Nem mindegy, hogy miért vétózott? De szerintem azért, hogy minél előbb lezárják a háborút és az értelmetlen vérontást, ami engem kifejezetten zavar, mert pacifista vagyok. Gondolom, ez is szóba-kerülhetett a Trumppal folytatott telefonbeszélgetés során.
Miért nem értitek meg, hogy én senki mellett nem állok, csak az zavar, ha a tények semmibe vételével próbáljátok megérteni a helyzetet, és egyoldalú információk alapján írtok véleményt. Többször leírtam, hogy az oroszok az agresszorok, de - ahogy Trump is mondta - az amerikaik nyomulása és az ukránok nemzeti kisebbségek elleni intézkedései is hozzájárultak a háború kirobbanásához. Be is linkeltem azt, hogy a BBC megírta a Majdan téri puccs idején "teljesen véletlenül" ott tartózkodó helyettes amerikai külügyér telefonbeszélgetését a kijevi amerikai nagykövettel az Amerika-barát kormány összetételéről, és az is számtalan helyen fellelhető, hogy a donbassziak autonómiát kértek és az orosz nyelv hivatalossá tételét saját régiójukban, stb. - amit lesöpört az ukrán vezetés, de említhetném a magyarok elleni atrocitásokat is.
A német és a cseh alkotmánybíróság már régen kimondta a nemzeti jog elsőbbségét az EU közösségi jogával szemben. Akkor mit pampognak? . https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20250311/megrendulhet-az-eu-jogrendje-sulyos-vadak-lengyelorszag-ellen-747019 . "Egyfelől az EUB azt állítja, hogy az uniós jog mindig elsőbbséget
élvez a nemzeti joggal szemben, és annak érvényességét kizárólag neki
van hatásköre megítélni. Máskülönben ugyanis nem lehetne biztosítani az
uniós jog hatékony és egységes érvényesülését az összes tagállamban, ami
aláásná az Európai Unió működését.
Másfelől viszont néhány tagállami alkotmánybíróság fenntartja magának
a jogot, hogy megvizsgálja és adott esetben megállapítsa valamely uniós
jogi aktus alkotmányellenességét. E csoport legfőbb hangadója mindig is
a német AB volt, amelynek a példáját idővel mások is átvették, és mára
már kialakultak az uniós jogi aktusok alkotmányos
felülvizsgálhatóságának következő esetei: az alapvető jogok elégtelen
szintű védelme, az uniós hatásköri szabályok túllépése és az alkotmányos
identitás sérelme.
Ez a feloldhatatlan ellentét eddig azért nem vezetett káoszhoz, mert a bíróságok kerülték a nyílt konfrontációt. . Egyedül a cseh alkotmánybíróság ment egészen odáig a 2012-es Holubec
ítéletben, hogy hatáskör-túllépésre hivatkozva kimondja egy uniós jogi
aktus alkalmazási tilalmát. Ez a döntés ugyanakkor sokkal inkább egy
belső alkotmányos konfliktus eredménye volt, nem pedig az EU elleni
lázadás jele." . https://merce.hu/2020/05/25/a-nemet-alkotmanybirosag-lazadasa-es-annak-lehetseges-kovetkezmenyei/
azért érdekes dolgok történnek-uj világrend -rocsildéknak és senki nem érti milyen szart kavar putyin trump meg ping.stb netanya-orbán meg a föcsicskás és igen finom voltam
Mivel törölve lett a hozzászólásod, így tt kérdem meg, te ennyire elfelejtetted, milyen volt az átkosban élni? Te képes vagy az oroszok, az agresszor mellé állni, mert orbán ott van? Ne már!
Gondolom most adták ki nektek az ukránellenes propaganda startját a nemzeti konzultációra kampányolva o1G ok nélkül keresztbe tesz az ukránoknak, akik válaszlépéseket tesznek Ezen mit kell csodálkozni? . Miért vétózott a múlt héten? Azon kívül, hogy megrángatták a pórázát?
Nem igazán értem bármely kormánytagunk vagy a te felháborodásodat, hiszen ott tesz Ukrajnának keresztbe Magyarország, ahol tud. Orbán szerint Ukrajna, mint ország nem is létezik, az csak egy "terület" és szerinte "az EU-nak nem kellene életben tartani Ukrajnát".
Törölt felhasználó2025. 03. 11. 15:31
Előzmény:
törölt hozzászólás
Az ostobák így hiszik. Készítik elő az EU oroszok elleni szankciójának magyar vétóját. A birkák meg együtt bégetik: "Viktornak megint igaza lesz! Kerül amibe kerül, mi szuterének vagyunk."
A nagykereskedő ezen termékeknél megemeli majd az árat, a bolt erre a magasabb árra rakja a 10%-ot és pont kijön az eddigi fogyasztói ár. Eddig is megvették annyiért, akkor ezután is meg fogják, legfeljebb a bolt haszna lesz kicsit kisebb, de azt majd a többi árun behozza.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!