Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Tfh az átlag polgár 7%-os infláció mellett választhat az 5% kamatot hozó alompapir és a 2% kamatot hozó bankbetét között, akkor miért ne venne alompapirt? Ehhez csak egy egyszerű rendelet kell, h kerbank nem adhat többet a betetre. Ráadásul cserébe a hitel is 5% lesz. Csak úgy, a joxabály erejénél fogva.
Szerintem nem emelik meg, hanem jön új sorozat magasabb kamattal. Aki résen van, visszaváltja és vagy viszi el a lóvét vagy besz helyette magasabb kamatozású papírt vagy ha nem érdekli, marad az alacsony kamat és a garantált bukó. Nem is értem, hogy most, amikor a hivatalos, agyonkozmetikázott infláció is 7.4%, ki adja ezeknek oda a pénzt 3-4-5%-ra??? A valós inflációt mindenki tapasztalja a saját bőrén, bőven 10% felett van.
Venezuelában is élnek a népek, pedig nem sokat ér a kis nemzethy valutájuk. Van helyette dollár feketepiac. Törököknél meg euro feketepiac. Ördögán meg tegye a lírát ahova akarja.
Varga KISZ titkár ma mondott valamit. "...cél az adósság futamidejének növelése, és a szerkezetének a javítása, ezért megújítják a sikeres programokat, például a Zöld Kötvény Keretprogramot vagy a lakossági állampapírok értékesítését, valamint a csereaukciókat." Tehát, elvileg hozzányúlnak a lakossági papírok kamataihoz, mielőtt tömegesen mennének az emberek visszaváltani a 4,5-5%-os kamatozású papírokat, amikor a hivatalos agyonkozmetikázott infláció is 7,4% volt.
olasz hiányt nem lehet megelőzni. ha valami újabb őrültséget nem találnak ki , akkor a forint megmenekülhet . most 368 , jövőre olaj várhatóan 100+ ,amennyiben huf elszabadulna ,akkor érkezik két számjegyű infla
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211217/varga-mihaly-5-ala-csokkenti-a-2022-es-hianycelt-a-kormany-516708 Lakossági piacról nettó 1000 milliárd forintos kibocsátással számol az ÁKK, akárcsak az intézményi forintpiacról. A nettó devizakibicsátás 406 milliárd forint lesz a tervek szerint.A devizaadósság részarányát 10-20% között szerettük volna tartani, de a forint gyengülése miatt ez nem sikerül idén, az év végére 20,4%-ot várunk most - mondta Kurali Zoltán. Az adósságkezelő hiavatalosan is 10-25%-ra módosította a célt. Az adósságkezelő továbbra is 20% alatti arányt tart kívánatosnak.
Én sem, kiálltam a sorom, végig hallgattam a mantrát amikor hol fenyegetve hol csodálkozva próbáltak még az ügyintéző asztalánál is rávenni hogy ne tegyem. Azért lesz még egy csavar, készüljetek. Az utolsó 5 évben átraknak a klasszikus portfólióba és be kell küldened a nyilatkozatot ha ezt nem akarod. Én bevittem átvetettem és lemásoltattam az aláírtat. Szó nélkül készségesen megtették sőt szinte "hősnek" éreztem magam :) Viszont a növekedési portfóliót már nem választhatod. - védik a nyugdíjad :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)