Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.



Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.



Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)



Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:



soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.



Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lohran 2019. 02. 18. 13:17
Előzmény: #35358  Nudli
#35360
A legtöbb magyar kis és középvállalat totális szervezetlenségben dolgozik, legtöbbjük még egy raktár nyilvántartó rendszert se tud létrehozni, pláne nem integrált rendszereket
qwrtzq 2019. 02. 18. 13:14
Előzmény: #35358  Nudli
#35359
"hibáznak bőven, elveszett megrendelések, 2-3 nap amire válaszolnak egy ajánlatkérésre...rossz helyre küldött 
szállítmányok, a szállítmányban hibás nem odavaló tételek... "
súlyosan lean-eletlen folyamatok, hozzá nemértő management, túl kicsi üzemméret...
Nudli
Nudli 2019. 02. 18. 12:58
Előzmény: #35357  lohran
#35358

"A magyar cégek kultúrája alacsony, nincs szervezettség."
ez nem igaz, sztem jó hatásfokkal dolgoznak a cégek. Elég sok céggel vagyok kapcsolatban tapasztalom. 10-ból 1-2vel van gond. De 12 ország 20cégével van kapcsolatom, nem kell nagyon elájulni tőlük, hibáznak bőven, elveszett megrendelések, 2-3 nap amire válaszolnak egy ajánlatkérésre...rossz helyre küldött szállítmányok, a szállítmányban hibás nem odavaló tételek...
lohran 2019. 02. 18. 12:45
Előzmény: #35356  Nudli
#35357

A magyar cégek kultúrája alacsony, nincs szervezettség.
Ha nem lennének a bevásárlóközpontok akkor a magyarok mehetnének a drága magyar boltokba.
Ez a mesterségesen feltuningolt építőipar szintén káros.
A magyar fejlődés nem a fogyasztásra kellene építeni ez téves elképzelés és rossz az is ha a fogyasztást adóztatják orrba szájba és a gazdagok jót röhögnek.
Jelenleg osztogatás van és nincs a jövő megalapozása.
Nudli
Nudli 2019. 02. 18. 12:10
Előzmény: #35353  masseduction
#35356

a multik oda rakják a nyereséget ahova csak akarják. A magyar fejlődés lényege a belső fogyasztás. A kkv-k zöme a kereskedelemben és a szolgáltatásban tevékenykedik, most ezek fejlődnek hatalmasat. A fogyasztók előnyben részesítik a magyar termékeket, ez visszahat a mezőgazdaságra. Csúcsra van járatva turizmus. Csúcsra van járatva az építőipar. Magas a foglalkoztatottság. A magas fogyasztás és a magas foglalkoztatás miatt magasabbak az adóbevételek, magasabbak a bevételek az áfa hatékony beszedése miatt is. Orbán/varga azt mondta anno fogyasztással arányos adókat preferálják, benne vannak a kisebb adók  és a fogyasztási adók mindenben.
Én nem szeretem az osztogatást, amikor sok a pénz akkor tartalékolni kell, olyan dolgokba kell fektetni ami a hatékonyságot a magasabb hozzáadott értéket növeli. Ilyen lenne nálam ha nem lehetne élőállatot kiszállítani szörnyű körülmények között, húsfeldolgozók, gabona- és gyümölcstárolók (ne osztrák vagy lengyel almát együnk januártól) A fogyasztóvédelembe is kellene a sok pénz, pl állandó élelmiszer vizsgálat. stb stb
Most lenne a történelmi pillanat kialakítani egy végleges államirányítási gépezetet. Beállítani egy 0-ás költségvetést.
Nudli
Nudli 2019. 02. 18. 11:54
Előzmény: #35351  masseduction
#35355
azok megbízottak te.. :DD elvállalják pénzért a gerilla marketinget.
Nudli
Nudli 2019. 02. 18. 11:54
Előzmény: #35349  masseduction
#35354

érdekes mókus vagy,  panaszkodsz a szádba adnak dolgokat, erre a következő pillanatban beírsz egy feltételezett váleményt tőlem majd gyorsan meg is cáfolod? :DD aranyos. engem ne sajnálj, inkább fejlődj.
Nem magyar társadalomról írtam az arányokat hanem általánosan.
Én tudom nem a nagyseggű mekizabálo amcsi termeli meg a magas GDP-t hanem a magas fokú  technológia és a robotok.
Én a magyar munkaerőt magas szintűnek gondolom, szorgalmasak, jól dolgoznak. Dolgoztunk németekkel osztrákokkal, a magyarok sokkal jobban dolgoztak, többet és jobb minőségben, osztrákok elmentek 1-1,5órára ebédelni kávézás majd 16.30kor kiesett a kezükből a szerszám,  miközben arről beszéltek nagyon sürgős a téma.
Ez csak részben közép/kelete-urópai elnyomás, gyarmatosítói gondolkodás része. Láthatod usa próbálja visszafogni eu ezen belül a németek fejlődését erősödését, a nyitás után a németek legfőbb külker partnere az oroszok voltak gyorsan kiköveteltek egy embargót, most u.ez kína és Irán, megszállók betelepítése.
Ezek egyrészt befolyási övezetekről szólnak és minél nagyobb piac vagy annál nagyobb a súlyod, másrészt a pénzben fuldokló bankok próbálják kihelyezni a hiteleiket, mivel rengeteg a pénz nem elég a sok céggel bajlódás hanem nagyobb kihelyezésekre vágynak. Harmadrészt konfliktusokat kell generálni, ezzel el tudod adni,   és el tudod pufogtatni a raktáron lévő haditechnikát, ez egyben a befolyási övezetedet is növeli, meg tudod szerezni mások javait a demokráciára, megelőzésre hivatkozva. win win win.
masseduction
masseduction 2019. 02. 18. 11:32
Előzmény: #35348  Nudli
#35353
Ezt is nagyon nehéz átlátni ugye, hogy a GDP pörgetése elsősorban azért buli, mert több pénz fog ezáltal a nyugati konszernek zsebében landolni, s ezáltal a nyugati anyaország államkasszájába is. A magyar államnak meg áfabevétel ugyan, de nyilván nem mi járunk jól.
Pont a gazdaság nyitottsága miatt, ha Németországban recesszió lesz, akkor az itteni munkások bérén fogják az elveszett forgalmat mérsékelni. Ehhez aztán nagy gazdasági ismeret kell. Túldimenzionálják az emberek azt, hogy tőzsde, gazdaság, pénzpiac; közben a felső körökben pontosan olyan közönségesen történnek az irányvonalak kijelölései, mint amikor egy falusi tüzép vagy privatizált téesz tulajdonosa az önkormányzati döntésekbe beleszól.
masseduction
masseduction 2019. 02. 18. 11:18
Előzmény: #35350  johai
#35351
Azok kamu ingatlanos szórólapok, hányszor látom, hogy vén lerobbant ingatlanosok ragasztgatják felfelé mindenhova.
johai 2019. 02. 18. 11:17
Előzmény: #35345  impudent
#35350
Szorolapok viszont  eltuntek,ebben az utcaban keresek ingatlant felirattal.
Hiteltorlesztes a jovoben tortenik,en azt nem ertem hogy tudnak egyesek letenni 700ezer/nm-t egy garzonert keszpenzben....elso latasra beleszeretnek.
Vannak ilyen vevok meg,ki tudja meddig,az uj csok azert bekevar am ebbe a szegmensbe is.
masseduction
masseduction 2019. 02. 18. 11:17
Előzmény: #35346  Nudli
#35349
"Egy társadalomban vannak az innovatív, kezdeményező, tervező emberek, ők a motor."
Gondolom itt arra célzol újfent, hogy a nyugatinak csúfolt társadalmakban milyen nagyon hatékony és okos innovatív emberek vannak. Hát tévedsz. Csak bármilyen közép-kelet-európai törekvés van, a nagytőke azt csírájában elfojtja. Olyan tágra zárt szemekkel jársz, hogy öröm nézni.
Sajnálni tudlak csak.
Nudli
Nudli 2019. 02. 18. 11:11
Előzmény: #35342  masseduction
#35348

nyomsz egy katyvaszt, ne kapkodj a kevesebb az néha több.
Nudli
Nudli 2019. 02. 18. 11:01
Előzmény: #35341  johai
#35347

Igen, ezt már írtam korábban látom a vételek motorját de ez qrva sok pénz, miközben a megtakarítások növekednek, nm látom honnan jön.
Elvileg az alacsony kamat miatt megy a pénz az ingatlanba, ok akkor csökken a kamat, az is rendben aki eladja az nem biztos vesz is,  de kivesznek 10-et és visszaraknak tizet akkor is nulla az eredmény.
Értem azt is a politikai bitangkasszák, előjöttek a cihából a pénzek,  az smsz számlákon tisztára mosott offshore pénzek, külföldiek, állami hitelek  nyomják a piacot, DE nem erről van szó, mert kritika nélkül simán veszik/vették tavaly az ingatlanokat. Láttam olyat, örült  a vevő ennyit letudott és még gondban volt mert még x összeget költeni kell. Azért látszik az ha az ember a megtakarított pénzét költi, alkudozik próbál minél jobban venni, de nem ezek.
Nudli
Nudli 2019. 02. 18. 10:45
Előzmény: #35335  masseduction
#35346

ne személyeskedj ha te sem szereted. Amúgy ne haragudj de nem az jön le rólad valamennyire is  átlátnád a gazdasági folyamatokat.
Egy társadalomban vannak az innovatív, kezdeményező, tervező emberek, ők a motor.  És vannak a követők akik nem akarnak saját utat törni, beleállnak egy irányba egy kitaposott útba, ettől nem kevesebbek ők adják a társadalom kiszámítható gerincét, ez kb a 80%. Jó alanyaik a kereskedelmi marketingnek a politikai irányoknak. Még a lázadás és "egyéniség"  igényüket is készen kapják, kopizzák, kapnak kész jelvényeket amit a tépőzáras kitűzőhelyre tapaszthatnak.  Tetszik amikor egy söröző asztalánál 4 tök egyforma "favágós" stílusú egyformára kivarrt "egyéniség beszélget. de így kerek a világ.
impudent 2019. 02. 18. 10:45
Előzmény: #35341  johai
#35345

Ha megnézed alig hirdetnek lakásokat az utcai cetliken csak keresnek ingatlant.
Ennyi erővel bármennyit lehet kérni ezekért a lakásokért mert egyszerűen hiánycikk lett.
Én a tulajokat nem értem egyiknek sincs szüksége pénzre.
Az ingatlanok után adót, költséget kell fizetni főleg a vállalkozóknak mégis bírják anyagilag meg persze hiteltörlesztést , honnan van ennyi pénzük ez Nekem is rejtély , mindenki milliomos lett ebben az országban.
masseduction
masseduction 2019. 02. 18. 10:41
Előzmény: #35340  Nudli
#35344
Nem, nem érted a lényeget.
masseduction
masseduction 2019. 02. 18. 10:40
Előzmény: #35341  johai
#35343
A bankból, honnan máshonnan hát nem látod? :D
masseduction
masseduction 2019. 02. 18. 10:39
Előzmény: #35338  Nudli
#35342
Figyelj, ne pakolj Te is szavakat a számba :D
Teljesen érthetően leírtam egy olyan jelenséget, amely manapság jellemző. Nem kell kiforgatni, beszélni minden másról, végső soron pedig a kioktatásra sem voltam igazán kíváncsi.
Azt kellene felismerni, hogy ha ilyen okos vagy, hogy a szociális háló = a bankok extraprofitjának biztosítása az államkasszából. Fel kéne fogni, hogy a Bankok (szándékosan írtam naggyal) már egy ilyen eladósítási akció elkezdésekor tudják, hogy mi lesz a vége. És hidd el, ez amit ők kamatfelárként kérnek, nem elég biztosíték számukra a kockázatok kivédésére. Egyébként egy olyan konstrukció ami tényleg nagyon jó, ott 50% önerő kell. Szóval lehet találgatni.
Trianon szerinted jogszerű volt? Vagy az, hogy 56-kor magára hagyták a lakosságot? Érdekelte valakit a véleményünk? Nem.
Ha valaki nem "végig fix" történetet választ, akkor szinte biztos, hogy az utolsó 5 évben be fogják rajta vasalni, amit be kell. Tőlem hőböröghetsz, de egy alig 9 milliós, évszázadok alatt szarrá szívatott országgal bármit, BÁRMIT meg lehet tenni különösebb következmények nélkül.
johai 2019. 02. 18. 10:37
Előzmény: #35339  Nudli
#35341
Ez durva!
Azt nem tudom honnan jonnek ezek a vevok,es honnan van ennyi penzuk....kis tulzassal gondolkozas nelkul veszik meg a sz@rt.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek