Az 1. fejezet 32. versével kapcsolatban még egy görög ismerősömnek is üzentem viber-en, hogy lécci nézzük már meg a görög szövegeket, mert nekem kicsit "sutának" tűnik itt a Károli-szöveg, amely így hangzik:
"Mert az együgyűeknek pártossága megöli őket, és a balgatagoknak szerencséje elveszti őket."
Hosszas egyeztetések (görög, német, angol helyek összevetése után) végül erre jutottunk:
"Mert az esztelenek elfordulása (elpártolása) halált hoz rájuk, és a balgák önteltsége (önhittsége) megöli őket."
Azért így már talán láttatóbb picit... (vö. Jelenések).
na meg ez is ide vág... (25-27)...28.-29-vers:
(25-27!)...
28 Akkor segítségül hívnak engem, de nem hallgatom meg: keresnek engem, de nem találnak.
29 Azért, hogy gyűlölték a bölcseséget, és az Úrnak félelmét nem választották. ..."
Tök jó időtöltés ilyen kis adagokban elmélkedni az Írásokról...)
"Mert az együgyűeknek pártossága megöli őket, és a balgatagoknak szerencséje elveszti őket."
Hosszas egyeztetések (görög, német, angol helyek összevetése után) végül erre jutottunk:
"Mert az esztelenek elfordulása (elpártolása) halált hoz rájuk, és a balgák önteltsége (önhittsége) megöli őket."
Azért így már talán láttatóbb picit... (vö. Jelenések).
na meg ez is ide vág... (25-27)...28.-29-vers:
(25-27!)...
28 Akkor segítségül hívnak engem, de nem hallgatom meg: keresnek engem, de nem találnak.
29 Azért, hogy gyűlölték a bölcseséget, és az Úrnak félelmét nem választották. ..."
Tök jó időtöltés ilyen kis adagokban elmélkedni az Írásokról...)
Tudomány és Csillagászat