Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 18. 14:40
Előzmény: #131270  totoro
#131280

Csak "egy-két megjegyzés" ezekhez a gondolatokhoz:
.
Most nemcsak a osztrákokkal kellene kiegyeznünk, hanem az összes európai nagyhatalommal. A Dualizmusban szinte egyenlő félként kezeltek az osztrákok bennünket, és az Osztrák-Magyar Monarchiához még rajtunk kívül jó-néhány ország tartozott, amelyek azért nem voltak annyira egyenlőek - velünk, és bizonyos értelemben a csehek, a szlovákok, a horvátok, a szlovének, a szerbek rovására fejlődött az ország. A Páneurópai Mozgalmat megalapító Coudenhove-Kalergi gróf elképzelése szerint az „Új Világrend" vezető államai az Amerikai Egyesült Államok és a vele szövetséges, föderációt alkotó európai országok lennének, az új világrendet pedig a föderáció tagjai által megválasztott világkormány irányítaná. Egyébként pedig Coudenhove-Kalergi szerint a fasizmus nem volt egyéb, mint a polgárságnak a rend, a fegyelem, és a tekintély hármas prioritásán alapuló konzervatív forradalma. Karl Popper, a "nyílt tárdadalom"  tudományfilozófia megalapítója hasonló következtetésre jutott, mint Coudenhove-Kalergi, és úgy tekintett a föderatív Monarchiára, mint ami egyaránt képes volt a többnemzetiségű birodalom államalkotó népei közti nemzeti ellentétek elsimítására, a polgári szabadságjogok, a törvény előtti egyenlőség, valamint a szekularizáció és az asszimiláció biztosítására. A The Open Society and its Enemies könyvében Popper a nemzetállamokat primitív, törzsi képződménynek tekintette, és ilyent írt: „Az a gondolat, hogy léteznek olyan természetes egységek, mint a nemzetek vagy nyelvi, faji csoportok, teljes egészében fiktív". Akkor ennyit az Osztrák-Magyar Monarchiáról, a "kiegyezésről" és nem "megegyezésről". Azt már nem is fejtegetném, hogy most mi van az Európai Unióval, amelyik a nagyhatalmak érdekeit képviseli, intézményei által a nagyhatalmi gazdasági érdekeknek megfelelően akarja szocializálni a tagállamokat, amint az a nemzetközi politikaelmélet konstruktivista irányzata nyíltan le is írja. 
A kantiánus nemzetközi rendszerben a nemzetközi intézményeknek az a feladatuk, hogy az államok a nagyhatalmi normákra szocializálják.
A transzatlanti térségnek is az a normája, hogy az együttműködés normatív nemzetközi rendszerré válik, ezek alapvetően szocializálják az államokat
bigyula 2024. 03. 18. 14:13
Előzmény: #131278  Sehmet
#131279
A többi filmre mennyi jutott ugyanebben az időszakban? Csak hogy tudjuk...
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 18. 14:10
Előzmény: #131272  kukker
#131278
Gratula a szakmai hozzászóláshoz! :) Most már kezdem érteni az ellenzéki hozzáállást! :) Egyébként csak 4,5 milliárd volt az állami támogatása a filmnek. De ez nemzeti ügy, az akkori Habsburg Birodalommal és a Szent Szövetséggel (mai nevén: Európai Unióval) szembeni nemzetállami szuverenitás, nemzeti tudat, a nemzeti identitás erősítéséhez.
Schmidt
Schmidt 2024. 03. 18. 13:21
Előzmény: #131276  dexter
#131277
Zacher Gábor arrol beszel az alabbi videoban, hogy a fiataloknal mar nem csak bebaszombat, hanem bebaszerda is van. Vajon mekkora szerepe van ebben az ugynevezett propaganda medianak, amely ratesz egy lapattal. Ha olyan gyerekbarat ez a kormany, akkor nem eppen tompitania kene??
https://youtube.com/shorts/wZFmY2hNc2k?si=Duwr-T9-qLjWCh-g
dexter 2024. 03. 18. 12:03
Előzmény: #131270  totoro
#131276

Fodor Gáborral már rég nem szimpatizálok, de ezek a gondolatok teljesen rendben vannak.
 
Sajnos egy beteg embernek a beteg nézetei, a beteg látásmódja, a beteg lelkivilága fogja lett ez az ország.
Amíg orbán hatalmon van, amíg ez a beteg ember el nem tűnik, addig iztosan marad ez a beteg ország is.
euler 2024. 03. 18. 11:55
Előzmény: #131274  HuTi
#131275

Valami értelmiség fanyalgás miatt, (esetleg kollaboráció?), inkább félnek egyértelműen fogalmazni. Ugyanis ezzel a saját létalapjukat is megkérdőjeleznék.

Pedig már 2013-ban megjelent a "Magyar polip (posztkommunista maffiaállam)" c. könyv.
2015-ben "A magyar maffiaállam anatómiája"
2021-ben "A posztkommunista rendszerek anatómiája"
2022-ben a "Kis posztkommunista rendszerhatározó" - öt idegen nyelven.
Vagy ez a videó 1 hónapja:
https://www.youtube.com/watch?v=Pz7HkOIAmgU
HuTi 2024. 03. 18. 11:36
Előzmény: #131266  signal2
#131274
Kicsit sem meglepő, csak ritkán szólal meg a másik fél ilyen nyíltan!
________
________ 2024. 03. 18. 11:18
Előzmény: #131272  kukker
#131273

O1G gratulált már a haverjának, hogy egyedüli indulóként nem tudott veszíteni?
.
https://index.hu/kulfold/2024/03/18/oroszorszag-valasztasok-vlagyimir-putyin-elnokvalasztas-alekszej-navalnij/
kukker 2024. 03. 18. 11:09
Előzmény: #131271  Sehmet
#131272
Nekem el sem kellett mennem erre a filmre ahhoz, hogy sirjak, elég volt csak megtudnom, hogy 6,8 milliárd forintba került.
Sehmet
Sehmet 2024. 03. 18. 10:33
Előzmény: #131268  euler
#131271

Szép napot mindenkinek!
Én ugyan még nem néztem meg a "Petőfi-filmet", de egy erősen balos, negyvenen hölgyismerősömmel éppen az előbb beszéltem, aki azt mondta, hogy orvos élettársával megnézték, és annyira tetszett nekik, hogy még egyszer is megnézik. Pedig nagyon nem szeretik Rákay Philipet. Még sírtak is. "De gustibus non est disputandum".
totoro
totoro 2024. 03. 18. 08:21
#131270
Fodor Gábortól véletlenül pár normális észrevétel:
"De felhívnám a figyelmet három fontos megjegyzésre a magyar kabinet első emberének mondandójában. Az első kijelentése úgy szólt, hogy „Európa népei ma Brüsszeltől féltik a szabadságukat”. Szerintem ez rossz kiindulópont. Az Európai Unió a szabadság és jólét hazája. Ezért özönlenek ide a menekültek – és nem Oroszországba, vagy Kínába –, ezért állnak sorba az országok hosszú évek óta, hogy tagok lehessenek (nem rabláncot szeretnének szabad akaratukból a saját nyakukba akasztani), és ezért támogatja a magyarok elsöprő többsége ma is az uniós tagságunkat. Brüsszellel lehet vitánk, nem kell mindenben egyetértenünk, de ne essünk abba a hibába, hogy nem látjuk a fától az erdőt. Ha nem értünk egyet például a migráció kérdésében, attól még az EU olyan óriási fejlődési lehetőség hazánknak, olyan méltóságot és jólétet biztosító politikai együttműködés, amely több tiszteletet érdemel.
Ahogy több tiszteletet érdemel az Amerikai Egyesült Államok is, amelynek egész Közép-Európa a szabadságot, a szovjetektől történő megszabadulást köszönheti. Megdöbbentő az a vita, amely az amerikai nagykövet és a magyar kormány között eszkalálódott az elmúlt napokban. Biztosan nem tesz jót a kapcsolatoknak, hogy a magyar miniszterelnök látványosan Donald Trumpot, Joe Biden jelenlegi elnök kihívóját favorizálja a novemberi amerikai elnökválasztáson, miközben Biden elnök aktuális megjegyzései sem segítik a helyzet normalizálását. De az, hogy 3 éve nem tud segíteni a magyar kormány abban, hogy a nálunk szolgáló amerikai katonák rendszámtáblát kapjanak a családi autóikra, arra nincs magyarázat. Duzzogás, sértődöttség, tehát nem látjuk megint a fától az erdőt, akárcsak a svéd NATO-tagság esetében. Az USA egész Európát – benne Magyarországot – védi katonai erejével, például a közeli agresszív, terjeszkedő atomhatalommal, Oroszországgal szemben. Kicsinyesség ilyen ügyekben kerékkötőnek lenni, ahogy az sem nagyvonalú felfogás, hogy a jobboldali sajtó folyamatos Amerika- és EU-szidalmazásban jeleskedik, akárcsak annak idején a Kádár-rendszer sajtója. Érdemes lenne itt is visszatérni a realitások talajára, megtalálni a kívánatos egyensúlyt, mert ez a konfliktus most már annyira elmérgesedett, hogy egyre nagyobb kára származik belőle hazánknak.
A másik figyelemre méltó megjegyzése az volt a Fidesz elnökének, hogy a kiegyezéssel virágzó korszakot teremtettünk. Örülök ennek a gondolatnak, hiszen többször is írtam róla, milyen lenyűgöző korszakot jelentett történelmünkben az Osztrák–Magyar Monarchia. A modern Magyarország – benne csodálatos fővárosunkkal, Budapesttel – akkor született meg, robbanásszerű fejlődéssel. Bízom benne, hogy a miniszterelnök arra gondolt, hogy az Európai Unió hasonló helyzetet teremt nekünk: szabad akaratunkból lemondunk a szuverenitásunk kis szeletéről a szabadság és jólét, tehát hazánk polgárai érdekében. Ezért érdemes egyezséget kötni és megállapodni, ahogy Deák Ferencék tették 1867-ben. Van, amikor a haza érdeke nem a kompromisszumképtelen kurucos harc, hanem az okos együttműködés. Most is ez a helyzet: Magyarország érdeke az együttműködés az EU-val és USA-val is.
Harmadik kiemelendő gondolatként arra szeretném ráirányítani a figyelmet, hogy Orbán Viktor arról beszélt: „…ha egyedül állsz a világban, nem szabad vagy, hanem magányos.” Igaza van, hiszen ahogy több írásomban is kitértem erre, komoly hibájaként említhetjük az elmúlt évek magyar külpolitikájának azt, hogy teljesen egyedül, magányosan maradtunk a nemzetközi porondon. Persze ő nem erre gondolt, pedig ez a felismerés is fontos lenne, hiszen a céljainkat csak szövetségesekkel és barátokkal együtt tudjuk elérni. Beszéde alapján szuverenista fordulatot és támogatókat vár az év második felére a kabinet vezetője, ami ambiciózus cél."
euler 2024. 03. 18. 07:38
#131269
gazmber 2024. 03. 17. 23:35
#131267

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240317/olyan-akkumulatortechnologiai-attorest-ertek-el-ami-megoldja-az-energetika-legnagyobb-problemajat-675261
ez a - hanyatló nyugaton fejlesztett - új akksi technológia, ha valóban működik és eljut a gyártószalagokra... beépíthetők lesznek az autókba, akkor vszeg az itt most felhúzott rakat kínai akksi gyár 'elavult'  termékeit ki fogja az új autóiba beépíteni..?
a remek amcsi-kínai, amcsi-magyar kapcsolatok tükrében sikerülhet az új akksik licencét felhasználva itt is átállni majd a korszerűbb termék gyártására...vagy marad nekünk a 'mesés 'keleti' ?? szvsz
signal2
signal2 2024. 03. 17. 21:13
Előzmény: #131264  HuTi
#131266
Ok, de miért meglepő, hogy egy maffiaszervezet maffiamódszereket alkalmaz?
________
________ 2024. 03. 17. 21:08
Előzmény: #131264  HuTi
#131265
https://www.portfolio.hu/global/20240317/veget-ert-az-elnokvalasztas-oroszorszagban-droneso-zudult-moszkvara-hireink-az-ukrajnai-haborurol-vasarnap-675221
.
Közben a ruszkik önként és dalova megszavaztak maguknak egy behívót, egy végtelen háborúba
.
3 napos szavazás soha nem látott részvételt, az online szavazási csalás lehetősége pedig magas támogatottságot hoz az aggresszornak, aki ezt lefordítja majd oroszra, és újabb 100.000--eket küld majd a halálba, ha már ezt szeretné a lakosság
HuTi 2024. 03. 17. 20:31
Előzmény: #131263  HuTi
#131264
Maffia módszerek
sityaki 2024. 03. 17. 20:05
Előzmény: #131259  p-b
#131262
Egyházi iskolában nem erkölcsöt tanítanak .
maxwax
maxwax 2024. 03. 17. 17:09
Előzmény: #131256  Sehmet
#131261
Gondolom, kimaradtak az elmult napok esemenyei szamodra, mert ezek friss hirek. A Spar megtette lepeseit Brusszel fele es kozben vedi magat, amennyire lehet Orbantol. Orban mindig ehes, kellene neki ez is. Lazar evekkel ezelott megmondta, ki kell szoritani minden kulfoldi tulajdonu elelmiszerboltot az orszagbol. Bar ok inkabb az einstand hivei. 

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek