infin

Regisztráció: 2020-08-01 03:49:02

Hozzászólások száma: 1 124

Utolsó hozzászólás: 2024-03-08 19:30


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2024. 03. 08. 19:30
Szerintem amíg el vagytok fáradva, ne menjetek bele egy ilyen negatív spirálba. Győzd meg a feleségedet, hogy inkább pihenjétek ki magatokat előbb, töltődjetek fel, és utána dolgozzátok fel együtt a problémákat. Mert akkor ő is jobban el fogja tudni fogadni, hogy nem tökéletes az élet, a párkapcsolatotok, és te sem, és ő sem tökéletes. Jobban emlékezni fog a jóra, ami jót már adtál neki, amivel boldogabbá tetted korábban. És te is nagyobb kapacitással fogsz arra rendelkezni, hogy jóvátegyed, ami őt bántotta. A stressz nagyon rossz tanácsadó tud lenni! A változás pedig állandó :) Úgyhogy, ha tudtok keresni a kompromisszumokon túl win-win megoldásokat is, akkor pozitív irányba tudjátok fordítani a dolgokat, ehhez remélem kaptok sok támogatást, segítséget az életetekben!
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 11. 30. 15:08
Nem "kell". De JOGUK van a nyugati érdekszférába csatlakozni/ott maradni, ha ezt szeretnék! Joguk van, ami azt jelenti, hogy ha így tesznek, az nem ad jogalapot arra, hogy háborút indítson ellenük az (Oroszo., Kína), akinek nem szeretnének az érdekszférájába tartozni/akinek az érdekszférájából kiléptek. Ez a lényeg, ezt tényleg nem érted?!
Vagy ti tényleg azt gondoljátok, hogy nincs más megoldás, mint lefeküdni az oroszoknak (kínaiaknak stb) ha ők az erősebb kutyát akarják eljátszani? Akár van rá tényleg elég erőforrásuk és hatalmuk, akár nem.
Én személy szerint a civilizáltabb világhoz szeretnék tartozni (akkor is ha pl. nem akarom hogy 18 év alattiakat átoperáljanak a másik nemmé, stb.). Persze ezek szerint van akinek jó az elmaradott, nem civilizált világ is, ahol a hatalomé minden.
Én mint egyszerű állampolgár, szeretném ha lenne jó életszínvonalam, ez a minimum. De ha mindent el tud venni a hatalom (és el is vesz mindent), akkor nem lesz jó életszínvonalam se. Nemhogy jogaim, meg egyéb extrák, bónuszok.
Szerinted mitől jobb az orosz meg a kínai verzió, mit kínálnak neked az oroszok, kínaiak ami ennek ellenére ennyivel jobban tetszik neked? Ezt őszintén kérdezem, tőled is meg mástól is aki hozzád hasonlóan gondolkozik, mert komolyan nem értem.
Vagy csak simán úgy érzitek hogy Oroszország még mindg olyan erős és hatalmas, hogy előbb-utóbb eléri Magyarországot is és nincs más választásunk, mint lefeküdni a diktatúrának megint? Ez volt még a másik dolog amire gondolni tudtam.
A harmadik, hogy egyszerűen ennyire jó az orosz agymosás (és ezt nem sértésként írom!!!!), de ennél több ötletem tényleg nincsen.
(Mert azt nem feltételezem, hogy szó szerint le lenne ennyi ember fizetve, és azt sem feltételezem, hogy a NER belső körébe tartoztok.)
Másképpen tényleg nem tudom értelmezni, hogy miért akarna valaki egy diktatúrához tartozni, ahol tök szívás az élet és szegénységben kell élni. Biztos én nem vagyok elég tájékozott, nyugodtan világosítson fel valaki. :) 
OROSZ-UKRÁN háború 2023. 11. 30. 14:34
Már ne is haragudj Placi, de te mit szívsz, hogy szerinted az oroszok a BÉKÉRŐL akartak tárgyalni és hogy szerinted Ukrajnának vagy bármelyik másik országnak nincs JOGA a NATO-ba becsatlakozni, ha szeretnének, hadd válasszák már meg szabadon, hogy az orosz vagy az amerikai érdekszférába szeretnének tartozni, nem???? Ezt te hergelésnek meg provokálásnak hívod a nyugat részéről, hát ez nevetséges, gondolom Magyarországot is szeretnéd orosz érdekszférában tudni megint! Hát sok szerencsét és további szép napot.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 28. 23:43
Nekem is van több ingatlanom befektetésre/kiadásra. Sok mindennel egyetértek abban amiket írsz az ingatlanpiacról. De kíváncsi vagyok: azt leírod, hogy ha 2015-ben 2 M Ft-od volt KP-ban, akkor hogyan vettél 2017-ben 45-ért házat befektetésre anélkül, hogy más tőkét is bevontál volna? Mert még vállalkozóként a kedvezményes hitelekkel vagy egyéb hitelekkel sem tudom kiszámolni ezt másképp:) Azt meg már írtad, hogy akkor még nem tőzsdéztél.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 28. 23:33
Még 1x. Az inflációról írtam, és nem az állampapír hozamáról.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 28. 23:32
És a vízhálózat lerohadása is 100%-ban érinti a hazai lakosságot.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 28. 23:31
Ha ezt a hozzászólást tényleg nekem szántad, akkor teljesen félreértetted amit írtam.
A "mi" az mi mindannyian, a ~10 millió magyar ember. Nem(csak) azok, akik nem rendelkeznek állampapírral. Azokat is ugyanúgy meglopják, akiknek van állampapírja.
Szóval légyszi értsd meg, hogy félreértettél, merthogy én totál nem az az irigy típus vagyok, aki azzal foglalkozik, hogy ki miből csinál pénzt. A kurmány lop, nem a magyar emberekről írtam, hanem a kurmányról (meg a NER-ről, de ezt talán nem kell külön kiemelnem).
És nem panaszkodtam arra se, hogy ehhez alkalmazkodni kell és megélni valahogy.
Az igazságérzetem és az erkölcsi érzékemet sérti a lopás, a tiédet nem?
PS: Én nem akarnék Isztambulban élni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 28. 18:54
Hát persze, nyugodtan nyomtassanak extra pénzt, nem mi fogjuk megfizetni azt is....hoppá, de igen! Azt is tőlünk lopják el majd! Teljesen lényegtelen, hogy erre azt mondjuk, hogy sikerült megúszni az államcsődöt vagy sem.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 28. 18:51
Hát az tény, hogy már tavaly ősszel se tudtak kifizetni kiadásokat, csak késve, volt legalább 1 hónapig kifizetési stop. Nekem az már technikai csőd volt.... az MNB-s törvénymódosítás erre csak ráadás. És biztos, hogy lesz még hasonló trükk. De ez mind nem új trükközés. Ennyi erővel a magánnyugdíjpénztár is már rejtett államcsőd volt. Úgyhogy nem az államcsőd a gond, hanem ez a fajta szabad lopás, rablás.
Amúgy szerintem az állampapíroknál max. a további inflációval fogják kilopni a lakosság zsebéből a pénzt. Mármint még több pénzt, mert nyilván már sikerült kilopni egy csomót így is.
A telexes cikkel az a bajom, hogy finoman átdefiniálja, mit jelent az államcsőd. Valamiféle extrém és rendkívül ritka katasztrófának próbálja beállítani, ami csak Fekete-Afrikában történhet meg. :) Nagyon gyenge az a cikk a telexen, kb. dedós színvonalon írták meg, hogy bízzunk ebben a kurmányban, minden rendben lesz.
A cikk vége is nagyon gyenge, mert sehol nem lett megígérve, hogy bármikor a lejárat előtt visszaadják a teljes befizetett tőkét. Attól függetlenül, hogy az nem államcsőd, ha úgy döntenek egyszercsak, hogy nem fizetik vissza a lejáratig ezeket az összegeket (a másodpiacról és az ott elérhető árfolyamokról most nem spekulálnék). De persze te bízzál a kurmányban, hogy tuti vissza fogja adni neked bármikor komplikációk nélkül, amikor neked kedved szottyan ahhoz, hogy visszakérd a pénzed.
Szóval jó nagy propaganda az a cikk az állampapírok vásárlásához.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 28. 18:21
A kettővel előbbi hozzászóláshoz tenném hozzá én is: szerintem nem kell megmenteni senkit, akinek több panelja van. Nekem amúgy nem panel ingatlanjaim vannak. Milyen nagyon nagy kockázatra gondoltál?
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 28. 18:18
Csak a számaidat igazítanám ki egy kicsit pozitívabb példával. Van 30 milliós 2 szobás panel is, de akkor az nem Budán lesz. Vagy 40 milliós 3 szobás panel (ez se Budán). Mondjuk hogy van 4 M Ft önerő még a babaváró mellé és a 3 szobás pesti panel vásárlása a példa. Akkor 25 M Ft hitelre Budapesten a buszsofőr meg a bolti eladó együtt havi nettó 800-ból simán kifizetik a havi 230e körüli törlesztőt 8.2% THM mellett 20 éves futamidővel. Amikor a bolti eladó elmegy szülni, akkor is van nettó 500 közeli havi bevétel, meg addig is lehet félretenni is egy picit. Azt most simán úgy vettem, hogy 7 M Ft a babaváróból önerő, meg még marad pénz az illetékköltségre és a költözésre, mert van már 36M-ért is 3 szobás 68nm panel eladó elég jó közlekedés mellett. Úgyhogy meg lehet venni azt a panelt. Források: bankmonitor lakáshitel kalkulátor, buszsofőrt kereső hirdetések, bolti eladót kereső hirdetések, ingatlan.com hirdetések.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 28. 17:43
Neked mennyi ingatlanod van azon kívül, amiben laksz?
Magyar Állampapír tulajok 2023. 07. 07. 22:02
Előre bocsátom: az ellenzékre szavaztam 2022-ben, mert az EU-ban szeretnék maradni és nem akarok diktatúrát.
De a hozzászólásaitok miatt kezdem azt gondolni, hogy lehet hogy az ellenzékkel is ugyanakkora gyűlölködő diktatúra marad, csak az majd max a "nézőpontok" meg a "látókör szélesítés" diktatúrája lesz. De legalább mivel elvileg EU-ban maradunk az ellenzékkel, ezért továbbra is erre az ellenzékre kell leszavaznom, legalább addig amíg el nem tűnik végre a Fidesz.....
Szóval, a lényeg, hogy annak ellenére, hogy nem vagyok fideszes, a gyomrom forgott a hozzászólásod (és más hasonló hozzászólások) olvasása közben. Azért, mert ha már a fideszes propagandából elegem van (mert elegem van abból is már, nagyon), akkor utána még ezt is kell olvasnom????
Ahelyett, hogy magadba néznél, amikor rád szólnak a topicban, hogy már túlzás az off topicozás, még neki állsz feljebb!!, és hihetetlenül álszent, képmutató módon merészeled "nézőpontnak", sőt "látókör szélesítésnek" hívni azt amit ide produkálsz, ami pont ugyanolyan gyűlölködő és vádaskodó, mint a fideszes propaganda. És még hálát is vársz érte!? Mekkora gázláng ez már részedről!
És nem te vagy az egyetlen itt sajnos.
Sajnos ez is propaganda, amit az ellenzéki fanok nyomnak...
Ha szeretnétek VALÓDI VÁLTOZÁST, akkor légyszi szálljatok már magatokba. Ne legyetek ugyanolyanok, mint a fideszes propagandisták.
Még egyszer, csak az EU-pártiság miatt szavazok ellenzékre! Egyébként ugyanúgy hányok tőlük, mint a Fidesztől!! Az ilyenek miatt. Mikor lesz már egy normális párt, akik nem szállnak ebbe be???
Na be is fejeztem, mert nekem a gyűlölködő politizálásból pont elég ennyi. Nem fogok válaszolni semmire ezzel kapcsolatosan. Se neked, se másnak. Mert ennyi pont elég volt! Nem idegesítem magam tovább. Csak néha már nagyon elég a sok off topicból!!!!!!!!!
Remélem majd egyszer végre elkezdik rendszeresen moderálni az off topicokat MINDEN topicból! Mert egyre olvashatatlanabb ez a fórum :(( Lassan ez már rég nem gazdasági fórum, hanem politikai izé :(( 
De még él a remény, hogy talán egyszer elkezdik moderálni az összes off topic posztot....
Addig meg igyekszem csak a TÉNYLEG TÉNYSZERŰ hozzászólásokat olvasni. A tiéd is minden volt, csak tényszerű nem.
Üdv mindenkinek: egy párton kívüli semleges olvasó, aki csak a gazdasági topicokat szeretné olvasni.......
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 07. 03. 01:12
Az van, hogy három teljesen különböző befektetést hasonlítasz össze. Nem értem miért teszed ezt, almát a körtével.... Ezek közül az állampapír a legbiztonságosabb, a részvények, tőzsdézés meg a legkockázatosabb. És persze mindegyik teljesen más időtartamra és célra ajánlott. Aztán a likviditásuk is teljesen eltérő, ez sem mindegy!! És így tovább.... Úgyhogy van többféle befektetési szempont is.... A válasz a dilemmára persze az, hogy diverzifikálni kell, meghatározni, melyikbe milyen arányban akarsz befektetni. Hogy mindenre fel legyél készülve, rugalmas tudjál lenni és azért normális hozamod is legyen. Mindez azon az egyszerű célon túl, hogy megélj a befektetéseidből. Szeretném majd én is az amerikai T-bondokat hozzáadni a portfóliómhoz:) De én is ingatlannal kezdtem, nem külföldi papírokkal. De majd előbb-utóbb lesz az is nagyobb mennyiségben, ez a terv. Vagy esetleg arany, ilyesmi.
EUR/HUF 2023. 07. 03. 01:01
Sajnos ez is lopás, az is lopás.... ja ennek ellenére az ellenzékre szoktam szavazni. Mert nem akarok diktatúrát
Úgyhogy abbahagyhatnád a nyomdafestéket nem tűrő beszólásaid a témában
EUR/HUF 2023. 05. 16. 20:33
Hát pár napig még biztos várnom kell az átváltással, hátha addig lesz korrekció.
EUR/HUF 2023. 05. 16. 17:58
Ebben persze teljesen igazad van, csak infók érdekelnek, de szubjektív vélemény is jöhet:)
EURHUF és minden más 2023. 05. 16. 17:48
A 320 max ha vége a háborúnak, sztem
EUR/HUF 2023. 05. 16. 17:39
Ja Wise-on váltok
EURHUF és minden más 2023. 05. 16. 17:38
Köszönöm szépen a linket!

friss hírek További hírek