Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"A GDP-deflátor alapján Magyarország közel 60%-os kumulált drágulása – a forint jelentős gyengülése ellenére – jelentős relatív reálfelértékelődést okozott, miközben több nyugat-európai országban ennek töredéke volt az árszintemelkedés." Hónapok óta ezt szajkózom! Majd a leértékelés megoldja,persze csak akkor ha a fiskális folyamatokat is rendberakják.
Nincs más hátra, mint előre. Basszunk ide még több akkugyárat, meg akkuhulladék feldolgozót. Mi baj lehet, víz, energia van, alapanyag, munkaerő is pipa. A hulladékot meg kiszórjuk a levegőbe, viszi a szél nyugatra, vagy elássuk a geccbe. Fényes jövő! Piros lett, nem.
"Megeszik" az emberek egymást mikor megy harc a bennmaradásért, ezért aztán okos enged és lép időben. Ott azért van szakszervezet nem hinném hogy munkakörülményekben nagyon lehetne variálni. Igazából szarul is megy nekik, nagyon nincs is miből osztogatni......
Cégen belüli mentális mobbingra gondolsz, vagy egyszerűen csak annyira rossz munkakörülményekre, hogy az ember vagy egészségügyileg esik ki vagy önszántából megy el ?
A legolcsóbb létszámleépítés ha az akire nincs szükség magától megy el. Ott a sok kínai autógyár, aksigyár akikbe tolja a zsét a fidesz, és promózza őket, nem kell beszarni .....
Eddig olyan so jót nem hallok az autóiparból, ez csak idő kérdése és Magyarországon is érezhető lesz (sacc 3 hónap átfutás). Itt több beszállító is Kurzarbeiten van (teir2 albeszállítók). Az autóipar a sori dolgozókat meg elég hamar leépíti hogyha látja, hogy nem jönnek a számok. Most utoljára azt olvastam, hogy a Győri audinál megkínálták a szakszervezetet egy 0% os emelés és Cafeteria elvétellel. (mint ajánlat). De ne legyen igazam...
Ha valaki elmondja nekem hogy egy ÜLÉSHEZ , hahó munka vagy mi, mi a pélónak wellness, meg luxuslakosztály ?? Hát nem volt elég már a luxizásból ? Igazán eltakarodhatnának már, úgy örökre.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)