Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 09:57

USA-OROSZ háború  

"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)

Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 21:52
Előzmény: #498  Törölt felhasználó

Nem, igazából nem tartalak annak.
Abszolúte.
Csak nem értem, miért jó ez a konteózás.
Miért nem lehet azt mondani, hogy hülyeség, mert másképpen gondolja.
A konteó az visszavezeti a mondandód valami olyanra, ami nincs, mert olyan futurisztikusnak minősített dolog.
Szerintem sokkalta sértőbb, mintha lehülyézné valaki a másikat.
Igazából felkaptam a vizet, nem kellett volna, bocsi.
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 21:26
Előzmény: #492  Törölt felhasználó
Értem, amit mondasz, de én is a tartalmat nézem. ha igényes tudományos igényű elemzést akarok hallani, akkor pld S Bíró Zoltánt ,vagy Buda Pétert nézek. Na ők szakértők , nem propagandisták.
HÁBORÚ: Buda Péter és Sz.Bíró Zoltán /// a Friderikusz Podcast 42. adása (2022. március 10.) - YouTube

Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 21:18
Előzmény: #493  Törölt felhasználó
ha te azt mondod,hogy én ostoba barom, vagyok, akkor lehet hogy ezentúl ezt dicséretnek veszem. na mit szólsz?:)
Az a baj,hogy amit itthon jobboldalinak hisznek sokan az szélsőjobboldal, tehát amit a fidesz képvisel, ugye hát ezért is léptették ki őket a Néppártból, mert Európában a konzervativizmus egy polgári nézet és nem az a fasizstoid, amit meg Orbán. 
Nem is lenne baj,ha felvállalná, hogy ő fasiszta, de még azt is hazudja,hogy a fidesz az igazi polgári konzervatív párt és Európa összes többi nagy jobboldali néppártja meg baloldali. Ez már önmagában megkérdőjelezi Orbán beszámíthatóságát, de leginkább az aljasságát jelzi kristálytisztán. 
Magyarországon a polgári jobboldal a MIÉPtől megtisztított MDF volt,meg a korai KDNP, de most nem igazán van ilyen. Két kisebb alig látható pártocska van az Új világ, meg az új kezdet. Ezekkel akar MZP felépíteni egy ezekhez hasonló nagy polgári pártot.
Nos alapvetően én nem a jobboldaliságot tartom magam számára befogadhatatlan nézetnek, hiszen pld MZP számomra abszolút befogadható konzervatív politikus, hanem a hazánkban elburjánzó fasizmust, aminek egyik képviselője pld ez a Bogár László, aki szerint Ukrajnának nem is szabadna léteznie,mert egy kreaált ország,aminek nincs múltja. 
Az ilyen és hasonló sarkos ellenséges nézetek egy szuverén állam felé egyértelműen szélsőség. szélsőjobbos. Ahogy az amerika ellenesség, a globalizmus ellenesség és a különböző világtörténelmi események mozgatórúgóinak egységesítése , amit egyféle háttérhatalom ármánykodásaként húz rá mindenre.
Ezekkel magára valamit adó értelmiségi ember nem is érhet egyet.
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 18:13
Előzmény: #494  Törölt felhasználó
"...Ha már DK-Ázsiával szemben elvesztette a saját maga által kijelölt versenytérben az amúgy totálisan megcinkelt versenyt..."

Pontosan... hiszen ha még emlékszik valaki, akkor a 2015 után inszceniált "migránskrízis" előtti évek szinte végig arról szóltak, hogy a zusa mennyire szenved a kínai kereskedelmi fölénytől... már az Obama is ezzel kínlódott, aztán Trump még inkább... aztán "derült égből" jött a covid-buli... véletlenül éppen Kínából indulva (?)... majd jött a farkával zongorabillentyűket verő ukrán táncoskomikus kabarészínész tényleges elnökké "választása" egy TV-sorozat után, melyben "véletlenül" épp' az ukrán elnököt játszotta... aztán máris ide értünk ahol most is vagyunk. 

mindeközben a zusa szerint: "nincs itt semmi látnivaló, Putyin az új Hitler, de mi segítünk, ha "véletlenül" Nato-Európát bombázni kezdi..."   .... full hihető narratíva.
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 18:10
Előzmény: #495  Törölt felhasználó
Azért az mindent elmond, hogy mit tett Amerika, amikor a covid kitört.
Most már látjuk, hogy a helyes stratégia az lett volna, hogy 3 hónapra a teljes világot leállították volna, ahogy Kína megtette. Helyette inkább ment a sumákolás, az agymosás, a vakcinaszélhámosság. Pedig a nagytőkének csak 3 havi profitról kellett volna lemondani, meg esetleg a pénzügyi (tőzsdei) lufi kipukkant volna.
Ehelyett elérte a nagytőke, hogy ment a termelés. Csak Amerikában 1 millió ember halt ebbe a pitiségbe bele.
Persze a bicajt túltolták, szénné manipulálta a fedjük a világ pénzpiacait (elmebeteg módon), aminek most infláció és persze pénzügyi krízis lett a vége (ami csak most jön) 
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 17:58
Előzmény: #491  Törölt felhasználó
"... aztán beáll egy meglehetősen egybites narratívába: csúnya amerikai birodalom manipulál mindent és mindenkit. Nos, ez 100-as IQ-val már belátható, hogy kivitelezhetetlen, felette meg egyenesen fájó hallgatni..."  

Miből gondolod, hogy "kivitelezhetetlen", hogy a "csúnya amerikai birodalom manipulál mindent és mindenkit"... mármint "ott, ahol erre lehetősége van" (a félkövér idézet a linkelt beszélgetésből származik)... főleg úgy, hogy azt talán még te magad sem állítod - hiszen saját adataid alapján 100-nál magasabb az IQ-d -, hogy jelenleg nem az USA kontrollálja a világ pénzforgalmát és a globális (mainstream) médiatartalmakat... ha ez így van, miért ne manipulálhatná a zusa az úgynevezett "szabad világ"-ban élő embereket (sőt, még az azon túl élőket is) azzal kapcsolatban, hogy miről mit gondoljanak?
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 17:58
Előzmény: #491  Törölt felhasználó
Számomra az a bántó egyszerűsítés, amit az amerikai médiaipar sugall, s itt kritika nélkül átveszik rengetegen.
Az egész valóban egy showműsor, s a gyerekkorban elsajátított mese archetípusokra épít: van a minden hájjal megkent gonosz (Putyin), aki az ártatlan ukrán népre támadt, s a jóságos Amerika segítők kezet nyújt a bajbajutott, de jóravaló szegénylegénynek. Persze a szegénylegény amúgy igen tehetséges, ravasz, fondorlatos (Zelenszkij, nem mellesleg színész, kiválóan játssza a szerepét), és végül a jó győzni fog.
Tudom, hogy a gyerekkori archetípusok miatt szimpatikus ez a történet, de iszonyat messze van az igazságtól. Amerika per pillanat vérremenő csatát vív azért, hogy Európát kivegye a triád versenyéből. Ha már DK-Ázsiával szemben elvesztette a saját maga által kijelölt versenytérben az amúgy totálisan megcinkelt versenyt. De majd 10 év múlva mindenki számára kiderül, hogy a neoliberális tőke által irányított gazdaság alulmarad t a DK-ázsiai államkapitalista modellel szemben is.

Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 17:44
Előzmény: #482  Törölt felhasználó

"Ez tisztán szélsőjobboldali orosz konteó, amit egy ötödikes is átlát, hogy hülyeség."
Én már úgy vagyok vele, hogy a ostoba barom érve az, hogy konteózik.
Ami nem fér bele az ő világnézetébe, az konteó.
Az ilyen "náci kártya."
Szóval én meg úgy vagyok vele, hogy aki szélsőjobboldali konteózos, az meg egy ostoba barom.
Na, mit szólsz?
:)
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 17:31
Előzmény: #490  Törölt felhasználó
Bogár úrnak a hivatkozott beszélgetésben véleményem szerint nem azért van (csaknem mindenben) igaza, mert hogy ő speciel "jobboldali értelmiségi", hanem azért, mert az általa közölt narratívánál a "felnézni" is hajlandó emberek számára hiteles(nek látszó) módon illeszkednek egymással a jelenlegi, kaotikus(nak tűnő) konfliktus (értsd: globális kirakósjáték) elemei. Ha (ugyan)ezt a konzisztens narratívát mongyuk (teszem azt) Havas Henrik, Lengyel László, Róna Péter vagy ad absurdum Bolgár György adta volna elő, ugyanúgy igaznak fogadtam volna el, mint Bogár László esetében. Pontosan azért, mivel magam is ezt a narratívát látom a legközelebb lévőnek állni a mostani konfliktus valós okaihoz... (a valódi valós okokat nyilván sohasem fogjuk megtudni)... dehát a "valódi" okokat sem az I. sem a II. világháború esetében sem ismerjük... mind a mai napig. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 17:09
Előzmény: #479  Törölt felhasználó
Nos, ezt is megértük: meghallgattam egy Bogár interjút. A riporter szörnyű, még szerencse, hogy tud hallgatni, mert a beszéd nem az erőssége. Az öreg meg az elején kifejti, hogy "annyi világ van, ahány lény a világon", utána pedig szépen beleragad a saját valóságába. A mondanivalójában még van is igazság, de elköveti azt az igen nagy hibát, hogy egyszerűsít.(ok, benne van már a korban, csökken a szellemi kapacitás, meg az agy is szereti ezt a fajta gondolkodást. Minek bonyolítani ugye). Még ki is mondja, hogy a világ olyan bonyolult rendszer, hogy képtelenség megjósolni a történéseket, aztán beáll egy meglehetősen egybites narratívába: csúnya amerikai birodalom manipulál mindent és mindenkit. Nos, ez 100-as IQ-val már belátható, hogy kivitelezhetetlen, felette meg egyenesen fájó hallgatni. Szóval a videóban vannak értelmes gondolatok, de messze nem annyira bonyolult, hogy n+1-szer kelljen meghallgatni, viszont konteósoknak alapmű, mint Bogárbá úgy egyébként is;)
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 17:04
Előzmény: #489  Törölt felhasználó
Magyarország kis ország és nagyon belterjes is az értelmiségi, politikai elitje. Itt nem igazán létezik független gondolkodó, ahogy Bogár sem az. Rá van osztva a szerep és eljátssza. Megtanulhattad volna 12 alatt, hogy a NER hálozata így műkődik. Aki nincs velünk az ellenünk van, így az ilyen jobboldali gondolkodók egyszerűen beállnak a sorba, hogy ne legyen kellemetlenségük. Cserébe viszont gondolom csurran ez az nekik is.:)
Ez egy ilyen ország ezt megtanultam. Ellenzéki oldlaon is megvan ez a fajta igazodás egyébként többé kevésbé , ezért nem nagyon változnak az arcok túl sűrűn már 30 éve... :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 16:51
Előzmény: #488  Törölt felhasználó
"... Egy időben nagyon elterjedt volt a holocaust tagadás, vagy Anna Frank naplójának megkérdőjelezése a szélsőjobbosok körében. Ez is pont ilyen. Csak most az oroszok állnak mögötte. Ők pénzelik ezeket, mint Bogár. Vagyis a fideszen keresztül, mert ő a holdudvarhoz tartozik. "

Van itt minden (is), mint a jó bótban...:)...szerintem pihenned kell(ene), mert jól láthatóan elfáradtál.
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 16:46
Előzmény: #486  Törölt felhasználó
Ha olyna szintű narratíva buborékokban élnénk,mint amit Bogár sugall , akkor nem lehetne tudomány sem. Nem létezne fizika, matematika, földrajz és pszichológia stb,mert akkor nem lenne közmegegyezés, vagy aközeli megállapodás, mert mindneki hajtogatná a saját igazát.
Amikor már nagyon egyértelműek a dolgok, mint pld most az orosz agresszióval, akkor a propagandisták módszere,hogy igyekszenek relatívizálni azt és azt mondják, hát nem tudhatjuk a valóságot, mert ellentétesek a narratívák.
Egy időben nagyon elterjedt volt a holocaust tagadás, vagy Anna Frank naplójának megkérdőjelezése a szélsőjobbosok körében. Ez is pont ilyen. Csak most az oroszok állnak mögötte. Ők pénzelik ezeket, mint Bogár.
Vagyis a fideszen keresztül, mert ő a holdudvarhoz tartozik.
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 16:38
Előzmény: #483  Törölt felhasználó
Ezek konteók még akkor is,ha van részigazság bennük, amiket a végtelenségig felnagyít, nem törődik sokat azzal, hiogy a valóság jóval összettetebb, sokrétűbb ,sokrétegűbb. Az ilyen logikát azoknak szánja a kormány, akik nem akarnak túl sokat gondolkodni, hanem kézhezkapnak egy viszonylag leegyszerűsített szélsőjobbos igazságot, amivel le lehet leplezni a Nyugatot és főleg amerikát "Tudományos" alapon is.
nem azt mondom, hogy teljesen kitaláció minden elem,de így ebben a felnagyított formában badarság.
Ezt itt Magyarországon el lehet adni, mert a társadalom nagy része erre vevő, az iskolában meg valószínűleg olyan szinten meg van ideológizálva a történelem,hogy soka gyerek ebben nő fel.
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 16:30
Ez a te privát narratíva-buborékod (melyek számosságáról a beszélgetés elején beszél is), és amelybe én (speciel) nem kívánok beleköltözni...
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 16:26
Előzmény: #481  Törölt felhasználó
Meglehetősen jól ismerem Bogár László gondolatait, hiszen ő a Magyar Hüperión rendszeres szerzője (is), mely folyóiratnak a kezdetektől fogva előfizetője vagyok.
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 16:26
Előzmény: #483  Törölt felhasználó
Bogár úr relatívizáló okoskodása nagyon tetszetős, csak egy baj van vele,hogy Ukrajnát nem  tekinti teljesen szuverén államnak és a háborút amerika provokációjának tartja. ugyan sajnálkozik a háborún és mélyen elítéli, amit az oroszok tesznek, de azért a végén mindig oda lyukad ki,hogy az igazi felelős az USA.
Utána leszögezi,hogy a két világháború is "csinált" konfliktus volt, de a migráció, a koronavírus pandámia és a klímatéma is csinált szerinte, mert ezek mind a show részei, hogy mindig legyen valami amit tematizálni lehessen. stb stb ez egy őrűlt :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 16:08
Akkor ezek szerint én nem vagyok okosabb, mint egy ötödikes :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 16:05
Előzmény: #478  Törölt felhasználó
Bogár László szerint ukránok nincsenek is és Ukrajna egy nem létező ország. legalábbis amikor belenéztem az egyik videójába kb ez jött le. 
Ebben meg azt mondja,hogy ez a háború az amerikaiak érdeke volt, sem az európaiak, sem az oroszok nem akartak háborúzni, hanem békében akartak élni. Kb eddig hallgattam. Ez tisztán szélsőjobboldali orosz konteó, amit egy ötödikes is átlát, hogy hülyeség.

Törölt felhasználó 2022. 03. 14. 16:03
Előzmény: #480  Törölt felhasználó
Több könyve is van az öregnek, ezeket a gondolatokat kifejti bennük részletesen.
Vannak benne gyöngyszemek -néhány oldal, meg kissé terjengős filozofálgatások és konteo gyártások.
Érdemes olvasgatni a gyöngyszemek miatt.

Topik gazda

daxlisgyuszi
daxlisgyuszi
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek