Topiknyitó: Zsombéki 2024. 05. 07. 20:19

OROSZORSZÁG megtámadta Európát  

Oroszország hibrid háborúba kezdett Európa ellen. Nem hagyományos fegyverekkel támadják az európai országokat, ez ellen védekezni kell!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
somogyi hétfő, 23:37
Előzmény: #34  Zsombéki
#36
aztakuvaa 252 minus jesszus. PLACI holvagy??? :D
Zsombéki hétfő, 22:39
#35

Orosz támadás gyanúja merült fel egy csehországi gyújtogatási kísérletnél:
.
"Oroszországnak is köze lehetett a prágai gyújtogatási kísérlethez, amelynek kapcsán a múlt hét végén őrizetbe vettek egy külföldi állampolgárt – közölte hétfőn Petr Fiala cseh kormányfő. Petr Fiala szerint nem kizárt, „inkább nagyon valószínű”, hogy a gyújtogatási kísérletben Oroszország is érintett. Fennáll az a gyanú, hogy a támadást Oroszországból szervezték és finanszírozták. Ez része a hibrid hadviselésnek, ami ellen védekeznünk kell – mondta a cseh kormányfő újságíróknak." - portfolio
.
Még több fegyvert Ukrajnának!
Aki elnézi ezt az oroszoknak az a Terroristákat támogatja!
Zsombéki 2024. 06. 04. 16:03
#34

Látom az oroszok már itt is befolyásolni próbálnak.
Addig is, amíg itt váltogatják a nickeket és dislike-olnak, legalább nincs idejük más típusú támadásokra.
.
Ki gondolta volna, hogy elhárítunk egy topikkal egy komolyabb támadást? :)
Zsombéki 2024. 06. 04. 16:01
#33

"A nyugati kormányok szerint Oroszország egyre több szabotázskísérletet hajt végre, többek között katonai támaszpontok ellen, de a polgári infrastruktúrát is célba vette már Európa-szerte. A gyakran az orosz GRU katonai hírszerzés által vezetett „szürke zónás” támadások célja, hogy erősítsék az Ukrajna szövetségesei közötti széthúzást, megzavarják a Kijevbe irányuló katonai ellátást, és bomlasszák a nyugati közhangulatot.
.
 Edgars Rinkēvičs lett elnök a Financial Timesnak azt mondta, hogy Oroszország megpróbál félelmet kelteni és ehhez titkosszolgálati műveleteket hajt végre Európa-szerte. 
.
A NATO-szövetségesek próbálják kitalálni, hogyan reagáljanak, ha nem hivatkoznak a katonai szövetség kölcsönös védelmi záradékára, az 5. cikkelyre. 
.
A közelmúltban történt incidensek közé tartozik egy állítólagos, Oroszország által támogatott gyújtogatás egy ukrán kötődésű raktár ellen az Egyesült Királyságban, egy szabotázstervezet az amerikai katonai támaszpontok ellen Németországban, az európai vasúti jelzőhálózatok megzavarására tett kísérletek, valamint a polgári repülés GPS-navigációs rendszereinek zavarása a Baltikumban.
.
 Antony Blinken amerikai külügyminiszter elmondta, hogy „gyakorlatilag minden szövetséges” a NATO prágai külügyminiszteri találkozóján beszámolt arról, hogy a Kreml fokozza hibrid támadásait. Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter szerint Moszkva „megpróbál megfélemlíteni minket”, és kulcsfontosságú, hogy „ezt ne engedjük meg”. Az egyik probléma az, hogy az incidensek gyakran véletlenszerűnek tűnnek, és olyan célpontok ellen irányulnak, amelyeknek nincs közük Ukrajnához. 
.
A másik probléma az, hogy az incidenseket gyakran proxik hajtják végre, ami megnehezíti, hogy közvetlenül Oroszországnak tulajdonítsák őket. Egy nyugati kémelhárító tiszt szerint Moszkva egyre többször bérel fel végrehajtókat az akcióihoz, ami annak köszönhető, hogy Európa a közelmúltban tömegesen kiutasított több száz orosz diplomatát és kémet, ami új kockázatokat is jelentett. Lengyelország a szabotázsakciók egyik fő célpontja, mivel a szomszédos Ukrajnába szállított nyugati katonai szállítmányok csomópontja. A hatóságok az elmúlt hónapban tucatnyi embert tartóztattak le kémkedéssel és szabotázzsal kapcsolatos vádakkal, többségüket az oroszok a szervezett bűnözői körökből toborozták. 
.
Az ilyen támadások elhárítására vonatkozó jelenlegi titkosszolgálati feladatok jellemzően háromlépcsős folyamatot foglalnak magukban: a támadások felismerése és megnevezése, a nemzeti ellenálló képesség kiépítése, valamint olyan elrettentő stratégia kidolgozása, amely valós megtorlást jelent Oroszországgal szemben. 
.
Az egyik lehetséges intézkedés az orosz diplomaták vízumainak korlátozása, ahogyan azt Jan Lipavský cseh külügyminiszter javasolta. Az agresszívabb válaszlépés egy olyan, Oroszországon belüli, „tit-for-tat” információs kampányt jelenthet, amely rávilágít az ukrajnai háború költségeire. 
.
Nyugati tisztviselők szerint a központi probléma továbbra is az, hogy Oroszország szürke zónás támadásai kiszámíthatatlanok, többféle formában történnek, és aszimmetrikusak, ami kockázatossá teszi a megtorlásukat. Rinkēvičs szerint a NATO-nak mindenféle megtorló eszközt meg kell fontolnia, mégha nem is mindegyiket vetheti be." portfolio
ronaldinyo 2024. 05. 23. 22:23
#32
Farkast kell kiáltani aztán elébb utóbb megjelenés.
Zsombéki 2024. 05. 23. 21:31
#31

Oroszország folytatja, addig amíg meg nem állítjuk, míg Európa és a világ meg nem állítja őket!
.
"Május 23-án, hajnali 3 órakor az orosz határőrség egyoldalúan eltávolította az Észtország által a Narva folyón az orosz határ kijelölésére elhelyezett fénybójákat – számolt be az incidensről az észt külügyminisztérium. 
Oroszországnak ez az éj leple alatt végrehajtott akciója jól illeszkedik az ország provokatív magatartásának általánosabb mintájába, többek között a szomszédos országokkal, legutóbb Litvániával és Finnországgal szemben tanúsított határain - áll a hivatalos nyilatkozatban. 
Az észt külügyminisztérium hozzátette, a lépést provokatív határincidensnek tekinti, és diplomáciai úton fogja jelezni Oroszországnak, hogy az ilyen jellegű cselekedetek elfogadhatatlanok. 
A balti ország ezen kívül felszólította Moszkvát, hogy szolgáltassa vissza a bójákat."
Zsombéki 2024. 05. 23. 11:44
Előzmény: #28  vigkrisz
#30
Ezekről a tényekről a trolloknál nem hallasz, a saját szülőföldjük sem számít nekik!
Zsombéki 2024. 05. 23. 11:43
#29

https://www.portfolio.hu/global/20240522/oroszorszag-hirtelen-egyoldaluan-kisajatitott-teruleteket-ket-nato-tagorszagtol-687285
Az oroszok a hibrid háborújukban már NATO területeket akarnak kisajátítani!
Ideje lenne megálljt parancsolni a ruszki önkénynek!
Zsombéki 2024. 05. 21. 12:21
#27

A békeszerető oroszok... 
Miért állnának meg Ukrajnánál, hisz bizonyított, hogy már EU-s országokban hajtanak végre szabotázsakciókat!!!
.

