Ennek a búcsúcédulának mindjárt utánanézek. Szóval kapitalizmus, de azért lehet ezt máshogyan működtetni mint egy VIP rendszert. Még a múltban, akkoriban amikor a kapitalizmust választottuk, egy új gyógyszer ( betafheron) bevezetésekor a várólistát a Berci bá, mint közt.elnök felügyelte, mert valahogy útját kellett állni a lesipuskásoknak.
A Máltai Szeretetszolgálat a hozzá beérkező pénzeket a legtranszparensebben, a legtisztességesebben és a leghatékonyabban használja fel az elesettek érdekében. Amit írsz, abból látszik, hogy te nem igazán támogathatsz senkit, mert akkor nem azt írnád, hogy a máltaiakat támogatom, hanem azt, hogy a rászorulókat a máltaiakon keresztül.
1990.-ben a kapitalizmusra szavaztunk, ami nem azt jelenti persze, hogy abban nincs egészségügyi ellátás, hanem azt, hogy mindenki megkap egy bizonyos szintű - sokszor a nyugati szinttel megegyező - egészségügyi ellátást, és aki ennél többet szeretne, az többet is fizet érte. Én például havi csaknem 70 ezret. Ezt még a munkáltatóm kötötte nekem anno, de én folytattam, folytatom most már saját zsebből a nyugdíjba vonulásom után. Már vannak "búcsúcéduláim", de bizonyára nem vagy tisztában azzal, hogy a "búcsúcédulák", azaz a mai nyelvre lefordítva a teljes búcsú csak a már megbocsátott bűnökért jár - ideiglenesen. :)
Akkor te nagyon jól kereshetsz, vagy fogalmad sincs, hogy mit írsz, én inkább az utóbbira gyanakszom! Ha úgy gondolod, hogy a több százezret, amit levonnak a fizetésedből, az mind egészségügyre megy, akkor fogalmad sincs arról, amit állítasz, mivel ahhoz 2-3 millió forint közötti összeget kellene keresned, hogy abból több-százezer menjen egészségbiztosításra, mivel 2026-ban a munkavállalót terhelő, bruttó munkabérből levont 18,5%-os társadalombiztosítási (TB) járulékon
belül az egészségügyre (egészségbiztosítási alapba) jutó rész
összesen 7%, ami a következőképpen oszlik meg, 4% pénzbeli egészségbiztosítási járulék
(táppénz, CSED, GYED fedezete), a másik 3%
pedig természetbeni egészségbiztosítási járulék (orvosi ellátás,
gyógyszer, kórházi ellátás fedezete). A 18,5%-os TB járulék további része: 10% nyugdíjjárulék,
1,5% munkaerőpiaci járulék.
Fel sem merül hogy önhibájából, mert mindössze a korházi várólistákról van szó. Azok a vesztesek, akiknek nem áll módjukban egy okosba működtetett rendszerbe belépni. Dicséretes hogyha adakozol, de hallgatva téged, szerintem ez csak önfelmentésre jó, még sok búcsúcédulára is szükséged lesz. Nem szégyen az kapitalista világunkban.
Az empátia fontos dolog, de nem szinonim fogalom a hülyeséggel! Nem mindegy, hogy valaki önhibájából vagy önhibájából került a "vesztesek" közé, de amit írsz, annak semmi köze nincs a társadalom perifériájára szorítottakkal kapcsolatos empátiához, akiket a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül minden évben komolyabb összeggel támogatok is.
BŰNPÁRTOLÁS BTK. 282.282. § (1) Aki anélkül, hogy a bűncselekmény elkövetőjével az elkövetés előtt megegyezett volna, a) segítséget nyújt ahhoz, hogy az elkövető a hatóság üldözése elől meneküljön, b) a büntetőeljárás sikerét meghiúsítani törekszik, vagy c) közreműködik a bűncselekményből származó előny biztosításában, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Ne feledjük, a 98 utáni kormányzásuk 100x kisebb gazemberségeikért 8 évig nem engedték vissza, csak szerencséjük volt a PÜ válsággal és Gyurcsány politikusi impotenciájával. Most 16 év 100x nagyobb rombolás után 50 évig nem engedik vissza, a mai első szavazók még fognak rá emlékezni!!! o)))
Én elhiszem, hogy orbán még soha nem dolgozott ennyit a választások miatt, mint most. Ennek egyszerű oka volt, nem volt kihívója. Az ellenzék töketlen, elég volt egy jót gyurcsányozni és máris megvolt a kétharmad.
Több éves kommentem: Elröhögtem magam amikor a narancsagyú bélféreg hozza és bemutatja a fideszagymosás eredményét: Azt keni másra amit ő elkövet, pl. 98 ban kezdték a megfigyelési üggyel, aztán kiderült fidesz tette!! A fideszes mindig azzal vádol mást amit valójában ők követnek el, . . . . a komcsi komcsizik, a hazaáruló árulózik, a fideszagymosott agymosottazik, az alkoholista részegezik, az országmentőről kiderül tömeggyilkos, - pandémia, eü., - a gyülöletet szító gyűlölködő mást vádol gyűlöletkeltéssel, a tolvaj tolvajt kiált, a náci nácizik, álmagyarkodik, a fasiszta fasisztázik, a Soros ösztöndíjas sorosozik, a CEO diplomás elűzi a CEU-t, a diktátor jogállamért kiált, a pedofil gyermekvédelemről hazudozik és gyermeket ront, a fideszes gyermekvédő ifjúság ellen követ el bűnöket, ERASMUS, a hazudozó másokat hazugoz, a közpénz tolvaj guruló dollározik másokat vádol korrupcióval, az államcsődöt hazudozó háromszorosra növeli az államadósságot, az országot eladósító, a gazdaságot tönkretevő Gyurcsányozik, EU állampolgárként Brüsszelezik,. . a .. az ...van még! folytassam?
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!