Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rockmaster 2020. 12. 23. 16:19
Előzmény: #25578  Spus00
#25580
Ez a Yacht párt elhitető manővere, amivel elterelik a kellemetlen dolgokról a figyelmet!
A MNYP-ak jól működtek, ha baj volt a működésükkel, akkor az szabályozói kérdés, amiért a kormány felel.
Nekem szép nyereséget termelt, ki is vettem a nyereséget, mielőtt a zsarolásnak engedtem.
Külpolitikában óriási bukta Ocsmányék működése, teljesen elszigetelődünk!
ts3 2020. 12. 23. 16:14
#25579
"25 hajléktalan költözhetett be fővárosi bérlakásába
  
Karácsony Gergely főpolgármester kedden személyesen adta át azoknak a korábban hajlék nélkül élő budapestieknek a lakáskulcsait, akik sikeresen pályáztak bérlakásokra a Főváros 12 lakásos pályázatán, írja a főváros közleménye. Budapest a megfizethető lakhatásban látja a hajléktalanság megoldását.  Tavasszal 71 fővárosi bérlakásba költözhettek korábban hajléktalan budapestiek. A novemberben meghirdetett pályázaton azok a rendszeres jövedelemmel rendelkező hajléktalan budapestiek indulhattak, akik egészségügyi intézményben vagy idősek otthonában dolgoznak, vagy az idős koruk és krónikus betegségeik miatt a koronavírussal való megfertőződés kiemelkedően veszélyes volna számukra.  A pályázatra a rövid határidő ellenére is többszörös túljelentkezés volt, ami azt mutatja, hogy egy a piacinál alacsonyabb lakbérű bérlakást nagyon sok hajléktalan budapesti fenn tudna tartani a keresetéből vagy a nyugdíjából.  A 12 lakásos pályázaton kívül a napokban született döntés további 5 bérlakás méltányossági alapon történő bérbeadásáról is, amelyek közül 3 bérlakásba szintén az idős koruk és krónikus betegségük miatt veszélyeztetett – zsúfolt éjjeli menedékhelyen élő – hajléktalan emberek költözhetnek. Így összesen 15 lakásba költözhet a 25 korábban lakástalan budapesti polgár.  A bérbeadott 15 összkomfortos lakás közül 12 a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő XI. és XIV. kerületi lakóházakban található. A fennmaradó 3 bérlakás, amelyek az egyik kerületi önkormányzat tulajdonában vannak, a Fővárosi Önkormányzat bérlőkijelölési joga nyomán kerülnek bérbeadásra."
  