"Kilenc embert gyanúsítottak meg Lengyelországban orosz megrendelésre végzett szabotázsakciók miatt 
.
A lengyel hatóságok eddig kilenc személyt – lengyel, belorusz és ukrán állampolgárokat – gyanúsítottak meg orosz megrendelésre végzett szabotázsakciók, ezen belül gyújtogatás elkövetése miatt – közölte hétfőn Donald Tusk lengyel kormányfő az MTI tájékoztatása szerint.  
.
Tuskot a TVN24 lengyel kereskedelmi hírtelevízióban azon korábbi bejelentéséről kérdezték, hogy a héten tájékoztatja a közvéleményt a lengyelországi orosz befolyás vizsgálatáról, valamint az ehhez köthető szabotázsakciókról és provokációkról. 
.
A kormányfő megerősítette: kedden ismerteti a lengyelországi orosz és belorusz befolyást vizsgáló bizottság létrehozásának tervét. Kijelentette:  Ami a diverziós és szabotázsakciók ügyét illeti, az „nagyon komoly”, és több európai országot is érint. 
.
A Lengyelországgal szövetséges országokkal együttműködve a hatóságok például egy wroclawi festékgyártó üzem felgyújtási kísérletét hiúsították meg, amely mögött az orosz hírszerzés állt – mondta.  
.
Litvániában is hasonló esetek történtek, köztük az IKEA cég raktárának felgyújtása – idézte fel Tusk. Hozzáfűzte, a litvániai incidensekkel kapcsolatban letartóztatott személyeknek közük lehet más lengyelországi gyújtogatásokhoz is. "-index
Zsombéki 2024. 05. 17. 06:35
#26

"Mindezekből világos, hogy legkésőbb 2021 szeptemberében Szijjártó Péternek tudnia kellett, hogy Putyin titkosszolgálatai, a GRU, az SZVR és az FSZB is feltörte a magyar külügy rendszereit, és onnan több esetben adatokat lopott, levelezéseket továbbított magának, lényegében mindent láttak, ami a külügyminisztériumban történik. "
.
"Szijjártó azt is tudta, hogy ez az ellenséges támadássorozat gyakorlatilag ellehetetlenítette a külügy informatikai rendszerének biztonságos működését. Ennek tudatában vette át mégis kereken három hónappal később, december 30-án Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől az orosz Barátságért Érdemrendet, a legmagasabb állami kitüntetést, amit külföldi kaphat."
.
Szijjártó segítette őket? Ezek után egy normális országban a külügyminiszternek távoznia kellene! Egyszerűen úgy, hogy a kormányfő kirúgja és még esélyt sem ad a lemondásra családi okok miatt!
Zsombéki 2024. 05. 17. 06:29
#25

https://444.hu/2024/05/16/belso-dokumentumok-bizonyitjak-hogy-a-magyar-kulugy-tudott-az-orosz-kibertamadasokrol-amiket-ket-eve-meg-kampanyhazugsagnak-neveztek
Egy részlet:
 • Két éve derült ki, hogy Vlagyimir Putyin hekkerei megtámadták a magyar külügy informatikai hálózatát.
 • A külügyminisztérium és több kormánypárti politikus egyszerűen letagadta, hogy ez megtörtént volna, „kampányhazugságnak” minősítette az erről szóló információt.
 • Most új dokumentumokat mutatunk be, amelyek bizonyítják, hogy Oroszország katonai és polgári titkosszolgálatai széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar külügy rendszerei ellen.
 • Nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak a külügy gépeiről.
ronaldinyo 2024. 05. 13. 17:41
#24
kina megelfoglalta europát és a világot
vigkrisz 2024. 05. 12. 18:56
Előzmény: #21  Zsombéki
#22
úgy tűnik, hogy belehúztak az ork-gyújtogatók:
Blaze strikes Warsaw once more (tvpworld.com)
Zsombéki 2024. 05. 12. 15:37
Előzmény: #20  vigkrisz
#21

Végre a nyilvánosságnak is jelzik, mit művelnek az oroszok.
Hibrid háborúban állunk velük, nyilt konfliktus nem fognak felvállalni, de a régi KGB-s módszereket folyamatosan.
Határozottan jelezni kell feléjük, eddig és ne tovább!!!
Európa békében akar élni, melyre a legnagyobb veszélyt az oroszok és Putyin jelenti!
vigkrisz 2024. 05. 12. 15:25
Előzmény: #19  vigkrisz
#20
lásd:
európai hírszerzések szerint Oroszország 
 • robbantásokra,
 • gyújtogatásokra
 • és az infrastruktúra megrongálására
  készül Európában
vigkrisz 2024. 05. 12. 15:24
#19
Zsombéki 2024. 05. 12. 15:20
#18

