Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A szoboszló úttal, étteremmel szállással, fürdővel 4 éj 5 nap ~500e lett 2 nyugdíjasnak.... Ezért mennek oda az emberek, mert itt a családdal nem úsznák meg annyiból, mint ott.
Nem tudom Szoboszlón mennyien vannak de én ma hajnalban láttam a legnagyobb tömeget ami a tenger felé tartott a horvátoknál. Pedig nem szarral focizok negyedik éve élünk ott nyáron. Hétfő hajnal fél 6 és csurig minden 50-60kmes autó dugó. Ömlenek be az euro milliók abba az országba. Mondjuk egy autó egy család elkölt 2000 eurot egy hétre. OK. A zágrábi kapun egy szombaton 240.000 autó megy át. Lehet számolni..
Van Revom, Gézám. Kiváltottam a plasztik kártyát is. Párszor tankoltam és vásároltam azzal is, volt hogy az is 400 felett számolt. Elköltöttem róla 100 eurót már hisztizett hogy vegyek plusz csomagot. Ráadásul nekem a Revo nagyon kell, nem fizetni hanem utalni devizát mert azzal fizetem a nyaraló rezsit és mindent külföldi bankszámlára.Ez az OTPnél: pokol. Úgyhogy jó ez így, leszarom azt a pár száz ft-ot
Revot nem használod? Közép+ 1,6 egység körül lehet váltani vele. Így, hogy mindenki sz@rt mindenre, így emelkedtünk 265ről ide! És nem utcára mentünk, hanem ültünk és legyintettünk. De a sok csodás gazdasági bravúr amiket csináltak bevitte őket a zsákutcába szépen. És nem engedhetik el az egekig az árfolyamot. Így sem mennek az emberek szinte sehová. Ismerős volt Hajdúszoboszlón. Nincs csődület, este csak lézengenek az emberek, alig vannak. Fürdőben sok a külföldi. Felnőtt belépő 14e nyugdíjas engedményes 23e a 2db. Kaják 8e alatt nem voltak étteremben 1 üveg bor is hasonlóan... Nagyon ki voltak akadva. Nem ez a magyarok szintje.
Nyugdíjas bácsival találkoztam a hétvégén. Panaszkodott, hogy egyik napról a másikra a múlt héten 530ról 610re 15% emelték a kis pékségben a kenyeret és 70ről 80ra 14,x% a kiflit. Péknek is van energia igénye. Még jó, hogy nálunk csak 4,5% az infla, gondolom ez az emelés nem dobja meg nagyon majd. Sokan megint 20% környéki elemelésekről beszélnek! Miközben nyugaton is emelkedik minden csak ott 2%al, amennyi ki is van mutatva! 2% vs 20%
Utazási irodából kaptunk árajánlatot 407,36 euró árfolyammal számolnak :( A középtől már a váltási adó és a biztonsági kockázat beleszámításával, Utazási irodásnak figyelembe kell venni, ha beszedi az emberektől a pénzt és pár napra rá mire kifizetné elugrott 10 egységgel, akkor egy csoportos szállásfoglalásnál ami 18 fő majd 3000 eurós összegnél már 30000 FO$rint mínusz lehet rajta. Persze billenhet a másik irányba is, de nem ez a jellemző! A szállásadó meg euróban várja a zsét. Ott nem változik semmi. Mindenkit jól szpatnak. És a mAGYART a leadózott pénzéből még a tranzakciós adóval is leveszik. Bár még sajnos így is jóval olcsóbb a kinti nyaralás.
Otthoni "volt" munkatársam barátnője üzemeltet egy körmösszalont, bérel egy pici 20-25m2 es helységet de a gázt kiköttete, berakatott egy jobb féle klímát (hűtő-fűtő) mert kiszámolták, hogy még azzal is olcsóbban tudja felfűteni a helyiséget.... persze katázik, de a közművek attól még elmebaj áron mennek.
Aszta sok rohadt helikopter. Ezrével hordják a pénzeseket Mogyoródra. Meg lehet őrülni a zajtól. Mé nem hordják inkább tengeralattjáróval, az csendesebb...
Ez így van. Kedvenc kajáldám kifőzde a Blaha mellett egy lelkes házaspár csinálta. Amikor megjött a rezsi szopatás a srác ennyit mondott: Nem tudok nektek 700 Ftos gázból főzni. Köv héten bezártak.
látványnak is szar amúgy, nem megkóstolni :) - minden esetre boldog boldogtalan úgy vitte. Én inkább csórónak nézettem magam és kopaszon kértem, mert a fokhagyma is valami fogkrémes tubusból jött volna... - Hajrá HUF - nyaraló szezon van !
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)