Jó látni keresztény viselkedést az antikeresztény orbán kormány alatt.
Spus00 2020. 12. 23. 16:13
Előzmény: #25569  signal2
#25578
A kormány a lehető legjobbat tette, mivel a pénztárak nagy része minuszban voltak, hosszútávon emberek sokaságának nyúgdíjjába került volna. A pénztárak sem emberileg, sem szakmailag nem voltak felkészülve ennek vezetésére.Majd nehezebb, mint egy bank vezetése.Nagyon sokan bevették ezt a politikai maszlagot, s mint látni még most is vannak hívei, lehet, hogy csak politikailag. Közgazdaságilag értelmezhetetlen, főleg az akkori idők gazdaságának figyelmbevételének.Még Rákosi 3 és 5 éves terveinek kőlcsön jegyzése is gazdaságilag alátámasztottabb volt, mint a manyup.De ha Önnek ez tetszik, lelke rajta.                                          002-ben 300 mrd. szabad pénzt, 52%-állami adósságot 98-hoz képest alacsonyabb munkanélküliséget pénzügyileg olyan kondicióban voltak, hogy az euróra való átállás csak 2-3 évre volt az adigi fejlődések alapján, s ez úgy elszállt, mint az álom 2006-ban már hamisított költségvetést terjesztettek be az EU-nak, 2008 tavaszán már megkezdték az IMF tárgyalásokat a csőd elkerülése érdekében, addigra már mindent eladtak amit lehetett, az IMF-nél már a leküket is ha volt még. Az EU- s pénzekhez még elképzelésük sem volt, azért nem érkezett.                                                                                                                                                         Nincs a Jogállam leépítve, van alkotmányunk, önálló bíróságok, ügyészségünk még egy SZEVIÉP, Czeglédy ,Hajdú Bt,Tábornok per etc. eseteken túl is.Oktatásunk épp mostanában kapott nemzetközi elismerést OECD-től, korrupcióban igaza van, az OLAF-nál a mai napig is vezető helyen van a 4-s Metró 165 mrd-s cslása, Alston ügy., stb.Igen van miéert szégyenkezni, az Önök pártfogoltjai miatt,nem lehet mit tenni, ezt várják vissza.                                                                                                                                                                            Látta, hogy a vétó estéjén hány EU-s vezető volt a Magyar iródában, önként mentek oda, s láthatta, hogy O.V magyarázta, hogy mi-merre meddig., s O.V mosolygott, s nem lealázottként állt ott.Elszigeteltként nem rossz pozició. Nagyon rossz helyről veszi az információit.
rockmaster 2020. 12. 23. 16:12
Előzmény: #25570  Spus00
#25577
Tömény mellébeszélés!
A támogatás szokás szerint párthűség alapján megy, ezt készítik most elő! Ez meghatározza azt, ki kap és ki nem!
Ez egy uram bátyám haverom a Mészáros rendszerben teljesen természetes, ahogy az elmaradott országokban is szokás.
Ésszerűen is oszthatná a kormány az EU pénzeket, de a párthűség mindent felülír!
Így lehet az ellenzék vezette önkorikra mutogatni!
Ennyire egyszerű, mint Ocsmány Viki gondolkodása!
signal2
signal2 2020. 12. 23. 15:46
Előzmény: #25570  Spus00
#25576
Idézet a fidesz által tákolt Alaptörványből, amelyet a fidesz most nem tart be:
A helyi önkormányzatok
"31. cikk
(1) Magyarországon a helyi közügyek intézése és a helyi közhatalom gyakorlása érdekében helyi önkormányzatok működnek.(2) A helyi önkormányzat feladat- és hatáskörébe tartozó ügyről törvényben meghatározottak szerint helyi népszavazást lehet tartani. * (3) A helyi önkormányzatokra vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg. * 
32. cikk
(1) A helyi önkormányzat a helyi közügyek intézése körében törvény keretei között
a) rendeletet alkot;
b) határozatot hoz;
c) önállóan igazgat;
d) meghatározza szervezeti és működési rendjét;
e) gyakorolja az önkormányzati tulajdon tekintetében a tulajdonost megillető jogokat;
f) meghatározza költségvetését, annak alapján önállóan gazdálkodik;
g) e célra felhasználható vagyonával és bevételeivel kötelező feladatai ellátásának veszélyeztetése nélkül vállalkozást folytathat;
h) dönt a helyi adók fajtájáról és mértékéről;
i) önkormányzati jelképeket alkothat, helyi kitüntetéseket és elismerő címeket alapíthat;
j) a feladat- és hatáskörrel rendelkező szervtől tájékoztatást kérhet, döntést kezdeményezhet, véleményt nyilváníthat;
k) szabadon társulhat más helyi önkormányzattal, érdek-képviseleti szövetséget hozhat létre, feladat- és hatáskörében együttműködhet más országok helyi önkormányzatával, és tagja lehet nemzetközi önkormányzati szervezetnek;
l) törvényben meghatározott további feladat- és hatásköröket gyakorol.
(2) Feladatkörében eljárva a helyi önkormányzat törvény által nem szabályozott helyi társadalmi viszonyok rendezésére, illetve törvényben kapott felhatalmazás alapján önkormányzati rendeletet alkot.
(3) Az önkormányzati rendelet más jogszabállyal nem lehet ellentétes.
(4) A helyi önkormányzat az önkormányzati rendeletet a kihirdetését követően haladéktalanul megküldi a fővárosi és megyei kormányhivatalnak. Ha a fővárosi és megyei kormányhivatal az önkormányzati rendeletet vagy annak valamely rendelkezését jogszabálysértőnek találja, kezdeményezheti a bíróságnál az önkormányzati rendelet felülvizsgálatát.
(5) *  A fővárosi és megyei kormányhivatal kezdeményezheti a bíróságnál a helyi önkormányzat törvényen alapuló rendeletalkotási vagy határozathozatali kötelezettsége elmulasztásának megállapítását. Ha a helyi önkormányzat a rendeletalkotási vagy határozathozatali kötelezettségének a bíróság által a mulasztást megállapító döntésben meghatározott időpontig nem tesz eleget, a bíróság a fővárosi és megyei kormányhivatal kezdeményezésére elrendeli, hogy a mulasztás orvoslásához szükséges önkormányzati rendeletet vagy önkormányzati határozatot a helyi önkormányzat nevében a fővárosi és megyei kormányhivatal vezetője alkossa meg.
(6) A helyi önkormányzatok tulajdona köztulajdon, amely feladataik ellátását szolgálja.
33. cikk
(1) A helyi önkormányzat feladat- és hatásköreit a képviselő-testület gyakorolja.
(2) A helyi képviselő-testületet a polgármester vezeti. A megyei képviselő-testület elnökét a megyei képviselő-testület saját tagjai közül választja megbízatásának időtartamára.
(3) A képviselő-testület sarkalatos törvényben meghatározottak szerint bizottságot választhat, és hivatalt hozhat létre.
34. cikk
(1) A helyi önkormányzat és az állami szervek a közösségi célok elérése érdekében együttműködnek. A helyi önkormányzat részére kötelező feladat- és hatáskört törvény állapíthat meg. A helyi önkormányzat kötelező feladat- és hatásköreinek ellátásához azokkal arányban álló költségvetési, illetve más vagyoni támogatásra jogosult."
Felesleges magyarázgatni azt, ami alapvetően Alaptörvány-ellenes.
sanka 2020. 12. 23. 15:45
Előzmény: #25570  Spus00
#25575