Ideje lenne még több modern fegyvert küldeni az ukránoknak, ezzel meg lehet állítani a hibrid háborút is!
Nyugodtan lőhetnének vele korlátozás nélkül orosz területeket! Az önkorlátozásnak semmi értelme!
Repterek, olajfinomítók, parancsnoki központok 300-500 Km rakétákkal, pl.: Taurus-szal. Uralovetől Moszkva is 500 kilométeren belül van!
Erős jelzést kellene küldeni Putyinnak, hogy elég volt Európa nem tűr tovább!!!
Lubyanka téren a KGB régi székháza lehetne egy potenciális célpont.
.
The Telegraph: Oroszország jobboldali szélsőségesekkel és terroristákkal támadná meg Európát 
A The Telegraph cikke szerint Oroszország jobboldali szélsőségeseket és bűnözőket toboroz, akik támadásokat hajtanak végre Nagy-Britanniában és más NATO-országokban.
 A lap forrásai szerint az oroszok által toborzott terroristák felelősek az elmúlt hat hónapban Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban elkövetett támadássorozatért – írja az Unian
Állítólag az orosz katonai hírszerzés (GRU) titkos tisztjei és a Wagner-csoport tagjai toborozzák őket. A GRU jobboldali terroristákból álló hálózatot épít ki, amelyet a NATO-célpontok ellen vetnek be. Ezek a támadások már zajlanak, és már egy ideje folynak különböző NATO-országokban. 
A hírszerző ügynökségek most figyelmeztetik kormányaikat, hogy a fenyegetés nagyon is valós. 
A jobboldali szélsőségeseket azért veszik célba az orosz toborzók, mert ők egy olyan csoportot alkotnak, amely oroszbarát, Putyin-párti és nagyon erőszakos – mondta a forrás, hozzátéve, hogy a Kreml kénytelen volt átállni az Irán által alkalmazott taktikához, tehát bevonni a szervezett bűnözői csoportokat terrortámadások végrehajtásához. 
Ugyanakkor Mark Galeotti, a londoni székhelyű Mayak Intelligence igazgatója szerint „még ha Putyin háborúról is beszél a Nyugat ellen, nem igazán akar nyílt konfliktust”.
.
A fentiek alapján a német szélsőségesek viselt dolgai sem meglepőek!
Zsombéki 2024. 05. 09. 10:23
#17

"A brit kormány és szövetségesei az utóbbi években számos rossz szándékú kibercselekedetet tulajdonítottak az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB). Ezek között szerepelt brit parlamenti képviselők személyes adatainak megszerzését célzó kiberkampány, közös brit-amerikai kereskedelmi dokumentumok hackermódszerekkel végrehajtott kiszivárogtatása, valamint beavatkozás egy olyan brit elemzőműhely működésébe, amelynek tevékenysége a demokrácia védelmét célozza a dezinformációkkal szemben – fogalmaz szerdai tájékoztatásában a brit külügyminisztérium." -24.hu 
.
Terrorcselekményt is az oroszok számlájára írnak:
"A külügyi tárca e tevékenység példái közé sorolta, hogy tavaly szeptemberben öt bolgár állampolgár ellen emeltek vádat a brit hatóságok Oroszország javára folytatott kémtevékenység gyanújával. 
A tájékoztatásban szerepel az is, hogy áprilisban öt további ember ellen emeltek vádat Nagy-Britanniában Oroszország javára megkísérelt ellenséges cselekedetek - köztük egy ukrán tulajdonú angliai kereskedelmi ingatlan felgyújtása – címén."
.
Védelmi attasé  csomagolhat, kémkedésért kiutasították!
Európa nem tűri tovább az orosz agressziót!
hellforceone 2024. 05. 08. 10:08
#16
putin immar 25 eve van hatalmon - na jo, volt az a 4 ev, amikor medvegyev volt hatalmon, de mindenki tudja, hogy ö csak putin babja volt - es a 25 ev utan mit tud felmutatni?? A nagy semmit, a fejlödes a beka segge alatt van, igy a naaaagy Ororszorszag elölepett baj- es szarkeverövé a világban, semmi több szerepük nincs. A vilag legnagyobb orszaga, a vilag legtöbb nyersanyagaval, 150 millios lakossaggal es egyebkent nem total idiota, tanult emberekkel, megis, csupan ennyire vitte a nagy föderacio. Ez semmi masnak nem köszönhetö, mint a politikai berendezkedesnek, a diktatorikus kormanyzasnak es egyebkent maganak annak a nepnek is, amely eltüri ezt es nem akar valtoztatni rajta. Szoval a naaaagy Ororszorszag, de leginkabb putin most olyan, mint egy sertödött gyerek. Nem tudok bekapcsolodni a nagyok jatekaba (pedig minden eszköz adott lenne, az iranyitas egy szemelyben nalam van, ebböl 25 ev alatt akar meg jot is lehetett volna hozni - csak ugy, mint a mi viktorunk csinalta/csinalja), nem tudok semmilyen eredmenyt felmutatni a nepnek, hat akkor elölepünk Europa es a vilag szarkeveröive. lesüllyedtek, igaz, soha ki sem emelkedtek igazan...
ronaldinyo 2024. 05. 08. 10:06
Törölt hozzászólás
#15
ronaldinyo 2024. 05. 08. 10:05
Előzmény: #11  ronaldinyo
#14
de igen -aki nem hiszi járjon utána.maguk emberek mindent elhisznek?borzalom egy buta emberiség van itt ráadásúl korlátoltak is de nagyon
Zsombéki 2024. 05. 08. 09:51
#13

