többféle agnosztikus szekta létezik... és hát mivel te nem árultad el nekünk, hogy melyikhez is tartozol, így bőven beleférsz a dunningkrugerék által összeblődlizett halmazokba.
Tiszteletem Gyula Úr !Emlékszem rád a Trump vs Biden topikból szimpi nagytudású embernek tartalak nem kötekedni akartam ,csak tényleg azt hogy repesztek egy Falcon-nal fénysebességgel mondjuk 10 évig és akkor is van tovább ,azt könnyebben elképzelem ,mint a tulvilágot .Nyilván azért mert több fejezetet ismerek a StarWars-ból ,mint a Bibliából. De ha valakitől itt a fórumon szívesen olvasok a tulvilági létről (ami amúgy érdekel) az te vagy.
Sziasztok, szia Vezér ! Én is szeretnék hinni a Földön túli világban csak nehezen tudom elképzelni. Isten ments,hogy állást foglaljak, de a végtelen világűrön szerintem könnyebb fantáziálni.
az a baj, hogy ez nemcsak a szakdolgozatoknál van így, hanem az un. "tudományos" műveknél is a döntő többség jóformán hulladék kategória különösen azok amelyeket politikai megrendelésre írnak pl. a globálmeleg tudomány jelentős része ilyen hogy ennél nagyobb indulatokat kiváltókat most ne is említsünk...
a végtelen és időtlen világegyetem meg csak úgy van:) nem a tudományos kíváncsiság a probléma, hanem az amikor dogmává, afféle hittétellé merevítenek olyan dolgokat amire nincs tudományos válasz... és soha nem is lesz
A nemzetközileg nagyban űzött úgynevezett "tudományos publikációs" maffiabiznisz keretében becslések szerint az egyetemek által betegesen erőltetett publikációs kényszer ellenhatásaként a publikált szakdolgozatok mintegy 60-70 százaléka (mások szerint ez 90-95%) teljesen értelmetlen szakhalandzsa vagy jobb esetben csupán máshonnan összeollózott és feltupírozott csalás, melyeket kizárólag azért publikálnak, hogy a (poszt)graduális "tudományos" fokozatok által előírt publikációmennyiséget gyorsan "letudják"... nekem erről sokat regéltek vegyész ismerősök. Tökük kivan az egésszel, de nem tehetnek másképp, ha "előre akarnak jutni" a karrierjükben. Azt mondták, hogy eredeti kutatáson alapuló szakdolgozatot a vegyésztársadalmon belül ma már kvázi lehetetlen publikálni.... és ezzel a rendszert működtető teljes "értéklánc" mindegyik láncszeme tisztában van... :)
Tudomány és Csillagászat