"Nem tudja véletlenül, hogy miért csak a baloldali polgármestereknek van bajuk"
De tudom, mert azokat tekinti a gazdája ellenségnek!
ts3 2020. 12. 23. 15:44
Előzmény: #25566  Spus00
#25574
"s megtanulni hogyaz állam vagyona az országé, s azzal gazdálkodni a nép javára, s nem a garázdálkodás a szoc-lib elméletek szerint"
  
Ezt majd a bíróságon kell mondani.
ts3 2020. 12. 23. 15:43
Előzmény: #25570  Spus00
#25573
"Nem tudja véletlenül, hogy miért csak a baloldali polgármestereknek van bajuk,"
  
A fideszes polgármesterek félnek a pártközpont haragjától.
sanka 2020. 12. 23. 15:41
Előzmény: #25566  Spus00
#25572

" hogyaz állam vagyona az országé, s azzal gazdálkodni a nép javára, s nem a garázdálkodás"
Ezt majd a gazdái figyelmébe is ajánlja!
gazmber 2020. 12. 23. 15:40
Előzmény: #25567  ts3
#25571

hiába magyarázod évtizedek óta - az egybitesek 'képtelenek'? felfogni (ill. inkább szándékosan kiforgatják a lényegét?)- miért volt jó a 'zembereknek'  a magánnyugdíj... ennek sok oka volt, leginkább az, hogy az összegyűjtött tőke az övé lehetett , örökölhető volt tervezhetett vele...stb.
a fülkés hazudozás erről pedig azon érdekekből születhetett,
1./ az ott felhalmozott vagyont (~3000mrd-ot) o1g-vel közösen 'ellophatták'(?), ami egyszeri nyereség
2./ az azóta a fülkés hatalomnak fizetett immár teljes összeget szintén o1g segedelmével verhetik el(?)
3./ az a rengeteg befizető aki 65éves kora előtt v. röviddel később elhalálozik annak a befizetése tiszta haszon- neki már nem kell nyugdíj, hiába fizette 40-45évig...ez is a o1g karmai között landol(?)
Szvsz
Spus00 2020. 12. 23. 15:34
Előzmény: #25565  rockmaster
#25570
Ha figyelt volna, akkor a kormány a problémás Önkormányzatok részére támogatást nyújt, mint a 25.000 lakos alatti helyhatóságoknak, csak előtte egy kis pénzügyi vizsgálatot tart annak jogossáról. T.i az Önkormányzati vagyon nem saját rendelkezésú, annak kezelésére pályáztak, nyertek, az azzal járó mindennemű kötelezettséggel együtt.Nem magán, névre szoló tulajdon. Ott csak egy írányba lehet tekerni, illetve lehetne tekerni. Nem tudja véletlenül, hogy miért csak a baloldali polgármestereknek van bajuk, lehet, hogy csak Ők nem értenek a vállalt feladatokhoz, vagy már gyűjtés van elrendelve 22-re ? A kormány mintegy 9-10 ezer mrd Ft.-t fektetett be az egészségügyben és vállakozás fejlesztésbe és a munkahely megtartásba, az Uniotól meg 160 mrd.-t kapott kölcsönt, amiért már a szoci Újhelyi annyit síránkozott,hogy miért nem vesszük már fel, azért mert nem adták, csak jóval később, gondolkozzon, miért is ?                           Tudja a védekezés nagyon jó, de ez a virus valahogy nem hallgat az ellenzékre. Síránkozásaikkal az orvosokat ápolókat szapulják, mert Ők is tehetetlenek, csak annyit tudnak tenni, amennyit megtettek, itt a tudás csak a vakcina formájáben ad lehetőséget. Tényleg az ellenzék miért nem szerezett már több mint féléve vakcinát, már kormányon is lehetnének, választás nélkül. Képzeljék el , hogy az a rengeteg pénzből mit szét nem oszthattak volna, ahelyett, hogy az ország megmetésén dolgoznának. Frernetikus élményben lett volna részük.
signal2
signal2 2020. 12. 23. 15:32
Előzmény: #25566  Spus00
#25569
"A MANYUP-nál még mindig nem tudják bemutatni, megmondani, hogy mikor csökkentették 2%al a nyúgdíjat ?" - ebből nem lehet megállapítani, hogy pontosan mi a kérdés.
"Ön úgy gondolja, hogy az állam fizesse a magánnyúgdíjat?" - ön valami tévedésben van, mert az MNYP-be utalt járulékrészre eső nyugdíjról lemondtak az MNYP-tagok. Ezt a kötelezettséget visszavette magára az állam, a 3000 mrd-t meg elköltötte.
"002-től is olyan lehetőségek voltak, hogy az csuda." - Konkrétan? a hozamok a világban sokkal magasabban voltak, EU-s pénz még csak minimális érkezett, nyersanyagárak elszálltak. Tehát konkrétan mik voltak azok a "csuda lehetőségek"?
"Az, hogy most 80 %-nál állunk ezerszer jobb, mint 2010-ben, mert a megnővekedett hitelek fejlesztés céljából lettek felvéve, s ennek eredmény nővekedése bőven fedezi a fizetendő törlesztéseket és kamatokat," - micsodák, a stadionok? Azok viszik a pénzt, nem hozzák. Vagy az idei 3500 mrd Ft-os hiány? Az 1/1 flyó kiadásokra megy kb. Kilyukadt a költségvetés.
"Gondolja, hogy az Önök által megálmodott kormány rendelkezni fog olyan puvoárral, melyre kötvény kibocsájtásokat, alacsony kamatu hiteleket tudna felvenni, mint a jelenlegi kormány." - 90%-ban nem a koránytól függ, hanem a nemzetközi kamatkörnyezettől.
"2002-2010 a legjobb példa, s aki ebből nem tanul, elveszett" - szuper, de én nem a 2002-2010-es kormányzást várom vissza, csak magának vannak ilyen jellegű szadista gondolatai. Habár a Bajnai-kormány nem is volt rossz. Sokkal jobb, mint bármelyik Orbán-kormány.
.
Meglepő, hogy éön fittyet hány az olyan dolgokra, mint a jogállam leépítése, a mértéktelen korrupció, a folyamatos uszítás, a rém gyenge oktatás,  vagy Magyarország teljes elszigetelődése a világban. Nekem ezek is fontosak, így Orbánéknak részemről alapvetően mennie kell. Habár a szart, amit itt hagy, azt előbb letakaríthatná.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 12. 23. 15:16
Előzmény: #25566  Spus00
#25568
Kjözött, у вас акцент дорогой товарищ.
ts3 2020. 12. 23. 15:15
Előzmény: #25566  Spus00
#25567
"Ön úgy gondolja, hogy az állam fizesse a magánnyúgdíjat? ilyent még az elvi kommunizmusban sem gondoltak, aki akarja fizesse, de saját zsebből,"
   
Ez így is volt, mindenki saját zsebből, a fizetéséből fizette a magánnyúúúgdíjat.
Spus00 2020. 12. 23. 15:09
Előzmény: #25354  signal2
#25566
2002-től is olyan lehetőségek voltak, hogy az csuda. Nem vagyok foci rajongó, de tugja, hogy hány 11-st hagynak ki a csapatok, s érdekes módon a szoci és libsi kormányok folyamtossan kihagyják, már azon gondolkodnak, hogy a nekik megitélt 11-nél a kapus ne álljon be, de figyelve tevékenyságüket még ez sem biztos , hogy eredményes lenne.Na ez történt és történhetne az Önök liblingjeinek kormányra kerülésével.Tudja 94-98 kjözött is sok pénz volt a piacon, vették is az állami tulajdonú vállalatokat ész nélkül,piaci ár alatt, még is nálunk már 28% is volt a banki kamat akkor, emlékszik?A MANYUP-nál még mindig nem tudják bemutatni, megmondani, hogy mikor csökkentették 2%al a nyúgdíjat ? Ja, hogy ilyen nem volt, csak egy hülye nagy amítás. Kiszámolta, hogy az akkori  járulék befizetése és a ténylegs nyúgdíj kifizetése között mekkora volt a különbség ? Nem, de véleménye az van.Az államkaszába történő visszarakást követően 250 mrd. Ft. volt a kifizetett kamat.Ön úgy gondolja, hogy az állam fizesse a magánnyúgdíjat? ilyent még az elvi kommunizmusban sem gondoltak, aki akarja fizesse, de saját zsebből, s ezért állnak csak 900 mrd.-nál.Az, hogy most 80 %-nál állunk ezerszer jobb, mint 2010-ben, mert a megnővekedett hitelek fejlesztés céljából lettek felvéve, s ennek eredmény nővekedése bőven fedezi a fizetendő törlesztéseket és kamatokat, s maga a beruházás adja a fedezetet, mig a 2008-ban felvett hitelek fedezete az IMF politikai zsarolása volt az időben emelkedő kamatok mellett, melyet csak egy alkalmatlan hozzá nem értő ballibsi kormány tud lenyomni a nép torkán. Ez a szocialista közgazdaság netovábbja. Ideje lenne felébredni, s megtanulni hogyaz állam vagyona az országé, s azzal gazdálkodni a nép javára, s nem a garázdálkodás a szoc-lib elméletek szerint.. Csak desszertként nézze meg, hogy 2004-10 közötti időszakban mennyi pénz járt az EU-tól, s mennyit használtak fel és mire.A jelenlegi kormány előre finanszírozza az EU-s pályázatokat, nem véletlen, hogy az EU súlyos mrdokkal tartozik az országnak.Tudja értve gazdálkodni és költeni. Gondolja, hogy az Önök által megálmodott kormány rendelkezni fog olyan puvoárral, melyre kötvény kibocsájtásokat, alacsony kamatu hiteleket tudna felvenni, mint a jelenlegi kormány. A pénzvilág azonnal beárazza a létre jövő kormányt, s adunk, vagy zsarolunk pozicióba állitja magát. Jobb lenne, ha most ébrednének fel mig nem késő, felriadni sokkal rosszabb. Ha nincs pénzed, s kisem néznek belőled, szolga vagy, erre 94-98, 2002-2010 a legjobb példa, s aki ebből nem tanul, elveszett, de sajnos sok ártalmatlan embert is magával ránt.
rockmaster 2020. 12. 23. 14:40
#25565
"Ha a kormány a kis és középvállalkozásokon kíván segíteni, akkor miért sarcolja tovább a helyhatóságokat, amikor óriási hitelt is vett fel kárenyhítésre és az Uniótól is irgalmatlan összeghez jutott ugyan erre a célra? Miért nem közvetlenül támogatja őket, ad nekik ezekből a pénzekből, mint ahogy azt minden normális országban teszik" - teszi fel a kérdést.
Teljesen igaza van, jól látja a helyzetet!
A Yacht párt képes ezt a pénzt is bespejzolni a NER-en belül, a nehezebb időkre!
Mindenki mást lesz@r szokás szerint, ami a dolga, pont azt nem teszi!
Nulla védekezés, csúcson a halottak száma, cégek tömkelege csődközelben!
________
________ 2020. 12. 23. 14:38
Előzmény: #25563  PusztaPutyin
#25564
https://www.origo.hu/itthon/20201204-orban-viktor-radiointerju-2020-december-4.html
Azt mondja, hogy nem most jöttek le az ereszcsatornáról.
Hanem előtte egy héttel.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 12. 23. 14:20
Előzmény: #25562  ________
#25563
Mi ez a 34 milliós migráns mumus? Nem olvastam híreket, pontosabban az orbáni híreket át szoktam ugrani. Annyit vár ajrópába hacsak ő meg nem állítja? És miért nem 35-öt? Az a milliócska miért lett lefaragva? Így jobban elhiszi a narancsos hívő mert kevésbé hasraütésesnek látszik?
________
________ 2020. 12. 23. 14:14
Előzmény: #25561  euler
#25562
A fidesz jön le a csúcsról, mint Szájer az ereszcsatornáról.
O1G-nek már hetente többször is meg kell mentenie a világot, hogy középpontban maradjon.
34 milliós migráns mumus eddig a csúcs, de ha 34 milliárdot mondott volna, azt is sokan elhitték volna a hívek közül.
euler 2020. 12. 23. 14:07
Előzmény: #25559  Törölt felhasználó
#25561

Még ennyivel se kellene több szavazatot kapnia a közös listának, sőt akár 50 % alatti szavazattal is meglenne az ellenzéki kétharmad, ha el tudnák hozni az egyéni körzetek 80-85 %-át. (A jelenlegi szabályok mellett).
Ami biztos szerintem az az, hogy ha több egyéni körzetben nyernek, a fidesznek harangoztak. Ennek a veszélye pedig már igencsak érződik a fidesz vergődésén.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek