madxa

Regisztráció:
2017-03-10 08:08
Hozzászólások száma:
1 729
Utolsó hozzászólás:
2018-02-22 15:59
Pontok:
Tapasztalati: 3
Aktivitási: 5
Népszerűségi: 1

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2018-02-22 15:59:45
mutat
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. #13650
"Németország-szerte óriási felháborodást okozott az a Spiegel TV által a múlt hét végén sugárzott dokumentumfilm, amely az észak-németországi schleswig-holsteini kisvárosban élő szíriai menekültnek, illetve családjának – európai szemmel különös – életét meséli el.
A riportból kiderült, hogy a 32 éves Ahmed A. és közeli hozzátartózói 2015-ben hagyták el a több mint hatodik éve polgárháború sújtotta közel-keleti ország második legnépesebb városát, Aleppót, hogy egy jobb élet reményében Európába meneküljenek.
Ahmed pedig, két feleségével és hat gyermekével meg is találta számításait Angela Merkel kancellár hazájában: a német állami segélyeknek köszönhetően boldogan élnek egy állam által biztosított kétszintes házban.
Lina, a második feleség egyébként később csatlakozott az észak-németországi családi idillhez, Ahmed ugyanis – annak ellenére, hogy a poligá­miát, azaz a többnejűséget Németországban törvény tiltja – engedélyt kapott a családegyesítésre, mivel Lina a hat gyermekből négynek az édesanyja.
A riportból azt is megtudhatjuk, hogy Lina jóval a német belegyezési korhatár alatt, 13 évesen ment férjez Ahmedhez, míg az első feleség, Betool 14 évesen mondta ki Szíriában a boldogító igent.
Ahmednek egyébként egy harmadik felesége is van még Szíriában; a Spiegel újságírójának ezt tréfásan úgy kommentálta: ahhoz nagyobb házra lenne szükség, hogy őt is Németországba hozhassa. A jövőt illetően a férfi elmondta: összesen négy feleséget és tíz gyermeket szeretne.
Ahmed és családja egyébként egyáltalán nem érti, hogy miféle ellentmondást vagy szokatlanságot hordoz magában történetük, hiszen vallásos muszlimként a saría, azaz a mindennapi élet valamennyi területére kiterjedő iszlám jogrend szabályai szerint élnek. Linda és Betool a riportban arról is őszintén beszéltek, hogy boldogan osztozkodnak egymással Ahmeden, hiszen „Allah akarata volt”, hogy a dolgok így történjenek.
Ahmed a filmben Angela Merkelnek is köszönetet mond: „Nagyon köszönjük, Mama Merkel! Ő az egyetlen, aki átérezte a szíriaiak szenvedését. Köszönöm a németeknek is, még akkor is, ha vannak köztük rasszisták. A németek megtapasztalták már a háborút, ezért mutatnak nagy együttérzést a szíriaiak iránt.”
Szaúdi asszonyok vásári forgatagban. Eltérő szokásokFotós: Reuters
A német adófizetőket azonban inkább felbőszítette az állami juttatásokon igen jól élő család története, mintsem hogy meghatódtak volna a hálálkodó szavakon, különösen azért, mert a szí­riai család láthatóan egyáltalán nem érzi szükségét a német kulturális szabályok betartásának.
Ahmedék története ráadásul nem egyedülálló, az országban a menekültválság kezdete óta drasztikusan megnövekedtek a többnejűséggel és a gyermekházassággal kapcsolatos jogi viszályok. Kezdetben a német hatóságok praktikus szempontok ­miatt megtűrték a poligámiát, a gyakorlat ugyanis az volt, hogy csak egy feleség van bejegyezve hivatalos házastársi viszonyba, a többi két-három nő csupán élettársi minőségben kapcsolódik a családfőhöz.
Az esetek egyre növekvő száma miatt az akkori igazságügyi miniszter, Heiko Mass 2016 nyarán bejelentette a poligámiával kapcsolatos német jogszabályok megerősítését, illetve azt ígérte, hogy a törvény betartására is nagyobb figyelmet fognak fordítani, ennek gyakorlati megvalósulása azonban máig sem érezhető.
Abban a tartományban, ahol Ahmed és családja él, a liberálisok helyi ifjúsági szervezete ráadásul azért kezdett harcolni tavaly decemberben, hogy töröljék el a monogámiát, mert – érvelésük szerint – nem az állam dolga eldönteni, hogy ki kivel vagy kikkel akarja leélni az életét.
A kampány azonban nem volt hosszú életű, az FDP ifjúsági tagozatának tagjai között ugyanis komoly vitát váltott ki, hogy a többnejűséget egy négy menyasszony között pózoló vőlegénnyel ábrázolták, ami sokak szerint szexista.
A muszlim törvények szerint egyébként egy férfinak négy felesége lehet, erre azonban csak akkor van mód, ha a férj az összes asszonyát képes anyagilag támogatni."
2018-02-22 14:59:06
mutat
2018-02-22 13:41:48
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #73658
Szerepelünk az éremtáblázaton! 
MAGYARORSZÁG - 1 ARANY !
Ki gondolta volna ezt az induláskor?
2018-02-22 13:39:15
mutat
Leszerepelt Magyarország a Transparency korrupciós rangsorán #100
Fizetett alkalmazottak véleménye alapján készült a lista.A listán hátul levők nem fizettek eleget.
.
"Az összehasonlító jelentés mindenekelőtt a közszféra korrupcióját méri, és elsősorban befektetők, üzleti, illetve kockázati elemzők véleményét tükrözi."
2018-02-22 13:27:10
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #73656
OLIMPIAI BAJNOK MAGYARORSZÁG!
.
MTI
A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar csapat aranyérmet szerzett a férfi 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltók csütörtöki döntőjében a phjongcshangi téli olimpián.
Remekül taktikázott a magyar csapat, egy pillanatra sem szakadt le a kínaiaktól és a kanadaiaktól, és az utolsó két váltásban Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor mindenkit faképnél hagyott, és elsőként ért célba.
Ez Magyarország történetének első téli olimpiai elsősége."
.
Gratulálok a fiúknak a történelmi sikerhez!
2018-02-22 11:31:20
mutat
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. #13649

Németországban elkezdődött.
."Válságos helyzet a német iskolákban
Infostart / InfoRádió - Vincze András (München) 2018.02.22. 09:47

 Németországban már két évvel ezelőtt is minden ötödik gyerek bevándorló hátterű volt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem a német volt a családon belüli társalgás nyelve. Időközben tovább emelkedett a migráns diákok aránya az iskolákban, ami egyre nagyobb kihívást jelent a tanügyi hatóságok számára.
Habár az arány tartományonként változik, Berlinben és Észak-Rajna-Vesztfáliában a bevándorlók gyerekei teszik ki a tanulók közel 30 százalékát. A düsseldorfi Heinrich-Heine-Egyetem pedagógiai tanszakának docense szerint a tanárok túlterheltek, és olyan feladatokkal is meg kell birkózniuk, amelyekhez nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel. Klaus Spenlen ezek között
a német nyelv elsajátítását,a mindennapi életben való eligazodástés a német jogrendszer, illetve társadalmi alapértékek megismertetését említette.A docens utalt arra is, hogy a tanárok munkáját erősen megnehezíti, hogy a migráns diákok elsöprő többsége muszlim, tehát a nők és férfiak közti egyenlőséget tagadó kultúrkörben nőtt fel. A bevándorló hátterű tanulók kétharmada fiú, akik a tanárnők tekintélyét gyakran semmibe veszik. Klaus Spenlen azonban hangsúlyozta azt is, hogy nem lehet az iskolákban kialakult válságos helyzetért kizárólag a migránsokat hibáztatni, mert a pubertáskorba került német fiúk is nem egy esetben éppen az osztályban mérik le öntudatuk erősödését, ami zavarja a fegyelmet, és hátráltathatja a tanárok munkáját az előírt tanagyag elvégzése terén.
Ezért nemcsak Klaus Spenlen, de egyre több pedagógus is általános oktatási reformot sürget, amelynek keretében a szülőket köteleznék arra is, hogy gyerekeiket óvodába küldjék, mert így már az első osztályba történő beíratásnál a kisdiákok folyékonyan beszélnének németül, és a tanítóknak nem kellene – mint jelenleg – külön csoportba osztani a németül tudó és csak idegen nyelven beszélő gyerekeket, abban a reményben, hogy osztályának minden tagja legalább az első tanév végére képes lesz a tananyag németül történő követésére.
Egy néhány éve hozott törvény értelmében ugyanis azok a szülők, akik nem küldik óvodába gyereküket, havonta 150 euró nevelési célzatú állami támogatásban részesülnek. A gyakran 2-3 kisgyerekkel rendelkező migráns családok zöme eddig inkább felvette a havonta járó összeget és nem igen törődött azzal, hogy az első osztályba íratott gyermeke tud-e németül."
2018-02-22 10:20:49
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #52898
"MÉREGDRÁGA NÉMET VISSZATOLONCOLÁSOKNEGYVENÖT RENDŐR KÍSÉRT HAZA TIZENNÉGY AFGÁNTSzőcs LászlóKiutasított menedékkérőként 13 500 euróba – 4,2 millió forintba – kerül a Németországból Afganisztánba való hazatoloncolás. Ez nem is csoda annak fényében, hogy szerdán egy mindössze 14 fős csoportot 45 rendőr, orvos, illetve tolmács kísért a Kabulba tartó repülőgépen. Az egyébként is döcögve haladó kiutasításokat politikai és jogi aggályok, tüntetések, valamint médiapropaganda nehezíti.
 
„Most öt évig nem mehetek Németországba, de elmegyek Törökországba, várok öt évet, majd visszamegyek”; „A jövőmet rombolták le azzal, hogy visszaküldtek” – számos kiutasított afgán háborgását közölte a német sajtó azóta, hogy 2016 decemberétől tíz csoportban összesen 188 főt toloncoltak Németországból Kabulba.
Szerdán egy 14 fős csoport gépe landolt az afgán fővárosban, noha sajtóinformációk szerint a járatot 58 kitoloncoltra tervezték. Így aztán meglehetősen túlméretezett, 45 fős, német rendőrökből, illetve egy-egy orvosból és tolmácsból álló küldöttség kísérte haza őket.
Egy korábbi, 26 fős csoport esetében kiszámolták: 350 ezer euró volt az út költsége, azaz egy főre vetítve 13 500 euró (4,2 millió forint). Számos esetben a pilóták nem vállalták az utat, mert biztonsági kockázattól tartottak amiatt, hogy elítélteket is utaztatniuk kellett volna.
Hivatalos adatok szerint tavaly 24 ezer elutasított menedékkérőt toloncoltak haza Németországból – azaz az elmúlt három évben érkezett migránsok közül minden kilencvenediket –, köztük 121 afganisztánit.
Hazatérő fiatalok a kabuli reptéren. Nem terveznek hosszú távra
A kabuli német nagykövetség előtti, 2017 májusi merénylet után – amely 92 halálos áldozatot követelt – a német hatóságok három csoportra korlátozták az Afganisztánba toloncolandókat: azóta csak az elítélt bűnözők, a terrorgyanúsak, illetve a személyazonosságuk megállapítását akadályozó menedékkérők közül küldenek haza időnként csoportokat, főleg fiatal férfiakat.
Aggályos a szíriaiak hazatoloncolása is: Berlinben úgy látják, mivel a szíriai polgárháború hét év után sem ért véget, a kiutasítottak nem kerülnének biztonságos körülmények közé. Mindezzel együtt a németek igyekeznek demonstrálni, hogy a kiutasítottak ne számítsanak új otthonra náluk. Bajorországban – az idei tartományi választások elé időzítve – felmerült, hogy a menekültügyi hivatal nevét a „kitoloncolási” szóval bővítik ki.
– Alapvető jelentőségű az önkéntes hazatérés és a következetes kitoloncolás – olvasható az uniópártok (CDU/CSU) és a szociáldemokraták (SPD) koalíciós szerződésében, amely jelenleg az SPD-tagság jóváhagyására vár. A dokumentum szerint a valóban oltalomra szorulók és a közvélemény elfogadóképessége miatt is fokozni kell a kiutasításokat.
A kitoloncolások ellen szervezett tüntetésekkel is számolniuk kell a hatóságoknak. Kedd este a rossz idő dacára is 200-an tiltakoztak Münchenben a 14 afgán hazaküldése ellen. A német nyelvű médiában általában is rossz megvilágítást kapnak a kiutasításoknak érvényt szerző hatóságok.
A SOKO Wien, Németországban is vetített osztrák krimisorozat legutóbbi epizódjában az egyik menekültszállásra az éj leple alatt érkező, marcona és érzéketlen embervadászokként mutatják be az ilyen egyenruhásokat."
2018-02-21 17:17:51
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #52897
"A német börtönök már így se bírnak el a szélsőséges iszlamistákkal, pedig a számuk várhatóan növekedni fog az elmúlt hónapokban végrehajtott terrorizmussal kapcsolatos razziáknak köszönhetően.
