Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ma is olcsóbb lett kint vásárlás és az üzemanyag. Köszönjük.Működnek a reformok.) Mégiscsak le lehet törni ezt a fránya inflációt..... .:). Marad itt még valaki amúgy ,hogy leoltsa majd a villanyt?:)
Egyébként N26 bankkal van valakinek a topikból tapasztalata (feleségemnem olyan van) és ha megszűntetem 1-2 hónapon belül az OTP-t akkor én is azon gondolkodom.
Ne ha ez tényleg így lesz, akkor elég egyszerű lesz a döntést meghozni hogy hazaköltözzek e (nem).. már csak az akkugyárak miatt pl. Franciáknál is lesz hasonló, de úgy hogy ott az Állam is bele száll így a környezetvédelmi dolgok alapból jobban védve vannak/lesznek. Magyarországon meg csak a Samsung példájából látjuk, hogy ez hogy megy...
Lesz itt 20 akkugyár, csak úgy hömpölyög majd. Katarból meg jön a megmentő deviza, az EU bekaphatja, kioszt majd pár kokit és sallert megint. Eurhuf meg 300 lesz, mnb veszteségét is fizeti a sejk.
Had idézzek nagy kalsszikust : " Ott fogsz majd sííííírniii, ahol senki se lát....". Mindenki tudja, hogy ezen a szinten nem maradhat az árfolyam lassan rövidtávon se. Örüljetek neki, hogy adott még egy FT kiszálló, EUR beszálló pont, de ne lepődjetek meg, ha 1-2-4 hónapon belül nagyon máshol lesz, és nem az erősebb irányba.
Külföldi forrást bevonni napok alatt is lehet. Dollár kötvény 6-7-8%-ra elkapkodják. A magyar parasztnak elérhető 8%-os pemap-ot persze beszántották. Közvetlenül mielőtt dőlne a dominó semmi se drága.
És ez a tétel még nincs is benne az idei költségvetési tervben tudtommal. Innen adódik a kérdés, ki fogja ezt a cehhet a végén kifizetni és miből/milyen kamatra ?
Saját szavaim helyett idézek pf cikkből: 2022-ben 402 milliárd forintos vesztesége volt az MNB-nek --- Ugyanakkor a magas kamatok miatt a veszteség lehetett volna sokkal nagyobb is, ha a kamateredményt nem kompenzálja a devizaváltáson elkönyvelt 800 milliárd forintos profit. --- Az MNB saját tőkéje ezzel 255,9 milliárd forintra csökken, ami azért érdekes, mert az idei veszteség várhatóan óriási lesz, a 2000 milliárd forintot is meghaladhatja. Vagyis a saját tőke negatívba fordul, így a jelenleg érvényes szabályok szerint az MNB veszteségtérítése akár a 400 milliárd forintot is elérheti (a teljes megtérítési igény ötödét kell az államnak állnia), vagyis ennyivel nyomhatja a költségvetést. --- Az elmúlt években a forint fokozatos gyengülésével a frissen bekerült deviza aktuális árfolyamon került be, ez pedig mostanra oda vezetett, hogy a 365,23-as év végi átlagos bekerülési árfolyam már alig magasabb a jelenlegi 370 körüli piaci euróárfolyamnál.
Zaj akkor lenne, ha lenne benne jó és rossz hír is, de én úgy látom, hogy itt nagyon egy irányből fúj a szél, IMF szemszögéből nézve, az egyetlen pozitív hír most az adó emelések, ami pontosan előre láthatóan infláció felhajtó hatásúak lesznek.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)