"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
Hát jah... a szerénytermetű de nagymellényű holodimirnak láthatóan az lett a fixa kényszerképzete, hogy mostanában mindenki szembehajt vele az autópályán... 🤕🥴🤥
Megtisztelsz uram, jól esett amit írtál, de nem vagyok benne biztos, hogy tetszett volna a mondandóm. Viszont ahogy mondani szoktam, attól még, hogy nem értünk mindenben egyet, tisztelhetjük egymást. A részemről ez stabilan adott.
Kiakadt Zelenszkij, nagyon beszólt az izraeli kormányfőnek Zelenszkij komoly és azonnali lépéseket követelt Izraeltől
Az izraeli parlament és kormány tagjai előtt
tartott online beszédet vasárnap este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök,
ahol a zsidóüldözések történelmi párhuzamát hangsúlyozva fegyverszállítást és gazdasági szankciókat kért Oroszországgal szemben.
Zelenszkij korábban azt javasolta, hogy a
következő béketárgyalásokat Izrael fővárosában, Jeruzsálemben folytassák
le. Az ukrán vezető szerint Izrael biztonsági garanciákat tud nyújtani
országa számára, és reméli, hogy Naftali Bennett izraeli miniszterelnök
nyitottnak mutatkozik a javaslatra. Beszédében vasárnap erre is kitért, mint a Jerusalem Post írja, az ukrán elnök bírálta Bennettet, mint mondta:
AZ OROSZ ÉS AZ UKRÁN FÉL KÖZÖTT LEHET KÖZÉPÚT, DE A JÓ ÉS A ROSSZ KÖZÖTT SOHA. Ezzel Zelenszkij arra utalhatott, hogy nem
feltétlenül elégedett azzal, ahogy az izraeli
miniszterelnök közvetítésével tető alá akarják hozni az Ukrajna és
Oroszország közötti béketárgyalások újabb fordulóját. A témáról bővebben itt írtunk>>> Komoly kritikák Anshel Pfeffer, a Haaretz izraeli lap
jeruzsálemi riportere kommentárjában a beszéd után azt mondta, hogy az
ukrán elnök szavai komoly kritikát jelentenek az izraeli kormány részére A nagy hős nekiáll rugdosni a "darázsfészket"? Vagy mit ez a szöveg itt?
Sűrű programja lesz mostanában a Szent-Patrikba oltott "ukrán" béke nobel-díjasunknak (re: Teréz anya)... az izraeli vaskupola átvétele előtt azt írták h. még gyorsan elugrik hálivúdba, ahol a farkával zongorázásért átveszi a legjobb keleteurópai táncoskomikusnak kiírt rendkívüli Uszkár-díjat... odafele menet beugrik Bernbe, ahol a svájci miniszterelnökre borítja az asztalt, visszafelé meg bekukkant Boriszsza Dzsonszi haverjához, ahol az emigrációja után részére kiutalt vidéki kúriaház (manor-house) átépítésének terveit egyezteti a kivitelezővel... aztán irány Monaco, ahol a lefoglalt orosz yachtok közül választhat, maximum 100millió eurós értékhatárig. Mindezek után vonaton haza a kijevi bunkerig...
Törölt felhasználó2022. 03. 20. 22:04
Ezt nem is láttam: Bono Szent Patrikhoz hasonlította Zelenszkijt Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának
elnöke csütörtökön a Szent Patrik-napi ünnepségén olvasta fel a U2-s
Bono erre az alkalomra írt versét – számolt be a Billboard. Az ír származású énekes alkotásában Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt Szent Patrikhoz hasonlította.
Írország bánata és fájdalma most Ukrajnáé is. Szent Patrik neve pedig most Zelenszki Elképesztő. Egy hős. Egy hős, aki úgy küzd az "országáért", hogy a meleg szobából mozgatja a bábukat. Egy hős, aki Nobel-Békedíjat érdemel azzal, hogy minden jöttmentnek fegyvereket oszt. Hogy nem leteszi a fegyvert, hanem háborúra buzdít. Béke-díj. És akkor már Szent-Patrik is. Tehát akkor van eddig egy Nobel-békedíjas hős Szent Patrikunk. Bravo-bravo. És én vagyok a hülye konteós, hogy nem ezeket szopom befele. Már bocsánat a kifejezésért. És akkor jön a jövő hét, kíváncsi vagyok, holnap milyen rendre terjesztik fel. Várjál már! Fogadjunk, hogy majd lovaggá is akarják majd ütni! Figyeld Borist! Mit nyilatkozik majd! :D
Abszolút! Most kérdezlek én, ha a családodra gondolsz, mit kívánnál nekik?! Éljenek egy másik "hatalmi zónában" valahogy, ahonnan ha nagyon akarnak még el is költözhetnek. Vagy beálldozod az otthonotok, esetleg a fiad életét kockára téve, vagy a sajátod, holmi identitás tudatért?! ... Van egy buddhista mondás: "Csak azt lehet legyőzni aki harcol" ....ha jól idéztem. De ez a lényege!
Madeira :) Nekem elég ha nem kell állandó feszkóban éllni. Sajnos erre Viktor önmagában is képes, hogy ezt elérje. Mármint nem csak nálam, úgy az országban.
Aki, bárki! el akarta volna kerülni a humanitárius katasztrófát, annak kutya kötelessége lett volna a megeggyezni de bármi áron, mert nincs más lehetőséget erőltetni. Se az eu, se az usa, se az ukrán vezetés nem szorgalmazta ezt eléggé! Mind hibás! . A legnagyobb bűnös az ukrán vezetés, mert neki valóban a nép jólétét kellett volna szem előtt tartani. 1db halott vagy sebesült is sok! Na de hogy 3-4millió ember, néhány szatyorkával elhagyja az otthonát, majd ki tudja mire megy haza...?! A háza hült helyére....?! Ez tragikus!! A sok hülye politikus meg nyomja a propaganda dumát. Valaki betett egy görög eposzt ide, hát bizony az emberek nem okulnak, csak a történelem ismétli önmagát.
USA-OROSZ háború
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.