3 vagy 4 év alatt megvolt 2,5 M Ft önerő egy 5,5 M Ft-os külvárosi felújítandó panelre (ez volt a 2. lakásuk, az örökölt 1. lakás után, tehát albérleti díjra nem kellett költeniük), akkor elhiszem a sztorit összességében is. Mert ezeket a fenti számokat amúgy elhiszem, reálisak, csak nem sétagalopp a dolog.
Azt hiszem a topicban pl. slash is így csinálta, sima nem kiemelkedő bérjövedelem mellett, mint izomman.
És ha neked nem életszerű, hogy valaki hajlandó ennyit melózni, minden lehetséges pénzforrást felhasználni, és kb szó szerint a fogához verni a garast - hát nekem életszerű, első kézből. Jómagam is megtettem régebben. Hálistennek csak régebben kellett:). Nem volt semmilyen CSOK-om, sima kölcsönöket igénybe vettem, de azt mindig minél hamarabb igyekeztem visszafizetni. Én nem szeretem a kockázatot annyira, mint izomman:)
Mondjuk én "csak" egy lakáshoz csináltam ilyen durván, a többihez már megvolt a nagyon jó bevétel vállalkozásból. De amúgy amikor az felfutott, annak az elején is így éltem, mert totál a pénzkeresésre koncentráltam, SEMMI másra, és így havi 50 ezerből éltem annak idején, ami már a 2000-es évek végén se volt sok pénz:). És nem zavart, hogy ilyen keveset költök, mert nem érdekelt, a vállalkozás és a pénzkeresés lekötött teljesen, nagyon szerettem csinálni így. És amint tudtam vettem belőle lakás(oka)t is:)
És amikor már volt elég "felesleges" pénz, az életszínvonalamra is elkezdtem többet költeni. DE nem azzal kezdtem! Mert hát nyilván nem mindegy a sorrend. Előbb befektetés, csak utána engedtem meg magamnak többet, addig egyáltalán nem szórtam a pénzt.
Amit itt írsz, hogy ti sem szórjátok a pénzt, azt konkrét számok nélkül nem tudom értelmezni, hogy mit jelent a gyakorlatban. A fenti izommantól, az konkrét számok.
Az lehet, hogy azt a szintű kockázatvállalást az extra hitelekkel nem tartod életszerűnek (az nekem is sok:) ), amit leírt, de ettől még létezik ilyen. Mázlija volt persze, hogy nem volt gond annyi hitellel. Írod, hogy abból a fizetésből és hitelből nem. De amit leírt az nem az volt, hanem fizetés + hitel + CSOK + támogatások + kisebb kölcsönök + meg nem tudom még mit említett.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 06. 21:04
Nem mindegy, hogy hitel vagy kp. Szerintem létezik ilyen, amit izomman leírt, nem ő az egyetlen aki 40 éves kora előtt több lakást tudott venni, a fórumon szerintem többen is vannak. Azt értem, hogy nem nagyon magas a bérjövedelme, de úgy értelmeztem a hozzászólásait, hogy neki ez volt az elsődleges prioritás, mindent ennek rendelt alá, gürcölt a felújításokkal, a spórolással, azzal hogy nem költött másra hosszú évekig stb. Kockáztatott is szerintem elég durván (ez az amit sztem a többség nem lépne meg, én sem). Szóval hitel nélkül nem lehet megcsinálni, ha nincsenek nagyon jó bevételei az embernek. Ezért nem mindegy.
Amit leírtál, azt amúgy nem értem, mert ha ennyit tudtok félrerakni, akkor miért csak 17 millióért vettetek ingatlant. ??
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 06. 20:57
Én nem erre gondoltam. Hanem, hogy úgy fogalmazza meg az ember (ellenzék, stb) a mondanivalóját, hogy az mindenki számára könnyen érthető legyen, igazi konkrétumokkal (!), hogy miért is fontos az üzenet amit át szeretnének adni, egyáltalán miért legyen benne érdekelt az átlagember és így tovább. És közben az ellenzék imázsáról is felépíteni egy pozitív, vonzó képet az üzenetek keretében. Én ezeket nem nagyon szoktam látni az ellenzéki oldalon, a Fidesztől viszont igen. Gondolom nekik van pénzük arra, hogy megcsinálják ezt a kommunikációt. :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 06. 01:10
Ha esetleg beugrik, érdekelne hogy melyik bankvezér nyilatkozta. Hát "kíváncsi" leszek mi lesz ebből így.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 06. 01:05
Egyetértek. Engem nem zavar, ha valaki sokat ír amíg az témába vágó, max nem értek vele egyet és nem olvasom el végig, de a gyűlöletbeszédet súroló hozzászólások, az nagyon sok volt nekem, amikor most újra elkezdtem olvasni a topicot. Izommannal lehet nem értek mindenben egyet, meg kicsit tényleg sokat dicsekszik:), de legalább érveket hoz fel a véleményével kapcsolatosan, amit saját választás szerint az ember vagy átgondol vagy nem, nem kötelező elolvasni vagy beszélgetni vele.
A propaganda dologról meg az én véleményem az, hogy nem hiszem, hogy a fidesz fizeti izommant, hanem tényleg rengeteg ember elhiszi, hogy olyan szuperjó ez a kormány meg minden. Egyszerűen az ellenzék nem képes kommunikálni a lényeget mindenki számára érthetően, a kormány meg nagyon is jól ért a kommunikációhoz (amiből sok minden persze hazugság, stb). Láttam, hogy az EU is próbál kommunikálni újabban a magyar nép felé, de ők sem értenek hozzá sajnos.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 06. 00:58
Akkor szépen írom meg a lényeget. Nem akarok veled beszélgetni se most, se később, csak azért válaszolok erre, hogy - kis késéssel - megkérjelek arra, hogy kímélj meg most és a jövőben is ettől a stílusodtól. Ne is válaszolj erre se már, ha nem tudsz normális hangnemben írni nekem. Kösz!
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 04. 22:54
Az a 18% az nem 18%, az csak dísz. És nemcsak arra gondolok, hogy csak az 1 napos betétre érvényes. Jelenleg ott tartunk, hogy miután az MKIK gyakorlatilag rögtön megkapta a kamatplafont amit kértek, az új vállalkozói hitelekre, most már az ÉVOSZ kéri az 5%-os kamatplafont az új lakáshitelekre :) Pedig már ugye most is van többféle kamatstop, moratórium a lakáshitelekre :) A bankok most már szó szerint nem akarnak majd lakáshitelezni, minimum az OTP már le is állt. Ez mind egy képtelen, hihetetlen vicc!
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 04. 22:38
Kimarad a számításodból, hogy aki ingatlant ad ki, az az ebből származó jövedelemre csak szja-t fizet, így nem jár utána se eü ellátás, se nyugdíj, se táppénz, se semmi. Arról saját magának kell gondoskodnia, ha netán nem lenne már más jövedelme az illetőnek. Úgyhogy így számold újra. Az meg, hogy semmi haszna nincs, az nem igaz, nekem is nagyon jól jött, amikor először elköltöztem a szülőktől, hogy volt lehetőségem albérletet bérelni.
Az ilyen durva sértegetés, gyűlöletbeszéd meg nem ebbe a topicba való!! Ez a stílusod totál kiveri a biztosítékot. A többi hasonló hozzászólásodra is mondom ezt.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 17. 03:10
Ezt kihagytam a felsorolásból, hogy nem gondolják komolyan azt az alapkamatot és az infláció leszorítását, igen, ez is egy jó példa rá.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 17. 01:27
Sajnos pár hétig nem volt időm feljönni ide, úgyhogy pár dolog kimaradt, igen. :) De arra muszáj volt írnom. :D
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 17. 01:26
Nem tudom, milyen 2 szóra gondoltál, és nincs felesleges időm visszanézegetni meg találgatni.
Az alapkamat az tényleg dísz, és nem véletlenül, nézz utána kicsit jobban. Nemrég lett megint új 1-2%-os vállalkozási hitel (én is láttam olyat aki ebből vett lakást!!), kamu 11%-os lakossági állampapír - vicc ez a 11% is -, közben csak semmi valódi bankbetét, a bankok így a még mindig negatív reálkamatú lakáshitelekkel próbálnak ügyfelet fogni, ha már a kamu állampapírkákkal nem versenyezhetnek. És így tovább. Szóval igenis dísz az a 11,75%-os alapkamat.
Persze lehet, hogy idővel már nem teheti meg a kormány, hogy elinfláljanak mindent az ősrégi trükkel, de egyelőre szerintem nekik ez a helyzet nagyon is megfelel. Én nem látom a politikai akaratot arra, hogy ne így legyen.
Úgyhogy én totál nem arra gondoltam, mint amit te hittél, hogy én mire gondolok. Nem tudom milyen erő "fogy" szerinted az érvelésemből, mert nagyon nem érted szerintem amit mondok.
Aztán amit leírtál arról, ami állítólag idézet az ismerősödtől, hát ne haragudj, de komolyan azt gondoltad hogy ezt bárki elhiszi neked, hogy tényleg így gondolkodik valaki, akinek 15 lakása van? Miközben totál úgy hangzik, mintha saját magadat idézted volna. :P
A DKJ már a hozzászólásod pillanatában is csak pénzégető temető volt. PMÁP dettó. Csak kicsit lassabban égetik a pénzt, mint más papírkák. De a PMÁP-pal egyelőre te adsz ingyenpénzt az államnak még egy jó darabig. Azt meg kétlem, hogy a teljes valódi inflációt rögzítik hivatalosan - ugye ne kelljen annyit fizetni majd később a PMÁP kamatára.
Aztán ha már van az emberkének 15 lakása kiadásra és gondolom más befektetései, még sok pénze máshol, akkor ilyen vagyoni helyzettel valaki egyszerűen NEM így gondolkodik, hogy na az macera kiadni, úgyhogy inkább legyen DKJ meg PMÁP, mert ugye erről a kettőről hallott mindenki, az is aki más befektetési lehetőségről nem tud. Nem hiszem el, hogy ekkora vagyonnal valaki erről a két lehetőségről hallott csak.
Meg ez a szöveg, hogy ez kényelmesebb, mint a bérlők után rohangálni. Ha ez az ismerősöd tényleg létezik és mégis ezt mondta, akkor még1x nagyon hülye, hogy ennyi tapasztalattal a háta mögött és ennyi tulajdonában lévő lakással nem oldotta meg, hogy ne legyen gondja ezzel és hogy tényleg ez befolyásolja a befektetési döntéseiben.
De sztem csak hatalmas kamu volt amit leírtál ide. Tök életszerű (nem), hogy ilyet mond valaki, akinek ekkora vagyona van. Ennyi a véleményem.
Ja a kérdésemre nem válaszoltál, hogy mit terveznél még venni, de az legalább kiderült, hogy nem is vettél házat. Rá nem jöttem volna az eddigi megfogalmazásodból, hogy az a vásárlás meghiúsult.
Na hát ezért sem szeretem az anonim internetet, mert így bárki bármit mondhat, meg összetrollkodhat. Szóval ez nagyon ciki. Én veled ellentétben nem kamuztam, valós tapasztalatokat, őszinte gondolatokat írtam le. De nem fogom megint erre pazarolni az időmet és energiámat veled "beszélgetve". Bocs. Ez van.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 17. 00:36
Igen. Itt ez a színvonal megy. 2 db kiragadott tényből/feltételezésből akarnak mindent kiszámolni, az ingatlanpiac legkisebb mozgásait is. :) (Akinek nem inge, ne vegye magára. :) )
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 17. 00:09
Ok. Gondoltam, hogy kisváros.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 16. 22:21
Aha, tehát anélkül hogy előbb átgondolnád, miért magasabb itt a bérleti díj a fizetéshez képest, kapásból elkönyveled a bérbeadó részéről történő kizsákmányolásnak. :)
Ez durva. De tényleg nem értem, hogy lehet így "érvelni", mint ahogy te tetted itt.
Pedig ez elég alapvető dolog, amit azt hittem mindenki tud: a gazdag országokban Nyugaton több pénz marad meg a fizetésből az alapszükségletek kifizetése után. Ez rendszerszintű különbség, nem(csak) a bérleti díjakra vonatkozik, és természetesen semmi köze ehhez a bérbeadó hozzáállásának.
Még azt sem veszed figyelembe, hogy a tanárok fizetése az, ami megalázóan alacsony nálunk jelenleg, nem pedig a bérleti díjak az extrém magasak. Akkor a kormány kizsákmányolja a tanárokat gondolom (amúgy igen).
És ha már a fenti logikát nézed, akkor az élelmiszerboltok is kizsákmányolók, hiszen az élelmiszerek is drágák a fizetéshez képest, főleg a tanári fizetéshez képest, igen. Kajánál maradva a McDonalds is kizsákmányol, a bankok is, a mobilszolgáltatók is, a mediamarkt is és így tovább. (Felsoroltam pár dolgot, ami drágább itt nálunk, relatíve sőt néha abszolút értékben is, és ezek jutottak eszembe elsőre, de még rengeteg mindent lehetne sorolni:) )
Ja és nem tudom, hol 300 euró német nagyvárosban egy akkora lakás bérlése + rezsi, mint ami a tanári fizetésbe kerül Budapesten...... Költői kérdés, mert sehol.

friss hírek További hírek