Egyébként ha meg más nem, akkor EU ügyészség úgyis jön. Nyílván egy rohadt nagy szégyen és baklövés lesz a Tiszától ha addig semmi nem történik, de ettől függetlenül is százszor normálisabb kormányzás/külpolitika folyik mint eddig, szóval én megvagyok.
Szerintem nem a vagyonvisszaszerzési hivatal a gátja annak, hogy nincs előrelépés ezekben az ügyekben. Ezekre most is megvannak a megfelelő hivatalok. Az én olvasatom szerint, viszont arra várnak, hogy a megfelelő emberek legyenek a megfelelő helyeken, és a fideszes bábok ne tudják süllyesztőbe tenni ezeket az ügyeket. Marha gyorsan sorcsere kellene, csak hát jogállam...
Érveidet megértem és elfogadom, ugyanakkor politikailag rossz döntés erről társadalmi egyeztetést tartani, ez ebben a kérdésben a határozatlanság, kicsit a gyengeség jele. Ugyanezt látom a szatyorfing eltávolításánál is. Minél jobban húzzák az időt, annál bátrabb lesz ez a báb, aki korábban még azt se merte leírni, hogy " orosz". A világ összes médiájában castingol MP ellen. Másfél hónapnak elégnek kellett volna lennie annak, hogy legalább a szükséges alkotmánymódosításról benyújtsák a törvényjavaslatokat.
Ha jól olvastam, az eredetihez képest "csak 8 nap plusz" lesz ez a társadalmi egyeztetés. Azért nem 1-2 perc egy ilyen intézményt jogkörökkel felruházni, megtalálni a megfelelő embereket, felállítani, és elkezdeni a munkát. Nem akarok turbó tiszásnak tűnni, és mindent kimagyarázni, de én szerintem azért nincsenek nagyobb ügyek bedobva, mert semmi értelme elkezdeni a nyomozást addig, amíg a fidesz emberei ülnek pl. az ügyészségen. Szerintem előbb a közjogi méltóságokat kellene végre elrakni, és utána lehetne bedobni ezeket az ügyeket. Ha túl sokat szarakodnak, akkor viszont tényleg elégedetlenek lesznek az emberek.
És itt a kígyó visszakanyarodik Antall Józsefhez és a farkába harap: tetszettek volna forradalmat csinálni. No nem mintha nekem annyira hiányzott volna egy lövöldözés meg fosztogatás meg polgárháború. Viszont az erőszakos forradalom az elszámoltatás kérdésében (is) értelemszerűen más megoldásokkal operál, mint a jogállam.
Nem tartom helyesnek a késlekedést, és cseppet sem örülök neki, de próbálok magyarázatot, okot találni. Szerintem a demokratikus jogállami normáknak való megfelelés kényszere és ezzel együtt az uniós pénzek látványos hazahozatala áll szemben a leszámolásra való nagyon erős társadalmi érzelmi igénnyel. Úgy vélem, Magyar Péter szemszögéből az uniós megfelelés lehet a kulcs. A pénzekért nagyon nyilvánvalónak kell lennie a jogállamiságnak. Mindent a (sima, békeidőbeli) demokrácia összes szabályának megfelelően kell kikezdhetetlenül demokratikus jogállami módon megcsinálni. Pedig most egy forradalmi szabályfelrúgás milyen hasznos tudna lenni! A hatalomváltás április 12-én nem erőszakos forradalommal, népfelkelés útján történt meg, hanem demokratikus jogállami úton, szabad választással. Ez jó, de ez korlátokat is szab. Érzelmi alapon én boldogan átlépném ezeket a korlátokat, és bilincsben mutogatnám a tv-híradóban a csirkefogókat. De az unióba való visszaintegrálódás szempontjából valószínűleg ész-érvek alapján okosabb ezt a szabályok szerint intézni. Ezt én talán azért tudom könnyebben elfogadni, mint az átlagos magyar választó, mert nekem a legfőbb szempont a választásomban az volt, hogy szakadjunk le putyinról és integrálódjunk vissza Európába. Európához pedig jogállami megfelelés (is) kell. És nem mellékesen a szabályoknak való megfelelés nemcsak az Uniónak kell, hanem nekünk magunknak is. Ha körbekérdeznénk a magyar választót az elszámoltatástól független, általános kérdésben, én borítékolom, hogy szinte kivétel nélkül mind azt mondaná általánosságban, hogy igen, a szabályok mindenkire minden esetben egyformán vonatkoznak és egyformán el kell várni a betartásukat.
Azt nem tudom, hogy hol képezték ki őket, de igen, komoly személycserék voltak lefelé anno. Mindeközben eltelt cirka 6 hét és az M1-en mêg most is ugyanazok mondják a híreket, akik évekig mondták a hazug fidesz propagandát, köztük Császár Attila.
Remélem, hogy ma is kikerül pár PR videó a Facebookra, miközben egy újabb nap telik el úgy, hogy az érintett fideszes tolvajok kimenthetik a vagyonukat az országból valós elszámoltatás helyett.
Az is lehet megvették mp- t, van az az 1-2 milliárd külföldi bankszámlám ami jól mutathat. Vagy fodás van, már a szatyor is pofátlankodik, ki kellett volna onnét baszni oszt jónapot.
MP azzal büszkélkedett, hogy több ezer szakember segítette őket, pályázott állásra ( pl. vezetői), adta be a jelentkezését hozzájuk. Azokkal mi lett, mert eddig kb tizes nagyságrendben lett vezetői csere. A fityesz 2010 előtt több (tíz)ezer hivatalnokot képezett ki, Lakitelken, majd a hatalomra jutast követően gyakorlatilag minden pozícióban cserélt osztályvezető szintig sőt gyakran kormánytisztviselő szintig is.
Szerintem ez az első komolyabb politikai hiba. A választási kampányban es a programban is fő helyen szerepelt a hivatal felállítása. Erre szavazott 3,4 millió ember. Nem arra szavazott, hogy majd véleményt mondjon egy "társadalmi egyeztetésen". S miről egyeztessünk? Jogi dolgokról, pl. hogyan lehet beilleszteni ezt a hivatalt a magyar jogrendbe? Ez basszus a jogászok feladata, nem a népé. Ez kb olyan mintha arról kérdeznének meg, hogy milyen összetevőkből álljon az aszfalt, ha építenének egy autópályát. Az a veleményem, hogy valaki rossz tanácsot adott, vagy véletlenül, vagy direkt. Nekem az se tetszik, hogy a miniszteriumokban, közigazgatasi szerveknél, hatóságoknál, de még a parlamenti hivatalban is, gyakorlatilag semmilyen szemelyzeti változás nincs. Ugyanígy az állami cégeknél sincs. FB, IG , CEO vonalon egyáltalán semmi. Pl. Paks, MVM, Állami Vagyonkezelő által felügyelt társaságoknál? Ezt hogy hondolják? 141 képviselő kevés lesz meg néhány haver ...
4 hónap egérutat hagynak szeptemberig a vagyonok kimentésére. 4 hónap b+! Ennyi idő alatt csak az nem tünteti el itthonról a mesés gyorsasággal szerzett milliárdjait, aki még ehhez is hülye. A nagyok közül senki sincs előzetesben. Az elszámoltatás a valós és nagy társadalmi igêny ellenére úgy néz ki, hogy ezúttal is elmarad. Az érintett fideszes tolvajok és ruszkiknak infót kiadó hazaárulók köszönik szépen a tökölést, a határozatlanságot. Ej, ràérünk arra mêg! Jöhet a következő PR kormányzós videó a Facebookra.
Túl sokat tökölnek, ez nekem nem tetszik. A Fidesz és a strómanok nincsenek előzetesben. Hatalmas egérutat hagynak a tolvajoknak a vagyon kimentésére. Eltelt másfél hónap és sehol, senki előzetesben a nagyok közül,pedig szerintem nem lenne nehéz bizonyítani pár ember gyors és mesés meggazdagodását vagy a ruszkik felé való hazaárulását.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!