Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"Két baráti ország egymással nem létezik , sosem létezett, hazugság , amióta világ a világ ,-csak érdekek vannak. " Szépen hozod a kompromisszum képtelen fideszes hozzáállást.
Kis országok ( köztük mi is, és az ukránok is) nagyhatalmi érdekek játékszere. Igazságot kár keresni , mert nincs. Két baráti ország egymással nem létezik , sosem létezett, hazugság , amióta világ a világ ,-csak érdekek vannak. Amint más az érdek, a barátság mintha nem is lett volna.(német-francia, lengyel-magyar stb) Kőkemény érdekek vannak. Jelenleg katonailag kétpólusu a világ. (atom hatalmak). Bámelyik úgy érzi sérül a befolyási övezete, hadászatilag
Azelőtt meg azt írtak alá (nem mondták) hogyha ukrajna lemond a szovjet örökség atomfegyvereiről garantálják a biztonságát. A budapesti szerzodésben. Meg meg vgy harom másikban. Aztán már tizenéve háborüznak ukrajnában, csak eleinte “kis zold emberkék” maszek hobbi úton mentek át. S-300as csúcs orosz vedelmi raketarendszerekkel (mláj gépet is lelőni) meg minden csúcstechnikával. De az nem számít az ukránok a nyugattal akartak barátkozni!,!, Amúgy azt is mondták az oroszok a vasfüggönyig mindent vissza a fennhatóságuk alá, minket is. Akkor készuljunk arra hogy minket is rakétáznak nem csak munkácsot?
Óriási tévedés, Oroszok ilyet nem mondtak Azt viszont elmondták előtte, No NATO, NO rakéta bázis. Unios tagság nem zavarja őket. Biden ezen csak röhögött. Trump-ot lehet hülyézni, de ha ő van hatalmon nem konfrontálodott volna. Döntik oda a pénzt, fegyvereket szegény Ukrán fiatalok meg halnak tízezrével. Valóban a hazájukért. Embertelen politika.
"Nem az a lényeges belőle, hogy mennyire hibátlan vagy hibás a gondolatmenet,hanem hogy orbán mennyire elbizonytalanít sokakat," Ezzel nyitottam,hogy agyrém vagy nem,nem számít. Egy magát az igazságszolgáltatás elől mentő miniszterelnök mellett semmi nem lehet elég agyrém. Amúgy egyre többen,jogaszok, közgazdászok,magasan képzett,sokat látott szakemberek készülnek az agyrémre,és ezt nyilvános beszélgetéseik során is megosztják. Nem lehet, hogy ők látják jól és nem a meghipnotizált orbán rajongók!?
igy is van csak a jóra szabad készülni, a szerre tett vezér is megmondta repülőrajt. idén tavaly meg azelőtt is. különben is a hülyék is tudják oroszország sose támadná meg ukrajnát. rossz dolgok úgyse történnek kár is latolgatni őket. hole-holy!
En is láttam. A jövő valószínűleg még bizonytalanabb lesz. A nemzetközi helyzet valószínűleg fokozódik, a magyar meg reagál rá. Nem várok semmi jót. Ha mégis akkor csak örülök.
Valóban , reálisan kell értékelni a mindenkori helyzetet. Senki nem vitatja. A felvázolt 10 pont jó része agyrém. Ahogy mondjuk , nem kell mindenesetben az ördögöt a falra festeni.
Ne azt mondjátok, hogy tartsd magad távol,meg hagyd! Mondjátok el a ti elképzeléseteket!Orbán nyer,ő lesz az EU elnöke is,forint erősödni,hozamok csökkeni fognak,stb.
Bizony a történelemben azok szoktak jóljárni akik nem foglalkoznak a polotikával és a várható jövőbeli veszélyekkel. Pl azok a zsidók akik nem léptek le a nácizmus elől, azok akik maradtak magyarországon au oroszok bejövetelekor menekülés helyett, akik 56ban ittmaradtak, vagy akár akik a török tatár és egyéb helyzetekben maradtak. A török idők közben csak annyira halt ki az ország közepe hogy komplett városoknak csak a nevét tudjuk a helyét sem. Tatár alatt meg ugye. Lényeg ne foglalkozz semmiovel majd az urak meg a főpapok mejd kiokumlálják. Mint Kossuth rodóstóban. Akik meg maradtak azok így jártak. Nem kell foglalkozni semmivel az a biztos. A görögöknek szavuk is volt erre, i betűs.
Egy általam ismeretlen ember facebook posztja. Nem az a lényeges belőle, hogy mennyire hibátlan vagy hibás a gondolatmenet,hanem hogy orbán mennyire elbizonytalanít sokakat,még olyanokat is,akik bár sok szálon kötődnek az országhoz,de jelenleg nem itt élnek. A hosszú magyar hozamok már emelkednek,hála a választási pénzszórásnak. Lassan a forintot is meglegyinti a bizonytalanság szele. Örülök, hogy kitartottam eddig az elképzelésem mellett és nem fogadtam a hosszú magyar kötvényekre,amiket Zsiday dobott be a köztudatba ( alapja teljesítményén látszik,ő sem tette). A helyzet a választásig és még talán utána is, csak bonyolódni fog. Közben az USA-ban épített kártyavár is el kezdett inogni. "Én félek. Félek attól, hogy mi fog történni Magyarországon. Pedig Ausztriában élek, és mégis elő-előjön ez a félelem. Élnek még emberek Magyarországon, akik fontosak nekem. Nem beszélve az egész országról, ami szintén fontos nekem. Három öregnek a családban épp nyugíjasotthoni elhelyezésével, egyéb öregkori problémáival foglalkozunk a rokonokkal. Én innen Ausztriából próbálom segíteni a folyamatokat. Nem könnyű, mindegyiküknek kevés a nyugdíja, egészségügyi gondok, stb.Rossz érzés, hogy mennyire bizonytalan minden. Az egész világ bizonytalanabbá vált, de a magyarországi helyzet különösen.Már kétszer összeszedtem, hogy mi történhet 2026-ban Magyarországon. Próbálva leírni az összes eshetőséget. Ez egy picit nyugtatólag hat. Ha tisztában vagyok vele, legalább valamennyire, hogy mire lehet számítani, akkor jobban fel tudok rá készülni.Legutóbb júliusban írtam le ezt a listát. Van némi változás azóta, bár nem sok, főleg az ún. "elnöki rendszer" bevezetésének meglebegtetése miatt. Szóval, milyen lehetőségek jöhetnek szóba? 1. A Fidesz megint kétharmaddal nyer (akár választási csalással akár úgy-ahogy tiszta választással), és marad minden a régiben.(Ebben az esetben valószínűleg egyszerűen tovább romlik a helyzet, ami az életkörülményeket illeti, beleértve az öregekét is.) 2. A Fidesz nyer, de nem lesz meg a kétharmada, de így is marad minden a régiben, mert addig már mindent megváltoztattak az alkotmányban, ami a hatalmuk megtartásához szükséges.(Ebben az esetben is gondolom ugyanaz igaz, mint az 1. esetben) 3. A Tisza párt nyer, de ugyanazt csinálja, mint a Fidesz, nem tartja be a választási ígéreteit, marad minden a régiben, csak a szereplők cserélődnek ki. Elszámoltatás sem lesz, a régi elit él tovább az összeharácsolt vagyonából.(Ebben az esetben is gondolom ugyanaz igaz az életkörülményekre, mint az 1. esetben) 4. A Tisza párt nyer, betartja az ígéreteit, és egy új jobboldali kormányt alakít. Elszámoltatja a Fidesz törvénytelenségeit is, börtönbe mennek, vagy elmenekülnek. Az ellopott vagyonból, amit még lehet, visszaszerez az állam. A közélet tisztulni kezd, Magyarország az EU részeként működik tovább.(Ebben az esetben nyilván lassan javuló helyzetre számítok, de ez egyáltalán nem biztos, és az is könnyen lehet, ahogy olvasom, hogy a javulás, ha lesz egyáltalán, sokkal lassabb lehet csak, mint az ember gondolná.) 5. A Tisza párt nyer, de Orbán nem adja át a hatalmat, valamilyen módon diktatúrát csinál demokrácia helyett, akár az EU-ból is kilépteti az országot, hogy ezt megtehesse. Vagy, még a választásak előtt elnöki rendszert vezet be, amelyben neki sokkal nagyobb hatalma lesz elnökként, így a választások fajsúlytalanabbá válnak.(Ebben az esetben elég nyilvánvalóan romlani fog a helyzet az öregek számára. És még az is lehet, hogy nem is tudom majd meglátogatni őket???) 6. A Tisza párt nyer, a Fidesz látszólag átadja a hatalmat, de összejátszva a Tiszával átmenti a hatalmát, így egy még az eddiginél is sokkal átláthatatlanabb, a háttérben zajló alkukból felépülő ultrapopulista rendszer lesz Magyarországon, ahol senki nem fogja tudni, pontosan mi történik.(Ebben az esetben is gondolom ugyanaz igaz, mint az 1. esetben) 7. Nem nyer senki többséggel és nem is tudnak megegyezni, így Magyarországon eddig nem ismert politikailag instabil időszak kezdődik gyakori kormány-bukásokkal és új választásokkal, ehhez tartozó tüntetésekkel, akár erőszakosakkal is.(Ebben az esetben is gondolom ugyanaz igaz, mint az 1. esetben) 8. Egy harmadik erő nyeri meg váratlanul a választásokat és koalícióra lép másokkal, hogy a Fidesznek ne lehessen többsége(Ebben az esetben gondolom ugyanaz lesz kb., mint a 4. pontban, azaz javulás lesz.) 9. A Fidesz elhalasztja a választásokat a "háborús helyzetre" hivatkozva. Az ez elleni tüntetéseket erővel megakadályozza. Ez esetben gondolom ugyanaz lesz, mint az 1. pontban, de a demokrácia már tényleg csak egy üres szó lesz Magyarországon. 10. Külső beavatkozás történik. Pl Oroszország elfoglalja Magyarországot (akár vér nélkül, mert Orbán beengedi őket)(Ebben az esetben gondolom ugyanaz történik, mit az 5. pontban, de feltételezhetően még sokkal durvább lesz, és elég valószínű, hogy le lesznek zárva a határok...) Van még valami eshetőség, amit kihagytam?Aki még Magyarországon lakik, de már gondolt a kivándorlásra, melyik esetben telne be nála biztosan a pohár?"
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)