Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Legalább eddig nem estünk. Emelkedhetnénk már, a holnapi jelentés is azért necces, mit hoznak ki, és öntés, vagy felhúzás lesz, vagy csak tovább oldalazgat lefelé, ahogy az elmúlt kb 2 hétben...
Nem szivat itt senki semmit. Ennyire balfék banda.. Politikai szempontok az elsődlegesek. A gazdasági oldalt át se látják illetve ugysem mennek tőle csödbe. Kb igy fogják fel.
Helyesen csak.-300 ft a fair érték csökkenés,megtaléltam a cikket.-Közvetlenül karácsony előtt jelentős különadót kapott a nyakába a
Richter 2022-re és 2023-ra. Becslésünk szerint ez mintegy 300 forintos
fair érték csökkenést jelentene, ennél azonban jóval nagyobbat esett a
részvény, és egyelőre nem is nagyon tud talpra állni. -Ezt 8220 ft-os árfolyamnál írta.- https://www.erstemarket.hu/tartalom/143292/richter-megszunt-kivetelezett-statusza-20230102
Amúgy a tanulság az extraprofit adó benyögése óta:- A Portfolio.hu becslése szerint ez az idei eredményük 12,4 százalékát viheti el.-elmennek a vevők a BÉT-ről. Richterből is. .-van egy elméleti értéke a papírnak így adóval sújtva,erste kiszámolta ez -600 ft- de ennél jóval többet esett .-a piaci egyensúlyt felbontva, vevők hiánya miatt tartunk ott,ahol van az árfolyam most.
De miért kell szívatni? Kereskedési időn kívül rendkívüli
sajtótájékoztatót tartani és azt előre bejelenteni, hogy görcsben legyen az
ember gyomra egész nap, hogy már megint vajon mi a tosz jön, amit kereskedési
időn kívül muszáj bejelenteni csak, hogy aztán kiderüljön utána a semmi… Ég
szerelme miért szombaton kell azon témázni, hogy valami vidéki pocakos sutyerák
kinek a nadrágjába nyúlt? Az ember, amit átél, amíg él nem felejti el, hogy
milyen milliós bukóban ülni és akkor szórakoznak itt a szombatokkal? Na,
elmentek a p.csába a szombatotokkal együtt:) De a francba már egyébként is ezzel a rendkívüli rendeleti
kormányzással meg a veszélyhelyzettel nem igaz, hogy nem lehet ezt valahogy végre megfúrni, hogy hány mrd megy ellenzéki pártokra és egy tökös ügyvéd sem
maradt, hogy kikényszerítse? Tehetetlen banda semmit nem léptek, egyik se. Sok
milliárdért elnevezték magukat. Annyi közpénzünk van, ha
ötleted sincs mit fogsz belőle venni, hát árnyékokat. Ők az államilag támogatott árnyékok.
Attól
függ. Van verseny vagy nincs verseny? Versenyben olyan az átlagos profitot meghaladó átmeneti
többletjövedelem, aminek alapja lehet a piaci helyzet maga is és nem csak a technikai
és egyéb fejlesztés okozataként jelentkező versenyelőny. Azaz olyan
többletjövedelem, amit termelő versenyben realizálhat akkor is, amikor az már számára
nem egy korábbi fejlesztés megtérülése, viszont fejlesztésre lehet fordítani. Azaz
a fejlődés hajtóereje. Ahol nincs verseny ott viszont minden profit monopolista
extraprofit. Azt meg ne kérdezd, hogy a mai rendkívüli sajtótájékoztató mi a fenének kellett. Fogalmam sincs.
De egyet mondjatok meg, mi az hogy extra profit? 5-10-20-50%?? A cégek a bevételből fejlődnek és fejlesztenek, ha elveszik tőlük , akkor egyrészt az árakat emelik meg, vagy pedig leépítenek hosszabb távra, hiszen nem lesz pénzük új technológiákat, új gyógyszereket, stb stb fejleszteni. Ezáltal a munkahelyek száma fog csökkenni. Meg az árak nőni. Ez a lehető legrosszabb, amit lehet tenni. Én egy hülye kis vidéki parasztgyerek vagyok, de ennyit én is tudok, az ilyen nagy márton félék meg nem?? A miniszterelnöki, államtitkári fizetésekre miért is nem vonatkozik extra adó? Az nem "extra profit", ha valaki az átlagfizetés 10x-esét keresi meg? Miért nem lehet az ilyeneket is megadóztatni?? Egy plusz kulcs 2 évig ugyanígy, mint a cégekre , ha az átlag fizetés 10x-ese a jövedelmed, akkor extra 10% adó, vagy mittudomén, ezer féle módon lehetne. Én egyszerűen fel nem tudom fogni ezt a gazdaságpolitikát...
Az zavar, hogy miközben az USA folyamatosan újabb
szankciókat lebegtet konkrétumok nélkül az IMF is belecsücsül Ukrajnába éppen és
a pénz azért az csak pénz, nem keverném a szankciós dumával, vagy olyan
szankciókkal, amit meg lehet kerülni. Orbán csak az ég tudja mit művel, de
mintha részben a háború végére spekulált volna, miközben már a 2024-es évet
kezdik mesélgetni háborús témában. Valahogy szó sincs 2023-as befejezésről, de
még mindig Putyinnak húzogat le embereket a szankciós listáról, miközben egy
meglepő fordulatot leginkább az hozhatna, ha Putyint kinyírnák. Szóval nekem nem gömbi, hogy
mit kever és hogy akar belőle jól kijönni. Akárhogy is a Ricsi árbevételének
még mindig a negyede FÁK országos és USA-ban is vastagon ott van, miközben a
kettős adóztatásról is előbb-utóbb újra cikkezni kezdenek. Az se lesz jó. Összességében
a cég háborús kitettsége nem hogy nem lett kisebb, de nagyobb lett. Nem pont az
a papír, amibe most belecsücsülnék egy fél éves vagy éves longra. Remélem az alapok
tudnak valamit, amit én nem és belevesznek jobban, de a kisbüfiktől meg nem fog
felfelé nagyot menni illetve nem ez látszott. Aznap, amikor nem adták le is feküdt a
forgalom. Nem mondom, hogy most nem vennék bele, ha megindulna a 33-ért, mert
belevennék. Csak aki ott vesz annak már 8k alatti árfolyamon is 10% nyerője lesz
ne felejtsük el és ha az USA-val nincs megegyezés az adózásról pláne nem fogja
tartogatni arra várva, hogy Orbán csak az utolsó pillanatban lépjen, hogy előtte mindent
többször hülyére tudjanak shortolni a bennfentesek lásd EU pénzes hírek nyártól,
Ft árfolyam stb...
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.