a vallásosok egyetlen igaz kijelentése : "porból lettünk, porrá leszünk" ------------------------------------------------ Így, .... szó és betű szerint! ------------------------------------------------ atomjaira hullik minden igy hasznos lesz minden atom az univerzum számára! Egyébként B.U.É.K mindenkinek! világnézettől függetlenül! :)
Nem értem, miért kell még ott és olyankor is görcsösen csúsztatnod, ahol azonnal látható, ha nem mondasz igazat. Ezt kérdeztem tőle:
"Ezek szerint úgy gondolod, hogy a Békés megyei öngyilkosok relatíve nagy száma eredményesen csökkenthető ill. kordában tartható volna a dopamin és szerotonin nevű hormonok rendszeres és ellenőrzött többletbevitelével az említett (veszélyeztetett) népességhalmaz tekintetében? Jól értem az ötletedet?"
Bizony... egy régi mondás szerint: "A halál pillanatában nincsenek ateisták".... a mai, posztmodern korban a mondást a zuhanó repülőn ülőkre parafrazeálták...
Nem láttam ezt a dok. filmet, de láttam már előtte tucatnyi másikat a témában, a vonatkozó irodalmat nem is említve.... így hát "látatlanban" lefogadom, hogy Bonaparte Napoleon rengeteg elmés mondása közül az utóbbi kettő pontosan illik a filmhez:
"A háború 90 százalékban információ."
"Csak én, csak én tehetek bukásomról. Én voltam saját magam legnagyobb ellensége - balsorsom egyetlen oka."
És ha már Bonaparte, akkor még 1 bónusz mondás tőle:
"Az evangéliumnak titokzatos ereje van, kifejezhetetlen hatása, melegsége, mely az értelemnek is megnyilatkozik és a szívet lenyűgözi... Itt van előttem a kiváltságos könyv az asztalomon, sosem fáradok bele, hogy újból és újból olvassam."
"az említett hormon zavar következtében egy egész életet tönkretehet. Nem véletlen, hogy az öngyilkosságok száma Békés megyében a legmagasabb, annak ellenére, hogy ott vannak a legjobb földek. ...... de a legtöbb szomorú ,magányos,elkeseredett ember is. Talán egy relatív belterjes szaporodás is okozhatta. Nem tudom." ----------------------------------------------------------------------- ezzel nem azt állította hogy vlmiféle szert kéne beadni az embereknek! sőt, a bizonytalanságát is kihangsúlyozta! , viszont a te önkéntes vallási "agitprop" (:) tevékenységed azonnal mellékvágányra kivánta vinni a megfogalmazását!
figyelembe véve,hogy itt írogatsz,biztasson van Isten,hisz különben nem is létezhetnél,az,hogy Isten szemed elé mer e kerülni,erre csak annyit tudok mondani,hogy majd eljön az idő amikor te fogsz Isten szeme elé kerülni,és ha jól sejtem nem Isten fog könyörögni neked ...........
Az első hsz-e egy brittudós-oldal boldogsághormon-reklámozós cikke volt... onnan zarándokolt el Békés-megyébe, a "rossz érzelmi benyomás" miatt fának rohanó helyi fiatalokig, illetve a megyei lakosság orvosi kezelésének szükségességéig. Szerintem ez így szükségtelenül mély "tudományos" merítés volt a részéről... és mint látható, nem is fogott vele semmit.
Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt a dokumentum filmet.........van első része is, de ez a döntő, mert a politika szemszögéből mutatja be a nyugati front történéseit: A 2. Világháború - Hitler érzékeny pontja
..."sotime"-nak csak annyit: ha szerinte van isten, akkor térden állva könyöröghet a bocsánatomért.........de kétlem, hogy a szemem elé mer kerülni.......
olvasd vissza a témában az első hozzászólását! aztán a te beleerőltetett igemakogós logikai ferditéseidet és hazudozásaidat! tipikusan a népbutító fideszes egyházaid következtetéseihez hasonlók!
Semmi probléma azzal, ha így gondolod. Épp azért vagyunk a "tudomány" topikban, hogy koherens módon érveljünk a saját véleményünk mellett. :)
Nos akkor - mivel Tagore kollégának közben dolga akadt - így rád hárulna helyette a feladat, hogy levezesd nekünk, mit is "állított" pontosan Tagore az őszerinte hormonkezelésre szoruló Békés-megyei lakosság tízparancsolat-elvonáson alapuló kezelésével kapcsolatban... csak nehogy aztán te is meglógj a "tudományos" válasszal!...:)
Bigott "tudomány"hívőként könnyelműen "új év"-ről írsz, holott magad sem vagy tudatában, hogy Krisztus nélkül még egy ilyen egyszerű(nek tűnő) köszöntést sem volnál képes megtenni... :)
Tudomány és Csillagászat