Tényleg kezd szétesni a kormányzati propaganda - egyáltalán hogyan juthatott el 2022-ben egy meghibásodott ukrán drón Paksig? -----------------------------------------------------------------Teljes döbbenettel nézem a legutóbbi kormányzati hirdetést, lásd lentebb. A hirdetés ugyanis annak a beismerése, hogy a magyar kormány még ahhoz is kevés volt, hogy egy eltévedt ukrán drón ne jusson el Paksig..A hirdetés azzal véli indokolni az energetikai infrastruktúra most elrendelt védelmét, hogy előhozzák a magyar légtéren 2022 márciusában keresztülrepült, ősöreg ukrán felderítő drón ügyét - miközben az, hogy ez a vasdarab egyáltalán eljuthatott Paksig, elképesztő fiaskója volt a magyar légvédelemnek (nem véletlenül titkosították utólag a sztorit 30 évre...). És ugyebár akkor is Orbán-kormány volt..Emlékeztetőül: 2022 március 10-én éjjel egy Tupoljev Tu-141-es ukrán felderítő drón berepült a magyar légtérbe, átrepült az országon, majd Horvátország felé távozott. Végül Zágráb egyik külvárosában zuhant le, miután kifogyott az üzemanyaga. Óriási szerencse volt, hogy csak anyagi kárt okozott, de nem halt meg senki..A Tu-141-es a hetvenes évek végén szolgálatba állt szovjet felderítő drón volt, amiből a Szovjetunió felbomlása után Ukrajna is megörökölt jó néhányat. Igazi szovjet technika volt, tehát irdatlan méretű: tizenöt méter hosszú, majdnem négyméteres szárnyfesztávolsággal és több, mint hat tonnás (!) súllyal. Akkora, mint egy kisebb autóbusz, csak éppen repül. Előre beprogramozott pályán tudott csak haladni, mert a korabeli technológiával a távirányítás nem volt megoldható..A szovjet felbomlás után az új ukrán légierőnek kisebb gondja is nagyobb volt annál, mint hogy ezeknek az elavult nagyvasaknak a karbantartásával foglalkozzon. Az a néhány Tu-141-es mindenféle repterek végében és raktárak mélyén rohadt évtizedekig.Aztán a Krím megszállása után Ukrajna megpróbálta ezeket reaktiválni, eleinte felderítő szerepkörben, de volt csapásmérő változatnak átalakított Tu-141-es is. A 2022-es invázió után pedig Kijev mindent bevetett, amije volt és ami túlélte az oroszok első, pusztító támadásait. A Tu-141-esek orrába robbanótöltetet szereltek és éjszakánként elindították őket orosz katonai repülőterek és egyéb, kellően nagy és statikus célpontok felé..Amennyire nyilvános forrásokból rekonstruálni lehet, Magyarországra is egy ilyen repült be: indítás után meghibásodott az eleve nem túl okos navigációs rendszere, és 180 fokkal téves irányba repült - azaz nem északkeletre, Oroszország felé, hanem délnyugatra, Romániát érintve Magyarországon át, Horvátország felé..A incidens után az előző Orbán-kormány harminc évre titkosította, hogy a Magyar Honvédség pontosan mit tett és mit nem tett. Nem is csoda, mert NATO-n belül is komoly feszültség volt abból, hogy a magyar légtéren át tudott jutni egy ekkora - mondom, tizenöt méter hosszú és hat tonna - méretű drón a szomszédban dúló háborúból. .Én máig nem értem, hogy hogyan történhetett meg, hogy ez a vas negyven percet töltött a magyar légtérben, áthaladt Paks (!) felett, majd továbbpöfögött Horvátország felé - és a magyar légierő és légvédelem nem csinált vele semmit.Magyarázat nincs (illetve nyilván van, csak titkos.).Nota bene: technikailag ezt gond nélkül le lehet lőni. Légvédelmi rakétával is, vadászrepülőgéppel is. Akkora, mint egy busz, nem manőverezik, nyílegyenesen repül, stb. - könnyű célpont. (Az persze kicsit trükkösebb, hogy ne essen rá semmi fontosra, de erre a vadászpilótáknak biztosan van megoldásuk. Ha nem lenne, akkor ugye kb. bármi berepülhetne akár Paks fölé is, ha félünk rálőni - és nyilván nem ez a helyzet.).Nem a képesség hiányzott tehát 2022 márciusában magyar oldalon, hanem a döntés a kormány oldaláról, hogy aktívan tegyenek bármit a veszély elhárítására. Másképp fogalmazva: nem a Honvédség hibája volt, hanem a politikai döntéshozóké, akik valószínűleg nem mertek dönteni, ehelyett abban reménykedhettek, hogy hátha gond nélkül továbbrepül, aztán majd valahol leesik Horvátországban..Most pedig a kormány állami hirdetésben emlékezteti a lakosságot, 45 nappal a választások előtt, hogy ŐK MINT KORMÁNY mennyire mennyire reménytelenül és veszélyesen inkompetensek voltak négy évvel ezelőtt..Ezt csak én nem értem...?.2022-ben volt olyan vélemény, hogy azért nem kockáztatta meg a kormány a lelövést, mert a választási kampány finise volt, és nehogy botrány legyen a dologból. Őszintén remélem, hogy nem így volt, mert az ugye azt jelentené, hogy a kampány még annál is fontosabb, mint hogy az atomerőmű (!) környékén ne repkedjenek hattonnás, felrobbanni képes vasdarabok..Szóval most vagy az van, hogy a kormányzati propaganda-apparátus vagy teljesen szétesett, vagy már csak a kulcsszavak (Ukrajna - drón - Paks) szintjén próbál ijesztgetni....(Nota bene: a hirdetés egyébként még hazudik is, mert a drónberepülés és a magyar kormány akkori álláspontja között nem volt oksági összefüggés. Az ostromlott Kijevben élet-halál harcot folytató ukrán kormánynak kisebb gondja is nagyobb volt annál, mint hogy ősöreg szovjet drónok barkácsolásával hergelje azt a Magyarországot, ami kulcsfontosságú humanitárius segítséget nyújtott az első naptól kezdve. Teljes marhaság az egész.) https://www.facebook.com/photo/?fbid=1589438352334182&set=a.158175072127191
Loptam: "eményen drogozó kisember10 órája szerkesztveA következő különbségeket látom Hann és Deák között: - Hannt még nem hallottam hazudni - Deákot még nem hallottam igazat mondani - Hann szakember - Deák propagandista - Hann a piacról él - Deák kitartott - Hannak van szakmai hitele - Deák a kifejezést sem érti - Hann a reputációját és a megélhetését kockáztatná csalással - Deák hazudozásból él Így maradnék Hann verziójánál."
Hát ez szerintem nem működik. Ha kimennék az utcára és megkérdezném az emereket, hogy hallottak-e róla, hogy tegnap kijött egy közvélemény kutatás, amiben a tisza vezet 20%-al, akkor az emberek mondjuk 40-50% hallott már róla. De ha ugyanezeket az embereket megkérdezném, hogy ki készítette a kutatást, meglepődnék, ha mondjuk 20 emberből 1 tudná. Be kell valljam nekem is meg kellett néznem, mikor a péniszszakértő kijött a baromságával ma, mert sejtettem, hogy a tegnapi eredményt akarják ezzel hitelteleníteni.
Az mindegy hogy hiteles-e, mert ezek a dolgok nem nekünk szólnak. Ez a perifériának szól, hogy megakadályozzák a győzteshez húzást. Mert az ő rájuk szavazó, kiszolgáltatott rétegek között vannak azok főként, akiket a legkönnyebb az erő elve alapján átállitani, ha kiderül, hogy a fidesznek nincs valós társadalmi többsége. Van egy réteg, aki soha nem akar a veszteshez tartozni. Ezért mindenáron hitelteleníteni kell.
Már annyira szánalmasak a deák félék, hogy hamisítani sem tudnak rendesen. Megpróbálták, de ez sem sikerült. Ahogy az elmúlt 2 évben mindig lyukra futnak. Már mindenki csak röhög rajtuk.
Onnan lehet tudni hogy kb. igazak lehetnek a mérések, hogy eddig nem volt olyan közölt adat, amit Orbán, meg a kicsi Orbán, és már egy Deák féle propagandista is elkezdett volna hitelteleniteni! 1 hónappal ezelőtt a 21 kutatóközpont féle 16%-os biztos párválasztós eredményt miért nem támadták ennyire hevesen? Érdekes, egy mandiner meg index birtokába mindig tud kerülni egy valódinak tűnő dokumentum, nyilván ez a mediántól kikerült papír is ki tudott kerülni 1 nappal a nyilvánosságra hozatal után! Teljesen hülyének nézik a saját akoljukat.
Így van a sok ingyenélő közpénzből kitömött hazug senkinek a piacról kell majd megélni néhány hét múlva. Akkor már nem kíváncsi senki a hazudozásukra. Nem baj az Aldiban mindig kell a raktárba ember:) De ha fel tudják építeni magukat hatalmon nélkül, mint azért elég sokan akkor hajrá, de ezekből ezt nem igazán nézem ki. Viszont a sok hazudozás miatt amit a nép ellen elkövettek várhatóan normális cégek a hírük miatt nem igazán fogják alkalmazni őket.
Na akkor ez bejött! És lassan az ukrán békaemberek is átszivárognak a határon, hogy tűzharcba keverdjenek a Líbiából hazateleportált Orbán Gáspár speciális alakulatával!
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!