A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) adatai szerint 150 veszélyes iszlamista van fogva tartva a német börtönökben – írja a Die Welt.
A szélsőségesek vagy letöltendő börtönbüntetésüket töltik, vagy még "csak" előzetes letartóztatásban vannak.
Mellettük még sok "érintett személyt" tartanak bezárva, azaz olyan illetőket, akikkel szimpatizáltak és/vagy támogatják a radikális iszlámot.
Azzal számolunk, hogy a következő években megugrik a börtönben lévő szélsőségesek száma – közölte Eva Kühne-Hörmann Hessen igazságügyi minisztere utalva ezzel arra a több száz folyamatban lévő nyomozásra, amelyek országszerte folynak azokkal szélsőséges dzsihadistákkal szemben, akik visszatértek Németországba a Közel-Keletről, miután otthagyták az Iszlám Államot.
Fotó: AFPKühne-Hörmann arra is figyelmeztetett, hogy a szélsőséges iszlamisták nagy nehézségek elé állítják a börtönökben zajló mindenféle olyan munkát, ami a szélsőségessé válás megakadályozását, valamint a radikálisok társadalomba történő visszaintegrálását hivatott elősegíteni. Ha viszont a börtönökben nem végeznének ilyen munkát, akkor meglenne a veszélye annak, hogy olyan szélsőségeseket engednek vissza a német társadalomba, akik továbbra is a radikális iszlám hívei maradnának és veszélyt jelentenének az emberekre – tette hozzá Kühne-Hörmann.
A német hatóságok elismerték, hogy 2017-ben ötször annyi terrorizmussal kapcsolatos nyomozást indítottak, mint 2016-ban. A megindított 1200 nyomozás 80 százaléka az iszlámmal kapcsolatos. Többször terrorgyanús cselekmény miatt jártak el. Sok esetben radikális hitszónokok, sikertelen öngyilkos merénylők, és Szíriából, valamint Irakból visszatérő dzsihadisták ellen indították nyomozást
A növekvő számú bebörtönzött iszlamisták pedig fenyegetést jelentenek az intézményekben dolgozó emberekre, főleg mielőtt elkezdődne a társadalomba történő integrálásuk.
Több ember felmondott az egyik börtönben, miután egy radikális iszlamista ollóval támadt egy őrre, akit sikerült megsebesítenie.
Franciaországban már sztrájkolnak a börtönőrök, mivel kevesen vannak és nem bírnak a rabokkal. Azért lett végképp elegük, mert az utóbbi időben több börtönőrt is megtámadtak a bent raboskodó iszlamisták."
2018-02-21 13:42:55
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #52896
"Egy hétéves gyerekkel akartak felrobbantatni egy berlini zsinagógátPörge BélaPörge Béla
2018. február 21. 11:08
.
MÜNCHEN, 11:08Az Iszlám Állam egyik tagja próbált meg így egy merényletet végrehajtani, pere a napokban kezdődött.
.
Abdulhadi B. 2012-ben orvostanhallgatóként érkezett Németországba Szíriából. Würzburgban élt, ott is tanult, 2017-ben pedig a barátnője elleni erőszak miatt került előzetes letartóztatásba. Azóta brutális dolgok derültek ki róla — írja a Süddeutsche Zeitung.
Abdulhadi az Iszlám Állam propagandavideói alapján próbálta kiképezni barátnője hétéves fiát. A szerencsétlen gyereket botokkal ütötte, többek között a hasán is. A nyomozás során az is kiderült, hogy a migráns merényletet akart végrehajtatni a gyerekkel, akinek egy berlini zsinagógát kellett volna felrobbantania.
A szír bevándorló a bíróságon azzal védekezett, hogy gyerekkorában rosszul bántak vele, sokszor kínozták.
A férfi ellen terrorszervezetben való részvétel miatt, illetve kiskorú bántalmazása miatt indult eljárás, pere Münchenben zajlik"
2018-02-20 18:37:09
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #52894
"A felmérések és szakértők szerint is a korábbi kormányfő pártja által vezetett jobbközép koalíció a jövő heti olasz választások esélyese.Tanács-Mandák Fanni Olaszország-szakértő hétfőn az M1-en beszélt a jövő héten esedékes olasz választásokról.A jobbközép koalíció a legesélyesebb a március 4-i olaszországi parlamenti választásokon, a legutolsó publikálható felmérések szerint 10 százalékkal vezet az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) előtt"— mondta megerősítve egy korábbi cikkünket."
2018-02-20 16:25:54
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #52891
Egy NATO ország állampolgára menedéket kér egy másik NATO országban!
Felfoghatatlan!
2018-02-20 15:53:56
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #52887
SVÉDORSZÁG IDŐZÍTETT BOMBÁN ÜL
HIRADO.HU
Új stratégiával igyekszik a beszervezéseket igazgatni az Iszlám Állam, a kiutasított menedékkérők pedig fogékonyak erre. Csak Göteborgban több ezer lehet a radikalizálódott muszlimok száma.A svéd migrációs hivatal idei becslései szerint 23 ezer bevándorlóval kell az országnak idén számolnia. Valamint 95 ezer olyan menedékkérő van Svédországban, aki fellebbezett a kiutasítás ellen, vagyis 95 ezer menekült perli a svéd államot a kiutasítás miatt.A tavaly áprilisi stockholmi terrortámadás óta, melyet egy Rakhmat Akilov nevű, Svédországból már kiutasított üzbég, radikalizálódott menedékkérő követett el, a nemzetbiztonsági szolgálatok számára egyértelmű, hogy figyelembe kell venni az elutasított menedékkérőket is – mondta a köztelevízió helyi tudósítója. Hozzátette, ezeket a tömegeket lehetetlen egyenként átvilágítani, hiába mondják azt a szolgálatok, hogy sokukat kiszűrték.Megjegyezte, hogy az Iszlám Állam új stratégiával igyekszik a beszervezéseket igazgatni, a kiutasított menedékkérők pedig fogékonyak erre. Elmondta, hogy Svédország második legnagyobb városában, Göteborgban több ezer lehet a radikalizálódott muszlimok száma, és körülbelül 150-en tértek vissza Szíriából, a harcokból.A tudósító elmondta azt is, hogy Svédország egyre inkább meghajlik értékei kapcsán a befogadottak javára. Ez lehet az első észak-európai ország, ahol hangosan hívhatja imára a müezzin a befogadottakat – mondta.A szakértők szerint Svédország egy időzített bombán ül – olvasható a hirado.hu oldalon."
2018-02-20 14:14:33
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #52886
UKRÁN KÜLÜGYMINISZTER-HELYETTES: NEM TELJESÍTHETŐ A MAGYAR KISEBBSÉG MINDEN KÍVÁNSÁGAMTIUkrajna nem tudja teljesíteni a kárpátaljai magyar kisebbségnek az oktatás nyelvére vonatkozó minden kívánságát – jelentette ki Olena Zerkal, európai integrációért felelős ukrán külügyminiszter-helyettes az Ötös ukrán televízió műsorában, amelyből kedden idézett részleteket a Zerkalo Nyegyeli című hetilap internetes oldalán.A diplomata szerint Ukrajna túl sok időt – a függetlenné válásától számítva 25 évet – vesztegetett el úgy, hogy nem oldotta meg a nyelvi kérdést, ami miatt ezt már „pszichológiai válság” nélkül nem lehet orvosolni.„Tudjuk, mit akarunk elérni. Természetesen nem vagyunk képesek a magyar nemzeti közösségnek az általa megfogalmazott minden érdekét kielégíteni (…) Érdekeltek vagyunk az állam fejlesztésében, márpedig ez összefügg a nyelv fejlesztésével is. Minden állam a (közös) nyelvre, és nyelvének kultúrájára épül. Ezen minden ország keresztülment” – fogalmazott a miniszterhelyettes.Példaként hozta fel Franciaországot, ahol – mint rámutatott – annak idején megtiltották a francián kívül minden más nyelv használatát.Kitérve arra, hogy Magyarország vétója miatt meghiúsult az Ukrajna-NATO bizottság védelmi miniszteri szintű – február közepére tervezett – találkozója, kifejezte meggyőződését: ha Kijev tovább folytatja az ország védelmi rendszerének reformját, akkor Budapest nem lesz képes megakadályozni Ukrajna közeledését a NATO-hoz.A tavaly ősszel elfogadott új ukrán törvénynek az oktatás nyelvéről szóló 7. cikke több ország, köztük Magyarország heves tiltakozását váltotta ki. A jogszabály ezen része kimondja: Ukrajnában az oktatás nyelve az ukrán. Ennek megfelelően a nemzeti kisebbségek anyanyelvű oktatását csak az első négy osztályban fogják engedélyezni, az ötödik osztálytól felfelé a tantárgyak többségét ukránul oktatnák majd. Engedélyezi viszont a törvény két vagy több tantárgy oktatását más nyelveken, azaz angolul, illetve bármely európai uniós tagország nyelvén is.Az Európa Tanács független alkotmányjogászokból álló Velencei Bizottsága tavaly december 8-án tette közzé állásfoglalását az ukrán törvényről. Ebben egyebek mellett azt javasolta Kijevnek, hogy hosszabbítsa meg az átmeneti időszakot a 7. cikk életbe léptetéséig.Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszter február elején kijelentette, hogy tárcája elfogadja a Velencei Bizottság ezen ajánlását, és beleegyezik, hogy 2023-ig meghosszabbítsa az átmeneti időszakot a 7. cikkben foglaltak bevezetéséig. A múlt héten a kormány be is terjesztette a parlament elé azt a indítványt, amely az oktatás nyelvéről szóló rendelkezések bevezetését 2020-ról 2023-ra módosítja."
2018-02-20 13:26:28
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #52885
"A török hadsereg napokon belül megindul Afrín városa ellen2018. február 20., kedd  Európán kívülVeszélyzónákA török hadsereg a következő napokban megkezdi az észak-szíriai Afrín városának ostromát, amelyet jelenleg a Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia tart fennhatósága alatt – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden Ankarában, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakcióülésén.Ankara január 20-án Olajág fedőnéven nagyszabású légi és szárazföldi hadműveletet indított az Afrínt ellenőrző YPG ellen, amely az Egyesült Államok egyik fő szövetségese az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyvereseivel szemben. A török vezetés viszont a terrorszervezetnek tartott törökországi szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szíriai szárnyának, Washington fegyveres támogatása miatt pedig nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartja az YPG-t.Erdogan kedden elmondta: lehet, úgy tűnik, hogy az afríni beavatkozás lassan halad előre, de a török haderő nem “felégetni és lerombolni” ment oda. Ankara célja egy élhető és biztonságos övezet kialakítása – szögezte le ismét az államfő. Afrín város ostroma előtt “bizonyos előkészületek” időt vesznek igénybe – húzta alá.Az Anadolu török állami hírügynökség keddi összesítése alapján a török haderő és a vele szövetséges Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) mérsékelt ellenzéki milícia négy hét alatt egy községet, 55 falvat, négy tanyát, 20 hegytetőt és egy bázist “tisztított meg az YPG terroristáitól”. A beavatkozás eddig az YPG 1715 fegyveresét “tette ártalmatlanná”, és 32 török katona vesztette életét. Török sajtóbeszámolók szerint az YPG-nek mintegy 8-10 ezer tagja tartózkodik Afrín körzetben.A hadművelet idáig Afrín peremvidékein, nehéz terepviszonyok között, erdőkkel borított hegyekben zajlott. A kormánypárti török sajtó várakozásai alapján Afrín városa felé ereszkedve, a központi sík területen a török hadsereg már a harckocsikat is be tudja vetni és az offenzíva felgyorsul."
2018-02-17 09:13:52
mutat
VÁLASZTÁS 2018 #348
Melyik része nem igaz?
2018-02-17 09:08:24
mutat
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. #13561
"Szijjártó: Az ENSZ iratanyaga elfogadhatatlan 
A Globális migrációs csomag egy súlyosan elfogult, szélsőségesen bevándorlópárti dokumentum – hangsúlyozza a Magyar Idők szombati számában megjelent publicisztikájában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Mint írja, a vitaindító anyag alaptétele, hogy a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdasági növekedéshez és jóléthez, a migráció mindenki számára hasznos, ha tervezett módon zajlik. Szijjártó Péter szerint azonban a migráció “azoknak sem jó, akiknek el kell hagyniuk a hazájukat, és azoknak sem jó, akiknek tömegével kell befogadniuk teljesen más kultúrából érkező bevándorlókat, akik között terroristák és könnyen radikalizálható migránsok is vannak bőségesen”.
A külügyminiszter hozzáteszi: az ENSZ szerint biztosítani kell, hogy a nemzeti szabályozások a törvénytelen határátlépést közigazgatási kérdésnek, ne pedig bűncselekménynek kezeljék. “Az ENSZ dokumentuma tényleg támogatja az illegális határátlépést?! Az ENSZ szerint hagyni kellene, hogy terroristák a kényük-kedvük szerint jöjjenek-menjenek országaink között?! Ez felfoghatatlan és elfogadhatatlan” – fogalmaz Szijjártó Péter, hozzátéve: az az ország, amelyik nem tudja megvédeni a határait, nem ország többé.
Mint írja, az ENSZ véleménye szerint az egyes országoknak szervezetté és folyamatossá kellene tenniük a migránsok befogadását, legálissá a gazdasági bevándorlást. “Vagyis jöjjön mindenki bátran Európába, van itt hely mindenkinek. Ez ostobaság, ez az európai civilizáció feladása” – hangsúlyozza a külügyminiszter. Ha valaki veszi a fáradságot és elolvassa Soros György stratégiai terveit az Európa számára szükséges bevándorlási folyamatok ösztönzéséről, akkor egyértelművé válik a szándékok egybeesése az ENSZ csomagja és Soros György terve között. Márpedig a magyar kormány nemet mond a Soros-tervre és elutasít minden bevándorláspárti kezdeményezést – szögezi le Szijjártó Péter.
2018-02-17 09:04:34
mutat
VÁLASZTÁS 2018 #346
A genfit pontosan a tömeges menekülés segítésére alkották  meg.
Vannak előírásai ,szabályai. Arról pedig -pny sohasem beszél, nem ír véleményt!
Ahogyan írtad minden ország pedig SAJÁT elhatározásból adhat menekült vagy oltalmazott státuszt bárkinek. Ahogyan szintén saját döntés alapján fogadhat be migránsokat.
Ezt a jogot pedig nem ruháztuk át senkire sem.
-pny ezt az önkéntességet akarja a kötelezővel összevonni. Itt generálódik a hiba a hozzászólásai során.
Persze,hogy nem törvényes az illegális migráció!
Merkel ezt egy gyenge pillanatában maga is elismerte. Erre szintén nem emlékszik -pny.
2018-02-17 08:18:24
mutat
VÁLASZTÁS 2018 #339

Ha törli ha nem én válaszolok Phylaxa helyett!
.
"Phylaxa 2018. február 4. 19:55 Sosem zavart a Genfi-Egyezmény szerinti menekült státusz megadása akárhonnan érkezett embereknek.”
.
Ezt írta az elején is.Minden országnak ez elidegeníthetetlen joga! Más ország pedig erről nem dönthet helyette.  És most is ezt írja.
 Így nincsen ellentmondás.
.
Phylaxa szerint ez ugyanaz, mint ezek:
.
"Phylaxa 2016. április 13. 18:43 A genfi szerint működött régen. Ha kimmentél a tranzitból valamelyik európai országba, akkor már utasítottak is el és mehettél oda vissza, ahol kiléptél. Ez a genfi."
.
A genfi egyezmény lehetővé teszi, hogy ne működjön együtt a hatósággal? Amennyiben nem tartja be a szabályt akkor miért kellene menekültként kezelni? Azután már migránsnak fog számítani jogilag.
 Itt sincs ellentmondás!
.
"Phylaxa 2016. július 01. 21:41 Be kell fejezni az illegális migrálás engedélyezését. A nemzetközi vizekről video, műholdról is felvétel és vissza Líbiába. Ne nézzen már senki hülyének senkit!"
.
Merkel szerint is illegális migráció zajlik,Phylaxa is annak a befejezéséről írt.
 Itt sincs ellentmondás.
.
"Phylaxa 2016. augusztus 15. 20:17 Repülőjegyet bemutatták ami Budapestre szólt végállomásnak? Neeeem? Akkor nem Magyarország volt az első ország. Ennyi. Az a Genfi egyezményt nagyon jól megfogalmazták"
.
Magyarország az első biztonságos ország a szír menekülők számára? Így megint jól fogalmaz Phylaxa, hogy a genfi a zöldhatáron való bejutást csak azoknak engedi büntetlenül akik közvetlenül háborús övezetből érkeznek.
Azt pedig semmi sem tiltja,hogy egy ország  egyéni kérvény alapján valakinek menekültstátuszt adjon. Ez így már csak ADHATÓ és nem JÁR!
 Itt sincs ellentmondás!
.
"Phylaxa 2016. szeptember 04. 21:50 Vissza kell szállítani Líbiába vagy Törökországba... A Genfi-Egyezmény nem népvándorlásra lett kitalálva."
.
A genfi egyezmény a hazájukat kényszerből elhagyók megsegítésére alkották. Így az csak az első biztonságos országig ad menetességet. Aki onnan továbbáll az népvándorló!
Itt sincs ellentmondás!
.
"Phylaxa 2016. október 05. 14:07
...
2.Magyarország nem határos Szíriával, sőt, 4 ország van közöttük, amin nem gyalogosan jöttek végig, hanem szállították őket. 
.
A görögök,szerbek,horvátok bizonyítottan szállították őket!
Itt sincs ellentmondás!

3.Egy Budapesti repülőjegyet kérünk felmutatni, olyan járatét,mely Szíriából indult és az első megálló Budapest volt."
Aki közvetlenül érkezne az hivatkozhatna csak a genfi egyezményre! Mindenki más már egy másikra pl. az emberi jogok egyezményes nyilatkozatára ami alapján szintén kérheti, de ez már tömegesen nem tehetik.
Itt sincs ellentmondás.
.
"Phylaxa 2016. október 05. 15:26 Hogy mi legyen? A Genfi Egyezmény világosan kimondja. Visszatoloncolható az anyaországába. Ja, hogy az anyaországokat nem érdekli a Genfi egyezmény? Ehhez nekünk mi közünk? :)"
.
"Phylaxa 2017. augusztus 30. 11:36 Leírom neked külön akárhányszor nem érted. Le kell állítani az illegális muszlim bevándorlást"
.
Itt sem a menekültek és a migránsok befogadásának a leállításáról ír! Ő az ILLEGÁLIS  migráció leállítását kéri!
Itt sincs ellentmondás!
.
A terroristáktól parázás külön érdekes a mostani tapsikolás fényében:
.
"Phylaxa 2016. augusztus 11. 12:01 ...a terroristák szabadon jöhetnek velük befelé. Sem te, sem én, de senki sem tudja megmondani sajnos, hogy mennyi terrorista áramlik be velük."
.
Az idő sajnos itt is őt igazolta! Az illegális migránshullámmal érkeztek Európába terroristák azt pedig nem tudjuk mennyien!
 Itt sincs ellentmondás!
.
Remélem segítettem Phylaxa írásait megértened.

2018-02-15 17:00:36
mutat
VÁLASZTÁS 2018 #270
"a genfi menekültjogi egyezmény törvényként mondja ki, hogy menekültstátus csak és kizárólag a háborús övezettől már mentes, első biztonságos országban kérelmezhető! "
Értelmezd és rájössz, hogy miért nem élhet ezzel a tömeg bárhol és nem csak az első biztonságos országban.
Erre  egyedi elbírálás esetén van lehetősége, már nem első ország esetében. Az pedig dönthet a 3 kiosztható státuszról melyiket ítéli meg.
Akár olyan is lehet befogadott aki nem fele meg a menekült vagy oltalmazotti státusz feltételeinek.
Folyamatosan abból áll elő az ellentmondás, hogy az egyéni menekültügyi előírást akarják a tömegesre alkalmaztatni.
.
Valaki már odáig vetemedett, hogy arról írt joga van a menekültnek a tranzitáláshoz!
Tehát országokon átkelhet minden okmány nélkül még a számára  legkedvezőbb feltételeket nyújtó országba ér!
.
És igen, előfordulhat az a kellemetlen helyzet, hogy országok ezért nehéz helyzetbe kerülnek amennyiben ők az elsők egy menekülő útvonalon.
Az élet ennyire kemény és igazságtalan. Mi sem élvezzük a tenger nyújtotta előnyöket.
A tenger előny és hátrány is. Amennyiben az érintett országok a tenger nyújtotta előnyöket nem ossza meg a többiekkel akkor miért várja el, hogy a tenger miatt fellépő hátrányból más is vegye ki a részét?
2018-02-15 16:23:00
mutat
VÁLASZTÁS 2018 #261
Nem provokatív. Lényeges. Te írtad, hogy tudhatták, hogy tömegesen fognak jönni.
Tömegesen pedig menekültek nem jöhetnek. Nincsen hozzá joguk.
És ez az ami már reggel is előkerült. Csak migráns jöhet tömegesen. Ők pedig ha átlépik a zöldhatárt,szabálysértést követnek el.
Ezért nem ad ki állásfoglalást az EU a tömegesen érkezőkről.
Ahogyan ezért nem akarod te sem és más  sem nevén nevezni a tömegesen érkezőket.
Azt honnan tudhatták volna előre, hogy a görögök komppal napi rendszerességgel a szárazföldre szállítják őket?

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE