Szurkolok a cég(ünk)nek, de a részvények szűk felét ma eladtam. Áltathatnám magam azzal hogy ez még a régi 1000 körüli pakkból volt és micsoda nyerő, de mindenképp szomorú a cég elmúlt egy éve. Remélem és kívánom minden tulajdonosnak, hogy a gazdaságpolitikai és a céges konszolidálódás után legkésőbb '27-ben újra felfelé íveljen majd az érték és az árfolyam.
Itt van a Vadosfa, kerekítve 500+ 50+50+50+50, határidő 2029.12.31.Sokáig vizsgálták anno, meg sok egyeztetés volt, hogy az országban hova lehetne ekkora kapacitásokat telepíteni. Aztán behúzták 1 pontra Vadosfához. Meg mintha írtak volna arról is, hogy elakadtak ezek az engedélyezési folyamatok stb. https://www.mekh.hu/download/fix/betaplalasi_iranyu_csatlakozasok
Az a helyzet, hogy kiderültek a NER-es 'tiborczos' disznóságok itt is. Meg a MoHu is szenved (alatta az Alteoval), meg olyan verseny lett a kiegyenlítási energia piacon, amire az Alteo látszólag nem volt felkészülve. Ettől függetlenül szerintem ez továbbra is egy kiemelkedő képességű vállalat, kiemelkedő képességű vezetőséggel, és nemzetközi beruházási tervekkel. Menni fog ez szerintem hamarosan.
kb 2014 óta vezetett adatok alapján a fibok a következőt mondják lefelé. max:6880 min:562 61,8 %- os szint lefelé:2980. Sajnos látótávolságban van Néztem 13 havival is ott már régen átvitte lefelé a 61,8 %- ot (4205 Ft). Van még a horror 78,6 % ( hosszú távú adatokkal), de azt nem írtam be mert a létező világ vége: 1914...
Tegnap a portfolió.hu podcast-ban az elhasználódott vízközmű rendszerről beszéltek. Miközben a rezsicsökkentésnek köszönhetően esik szét a rendszer – pl. a kerületben, ahol lakom szinte havonta van nagy csőtörés, amely akár kocsikat is elnyel – a hálózat a felújítások hiánya miatt egyre inkább fenntarthatatlan. Az ott megszólalt szakértő szerint 30.000 milliárd forintOT, a GDP egyharmadát kellene a rendszer felújítására fordítani, ennyit vettek ki nem csak az előző 16 év kormányai a rendszerből. A jövedelmek arányában egyre inkább csökkenő vízdíjak pedig azt eredményezik, hogy újra egyre többet fogyasztunk. Vagyis a beruházások terhére fenntartott olcsóság egyre inkább egy fenntarthatatlan pályára állítja az ivóvízfogyasztást Magyarországon. S ez igaz például a körforgásos gazdaságra is, ahol a feldolgozási ráta messze elmarad az Unió által megkövetelt mértéktől. Szóval előbb-utóbb ezekben a szegmensekben is helyre kell állítani a piaci viszonyokat. Az pedig a MOL és az ALTEO körforgásos gazdasági üzleti egységeire lehet majd jó hatással.
Volt két jó év áram kereskedelemből, amikor az árampiac felfordult (Wallis idejében). Azóta konszolidálódott a helyzet, az új befektetések nem teremnek jól. Most már a vezetés ígérgetését sem kell 100%- nak venni. Oda a reputáció! Megjelent a MOL 40%- ban. Hulladék feldolgozás is viszi csak a pénzt+ a ki nem beszélt akvi...
Az MNB felé Ti éltetek piacfelügyeleti bejelentés benyújtásával? Szerintem csak jó, ha minél többen vagyunk. Én beküldtem 2 hete. Hivatalosan 30 nap a válaszadás. ( ugyfelszolgalat@mnb.hu )
Szűk 2 hónap alatt -1200Ft esésnél jár az árfolyam, már-már 4ig szerű. Vevő-eladó arányok a könyvben 2300db vs 12k db, kérdés sincs az irányt illetően. Vevő egy szál se semmilyen szinten, majd talán 2800-2900 között, az támasz, de addig még bőven eshet.
Ha lenne benne forgalom, akkor jogos lenne a kérdés, de így inkább az lehet a kérdés, hogy miért lehet ilyen kicsi vétellel ekkorát lökni a részvényen.
Úgy látom, hogy (sajnos) a tervezett vagyonadó szempontjából nézve a nagyobb tulajdonosoknak az érdeke az alacsonyabb árfolyam. De akkor miből lesz a hosszútávú értelme a részvény tulajdonlásnak? Talán majd elérhet az Alteo is valamikor egy kiszámítható osztalék fizetésig, úgy mint ahogy néhány évvel ezelőtt még deklarált cél volt egy alap szintű osztalék+növekedés együttes stratégia.
Sajnos csak sajtóból lehet tájékozódni, mert a cég inkább titkolózik a konkrét számokról. De a megjelent és nem cáfolt információk szerint az általad említett saját tőkéhez képest 16 milliárd lenne a különbség (kevesebb mint 3mrd vs 18.9mrd vételár). Nem tudom kinek tűnt fel de a "salgótarjáni telek" az a volt salgótarjáni acélmű területe (erős idegzetűeknek érdemes képeket nézni csak), amit az ÉLTEX 2022-ben hírek szerint 333 millió forintért vett, és ezt sikerült 2 évvel később ~4 milliárdért továbbadni az Alteo-nak. https://3100.hu/salgotarjan-acelgyar-felszamolas-uj-tulajdonos-2022-februar/
Azt írod, hogy az 'Éltex-ért áron felül fizetett 13 milliárd' - ez hogy jön ki neked, honnan veszed, hogy mennyi az Éltex értéke? Úgy tűnik mintha a saját tőke értékét vetted volna alapul, pedig az nem feltétlenül egy vállalat valódi értéke. Az ALTEO-nak amúgy nemigen volt pénze, hitelből vette meg, látszik a tavaly féléves mérlegéből és hogy aznap hívta le a hitelét, amikor zárta az Éltex tranzakciót. Úgy érted akkor, hogy hitelből kellett volna osztalékot fizetnie (mert hát ha pénze nem volt, akkor miből fizetné a 13 milliárd osztalékot)?
Ne mondd azt, hogy a hosszútávú befektetőket nem zavarja a felezés... Sajnos én nem vagyok egy második Warren Buffett, aki világ legismertebb hosszú távú (értékalapú) befektetőjeként fektet be holdingcégen keresztül. Bár Ő híres arról, hogy a részvényeket „örökké” szeretné tartani, a piaci környezet változása és a vállalatok átalakulása miatt ő is folyamatosan kereskedik. Tehát még Őt is zavarja, ha valami nem az elképzelése szerint teljesít...
Ha befektető vagy akkor minek zavar a felezés hiszen te hosszú távra vetted, nem? Sok-sok évre. Innen nézve a jelenlegi árfolyam mindegy. Azt elhiszem, hogy jobban tetszene 6000Ft-on, mindenki így van ezzel, el kellett volna addig amíg magasan volt, megvolt rá a lehetősége bárkinek. Most ezen az áron már minek adni, utána meg az bosszantana hogy fordult.
Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy ha az ÉLTEX-ért áron felül kifizetett 13 milliárd forintot pár évre elosztva osztalékként kifizeti a cég, akkor most hol állna az árfolyam.
Annyira hittem ebben a sztoriban, ebben a cégben... :( "Ős-befektetőként" nyilván bőven pluszban vagyok, de az idegeimet (is) megviselte az elmúlt év felezése... :( Tudom, 3 év múlva jobb lesz, hisz a jövőben minden szebb lesz, de vajon megéri-e ebben ülni még éveket és várni rendületlenül a feltámadást, miközben a piacok szárnyalnak? Miközben ez felezett, a tőzsdék mindenkori csúcsokat döntöttek...
Illikvid kategória, annak is a legalja ez a részvény jelenleg és elnézve a könyvet mindenki csak eladni akar, vevőt még lasszóval se lehet fogni, a legnagyobb vevő a 900db-os árjegyző. :-)
A hit egy fontos dolog, de évekre előre bemondani, hogy majd jó lesz nem kerül semmibe, közben a cég árfolyamesésén meg nincs fék, de majd 2030-ra ez is meggyógyul, mondta Csikánó.
"Az ALTEO kötvényt tervez kibocsátani ERSTE REGGELI| 2026. június 16. 09:13 Az ALTEO 25–40 milliárd forint összértékben kötvénykibocsátást mérlegel a hazai piacon, elsősorban meglévő hitelállományának refinanszírozása és a tőkeszerkezet stabilizálása érdekében. A társaság ennek előkészítéseként előzetes piaci szondázást indít, hogy felmérje a befektetői keresletet és finanszírozási feltételeket.A tervek szerint 3–7 éves futamidejű, forint- és/ vagy euróalapú kötvényeket bocsáthatnak ki intézményi befektetők számára, egy kötvényprogram keretében, akár már 2026 őszétől. A papírok XBond platformon történő regisztrációját is kezdeményeznék, és megfelelő feltételek esetén zöld kötvény kibocsátása is szóba kerülhet.A program végleges paramétereiről a későbbiekben döntenek, figyelembe véve a piaci visszajelzéseket. A lebonyolításban az Erste Bank Hungary Zrt. működik közre szervező-forgalmazóként. Vélemény: Az ALTEO gearingje (tőkeáttétele) az első negyedév végén 57 százalékon állt. A múltban tipikusan 70 százalékos tőkeáttétellel működött a cég, s ezt az értéket a 40 milliárdos kibocsátás esetén sem haladná meg. A mostanában elindult támogatott villamosenergiatároló-rendszer stabil bevételt és eredményt biztosít a társaságnak az elkövetkező 10 évben, így logikus lépés lehet a tőkeáttétel növelése." . Az ALTEO kötvényt tervez kibocsátani – Erste Market Elemzés
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.