Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem,itt mindenki egybites,tudjuk. Nincs is jobb, mint egy fasza kis Állampapír topic,lehet keresni az olcsó liszt vásárlási lehetőségeket, meg az ajándék 20.000 forintot :D
Köszöni is minden fiatal, hogy 2016hoz képest akkor tegyük fel, 5x annyi hitel kell, ha lófasz kezdőtőkéjük nincsen. Sebaj, majd az 5x fizetésükből kifizetik. Oh,wait...
2016-óta ötszörözött, és nem 3x-ra nőtt! Nem mindegy. Akkor vett Bp-i panel 7.5m helyett ma 40mft, egy 2018-ban vett csepeli (gettó) panel 15-45m ft. Tiszta bolondok háza.
Látom,megint fogadó óra van. Megint az van, hogy itthon kurva jó minden? És 50%ot hozott euróban a forint? Aztán meg persze nem veszünk rajta semmit, mert ez befektetés,dehát attól még forintban a lakáspiac mondjuk triplázódott,ha csak a panelt veszem alapul...áh,mindegy, hozom inkább a popcornt,aztán röhögök.
És akkor az átlagmagyar mit szóljon? Akkora Kánaán van itt, hogy többet tud spórolni, mint 20 év Anglia után a Tesód? Gazdagréti panelért lassan egy komplett sétálóutcát veszel Bécsben, vagy egy tengerparti spanyol falut. Ennyire jó itt.
Sőt a FT az ingatlanpiacon hihetetlen erősségről tesz tanúbizonyságot. Nekem több rokonom is kiárazódott a magyar piacról. Kevés a eurója, fontja(több kéne belőlük ,de nincs nekik) hogy itthon ingatlant vegyen . Ezt én sem hittem volna, de így alakult. A tesóm 2012-ben adta el az utolsó magyar ingatlanját, most 20 év anglia után sincs elég pénze, hogy azóta ft-ban 5x árat megfizesse. Cambridge mellett egy kisvárosban egy lakóparkos 70nm-es garázsos lakásér ami kb 180 000GBP, nem kap itthon gazdagréten egy panelt.
Bevallottan volt kb 40% infláció MO-on az elmúlt években , és ezzel szemben a FT/Euró árfolyam meg sem rezdült. Pedig milyen egyszerű lenne! ! 40% infláció 2022 óta akkor kb 380ft/euróx 1.4= 532Ft/euró. Ja, csak most éppen 407ft/euró.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)