"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
Ehhez jönnek még az "utcai" szerepléseiről készített Greenscreen/Bluescreen "alkotások".
Törölt felhasználó2022. 03. 14. 07:56
Álhír? Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ma videót közölt a közösségi médiában arról, hogy sérült ukrán katonákat látogatott meg egy kijevi kórházban, azonban egy dologra nem figyeltek a videó összeállítói. A felvételen egy orvos is látható Zelenszkij mellet, Inna Deruszova, aki február 26-án meghalt és maga Zelenszkij adományozta neki a posztumusz Ukrajna hőse címet. A nő halálát rokonai megerősítették, ami ma is látható a közösségi oldalán. A kellemetlenség úgy tűnik nem érdekli az ukrán elnököt, mert Telegram csatornáján továbbra is kint a videó. Így egyértelmű, hogy az ukrán elnöknek a sebesült katonákkal március 13-án közölt videója hamisítvány. A videót még februárban, Inna Deruszova halála előtt rögzítették.
En lekereskedem. De annyit nem kockaztatok,ami potolja nekem masutt a leendo bukot, ami nem a tozsde. Raadasul a tozsden se az lesz amit várnak , a regi topikunkban :)
Nézd a jó oldalát: már nem a buzikról és mutációikról szól a napi hablaty.
A többi intézkedést meg mindenki leköveti tudása szerint. Nyersanyag betárolás, energiahatékonyság meg ami kell. Engem jobban foglalkoztat, hogy az esetleges kutya világot hogyan kereskedjem le, vagy éljem túl, mint, hogy küldetéstudatos fanatikus liberálisokat győzködjek. Ők nem érdeklődők, hanem misszionáriusok. Nincs értelme. Zéró haszon. Ha eljön az ideje, megfőzik őket a saját elvtársaik.
Tudod engem se erdekel se Putyin vagy az ukran színész. En is ugy vagyok mint te. Csak nekem nagy anyagi kart okoz az alapanyag arak emelkedese. Mert kepes vagyok elore gondolkodni, ha hiany lesz, akkor vagy.megveszem 30-100% al dragabban vagy nem lesz. Tovabba azt is latom elore,hogy cegek fognak leallni, vagy lassulni ami szinten kart okoz. A kutya mindenit ,nem vol eleg a covid? Ez a konfliktus is elkerulheto lett volna! Ha egy Merkel, vagy Schroder van hatalmon nem ez a tutyimutyi usa lakaj jelenlegi nemet kancellar. Mi a francert kellett eroltetni ezt az ukran Nato csatlakozast? Tudta az usa elore hogy ez lesz. O se turte volna ,hogy egy ellenseges nagyhatalom, a szomszedjaba kerüljön. Ha nem lesz beke es szankciok feloldasa, kutya vilag lesz. Jobban mint sokan gondolnak.
Senkinek. Háborúban senkinek sem lehet hinni. Nem is nagyon foglalkozok az egésszel, kárba veszett idő. Meghoztam a saját intézkedéseimet, részemről kb. ennyi. Majd értesülök, ha kitör a béke, vagy nekem is menekülni kell.
Jol gondolod. Angol. Tudod nekem is van ket diplomam, es ahhoz mar az en idomben is kellett 1 kozepfoku nyelvizsga, ami az angol. Tudod angolul el lehet kommunikalni valahogy. De van egy karpataljai nagyon-nagyon jo baratom, aki magyarorszagon el mar regota, ő magyar, de perfekt ukran, irni ,olvasni is tud. Ő csaladokat is befogadott, o meselte, hogy a fiatalok peldaul nagyon nemzeti erzelmuek, megy a tiktok, insta, stb, ok gyulolik az oroszokat. De a 40 feletti korosztaly azert mashogy latja a dolgokat. Vele sokat beszelgetunk ezekrol a dolgokrol. Az orosz, ukran propaganda nagyon haborus propaganda tele dezinformaciokal. De hozzad , meg hozzám, csak az ukran hirforrasok jutnak el. Mind a ketto dezinformaciok tomkelege,de ezt mar te is látod, ha utana nezel a dolgoknak. Engem az zavar a legjobban, hogy minden teren szív ukran,orosz magyar, es az EUs gazdasag es polgarok,termeszetesen az ukran nep legjobban szenvedve. Az elozmenyek agyonhallgatva. Az usa meg.........
Nagyon furcsa hírek látnak napvilágot. Ez egy cikkeben van leírva: https://www.portfolio.hu/global/20220313/nincs-aram-viz-futes-tobb-mint-2100-mariupoli-halt-meg-az-offenziva-kezdete-ota-533119 Több mint 2100 mariupoli lakos vesztette életét az orosz offenzíva
kezdete óta - közölte vasárnap a dél-ukrajnai kikötőváros polgármesteri
hivatala. Az ENSZ emberi jogi főbiztossága szerint a háború február 24-i kezdete
óta legalább 596 polgári személy halt meg és legalább 1067 sebesült meg
Ukrajnában. Kinek lehet hinni? A halottak száma nagyban eltér.
Nem kekeckedésből, de megkérdezhetem, hogy milyen nyelven értekezel az ukránokkal? Úgy gondolom fiatalabb vagy annál, hogy a suliban oroszul tanítottak volna. :-)
Tegnap itt valaki pont azon akadt ki, hogy megemlítettem az ukrán hadsereg civilek közé történő telepítéséből történő előnykovácsolás morális vonzatát. De az igazság az, hogy ezt a háborút nem csak ukrajnában vívják, és nem csak fegyverekkel, és nem is feltétlenül azok ellen mint ahogy az látszik. Ma ukrajna, holnap lehet hogy magyarország lesz a következő.
Ezek kesesleltetett aremelkedesek amit felsoroltal. Az acel spot arasabb, foleg nagy tetelben, mint az etterem, es az obiba 2 zsak mutragya, mert az lehet ott van mar fel eve raktaron.
Nem lehet, hogy ez főleg magyar jelenség? OK a benzin, energia nálunk is masszívan megugrott, ingatlan az egekben, de a mindennapi élet, élelmiszer nekem nem tűnt fel. Az étteremben mintha többet hagynék ott, de az más mint a heti bevásárlás. Lehet, hogy csak keveset fogyasztok. Konkrétan pl. tegnap vettem a gyepre műtrágyát (2 éves adagot) a tavalyi árnál olcsóbban, akciósan.
USA-OROSZ háború
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.