Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Sajnos a VIP beszallo,amit oar hete emlehettem,valoszinuleg tenyleg az volt. Innentol uj idoszamitas johet a forintnak,de az izgalmak majd 390 kornyeken indulnak. Masfel ev alatt lekorrigalt 434rol 369be,ugy,h mar uj aljta sem futotta,a trendvonal tartotta,es innentol mar a marci es MMB kommunikacio is abba az iranyba mutat,h a korabbi gunyos forint shortos megnyilvanulasok ervenyuket veszthetik. Velemenyem szerint csapdaba kerult az egesz nemzethy joleti gazdasag,es bekoszont egy kurva nehez idoszak. Lazitunk,amikor nem kene,de kit erdekel,a KSH makd elsikal mindent. Papiron jolet,valosagban majd ledobbenes. A helyzet azert is szomoru,mert gyakorlatilag az isszes szolgaltato a kezukben van,aki nincs,es eletben akar maradni,az meg beall a sorba. Ha erre majd a piacok is raeszmelnek (mondjuk kelloen alacsony kamatszintem) sztem a forintot a szet fogjak csapni.
A KSH jövedelmi decilisei (illetve már huszadokat publikálnak) jók lehetnek kiindulási alapnak. Meg az átlag és a medián közti különbség se túl fényes történetet mesél. Se a BP-Győr kontra futottak még kategória. De nem én vagyok a statisztikus, mindenki eldöntheti mikor hisz a KSH-nak mikor nem és mekkora difit gondol bele.
az is gáz, hogy mennyit kell ügyeskedni a passziv jövedelmekkel, hogy ezt az infát le tudjuk követni. Mert egyéb esetben a keresetek jó része már semmire nem elég.
Tegyük fel, hogy elhiszem hogy kiflis futárként a hírekben szereplő akár az 1 nettót (végtelen túlórával, stb) meg lehet csípni. Tehát jogosítvánnyal és 8 általánossal normál munkarendben összejön mondjuk 400-500. És itt tényleg semmi különleges nem kell. Erre képes (remélem...) az emberek 90 százaléka. A statisztikákból meg mindeki azt hoz ki amit akar.
A bérekkel kapcsolatban valami nagy susmus van, mert a kimutatott bérek nem állnak összhangban azzal az életszínvonallal, amit az emberek diktálnak...tehát nem hiszen el, hogy a 75% 300k-t keres, mert akkor a fű sem nőne az országban...
Szóval 403 és 389 BRUTTÓ. Ez nagyjából albérlettel számolva az éhenhalásra elég... Letöltöttem és gyors számolás alatt 500 Burttó alatt van a magyarok 72,29% a....
"A VÁLTOZÓ KAMATOZÁSÚ VÁLLALATI HITELEK REFERENCIAKAMATA A BUDAPESTI BANKKÖZI KAMATLÁB (BUBOR) HELYETT A DISZKONTKINCSTÁRJEGYEK (DKJ) REFERENCIAHOZAMA LENNE.""
nem csupán a vállalati, hanem a lakossági hiteleknél is felváltaná a DKJ-hozam a BUBOR-t,"
Ezeket én úgy értem, hogy eddigi Bubor helyett lesz most a DKJ
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)