Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
1h charton már vételi jelzés van, az a baj,hogy ezzel az esési intenzitással nagy korrekciók nem lesznek. Ha akar menni 380-ba,akkor nem így kéne mennie.
Párolog elfelé a hatalmas FO$rinterő, ami a tegnapi nap nyitóig sem repítette a NÉPHNEMZETTHY MÉLYHMAGYHAR HORTOBÁGYI CSÜNGŐHASÚ PHENGŐNKHET??? HIPP HOPP ÉS A TEGNAPI NYÍTÓ FELETT VAGYUNK 2 EGYSÉGGEL!!! MEGINT BELEVETTEK A KARTÁRSnerTÁRSAK+MNB, HOGY LEGALÁBB VALAMI STAGNÁLÁS SZERŰ KORREKCIÓ LEGYEN ÉS NE LEGYEN MEG DÉLELŐTT A 400!!
nagyon cseszi a csőrét az mnb-nek a revolut, de nem fogják tudni ráverni a tranz adót, hiába kalimpálnak. épp elég szar hogy az interactive brokers "hazajött".
1. számú melléklet az 1995. évi CXVII. törvényhez. x Az adómentes bevételekről x 7.4. * a valuta, a deviza forintra, a forint devizára, valutára, valamint a devizának, a valutának más devizára, valutára való átváltásakor keletkezett árfolyamnyereség, feltéve, hogy az átváltás nem üzletszerű tevékenység keretében történik; xx 100k eur cserebere ,rendszeresen,számlán keresztül , feltűnik küldi rokon váltásai , vagy hazautalt bér váltása nem . ,amennyiben rendszeres nagyobb transzfer megy számláról rendszeresen,az előbb utóbb kibukik .
attól függ: ha ellenőrzött tőkepiacon teszed pl broki akkor igen. egyébként nem, szja tv 1mell. 7.4 pont. itt jogos a találat mert a revolut ezt nem broki tevékenység keretében teszi, ám, ha vki ezt rendszeresen teszi, az ülzetszerűség fogalma azért vet fel némi kérdést. itt sztem jogos a találat, a revolut/wise nem adóköteles. https://elemzeskozpont.hu/forex-adozas-devizakereskedes-adozas-2022
Az EU. pénzeknek már nincs jelentősége, sokkal inkább a hitelesség és a becsület az ami a jövőbeni forint árfolyamot alakítja. Az MNB eljátszotta a hitelességét, azaz hiteltelen lett. A kormány meg eljátszotta a becsületet. Ezek külön külön is súlyos csapást mérnek a forint jövőjére, de így együtt még brutálisabb lesz. 380-400között elpattoghat még egy darabig, ebből erőből fog kitörni amit bezárja az éket.
Nem tudok róla, hogy adokoteles lenne. Ha igy lenne, akkor pl elmesz nyaralni, veszel eurot, hazajossz, visszavaltod, es ha nyero van, meg adobevallast is keszitesz? Nem igazan talalkoztam ilyennel 🙂
sokszor pont az ellenkezőjét csinálják annak amit mondanak, mivel nem lehet hinni nekik, a piac ezt pluszban be is árazza és mindezt a nyomorult szerencsétlen koldus nép kárára játsszák. kanyarban előzünk, meg mindenki a hátunkat nézi az így nézhet ki valójában: https://imgur.com/a/tcctGQQ
Igazad van, elqrxtam! Köszönöm a kijavítást! Az ideg hevében, meg nem szoktam ekkora számokhoz, lehet lassan fel kell eleveníteni a pengő történetét, hogy más magaslatokban is játszva számolgassunk ;) de attól még fejtetőig pénzben járnak a bankok? és a likviditás 18 szorosa az azt megelőző időszaknak? Honnan van pénze az mnb nek erre? Miért kell ennyi, ha a bankok nem tudnak mit kezdeni vele? Lassan ott tartunk, hogy a zsömlét is hitelre vesszük ??? az lenne a cél? Ebben a hitelből gazdasági növekedést elérő rántotthús államformájú banánállamban? MERJÜNK NAGYOK LENNI HITELBŐL!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)