hogyhogy mit csinál...? :)
link
- Mi a foglalkozásod? Hol dolgozol?
- Fizetett kommentelő vagyok. A Szeretet minisztériumban dolgozom.
- Ez bejelentett munkahely? Mi a munkád és mennyit keresel?
- Persze. Havi nettó 190.000 forintot kapok, mint kommunikációs munkatárs. Különböző neveken kell létrehoznom profilokat és facebookon, vagy blogger oldalakon képviselnem a kormányzati álláspontot.
- Honnan tudod egy-egy kérdésben, hogy mi a kormányzati álláspont?
- Hetente többször is kapunk un. message-boxot, ami a kormánypárt álláspontját mutatja egy-egy aktuális kérdésben. Havonta egyszer kell mennünk továbbképzésre. Ezeken a meetingeken azt is elmondják, ha nincs még kormánypárti álláspont valamilyen kérdésben, akkor a blogger által felvetett témát relativizálni kell. Esetleg elterelni a hozzászólók figyelmét úgy, hogy egy-egy szóba, vagy kifejezésbe kell belekötni.
- Szereted ezt csinálni? Kielégít ez a munka?
- Nem, nem szeretem, de még mindig jobb, mint gályázni egy munkahelyen nyolctól fél ötig. Tudok utazgatni, hiszen már a legtöbb helyen van wi-fi, így akár Balatonról, vagy a tengerpartról is tudom tenni a dolgomat.
- Tudomásod szerint mi ezzel a cél?
- Ma már minden fronton megy a politikai harc. Így pl. a kibertérben is. Az én és társaim megbízása arról szól, hogy egy átlag internet felhasználó, ha odatéved egy olyan oldalra, amelyik nem kormánybarát és esetleg bloggolni is lehet rajta, neadjisten szörfözik a face-n, akkor azt lássa, hogy a lakosság többsége támogatja a kormányt. Hiszen egy-egy kormánykritikus megjegyzésre rögtön egy tucat beírás jelenik meg, amelyik rávilágít a blogger ostobaságára. Másodlagos cél a bloggerek elbizonytalanítása. A legtöbb blogger hiú majom. Elolvassa a kommenteket. Ha szembesül azzal, hogy a hozzászólók nagy többsége elküldi őt melegebb éghajlatra, hamar feladja az írást. Persze hamarosan jön egy másik próbálkozó, de a mi munkánk az, hogy ezeket is amortizáljuk.
Rendkívüli bejelentést tesz Orbán Viktor
Ugrás a cikkhez