Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 08. 15. 13:21
Előzmény: #8918  Törölt felhasználó
#8920
Szia,
Szeretnek de igazan mo-on nem vagyok ott ebben a temakorben, ebben a toppikban korabban nehanyan irtak errol:
Conclude es mas cegekrol en egyiket sem hasznaltam szemelyesen.Ha erdekel kerdezd meg emerald-ot ill. fxboy-t o tudja emerald elerhetoseget (elmeletileg o ismeri a mo-i viszonyokat).
Egy jo nemesfem kereskedo megtalalasahoz ido kell, nekem is itt a 3. korben sikerult megtalalnom azokat akikkel mar evek ota szemelyes es uzleti kapcsolataink vannak.
Ha pedig megtalalod nem az extra 0,5-1%-os ar kulonbsegen mulik az ugy.
Hasonlo mint 1 jo brokerszamla; en teszteltem ill. tesztelem oket folyamatosan.Hogyan zajlik a vetel ill. eladas
kepzeld raszantam 4%-ot(egy kisebb 50grammos pamp barnal arra az egyik vasarlasomnal hogy leteszteljem a nemesfem kereskedomet, hogy amit allit az ugy van-e).Mivel minden korrekten ment igy szemelyesen az evek alatt mar 1 komolyabb mercedesz arat elkoltottem naluk, es nem zavar az a nehany% amit jutalekkent felszamoltak mert nem ismerek jobb es korrektebb ceget itt.Nekik is meg kell elniuk valamibol.
Igazabol azon kellene elgondolkodnod, hogy miert veszed.
Korabban megkerestek paran,de en csak a sajat velemenyemet irom.
Ha van csaladod, mondjuk feleseged es 2 gyereked, akkor ne egy 200grammos tombot vegyel hanem mondjuk 4db 50grammost, vagy egy 100grammost es 2db 50grammost.
En ismerek olyan csaladot akik 6-an 1-1 ouncias arany ermeert fejenkent kerultek fel 1 olyan hajora ami vegul is az usaban kotott ki es nem kellett a csaladnak 30-40 ev kommunizmusban reszt venni.
Tudod nem mindig a legolcsobb a legjobb megoldas, 1 jo nemesfem kereskedo, az eladason kivul megprobalja helyesen felmerni hogy mire van szukseged, mert 1 elegedett ugyfel tobbet csinal.
Gondolom latod mi van a deviza piacon es ez meg csak a kezdet, ha USD-ert vasarolsz nem kell kapkodnod,de kezdj infokat gyujteni a temakorben es ha megtalaltad a megfelelo kereskedot, orulnek ha megosztanad itt, hogy kire es miert esett a valasztasod, hatha ezzel segitenel masoknak akik hasonlo cipoben jarnak.
En ABC bullion-t hasznalom es a nemesfem keszletem kozel 90-95%-a kulonbozo meretu pamp barokban van.
Sok sikert!
EUR es AUD is szepen esik az USD-al szemben...
Törölt felhasználó 2018. 08. 15. 12:47
Előzmény: #8917  Tazsomaru
#8919
Nem vettem szemelyes tamadasnak, pitcarn2-vel berlini hsz-rol beszeltunk.
Remelem ez szamodra is vilagos volt; ha nem talan akkor most mar az.
;)
Remelem egy nap azt is megerted, hogy mivel en AUD-al vasarlok a boltban nekem az az elsodleges tenyezo.
Fizikai nemesfemet nem azert veszek, vettem hogy nehany %-os elmozdulas utan eladjam.
Ezen mar parszor vegig mentunk,de sikerul neked ezt mindig megkerulni ill. felre ertened; azt meg nem tudom hogy szandekosan teszed, vagy nem erted.
Ha valaki fizikai arany tombot, cast bar-t vasarol nyilvan nem azert teszi hogy az arany aranak emelkedesebol profitaljon rovid tavon; persze ez szamodra meg nem vilagos vagy csak jatszod a H@lyet.
Lakas biztositast sem azert vasarolsz mert szeretnel profitalni abbol ha a lakasod, hazat leeg vagy mas termeszeti katasztrofa sulytja.
Nem vizsgaltam meg az osszes devizat, hogy eppen hany %-ra van a csucstol,de jo nehany amelyiket en figyelek azoknal ahogy irtad 10%-ra van a csucstol.Es hany %-ra van a melyponttol???
Korabban volt GLD-ben opciom (2015 oszen vasaroltam, mint ahogy jo nehany banyasz ceg rv-ben is); es jelenleg van CFD -m arany vasarlasra; na azok azert lettek vasarolva hogy rovid es kozep tavon az arfolyam elmozdulasbol profitaljak.
Egy nap csodalkozni fogsz, hogy az arany ara mekkorat emelkedett, hogy mikor lesz azt nem tudom,de valoszinunek tartom hogy nagyon meg fogsz lepodni.
En nem tudok elkepzelni 800-900$-nal alacsonyabb arfolyamot, erre csak akkor kerulhet sor ha 1 olyan deflacios valsag alakulna ki ahol is a rv piac esne 80% folott az ingatlanok 70-90% ebben az esetben az arany ara jocskan a kitermelesi ar ala eshetne nehany honapig.Viszont felmerul a kerdes hogy ebben az esetben; mi fajna jobban az hogy az arany ara eset 30-40%-ot vagy a legtobb eszkozosztalyban pedig 70-80%-os eses???
Szoval ha ez az extrem eset allna elo akkor is az arany real erteken kozel 30-50%-al tobbet erne, mint jelenleg;de erre szerintem 5%-nal kisebb esely van.Amire nagyobb esely van, hogy jon 1 komolyabb inflacio ahol is az arany ara a tobbi eszkozosztalyhoz kepest akar 20,30,40%-al jobban teljesithet akar tobb eves idoszakban is.
Amiota az arany ara nincs megkotve azota kozel 3300%-ot emelkedett, kozben a DJIA kozel 2800-3000%-ot, DJIA-be be es kikerultek rv-ek, olyan ismeretlen cegek mint Kodak, GE es a sort folytathatnam a DJIA-ben levo cegek csodbe mehetnek arany-ba nem kerult be es ki se senki, es nagyon valoszinunek tartom hogy a mi eletunkben nem fog csodbe menni.
Viszont 0,5-4-es DOW/GOLD aranynal valoszinuleg megvalnek a fizikai nemesfemeim nagy reszetol, na nem az egesztol,de nagy reszetol es (akkor nem fog zavarni hogy 4-5%-os koltsegem volt mivel fizikai aranyat vettem).
Nem rosszbol irtam, de ha van 1 picike idod en a helyedben elgondolkoznek ill. utana jarnek ennek a temakornek.
Törölt felhasználó 2018. 08. 15. 12:00
Előzmény: #8914  Törölt felhasználó
#8918

Szia Kisvuk! A segítségedet szeretném kérni befektetési arany/ezüst vásárlásával kapcsolatban. Egy ideig nem foglalkoztam ezekkel a termékekkel és most, hogy ismét képbe került nálam, kiderült, hogy a régi kontaktom megszűnt. Így lenne néhány kérdésem a témával kapcsolatban: Hol érdemes jelenleg vásárolni - Észak-keleti régió, Eger, Miskolc környéke, de Budapest is maximálisan megfelelne. Megbízható, korrekt értékesítő kéne, ahol van raktáron és ha leteszem a pénzt az asztalra, akkor adnak is. Ezek az "elutalom előre, aztán majd átvehetem napok múlva" típusú dolgok nem igazán tetszenek. Melyik "márkát" érdemes jelenleg célozni, az AH megfelelő most is, vagy másikat válasszak? Van-e esetleg olyan értékesítő, ahol dollárért lehet vásárolni, mert 255-ről be vagyok tárazva és abból áldoznék be erre a célra, a jelenlegi árfolyam melletti forintért való vásárlást nem tartom olyan kedvezőnek. Ha már mindenképpen forint, akkor bankkártyás fizetés lehetséges-e valahol?
EXC fog nyitni nemsokára talán Miskolcon olyat ahol tartanak majd raktáron, de eddig nem túl sokat tudtam kideríteni a témával kapcsolatban. Állítólag pénzváltókban is lehetne náluk venni, csak senki nem tudja hogyan, elég impotensnek tűnnek. :)
Segítségedet előre is köszönöm! Üdv: Zoli
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 08. 15. 11:21
Előzmény: #8911  Törölt felhasználó
#8917
Annyiszor leírtam már, hogy hidegen hagy a portfóliód. "vilag nagy reszen az arany nem melypontokat ut hanem nehany %-ra van a csucsoktol." erre reagáltam pár ország (ami érdekes lehet) kiemelésével. Mentális problémáid lehetnek, he egy ilyen hsz-t személyes támadásnak veszel. 
Én teljesen amatőr vagyok a témában, fogalmam sincs mennyi lesz az ára az aranynak, vagy az ezüstnek. Nem is igazán érdekel. El tudok képzelni nagyon alacsony és nagyon magas árat is. 
pitcairn2 2018. 08. 15. 10:47
Előzmény: #8914  Törölt felhasználó
#8916
nem az a baj, hogy kommentársnak más a véleménye hanem az ahogy előadja:)
pitcairn2 2018. 08. 15. 10:47
Előzmény: #8913  hellforceone
#8915
az azonban felettébb érdekes, hogy a nemesfémbányász-komplexumon belül a legspekulatívabb junior ezüstbányászok tartják magukat relatíve a legjobban
http://schrts.co/LLKw9R
Törölt felhasználó 2018. 08. 15. 10:42
Előzmény: #8910  pitcairn2
#8914
Bocs de a tagabb csaladi korom es barataim kozott is van jo nehany ember aki nem megfelelo penzugyi ismerettel eleg kellemetlen helyzetbe hozta sajat magat ill. csaladjat.En nem vagyok nemesfem kereskedo es penzugyi tanacsado sem, es semmifele elonyom ill. hatranyom nem szarmazik abbol hogy az egyik vagy eppen a masik oldalt kepviselem.Ez a velemenyem.Sajnos 1-2 generaciora szukseg lesz mo-on is hogy legalabb az emberek nehany %-a megfelelo penzugyi ismerettel rendelkezen; raadasul a penzugyi szakemberek tobbsege elso generacios igy igazan tul sok szemelyes tapasztalattal nem rendelkeznek es eleg nagy %-uk az ugyfeleik karan fogja megtanulni a lecket.Nyilvan igaza van, hogy kit erdekelnek a torokok, venezuela, zimbabwe,argentina,( "gorog Bank valsag" esetleg ciprus); nehany eve az oroszok esetleg a brittek ja hogy nehany het alatt a fizeto eszkozuk 20,30,40%-ot ill. annal tobbet eset.Nincs jelentosege mert ugye a forinttal esetleg USD-al ez nem fordulhat elo ugye???Ja ez mar elofordult a forinttal korabban esetleg a nemetekkel; tortenelem "sohase" ismetli onmagat....
hellforceone 2018. 08. 15. 10:33
#8913
Ahogy nézem, az ezüstöt rendesen megütötték, a 14 dollár szerintem simán benne van, de akár az alatti árakat sem tartok kizártnak, ahogy megrajzolgattam magamnak a chartot. Akkor viszont tuti, hogy veszek még bőven (már a 14-es árnál is) és lassan érnek újra a bányászok is vételre. Viszont szerintem a fordulat még közel sincs itt. Azt mondjátok, a bányászok mindig előrébb járnak, mint maga a fém, nos, azok szépeket estek mostanában és egyelőre nagy fordulatnak nincs jele. De sebaj, jönni fog az, addig meg szépen apránként vásárlás. Bár igaz, néha van bennem is egy kis kétely és félsz, hogy ezúttal esetleg tényleg másként lesz, mint korábban... this time is different - ez a mondás előbb-utóbb akár mindenre érvényes lehet, hiszen ha megnézzük a világot, akkor nagyon sok esetben történt már ez így, ezért tartunk ott, ahol. Miért ne lehetne esetleg egyszer ez érvényes gazdasági fundamentumokra is?? Vagy egyszerűen azért nem, mert az emberi tényező nem változik??
pitcairn2 2018. 08. 15. 10:20
Előzmény: #8901  Tazsomaru
#8912
ez mindössze a dot-com buborék kínkeservesen összehozott echo buborékának tűnik
http://pricedingold.com/charts/SP500-1880.pdf
Törölt felhasználó 2018. 08. 15. 10:16
Előzmény: #8901  Tazsomaru
#8911
arany, ezust, platina nem volt lufiban, van amikor alul van amikor felul ertekelt az eppen a pillanatnyi sentiment fuggvenyeben.Ingatlanok, kotvenyek, rv es a sort folytathatnam ill. azok arfolyama van lufiban; nem is picit hanem tobb evszazados rekordok kozeleben.Ne aggodj az en szabaly rendszerem ill. sajat penzugyi rendszerem, tartalekaim eleg konzervativ alapokra vannak epitve.Nem kell hogy az en velemenyemen elgondolkozal; vannak rajtam kivul emberek akik hasonloan gondolkoznak nem tudom hallottal-e:Ray Dalio: "If You dont own gold You dont know history or economy"
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-08-13/billionaire-dalio-s-bridgewater-maintains-holdings-in-gold-etfs
Mi tortenik a fizikai arany tombejeimmel ha igazad van; esnek meg innen 10,20,30%-ot (0,05) a portfoliom elszenved ezen 0,5; 1 esetleg 1,5%-os veszteseget (bar azt hozza kell tenni hogy ugye ez nem realizalt veszteseg),de ennyivel eppen kevesebbet fog erni a portfoliom.Ezustnel ha kerekitek es 20%-os kitetettseget nezek egy 20%-os eses innen 4%-al csokkenti a portfoliom erteket, mi van ha a kovetkezo 10 evben az ezust ara mondjuk 100-150$-ra emelkedik???(ja mert te es nehany amator azt hiszi hogy nem fog); mar ne haragudj de erre nem szeretnem a befektetesi donteseimet epiteni,se Bence Balazs penzzugyi ismereteire), azt meghagyom masoknak.Mi tortenik ha nekem van igazam es a kovetkezo 5-6 evben az arany ara eleri a 2400$-os szintet akkor meg a portfoliom az arany reszen 20,40 ill. 60%-al fog tobbet erni.Nem tudom erzed ill. erted-e a kulonbseget, most olyan lehetosegekrol nem beszeltunk, hogy az arany ara nem 2400$-ra emelkedik hanem mondjuk 5000 esetleg 10000$-ra.Aztan majd jottok megint azzal hogy szerencsem volt.;)egyebkent en shortoltam az aranyat amikor torte lefele a 1700$-os szintet a short pozimat tovabb bovitettem 1695$-on,de az mar nagyon reg volt es a jelenlegi informaciom birtokaba mar nem tennem.Te shortoltad akkor?Attol felek majd 2000$ folott fogsz vasarolni...az helyet hogy most idot es energiat szannal erre a temakorre, izlesek es pofonok.Ettol fuggetlenul sok sikert!
pitcairn2 2018. 08. 15. 09:58
Előzmény: #8909  Törölt felhasználó
#8910
szerintem hagyd békén a kommertársat a személyeskedő-szalmabáb "érvelésével" együtt, mivel  felettébb rosszindulatú alak...
a témához való hozzáadott értéke pedig kb. zéró...
Törölt felhasználó 2018. 08. 15. 09:52
Előzmény: #8903  berlini
#8909
;)
te csak zsakold az OTP-t az valo neked.Velemenyem szerint ha nem ertesz valamihez akkor ne probalj meg hsz-ni ugy mintha tudnad mirol beszelesz mert csak bohocot csinalsz magadbol.Egy nap meg bamulsz majd ki a fejedbol mint borju az uj kapura, mert nem erted hova lett a "penzed a banbol".
;)
es akkor majd jottok hogy megint szerencsem volt.
Nem artana minimalis penzugyi ismerettel es penzugyi tortenelemben elmelyedni, hogy legalabb az alapokkal tisztaba legyetek.
Eleg szomoru, hogy meg 1 gazdasagi portalon is jo ha van 1-2 ember aki az alap fogalmakkal tisztaban van.
pitcairn2 2018. 08. 15. 09:42
Előzmény: #8901  Tazsomaru
#8908
bankos
bankos 2018. 08. 15. 09:34
Előzmény: #8906  Törölt felhasználó
#8907
15 dollár alatt kicsivel beszálltam az ezüstbe,  talán jó lesz..érik a fordulat
Törölt felhasználó 2018. 08. 14. 12:08
Előzmény: #8905  Törölt felhasználó
#8906
"úgy érzem emelkedūnk..." :))
Törölt felhasználó 2018. 08. 14. 12:03
Előzmény: #8903  berlini
#8905
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 08. 14. 11:48
Előzmény: #8899  Törölt felhasználó
#8904
Szerintem pedig alkosd meg a saját rendszeredet, és fegyelmezetten ragaszgodj hozzá. Ne is törődj mások véleményével! Persze ez is csak egy vélemény. ;)
berlini
berlini 2018. 08. 14. 11:47
Előzmény: #8899  Törölt felhasználó
#8903
....irja a csökkent látók ausztrál szövetségének kéretlen szóvivője.
berlini
berlini 2018. 08. 14. 11:46
Előzmény: #8898  Törölt felhasználó
#8902
" arany nem melypontokat ut hanem nehany %-ra van a csucsoktol."
az 1900 dolláros csúcsoktól néhány százalékra?
Milyen igazad van! Török lirában is több csúcsot is döntött az elmúlt napokban. (Hogy ezek a törökök milyen szerencsések!)
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 08. 14. 11:44
Előzmény: #8898  Törölt felhasználó
#8901
Megnéztem azt a néhány százalékot a csúcsoktól. Ugye USDben -38% a csúcstól. EURban -24%, HUFban -19%, AUDben -10%, INRben -15%, CNYban -33% az a néhány százalék. És a lufi még csak 7 éve pukkadt ki! 
https://www.screencast.com/t/rCoqHcM3noA

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek