Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sztiv 2024. 03. 06. 11:16
Előzmény: #217865  Placi82
"a történelem csak  egy hobbi" - sajnos ez látszik, most már értem, honnan a falusi kocsmaszagú szalonzsidózás, pont ilyen "hobbitörténészekre" utaznak a KGB propagandistái is, pedig gazdasági dolgokban egyetértünk, csak ez a háttérhatalom bullshit ne lenne....
Placi82 2024. 03. 06. 11:16
Előzmény: #217876  Törölt felhasználó
Oké. Akkor tiltottal ki, már válaszolni nem tudtam. De minek talakozunk.?? Hogy utána bíróságra járjak 2 gyerekes csaladapakent.?? Normális vagy.? Már lenyugodtam.  Akkor elkapott a gepszij. Hagyjál már evvel tényleg, nem 20 éves discoba járó balhezos, verekedős gyerek vagyok  már mint anno  az egyetemen, vagy a gimiben. Hagyal már békén hogy lehet téged letiltani, hogy ne lássam a hulyesegeidet??
Törölt felhasználó 2024. 03. 06. 11:15
Előzmény: #217877  Placi82
Ne futamodj meg.
Ha Kőbánya messze van, xii.ker ahol laksz, ugye?
Placi82 2024. 03. 06. 11:11
Na térjünk vissza a bokhockodas helyett, az ingatlan piacra. Én azt látom piacon, hogy elég cefwtul áll. Egy kicsitt az állóvizet mehborzolta a a régi kedvezmények kivetezese, régi csaladtamogatasok vége december 31 vel.  És az most egy pezsgés hozott  mert január februárban kerülnek rá a ecsetek az adasvetelekre., és ez fogblatszofbia statisztikában. Na de mi lesz utána a 2024 és további részében  márciustól, decemberig. Van vélemény?  Szerintem a 10.000 Mrd PMAP akkora vakumoot csinált, hogy a szemes kávé zacskojaban sincs akkora.  Ellenvelemeny? 
Törölt felhasználó 2024. 03. 06. 11:10
Előzmény: #217873  Törölt felhasználó
Tessék Lacika:
https://forum.portfolio.hu/prev/39017/8853470
Ide nem találsz vissza azóta.
Placi82 2024. 03. 06. 11:04
Előzmény: #217870  N0MAD
Én paraszti munkát végeztem gyerekkent, érted én végeztem gyerekként  a szüleimmel.  Te biztos nem segítettél gyerekként a szüleidnek. De nálunk szokás volt. Tudom a nagykoruton belül született liberálisoknak, ez szégyen a fizikai munka, inkább ugyved, politikus, romkocsmatoltelek felé filozófus, etc.. de felénk ez kötelesség volt, és büszkeség volt.:)
Törölt felhasználó 2024. 03. 06. 11:03
Előzmény: #217871  Placi82
Írtam egyből, hogy mehet. 
Nézd vissza.
És most is írom, állok elébe. 
Én tudom mi lesz, de az gyorsan lemegy, utána pedig nagyon sokáig és hosszan fogsz bocsánatot és elnézést kérni. 
gyula1971
gyula1971 2024. 03. 06. 10:59
Jó napot! Balaton környéken pl-Hévizen is szabadulnak nagy vendéglátó-szobakiadással foglalkozó ingatlanoktól.
Több van eladó,mint 5 vagy 10-éve ezekből.
https://www.gdn-ingatlan.hu/ingatlan-adatlap/heviz-elado-vendeglatas-345974/?fbclid=IwAR2H4sE0syW1wdpBH8Tzd5EOLXaglG8In5IeBkLPyIelusYJoTB89eUZ88I
Placi82 2024. 03. 06. 10:58
Előzmény: #217868  Törölt felhasználó
"Mondtam legyen, azóta várom. 
Összehozzuk? Aztán ott személyesen..." Mikor én ezt felajalottam, kitiltattal 5 és 30 napra. Egymás után. Most ez komoly? Személyesen találkozni veled?? . Abból te is tudod hogy más lenne, nem elnézést kéres,.😉 De nyugodtan elnézést keerhetsz tőlem itt is, de nem fogadom :). Na pá kicsifiu.  Most már tényleg legyen vége. 
N0MAD 2024. 03. 06. 10:47
“ én paraszti munkát végeztem gyerekeket , a szüleimmel”
Remélem csak dolgoztattatok a gyerekeket nem végeztetek velük.
Az első se szép, de azért jobb.
N0MAD 2024. 03. 06. 10:45
Előzmény: #217867  Placi82
Azért jár az elismerés a két msc diplomához a látható diszlexia és fogalmazni képtelenség ellenére.
El kell ismerni ha valaki hátrányból indulva eredményt ér el.
Törölt felhasználó 2024. 03. 06. 10:43
Előzmény: #217867  Placi82
Súlyos gondok vannak a toronyban nálad.
Csak azért foglalkozom veled, mert rengeteg mocskot és kitalációt kezdtél szórni felém, belezavarodsz és egyre mélyebbre kerülsz, a valóság egyre távolabb.
Esetleg ma is a whisky tehet róla?
Legutóbb már személyesen akartál találkozni, amikor 150-es vérnyomással idegállapotba kerültél. 
Mondtam legyen, azóta várom. 
Összehozzuk? Aztán ott személyesen elkezdhetsz elnézést kérni az egyre hosszabb mocskolódásaidért. 
Placi82 2024. 03. 06. 10:37
Előzmény: #217866  Törölt felhasználó
Értem. Sír mellett szarni. Vagy szar mellett sírni az neked kb ugyan az????  Ebből is látszik hogy egy fizetett provokator vagy. Mosod ossze dolgokat, és ferditesz, és hazudsz. , ahogy most megint bebizonyosodott. Figyelj már az ilyen eluldozesekert, ki fizet hogy rá szállj valakire, és miért használsz klonokat. Ez olyan mint az ukrán orosz topikba, ott is 5 perc alatt osztanak ki 21 mínuszt, 3 napig Murdocheknak, aztán valamiért nem ér rá az illeto mondjuk , 3 napig   nincs Csak 3 mínusz, az orosz parti forumozoknak. . Utána megint  20 minusz 4 napig. 
 Valószínűsegszamitas alapján, kb 0% az esélye, hogy mindenki egyszerre tűnik el az egyik napon, és egyszerre tűnik fel újra minoszolnin másik napon. Ti ezt nem ingyen csináljátok igaz???  Nem kell válaszolnof. Úgyis tudom a valaszt
 Csak hagyjál. Már békén. Köszi. 
Törölt felhasználó 2024. 03. 06. 10:25
Tulajdonképpen beismerted amit felidéztem, kis pontosítással, rózsaszínbe csomagolva.
Nem magamtól találtam ki, tőled olvastam, büszkén számoltál be róla.
Placi82 2024. 03. 06. 10:20
Előzmény: #217856  Törölt felhasználó
Spicli az csak te vagy. Ezt már bebizonyitottam. Meg Berlini se hiszi el ezt , akivel nem kedveljük el egymást. Te vagy Spicli más gondolkodás miatt, a fekete autót is küldened értem, mint anno az a rákosi rendszerben, hagyomány kötelezne mi? :)) Téged miért nem raknak ki ilyen mocskolodasert. 
2 db Msc mérnöki dilomomam van, a történelem csak  egy hobbi. 
3. Azért mentem le a gyártásba,  több mint 10 eve és nem inkognitóban, hanem nyilvánosan, hogy lássam, miért ilyen veszteséges a gyártás. Miért ilyen hatekonytalan. Éslattam a munkaszervezes nagyfokú hianyossagait. Azt is hogy sokan nem dolgoznak, míg mások becsukezrsen dolgoznanank, és mások munkáját is ők végzik el, de a bérezés mint a kommunizmus ban egyforma volt. A lustanak is és a szorgalmasnak is. Hatékonnyá tettem, a munkaszervezes, konyitettem a munkafolyamatokat, azokat az embereket, akik csak akadályozták a termelést, pedig Én SZEMÉLYESEN, kirugtam. tisztességes magyarázatot adva hogy miért. Mert bennem van gerinc. (Ami neked sose volt) . A megmaradt dolgozói állomány fizetése pedig, 2008 ban a válság közepén 50% al emelkedett, és nagyon hálásak lettek, és a termelési volumen is nőtt az egy munka órára eső érték is nőtt.  És mindezt kb 27 evesen. Igen, mert én voltam valaki, és volt bennem gerinc, én paraszti munkát végeztem gyerekeket , a szüleimmel, és pontosan tudtam, hogy nekünk a gazdáknak kellett elől haladni a szőlőben, hogy a napszisoknak munkatempot  diktaljunk. Sok mindent építettem ebből át később a vezetői munkakörökben. De nevetségesen hangzik hogy  a  kis Spicli feljelento, amit nem is tagadta sose, fizetett provokator, csak rám vagy szállva, mocskolodik. Én meg egyszer se jelentették fel, és nem is tiltották ki személyeskedés ért, te engem hányszor is. Maradjon kimondatlanul miit gondolok a pitiáner jellemedrol.  Na jeletheheted ezt is...... Ennyi örömöd legyen, te...... 
N0MAD 2024. 03. 06. 10:11
Előzmény: #217859  tihamer
Szerintem annak hogyha befekteted.
Priceless!
Pistike12 2024. 03. 06. 10:07
Minap erre jartam es lattam h gozerovel megy az epitkezes. Nem talaltam ertekesitesi cellal sehol a projektet.
Rakerestem es mino meglepetes, vendegmunkasoknak epitik a qva nagy lakoparkot... Tiborc.. Akarom mondani JeliNER
Ennyit a pfz lobogorol... 
https://magyarnarancs.hu/belpol/a-samsung-munkasainak-epit-lakoparkot-jellinek-daniel-cege-budapest-eszakkeleti-hataraban-259281
Törölt felhasználó 2024. 03. 06. 10:02
Előzmény: #217860  berlini
Amúgy penge a srác, 2 éve írta ezt:
"2 hetet adok a haborunak max 3 at. Az eu politikusok a kezmeleg kilincset fogjak adni a kremlbe. Belebukik ebbe most usa gazdasagi erotere. De legalabbis nem jonn ossze, hacsak valami baleset nem eri putyint! Ez az oka a hosszu asztalnak:), olyan uj dolgok vannak ,biztos ami tuti messze ul mindenkitől! :)Ezt mar vegig csinalja! Zenisdeadnak, meg stolznak is szolni kellene ok eleg jo kulpolitikaiak:)"
Pistike12 2024. 03. 06. 10:00
Előzmény: #217858  sztiv
Ha munkanelkuliseg lesz, akkor nem lesz. Eleg egyszerű az ingatlanarak lefele torteno mozgasanak joslasa:) nagy munkanelkuliseg vagy nagyaranyu torleszto novekedes akkor csokkenes.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek