Még mindig ott tartasz? Milyen nicknéven fut az alteregód? Soha nem mondtam, hogy tőzsdeguru vagyok, és az árú- valamint az értéktőzsde olyan szakterület, amelyhez speciális ismeretek kellenek, ami nincs meg minden közgazdásznak. Egyébként amit írtál az éppen akkora tudatlanság, mintha azt írtad volna, hogy az orvos az orvos, és egy bőrgyógyász miért nem tud elvégezni agyműtétet.
Hehehe! Nem, hanem a feleségemnek az az alkalmazottja, akinek a jogi asszisztensi végzettsége is megvan, jön át néha besegíteni, ha a kolleginának sok munkája van. Egyébként nem én hoztam elő a témát, csak kiegészítettem a rám hivatkozó részt. :)
A nemzetközi politikai viszonyok 2. vh. utáni, mainstream realista irányzata szerint érdek- és nem értékalapúak a nemzetközi politikai viszonyok, ergo elveket nem kell keresni. A vezetékeken nem vörös csillag, Putyinkák, Hszi Csin-pingek és Erdoganok jönnek, nem olaj és gáz. . Egyébként Kínában is az elvek elhagyása mellett indult meg, érdekalapon a gazdaság, amikor 1978.-ban Teng Hsziao-ping kialakította a négy különleges gazdasági övezetet, majd meghirdette azt a "kínai szocializmust" (A szocializmus és a kapitalizmus közötti fő különbséget nem
a terv- illetve a piacgazdaság jelenti. A tervgazdálkodás nem csak a
szocializmusra jellemző, hiszen tervezés a kapitalizmusban is van, a
piaci erők pedig a szocializmusban is működnek. A tervezés és a piaci
erők egyaránt a gazdaság irányításának módjai.”), ahol a magántulajdon elismerése mellett fontos szerepe lett az ideológiamentes külkereskedelemnek is, én pl. az afrikai hadurak által vezetett törzsekkel, országokkal megkötött kereskedelmi egyezményekbe nem került bele a jogállam, a demokrácia, mint ahogyan az EU elképzeli.
Nagyon fényezed magad, ejnye-ejnye. Alapitsd meg az európai köztársaságot, és nevezd ki magad örökös vezérelnöknek. Ekkora tudással, ekkora ismeretséggel, na meg az asszony szépségszalonjával, simán megérdemled. A szépségszalonban is dolgozol, besegítesz?
na akkor ehhez vegye mindenki hozzá, hogy pár éve a részvényár-kapitalizáció fogalmaival se volt tisztában, totál hülyeséget írt az MBH témában... (vagy a tudás hiányzik, vagy bármikor, bármiben, tudása ellenére, szándékosan mellébeszél, ha kell, hazudik, csak a cél számít...)
akkor magyarul közel álltál ahhoz, hogy egy esetleges fidesz kormányban gazdasági miniszter legyél :) ha ezt tudtuk volna, akkor lehet mi is máshogy szavaztunk volna SEHMET FOR FINANCIAL MINISTER !!! . de most már mindegy, mert elbukott a párt
De ugye tudod, hogy bben benne vannak az olyan komcsi, agyatlan, a költségvetést szétverö intézkedések, mint a "rezsistop" meg az üzemanyag ársapka? A pimaszság netovábbja, ha valaki ezekkel a káros, fenntarthatatlan intézkedésekkel korrigált, tudhatóan torzított és átmeneti számokkal jön. Csak jelzem, hogy a nemzetgazdaság megfizeti most is, és kamatostul késöbb is a valódi árát mindennek. Na eennek a komcsi gazdaságpolitikának és kommunijkációnak kell rohadt gyorsan véget vetni.
Igen, valójában többféle infláció kelle, nemcsak a headline és a nyugdíjas. Igen, valahogy a lakhatásnak is része kellene lennie, illetve még egy nagy tétel az autó és annak járulákos költségei. Az ultimate megoldás az lenne, hoyg lenne egy kalkulátor, ahol a basic dolgokat beállítod: fizetsz-e albérletet, van-e kocsid, kb. mire költesz, és ennek mgefelelöen kidoja, hogy neked személy szerint mennyivel drágult vagy lett olcsóbb az élet.
Voltam én már minden és mindenki is! :) De ne szerénykedjünk, van egy közgáz corvinusos - leánykori nevén Marx Karcsi majd egyszerűen Budapesti Közgáz - BSc diplomám, és azzal párhuzamosan egy nemzetközi tanulmányok BSc-m - és mindemellett posztgraduálisom és tudományos fokozatom is a leuveni KU Master of Business Economics-on :) De való igaz, hogy az alapvégzettségem jogász, szakvizsgával és szakirányú szakvizsgákkal, amit a nyolcvanas években már használtam, és most is használok. Fogalmam sincs, ki a Krida, de szimpatikus az, amit beír a hozzászólásaiban. No, most lehet nyomatni, hogy nem is igaz, hazudok, stb. - ahogyan egyesektől már megszoktam, de a tényeken az sem változtat.
Onnan indult ki a vita, hogy Magyarországnak az EU-t kellett volna választani Trump, Putyin, ía kínai vagy atörök elnök helyett. Erre mondom én, hogy számunkra teljesen mindegy, hogy a nagyhatalmak hogy vívják geopolitikai küzdelmeiket, nem nekünk kell zavaros, elvtelen törleszkedéssel megpróbálni az ő szintjükre felkerülni látszólagosan, hanem a valós nagyságunkat, lehetőségeinket felmérve, okosan politizálni az ország javára. Nekünk az EU adja most és az elkövetkező pár évtizedben a legnagyobb hasznot és előnyt.
A lakásárak emelkedése sincs az inflációban, mert nem fogyasztási cikknek számít a lakás, de aki lakást akar venni, az nagyon is úgy érzi, hogy része az inflációnak.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!