Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
A tavalyi év hasonló időszakához képest a nettó árbevétel 36%-os növekedését várjuk, elsősorban a Grünenthal akvizíció után több, mint 80 százalékkal emelkedő nyugat-európai értékesítésnek köszönhetően. A konszolidált EBIT 22 százalékkal nőtt, a tavalyi év utolsó negyedévében a Watsontól kapott 3.5 milliárd forintos egyszeri licencdíj nélkül pedig ez +90% lenne.
A fenti számokat a következő várakozásainkra alapozzuk:
-csökkenő CEE értékesítés
-a bruttó fedezeti szint csökkenése a román értékesítés mix átalakulásának köszönhetően
-magasabb K+F és értékesítési kiadások
-jelentős pénzügyi veszteség a forint gyengülése miatt (a devizahitelek és a Preglem akvícióból származó CHF alapú további fizetési kötelezettségek átértékelése miatt)
Az operatív margin ennek alapján 15% alá esett a tavalyi 16.5% után, de a Watson licenszdíjjal adjusztálva mintegy 400 bázisponttal javult.
Vélemény
Ez az eredmény a mi éves előrejelzésünkkel összhangban van, de a mostani konszenzusnál jóval magasabb. Mivel azonban a részvényárfolyam a piaccal együtt jelentősen emelkedett az elmúlt időszakban, a cariprazine sztori nélkül sokkal több további emelkedési potenciált nem látunk a papírban.
Viszont pont az RGH-188 molekulával kapcsolatban február végével ismét pozitív híreket várunk, év végi fair értékünk a papírra továbbra is 45854 forint
Most 17310, a bennfenteseknek már vennük kellene, ha nagyon jó gyj lenne várható. Ez engem is visszatart, no és a megérzésem sem adott még egyértelmű vételi jelet. A napi forgalom 37 M Ft, pedig erősen "lebeszél" a buy gomb leütésétől....Kivárás, figyelés, majd tűz, ha elkezd - jelentősebb értékkel - emelkedni.
nekem van kemény 10db 16100-ról, de ez akkoriban csak 1 próba vétel volt a ricsihez képesti árfolyam-diszkont miatt...azóta néha rám tőr, h venni kéne, ahogy közeleg a gyj...de azóta is csak nézem...ma már jobban venném, de valahogy úgy érzem, itt és most nem esne jól...
Kérdésedre a további válaszok: én arra várok, hogy elinduljon. Mivel többnyire csak napizok, így 3-5% között már elégedett lennék. Van nekem 20k-ról is, így ha nem nyúlok bele, akkor is jó ha long irány van...Mi a helyzet nálad?
ehh, cipők...tipikus!:)
az a gáz, h ricsiben nincs forgalom, a vevői oldal nem létezik egyelőre...
igaz, a többi papírban sincs túl nagy érdeklődés...
ez az a nap, amikor a profik kialusszák a tegnapi super bowl döntőt, majd felkelnek x időpontban, megnézik merre/hogyan áll a piac, és aztán meg jól megvesznek mindent...hisz new york (wall street) örül, nyert a csapat!:)
Én nagyon gondolkozom rajta. A jelenlegi "ár-érték" több, mint kedvező, na és egy jó gyj meghozná a jelenlegi kockázat felárát. Ha rosszabb hír jönne, sztem az meg nem mozgatná mértéktelenül lefelé az árfolyamot. Véleményem szerint délután és holnap megindul...
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.