...az egy dolog, hogy mi a topik címe, de az végképp nem jellemző, hogy mesekönyvek legyenek a források, hacsak nem akarunk vitát nyitni a Vasorrú bába kemencéjének hőfokáról........
Akkor foglaljuk össze: sürgősen megoldandó feladatként hoztad elő a Békés megyében elszaporodó öngyilkosságok visszaszorítását lakossági hormonkezelés segítségével, melynek gyakorlati kivitelezéséhez a legelső konkrét javaslatként azt indítványozod (nem tudni milyen sugalmazás alapján), hogy a Tízparancsolatból a "Ne lopj!" ponton kívül a többit ki kell(ene) venni... korrekten írtam le az eddigi gondolatmenetedet? Ha igen, akkor hogyan haladnál tovább a terved kivitelezésében?
Rálátásom korlátozott, de elnézve az EU pénzből létrehozott "kerékpárutat" Csanádpalotán, és a mögöttes részeken levő valós szegénységet, mely tökéletesen alliterál az orvosi rendelővel........akkor ezt alátámasztom.
úgymint?... konkrétan mely ponto(ka)t tartod közülük "hibás"-nak a Békés megyében tapasztalható, átlagosnál magasabb öngyilkossági rátával összefüggésben?
értem... tegyük fel, hogy felkérnének arra, hogy valósítsd meg ezt az ötletedet, minden eszközt megkapsz hozzá az országos "válságalap"-ból...:) Hogyan fognál hozzá?
Jól érted........sokkal kevesebb ember élne ott mániákus depresszióban, a lét billegő formájában, ha lenne orvosi segítség -----sokan fel sem ismerik, hogy egy olyan időszakban vannak, amikor segítség kellene. .....és elég egy rossz érzelmi benyomás, és képes fának rohanni a fiatal-----sajnos több példám van, mint az országos átlag............
A
"sötét" jelző a csillagászatban nem azt jelenti, hogy valami fekete
színűbb vagy nem világítja meg fény. Arra utal, hogy bármi is legyen,
kevés az ismeretünk róla - olyasvalami, amit a tudomány még nem derített
fel közelebbről, nem írt le pontosan, nem tárt föl részletesen. A sötét
anyag tehát, legalábbis egyelőre, csak azért sötét, mert édeskeveset
tudunk róla.
Ezek szerint úgy gondolod, hogy a Békés megyei öngyilkosok relatíve nagy száma eredményesen csökkenthető ill. kordában tartható volna a dopamin és szerotonin nevű hormonok rendszeres és ellenőrzött többletbevitelével az említett (veszélyeztetett) népességhalmaz tekintetében? Jól értem az ötletedet?
Tudomány és Csillagászat