Tőlem te is belinkelheted azokat a laborteszt-videókat, melyek a marsi légkör/gravitáció kombó földön szimulált valós körülményei között mutatják az indzsike repülési képességeit... :)... (szívesen rá fogok klikkelni, ígérem).
Köszönjük ezt a "tudományos" tömörségű, amellett (ismét) mélyen szántó érvelést.
Részemről azé' szívesen megtekintettem volna azokat a földi "labortesztek"-et élőben is... de sajna semmilyen videjót nem találtam róla, csupán a hollywoodi manírban készült animációs trailer-eket arról, hogy hogyan "fog majd" repülni a "Mars"-on...
Gondolom,erre gondoltál: . Azt esetleg lehet tudni, hogy a kopternek mik a technikai paraméterei? Tömeg, a rotorok felhajtó ereje, stb. Már csak azért, mert rettenetesen kíváncsi vagyok, hogyan tud bármilyen, aerodinamikai felhajtóerőt generáló rendszerrel mülködő berendezés a földi légkörhöz képest kevesebb, mint 1% sűrűséggel rendelkező légtömegben repülni, rotorokkal. A marson a felszíni légköri nyomás megfelel a földön kb. 35 km magasságban mért értéknek. Ezen a légnyomáson ugyan milyen aerodinamikai eszköz fud felhajtó erőt generálni? Vagy csak én nem értem ennyire a fizikát, vagy falsak a marsilégkör adatairól közzé tett adatok??
Törölt felhasználó2021. 03. 31. 08:49
Érdekes hozzászólásokra bukkantam ennek a cikknek a kommentjei között... úgy tűnik h. rajtam kívül is vannak még emberek, akik szeretnek gondolkodni... ;)
Mindeközben gyorsan zajlanak az események a "Mars"-on...Tegnap közzétették a (szakszerűen bevilágított műtermi) képeket a kittike hasából kibújt "helikopter"-ről, mely játékszer alig 80 milla usd-be került... (papíron).
https://forum.portfolio.hu/topics/csillagaszat-irany-az-ur-csodalatos-vilaga/38102 Tagore már ismeri a fenti topikot, így bárkitől kérdezem, aki válaszolni akar rá: miért nem használjátok fenti topikot, ha semmiféle vallási témát nem akartok? (Engem is jobban érdekel a szűkebb értelemben vett tudomány, és nem szívesen kerülgetem az OFF-topik témákat, de "ha a hegy nem megy..." ugyebár.) Egyébként az a meglátásom, hogy ez a topik már ígyis-úgyis olyan, amilyen. Kb. mint Magyarország :) Őskáosz :) Alternatívának meg ott van a fenti. (Értsétek jól: ez csak tipp akart lenni, nem számonkérés, stb.)
Szegény Fridi, sztem álmában se' gondolta volna, hogy a "tudomány" oly prominens képviselője (mint a mi Tagorénk) egyszer majd ilyen magas polcra helyezi őt a "valláskárosultakkal" szemben....:)
az alternatíva kb. az lenne, hogy a végtelen és időtlen kozmoszban minden a vakvéletlen műve:) egyébként meg a fene se tudja végső soron miről szól ez az egész ez jobban tetszik?:)
Tudomány és Csillagászat