Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Sziasztok, Jó kereskedést! Ha nem tévedek, akkor: a részvény osztalékát a kibocsátó cég (jelen esetben) a MOL fizeti, a certi árváltozását viszont nem. A kettő között ez jelentős különbség. :) Tehát a részvényesek nem károsodnak a certi miatt.
Gyula, ha van időd, nézz már rá a Marketscreeneren a Richter hónapos chartjára is! Azon látszanak alacsonyabb lehetőségek is. Nem állítom, hogy kőbe lenne vésve nagyobb esés, de az eshetőségeket érdemes számba venni, szerintem! Én rajzoltam be magamnak csatornát, támaszszinteket, csak nem tudom kimenteni, mert nincs rá előfizetésem. Ezért, ha érdekel, kénytelen vagy te is elemezni a hosszabb tf-en látható lehetőségeket.
Jó napot! Azért az osztalék mértéke teljesen nem jött le, már szedett vissza belőle. Nyári pangásban még lesz rá lehetőség megvenni8K alatt,de nem sokkal. 7700-8300 ft lehet a sáv az újabb jelentésig.
elég ha annyit írsz, hogy a certisek végül is certi árban megkapták az osztit, ennyi... Nekem az a része fura, hogy egy certis miért kapna osztalékot (mert végül is így ez történt), hiszen ez csak egy származtatott, kitalált termék, köze nincs magához az osztalék történethez, a mögöttes termék (jelesül Richter) mozgását követi....ergó ha ma Richter 200 Ft-al lentebb van vele is 200 Ft-al lentebb illene kereskedni... De értem persze így, csak furcsálom, ennyi.
Nem hinném, hogy én nem értem. Ha certi árfolyam = aktuális árfolyam - kötési ár, akkor egy fiktív példán Rv árfolyam 2000 Kötési ár 1600 Osztalék 100 0.nap Rv árfolyam 2000 Kötési ár 1600 Osztalék 100 Certi árfolyam 400 1.nap Rv árfolyam 1900 Kötési ár 1500 Osztalék leesett Certi árfolyam 400 Spreadeket nem számolva Ergo 100 pont árfolyam esés a certiben nem okoz elmozdulást. Többet nem tudok már hozzátenni.
tehát a certisek tulajdonképpen árfolyam emelkedésben megkapták az osztalékot végül is? értem... hát nem gondoltam, hogy a certik tudnak még meglepit okozni ennyi év után, ezek szerint mégis....
Alaptermék ára csökkent az osztalékmértékével. Certire nem jár osztalék ezért hogy ne szenvedjen hátrányt, ne csökkenjen az ára " kompenzálódik" az oszti mértékével
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.