Lengyelország is folyamatos orosz támadás alatt, államilag támogatott orosz hackerek (!!!), orosz hibrid háború:
.
"Lengyelországban megugrott a kibertérben bekövetkező kritikus incidensek száma: 2023-ban mintegy 80 000 támadást regisztráltak, ami kétszerese a 2022-es számnak. Krzysztof Gawkowski digitális ügyekért felelős miniszter szerint 2024 első negyedéve további emelkedő tendenciát jelez, főként az orosz állami alkalmazásban lévő hackerek aktivizálták magukat – számolt be a lengyel közrádió."
.
"Arról is beszélt, hogy a kibertérben bekövetkező kritikus incidensek száma: 2023-ban mintegy 80 000 támadást regisztráltak, ami kétszerese a 2022-es számnak. Mindezek legnagyobb része Oroszországból indított támadás, és idén szintén folyamatosan nő az orosz hackerakciók száma." - portfolio
Zsombéki 2024. 05. 07. 22:26
Előzmény: #11  ronaldinyo
#12
orosz titkosszolgálatok hibrid háborúja
ronaldinyo 2024. 05. 07. 21:47
Előzmény: #9  Zsombéki
#11
jol megtervezett háttérhatalmi erők randaliroznak a világban.
ronaldinyo 2024. 05. 07. 21:46
#10
Bombafenyegetések ezreit kapták szlovák intézmények
Zsombéki 2024. 05. 07. 20:32
#9

" Több európai hírszerző szolgálat figyelmeztette kormányát, hogy  Oroszország „erőszakos szabotázsakciókat″ tervez Európa-szerte, a Nyugat elleni „agresszívebb és összehangoltabb fellépés″ részeként.  Az n-tv.de német hírportál a Financial Times-ra (FT) hivatkozva azt írja, hogy európai hírszerzések szerint Oroszország Több európai hírszerző szolgálat figyelmeztette kormányát, hogy  Oroszország „erőszakos szabotázsakciókat″ tervez Európa-szerte, a Nyugat elleni „agresszívebb és összehangoltabb fellépés″ részeként.  
Az n-tv.de német hírportál a Financial Times-ra (FT) hivatkozva azt írja, hogy európai hírszerzések szerint Oroszország 
 • robbantásokra,
 • gyújtogatásokra
 • és az infrastruktúra megrongálására
készül Európában, a titkosszolgálatokhoz tartozó ügynökök és felbérelt segítők közreműködésével. Az FT három európai ország hírszerzési jelentéséhez jutott hozzá, az ezekben szereplő információk erőszakosabb és szervezettebb orosz műveletek előkészületeire utalnak.  Számos szakértő  évek óta arra figyelmeztet, hogy Oroszország hibrid  háborút folytat a Nyugat ellen - írja lap, amelynek egy titkosszolga azt mondta: Vlagyimir Putyin orosz elnök felbátorodott, és megpróbálja a lehető legmélyebbé tenni az európai társadalmak megosztottságát, és ehhez több eszközt használ:
 • dezinformációs kampányokat, 
 • szabotázsakciókat,
 • vagy informatikai támadásokat.
Pénteken derült ki, hogy Norvégiában orosz  titkosszolgálati ügynökök dolgoznak, azt megelőzően pedig két orosz származású németet vettek őrizetbe Németországban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy potenciális célpontokat kerestek az Ukrajnának nyújtott német támogatás elleni szabotázshoz. Az Economx korábbi beszámolója szerint egymást érik a kémügyek Németországban, ahol gyors egymásutánban hat feltételezett kémet tartóztattak le, akik Oroszországnak és Kínának dolgoztak. A hatóságok szerint az ukrajnai háború, a gazdasági érdekek és a demokráciaellenesség egyre jobban fenyegetik a németek biztonságát." - economx
Zsombéki 2024. 05. 07. 20:29
#8

"Két egymást követő éjszaka fordultak vissza a Finnair járatai.
 A finn állami légitársaság, Finnair közölte, hogy két egymást követő éjszakán, pénteken és szombaton vissza kellett fordítania Helsinkiből Észtországba tartó járatait, mert – állítólag – Oroszország zavarta a GPS-jeleket.
Jelentések szerin egy március végi, 63 órán át tartó GPS jelzavarás 1600 légi járatot érintett Északkelet-Európa, a Fekete-tenger és a Földközi-tenger felett.Észt légügyi tisztviselők szerint a jelek zavarása 2022 vége óta napi rendszerességgel megtörténik az Oroszországgal határos országok légterében."
.
https://hu.euronews.com/my-europe/2024/04/28/oroszorszag-a-gps-jelek-zavarasaval-veszelyezteti-a-polgari-legi-kozlekedest
Zsombéki 2024. 05. 07. 20:29
#7

Oroszország zavarja a GPS jeleket, mely veszélyeztetik az európai légiforgalmat is.
.
„Tudjuk, hogy Oroszország zavarja a GPS-jeleket az Ukrajna elleni támadás kezdete óta. Az elmúlt másfél évben ez a probléma igen súlyossá vált a térségben” – mondta a miniszter az észt televízióban egy csütörtöki rádiójelentés szerint."
.
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2024/05/02/oroszorszagot-vadolta-az-eszt-kulugyminiszter-a-gps-jelek-zavarasaval-a-baltikum-tersegeben
Zsombéki 2024. 05. 07. 20:25
#6
Szlovákiában pár nappal korábban is dolgoztak az oroszok:
"Pozsony megyében hasonló e-mailek miatt már pénteken is bombariadó volt 120 iskolában, de az ÚjSzó azt írja, a kedd reggel szétküldött üzenet szövege nem egyezik meg a péntekivel. 
Mindkét esetben terrorcselekmény különösen súlyos bűntette miatt indult eljárás. A bombariadó 110 bankot és 40 elektronikai szaküzletet is érintett – írja Paraméter."
.
Terrorcselekmény miatt indult büntetőeljárás.
Zsombéki 2024. 05. 07. 20:24
#5

"Németország konzultációra visszahívta oroszországi nagykövetét, miután Berlin szerint az orosz katonai hírszerzéshez köthető APT28 hackercsoport kibertámadást követett el tavaly mások mellett a kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) ellen - közölte a német külügyminisztérium szóvivője hétfőn." - portfolio
nyuszibroker 2024. 05. 07. 20:23
Előzmény: #2  Zsombéki
#4
Ez sem lesz bent az m1 híradóban 
Zsombéki 2024. 05. 07. 20:21
#3
"Németország pénteken beidézte az orosz nagykövetség megbízott képviselőjét egy 2022-ig visszanyúló, átfogó kiberkémkedési kampány miatt, amelyet Berlin a moszkvai GRU katonai hírszerző szolgálatnak tulajdonít – írja a Reuters."
https://mandiner.hu/kulfold/2024/05/bekerettek-a-nemetek-az-orosz-nagykovetet-mutatjuk-miert
Zsombéki 2024. 05. 07. 20:20
#2
"Összesen 1323 iskolában volt bombariadó Szlovákiában május 7-én, kedden – írja az ÚjSzó. A bombafenyegetéseket az iskolák szlovák nyelven, orosz e-mail címről írták. A névtelen üzenetben e-mailekben az iszlámot és Allahot emlegetik." - HVG

Topik gazda

Zsombéki
4 1 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek