Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A legnagyobb gyerekáldás ott van, ahol a legnagyobb a nyomor. Ez így van hazánkban is és az egész világon. Ezen a téren a családtámogatások nem fognak változtatni.
no akkor fogja csak befonni a szemöldökét, ha jönnek a törlesztőrészletek, a legtöbb csokosnak az van beadva, hogy elinflálják a tartozását és 10év múlva 1 havi fizetéséből visszafizeti majd , ... és hasonló csípőből jövő válaszokkal!!! Mondtam ha én kölcsön adnék neki 10 évre és 10 év múlva visszaadja és én abból most vehetnék mondjuk 1/3 lakást akkor meg majd 2 gombóc fagyit akkor én voltam a hülye, de a bank nem lesz az és már látszik is: https://bankmonitor.hu/cikk/mekkora-a-havi-torlesztoje-most-egy-80-millio-forintos-lakashitelnek/ "Például egy 80 millió forintos, 20 éves futamidejű, 10 éves kamatperiódusú lakáshitelnél az 1 százalékos THM különbség több mint 45 ezer forint különbséget jelent havi fizetnivalóban." ehhez fel lehet kötni majd a gatyát és lehet napi 26-28 órát dolgozni(mint a világ legnagyobbat fejlődő gázszerelője), hogy visszafizesse, azért kell 3 gyerek, mert azok talán 3an vissza tudják köhögni, de 2 biztosan nem.
Orbánék kritizálták legjobban a régi Fészekrakó programot, hatalomra kerülés után mégis ők járatták csúcsra a "megélhetési gyerekgyártás" támogatását. Keresztfiam jövő héten házasodik 20 évesen... Be vannak a fiatalok hülyítve a babaváró hitellel, a CSOK-kal, egyebekkel. Mennyi válás lesz itt, meg boldogtalan családban felnövő gyerek pár éven belül?! (Azokra is gondolok, akik csak amiatt nem válnak el, mert, hogy mi lesz akkor a támogatásokkal, amit valakinek kamatokkal vissza kellene köhécselni...)
A demográfiai folyamatokat a bőkezű kormánytámogatás sem tudta megfordítani, haladnak a maguk útján. Azt meg alig hiszem, hogy egy túlnépesedett bolygón 25 év múlva egy 7-8 milliós, elöregedett nemzet ellent akar-tud állni a bevándorlásnak (ha ugyan nem valami csúnyább fog következni). Az ország nem fog üresen maradni. Ez nekem sem tetszik, de a multikulti szerintem az optimista verzió.
Teljesen jogos a felvetes.Az szuljon gyereket aki szeretne,de azok akik azert nem vallalnak gyereket mert hianyzik nekik az anyagi tamogatas azokon valamennyire segithetnek ezek az intezkedesek.Nem mondom,hogy nagyhatalomma kell valnunk de szeretnem ha az orszag megmaradna magyar orszagnak es nem egy nagy internacionalis katyvasz lenne mint ami nyugaton kezd kialakulni (multikulti). Az olyan gyerekvallaloktol nekem is felall a szor a hatamon akiket leirtal.
Erre talán lesz egy kis örömködés... Fiskális szigor végre a monetáris mellé. DE! Szerintem túl későn, és nem oldja meg a strukturális alapproblémékat. Kihasználom még nagyobb arányú menekülésre a HUF-ból.
Én sem leszek most túl népszerű ezzel a kérdéssel, de bevállalom: mégis, hány millió magyarnak kellene élni/születni ebben a hangyaf...nyi országban? 30 milliónak? Ha a fejünk tetejére állunk és vegigcsináljuk magunkat, akkor sem leszünk nagyhatalom, a népesség erőszakos, pénzzel szaporodásra ösztönzése pedig hosszú távon sokkal nagyobb problémákat fog eredményezni. Én mostanság elég sok fiatal anyukát látok, tolja a babakocsiban az egyiket, másik kettő totyogóst ráncigálja maga után és ordít az arcáról, hogy már most kivan az összes idegrendszere a három gyerektől. És mi lesz később? Nő létemre nem hogy meghatódom, inkább sajnálom őket. Mert gyereket csinálni a legkönnyebb, azokat fel is kell(ene) nevelni, es nem biztos, hogy ez a "gyerekekért cserébe pénzeső" kitart még 15-20 évig.
Gruevszki ? - ja nem importáltuk hanem ide szöktették a magyar szolgálatok hogy tanácsokat adjon. - De sebaj legalább a baltásgyilkost kiadtuk hogy nemzeti hős lehessen a hazájában. Sőt ki is tüntettük az azeri nagykövetet, mert annyira nagy öröm volt hogy megszabadulhattunk tőle :) de volt valami FBI körözött ember is aki állítólag üzletelt Tiborccal is aztán hirtelen eltűnt mert állítólag elhunyt csak a neve nem jut eszembe.... +van Ghaith Rashad Pharaon .
Haat igen azt en is sajnalom,hogy a beigert 3 csapas torveny stb nem nagyon hozott eredmenyt.De legalabb mi nem importaltuk a "bunozoinket" hanem itt eltek velunk reg ota.:) Bar ez csekely vigasz annak akit kirabolnak, alairom:D
Igen, lehet hogy ott az arab letelepedési kötvényesek rabolnak ki, itt viszont a NER biztosan..... De balhé miatt Pestről már ki sem kell menni, csak sétálni a hírhedt környékeken ahol 2 hét alatt rendet tettek : ) https://www.youtube.com/watch?v=7hZix4RrF0U
Ezt azert te is tudod,hogy ok ott kint mas buborekban elnek mint ha te vagy en kikoltoznenk. De ha gondolod menj jovore nyaralni Svedorszagba es nezd meg Malmöt mondjuk ;) ugy hallottam ott vannak barstsagos arab negyedek.:) Egyebkent meg most nem szornyu a helyzet nyilvan de ahogy az integralodni nem kepes kozosseg aranya megno nem lesz olyan happy ott az elet.
Azért azon el kellene gondolkodni, h a NER ún. “elitje” vmi megmagyarázhatatlan kockázat vállalás miatt a hanyatló Nyugat-Európába jár nyaralni, odaviszi asszonyát és gyerekét hosszabb időre, sőt évekig ott taníttatják a kölyköket és nem Oroszországban, Magyarországban, Törökországban, stb. Mintegy odadobják csaladjuk kiszolgáltatott tagjait a migráns hordák bűnözésének. Rachel is nem nyugatra vitte védtelen kicsinyeit?! Őrület, komolyan mondom, őrület ez a felelőtlenség!
Igen,vannak ilyenek azt alairom. Pro es kontra mindket oldalt megtalalhato.Csak leirtam a neki,hogy engem mi aggaszt a nyugati eletben attol fuggetlenul,hogy o meg nem tapasztalta.
Itt meg a pap tapperolja meg a gyereked csak nem mondja be az M1. És hát ott az az átkozott Kaleta ügy amikor a magyar szolgálatok mentik ki a külföldi büntetés elől és hozzák haza azért hogy itt ne kapjon semmit....
Igen, normális országban így kellene hogy legyen. Csak ez nem normális ország. Aki képes lenne gyereket nevelni azok közül sok azért nem vállal mert nincs jövőképe a gyerekének itt. Felelős gondolkodással pedig nem vállalunk gyereket a bizonytalanságba a kiszámíthatatlanságba. 10 éve lepukkantották az oktatás- nevelést, stadionokat építettek bölcsődék iskolák óvodák helyett, a meglévő óvodák egy részét kimutyizták haveroknak üzemeltetésre hogy azt is lerabolják. Lezüllesztették a pedagógus pályát, ha akarod ha nem egyházi iskolába járhat a gyereked és nincs megbecsülésük azoknak akik oktatnák a gyereked. Aztán gyorsan kitalálták azt a csok meg a többi okosságot, de ezt se miattad, hanem hogy mesterségesen keresletet generáljanak a haverok cégeinek. Mert ha valami " ingyen" van az annak is kell akinek nincs rá szüksége sőt annak kell mert befektető mutyipajtások húzták be a legtöbb támogatást. Közben elmész egy faluba és bedeszkázott ablakok vannak az üres házakon, mert a fiatal elköltözött. Nem akar a narancsbáró cselédje lenni . Nincs posta, nincs bolt, nincs orvos, nincs pap, nincs tömegközlekedés, de sok helyen normális út sem. 10-20-30 milla viszont igen amiből sok birka azt hiszi még a kacsaláb is kijön belőle.
Azt egyebkent kifejezetten imadom amikor jonnek ezek a migracio alproblema temaju emberek.Igen,ezzel nyert valasztast a fidesz...Attol meg valos a problema,meg lehet kerdezni deli hatarnal elo embereket meg nehany nyugati no go zonas filmet is erdemes megnezni.Orulok,hogy ahol te laksz meg nem rossz a helyzet de engedd meg,hogy engem ezek aggasszanak hosszu tavon.Nyilvan nem feltetlen az en gondom lesz ez itt hanem max a szuletendo fiame.Azert nem forgolodom ezen kattogva almomban csak neha eszembejut ahogy olvasom a hireket.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)