Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 10. 22. 08:59

Tudomány és Csillagászat  

http://index.hu/tudomany/2017/10/16/gravitacios_hullam_neutroncsillagok_ligo_tobbcsatornas_csillagaszat_kozmologia/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 18:11
Előzmény: #1677  PusztaPutyin
Amennyiben a nap ellem nem ad energiát a számítógépnek és a számítógép minden energia forrás nélkül működik,akkor igen :))
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 18:09
Előzmény: #1676  Phylaxa
Ezt így sajnos nem nagyon tudom értelmezni... de ha esetleg arra gondoltál, hogy Isten minden létezővel "valamiképpen" azonos, akkor ehhez sztem előzetesen nézd át a "panteizmus"-ként katalogizált eszmerendszert, hátha ott megtalálod amire gondoltál.
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 18:07
Előzmény: #1672  lo5o_
Nekem nincs saját Istenem,Isten mindenkié aki elfogadja,bennem nincs vallásos hit,én minden vallást elfogadok igaznak ami segít Istenhez vezetni az embert,mint már előzőleg írtam nem minden vallásos ember hívő is egyben .A hívő emberek még ha más valláshoz kötődnek is egy forrásból isznak és ha nem is értenek egymással mindenben egyet,nem vonják kétségbe a másik hitét,a vallási háborúkat nem hívő emberek robbantották ki hanem vallási fanatikusok akiknek semmi kapcsolatuk nem volt Istennel,mert ha lett volna eszükbe sem jutott volna az a sok gonoszság amit embertársaik ellen elkövettek.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 09. 18:05
Előzmény: #1673  Törölt felhasználó
Akkor a számítógép napelemmel az már élet?
Phylaxa 2021. 01. 09. 17:50
Előzmény: #1667  Törölt felhasználó
"Azon egyszerű oknál fogva, mivel Isten nem része az általa teremtett világnak"

És mi van, ha ő maga a mindenség (Mindenható)?
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 17:49
Előzmény: #1670  Törölt felhasználó
Erről a lentebb írt - "elfogulatlan szemlélők számára" látható - megmutatkozásról Jézus így szól Máté evangéliumának 11. fejezetében:  

"25...Dicsőítelek, Atyám, ég és föld Ura, hogy az okosak és a bölcsek elől elrejtetted ezeket és a kicsinyeknek kinyilatkoztattad. 
26 Igen, Atyám, így tetszett neked."

Ez az egész itteni disputa a fenti Jézus-kijelentés alapján zajlik...

Phylaxa 2021. 01. 09. 17:48
Előzmény: #1666  lo5o_
A hit és a tudás két különböző dolog szerintem. Amíg nem tudtam valamit, addig állandóan "azt hittem".
A tudósok a végén, amit, amikor már nem tudnak bizonyítani "találkoznak Istennel". Így volt ezzel Einstein is. 

Nekem ennek a két útnak a párhuzamossága teljesen megfelel. "Isten útjai kifürkészhetetlenek". Nos a gravitáció már nem és még nagyon sok minden már nem. De nyilvánvaló, hogy állandóan fürkészünk és rájövünk dolgokra. Ennek ellenére az is nyilvánvaló, hogy sosem fogunk rájönni mindenre. A tudásunk határainak feszegetésére pedig már elég régóta vannak kapuk, melyek a vizsgálat hatását jelentik a vizsgált dolgokra. Ezeknek a kapuknak a kinyitása jelenti az áttörést.
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 17:48
Előzmény: #1664  PusztaPutyin
Mi az élet ? Hívő ember számára az élet az maga az Isten, materialista szemüvegen keresztül megpróbálva elmagyarázni,az élet az ami önmagában is képes működni bármeddig anélkül,hogy szüksége lenne ehhez bármiféle külső energia forrásra :)
Egy számítógép programnak,szüksége van hardverre és a hardvert működtető energia forrásra is,ha megszűnik az energia forrás akkor nem működik tovább a program.Mindenesetre az Isten által teremtett világban,egyértelműen Isten aki maga az élet ,az örök,míg minden ami benne van az általa teremtett világban az mulandó,és szüksége van energiára,hogy működni tudjon.Ez igaz az egész univerzumra ami szintén energia által képes működni ami ha jól sejtem akkor keletkezett amikor Isten mozgásba hozta az élettelen anyagot,hogy teremtsen.
lo5o_ 2021. 01. 09. 17:30
Előzmény: #1669  Törölt felhasználó

Sokak számára nem tudta bebizonyítani, hogy nem a véletlen műve a létezés, másoknak igen. Mégis te úgy adtad elő, hogy te tudod a tutit. Ha egy olyan országban születtél volna, ahol nem élnek keresztények (ha már Jézussal példálózol), akkor magadtól eljutottál volna a mostani keresztény hitethez, vagy elég lett volna a helyi vallás? És mindenki mást aki másban hisz/nem hisz tudatlannak gondolnál, akik még nem látták meg fényt? Miért pont a te Istened az "igazi"?
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 17:13
Előzmény: #1670  Törölt felhasználó
lemaradt egy ióta: ontológiai
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 17:11
Előzmény: #1667  Törölt felhasználó
Az ontológia istenérveket éppen azért nevezi érvek-nek a teológia és nem bizonyítékoknak, mivel tisztában van vele, hogy Isten léte a megnyilvánulások világában nem bizonyítható, hanem megmutatkozik (az elfogulatlan szemlélő számára).
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 17:08
Előzmény: #1666  lo5o_
Felebarátom,ha számodra Isten eddig nem tudta bebizonyítani,hogy van benned élet és a teremtett világban létezel és ez nem a véletlen műve,akkor nekem esélyem sincs rá .
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 16:58
Előzmény: #1663  badsector1
Nem tőlem kell tanulnod hanem Jézustól,én sohasem állítottam magamról,hogy tökéletes lennék,ezért is van szükségem a tökéletes Istenre.A hívők egyáltalán nem tökéletesek de mivel ezt tudják,eleve érzik szükségét,Isten tökéletességének.Te viszont nem azért utasítod el Jézus megismerését mert magadat tökéletlennek tartod,és úgy érzed,hogy szükséged lenne Jézus tanítására,hanem azért mert egy másik embert magadnál tökéletlenebbek tartasz aki hisz Jézusnak.Látod mekkora rabságban vagy,nem mered Jézust megismerni, ezért kitalálod,hogy ennek az az oka,hogy aki ismeri ,az nálad tökéletlenebb :)Folyamatosan logikai ellentmondásokba kerülsz önmagaddal és még csak észre sem veszed,hogy mekkora rabságban vagy mekkora szinten manipulálja "valaki" a tisztán látásodat.Miért félsz Jézustól,miért nem mered idehozni azokat a tanításait amik szerinted hamisak  !
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 16:57
Az úgynevezett profán "bizonyíthatóság" által előállított "bizonyítékok" bizonyító ereje roppant ingatag lábakon imbolyog. Ha lehetséges volna bármit kétségbevonhatatlanul bizonyítani a megnyilvánulált világ kulisszái között, akkor nem kellene időről-időre kompletten vagy részben átírni a fizikakönyveket... a történelemkönyvekről nem is beszélve. Vagy ha úgy tetszik, nem volna tele minden ország jogtörténete olyan esetekkel, amikor "megcáfolhatatlan bizonyítékok" alapján zártak be évtizedekre vagy végeztek ki ártatlan embereket. 

Isten léte viszont - ahogy 1-2 napja már be lett mutatva - kompletten kívül esik a teljességel megbízhatatlan profán "bizonyíthatóság" körén. Hogy miért? Azon egyszerű oknál fogva, mivel Isten nem része az általa teremtett világnak... a teológia nyelvén: egyszerre immanens és transzcendens... azaz minden megnyilvánultat (és meg nem nyilvánultat) végtelenül áthat és meghalad... anélkül hogy "eközben" Önmaga megnyilvánulna a szemlélő számára. 

Ez van.
lo5o_ 2021. 01. 09. 16:09
Előzmény: #1659  Törölt felhasználó
Van létező világ ?--VAN: Van benne élet ?-Van-A jelenlegi ismereteink szerint a létező világ és a benne levő élet létrejöhetett tudatos tervezés nélkül pusztán véletlenül ?
.
A jelenlegi ismereteink alapján nem tudjuk. A "jelenleg nem tudjuk"-ból miért következne a határozott "Nem"?
.

"ha valaki azt állítja,hogy nem egy tudatos szuper intelligens és mindenre ható hozta létre a látható világot, akkor be kell bizonyítania,hogy milyen más módon jött létre a látható világ."
.
Ha valaki azt állítja,hogy egy tudatos szuper intelligens és mindenre ható hozta létre a látható világot, akkor be kell bizonyítania.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 09. 16:06
Előzmény: #1652  Törölt felhasználó
Egyébként az AI már rég nem csak azt csinálja vagy utánozza amit az ember mutat neki. Olyan önfejlesztés megy végbe például a képalkotó eljárások terén, hogy az ember csak néz: azt veszi észre hogy jobb lett, nem tudja mitől de jobban működik, mert a machine learning fejlesztette. Az ember még csak örül mint felhasználó, nem tudjuk mi történt, de jobb lett, hurrá.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 09. 16:03
Előzmény: #1652  Törölt felhasználó
Ezt nem tudom követni. Pontosítani kellene az élet fogalmát. 
badsector1
badsector1 2021. 01. 09. 15:57
Előzmény: #1662  Törölt felhasználó
"Az utolsó "Nem" csak a te hited."
"látod,látod, elárultad magad :))) azt írod,hogy csak én hiszek a a tudatos teremtésben és Istenben,pedig vagyunk jó páran és mi egy szép nagy közösséget alkotunk felebarátom"
Ez már csak szánalmas félremagyarázás részedről, vagy szövegértelmezési probléma.

"Olvasd Jézus tanítását,persze csak ha szeretnél fejlődni,"
A lenéző stílusod alapján nekem úgy tűnik, hogy Jézus tanításait félreérthetted, és visszafejlődni sem szeretnék a szintedre. :))
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 15:44
Előzmény: #1660  badsector1
látod,látod, elárultad magad :))) azt írod,hogy csak én hiszek a a tudatos teremtésben és Istenben,pedig vagyunk jó páran és mi egy szép nagy közösséget alkotunk felebarátom  :)))Olvasd Jézus tanítását,persze csak ha szeretnél fejlődni,és nem vagy irigy arra akit Jézusnak hívnak :)
Törölt felhasználó 2021. 01. 09. 15:39
Előzmény: #1658  badsector1
Én pedig azt feltételeztem,hogy tudod,hogy mi az a tudomány és mi az hogy kísérletek általi fejlődés,elnézést tévedtem ..............

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek