madxa

Regisztráció:
2017-03-10 08:08
Hozzászólások száma:
165
Utolsó hozzászólás:
2017-09-25 08:36
Pontok:
Tapasztalati: 3
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 1

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-09-25 08:36:13
mutat
Újabb csapás Merkelékre, fekete nap a német néppártoknak #124
Nem zúdítottuk rájuk. Ők önként utaztak el és mi ebben nem tudtuk megakadályozni őket. Ahogyan abban sem, hogy Magyarország földjére lépjenek. Már többen,többször kérdezték tőled,hogyan kellett volna azt ezt az illegális folyamatot kerítés nélkül meggátolni?
2017-09-25 08:29:37
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50368
Alig vettek át menedékkérőket az uniós tagállamok - 07:56Az európai uniós országok a menedékkérők áthelyezésében mindössze a vállaltak harmadát teljesítették, Magyarország és Lengyelország pedig egyetlen menedékkérőt sem vett át - közölte az Amnesty International (AI) munkatársa a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.Holnap lezárul a Görögországból és Olaszországból a menedékkérők áthelyezésére nyitva álló kétéves időszak. Demeter Áron arról beszélt, hogy az európai országok túlnyomó többsége csúfos kudarcot vallott ezen a téren - fogalmazott a civil szervezet. Mint írták, Spanyolország a kvóta 13,6 százalékát, Belgium 25,6 százalékát, Hollandia 39,6 százalékát, míg Portugália 49,1 százalékát teljesítette a vállaltaknak, ugyanakkor Málta az egyetlen EU-tagország, amely teljesítette a kvótát. Norvégia és Lichtenstein önkéntes alapon vett részt a mechanizmusban, előbbi 1500, utóbbi pedig 10 menedékkérőt helyezett át. Kiemelkedik még Finnország, amely 1951 menedékkérőt (94 százalék) és Írország, amely 459 menedékkérőt (76,5 százalék) vett át. Szlovákia - amely Magyarországhoz hasonlóan elvesztette a kvótapert -, a 902 menedékkérőből csak tizenhatot, míg Csehország a 2691-ből mindössze tizenkettőt helyezett át - ismertetik. A szervezet munkatársa felhívja a figyelmet, hogy amellett, hogy ez jogilag is kötelező lett volna, Magyarország is 6 ezer eurós (1,9 millió forintnyi) támogatástól esett el, amely minden áthelyezett menedékkérő után járt volna. Ez a 2,4 milliárd forintos összeg több, mint amibe az ellátásuk került volna egy év alatt. Az Amnesty International felszólítja az európai kormányokat, hogy tegyenek eleget az áthelyezésekre vonatkozó kötelezettségeiknek, és más módokon - például munkavállalói vízumok és családegyesítések útján - is fogadjanak védelemre szoruló embereket Olaszországból és Görögországból. (Klubrádió)
2017-09-24 09:08:29
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50354
Különbséget kell tenni menekült és gazdasági bevándorló közöttBrüsszel ezeket az anyagi és egyéb terheket, kockázatokat akarja szétteríteni az országok között – tette hozzá.Dömötör Csaba közölte: különbséget kell tenni a menekültek és a gazdasági bevándorlók között.Magyarország minden olyan menekültnek segítséget nyújt, akit üldöznek, de a statisztikák szerint az Európába érkezők nagy része gazdasági bevándorló, aki nem ritkán hamis papírokkal menekültnek állítja be magát, és kijátssza az érvényes szabályokat – közölte az államtitkár.
2017-09-24 09:05:01
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #82
A felcsútka hol épít kerítést az EU- belül?
2017-09-24 08:43:39
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #80
Egy olyan klubbot ami kb. 300000 oldal jogi szabályozásra épül nem lehet működtetni. Ahogyan kilépni sem lehet belőle, jó példa erre a brexit.Ahogyan írtad, meg kell várni amíg magától széthull darabjaira.
2017-09-24 08:41:12
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #79
A külsőket még ugyan csak gazdaságilag védi, de meg tudná oldani fizikailag is hamarabb ha nem egy-két akadályozó politikussal kéne küzdenie aki belső határokat épít és még a saját országában is szakadékokat az egyes tárdalmi csoortoközé Kire gondoltál? Ki épít az EU-n belül belső határokat?
2017-09-24 08:30:07
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50353
Az újság a római belügyminisztérium adatait közölte, amelyek szerint a tavaly Olaszországba érkezett több mint 181 ezer emberből 123 ezer nyújtott be menedékkérelmet. Utóbbiak hatvan százalékát elutasították. 2016 egyébként rekordévnek számított, mivel 2015-höz képest az Olaszországba érkezett migránsok közül 47 százalékkal többen folyamodtak menekültstátuszért.A Corriere hangsúlyozta, a kérelmek több mint felét azért utasították el, mivel a hatóságok megállapították, hogy nem “igazi menekültek” nyújtották be. A napilap hozzátette, az olasz állam ennek ellenére tavaly kétmilliárd eurót költött ezeknek az embereknek a tengeri mentésére, partra szállítására, olaszországi azonosítására, elszállásolására, ellátására és a menekültkérelmek elbírálására is. Ráadásul a menekültstátuszra nem jogosultakat Olaszország azóta sem tudta visszaszállítani hazájukba, menedékkérelmük elutasítása után sem – jegyezte meg a Corriere.
2017-09-24 08:28:35
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50352
Na,ja, Soros terv pedig nem létezik! Az újság megoldásnak tekinti az Európai Bizottság javaslatát a gazdasági bevándorlók számára kialakítandó “törvényes folyosókról”, amelyet a Corriere információi szerint szerdán mutatnak be. A dokumentum vázlatát ismertetve az olasz napilap azt írta, az Európai Bizottság alternatívát kíván adni a gazdasági bevándorlóknak, hogy ne a menekültek veszélyes útvonalát kelljen végigjárniuk, és ne menedékkérelemre várjanak, miközben munkát akarnak. A tagállamok jeleznék, milyen munkaerőre van szükségük és ezt a kiindulási országokkal koordinálnák – írta az olasz újság. link
2017-09-23 09:26:37
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50351
Mit kell egy menekült mozgásán koordinálni? El kell jutnia az első biztonságos országba. Ezt kell segítenie az ENSZ-nek. Kérdésre Filippo Grandi közölte: kezdeményezték a tanácskozást Orbán Viktorral, de a találkozó a miniszterelnök elfoglaltsága miatt nem jött létre. Ugyancsak kérdésre azt is elmondta, hogy szervezete, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága nem a menekültek kontrollálatlan vándorlását támogatja, hanem a mozgásuk koordinálását.
2017-09-23 09:20:40
mutat
Pofátlanul sok adót síbolnak el a multik ebben a 15 titokzatos adóparadicsomban #3
Egyháznak és az uraságnak kb. 20%-ot a szuper bruttóból. (kilenced,tized) Jól tudom, hogy az most kb. 140% ? Ebből mennyi lesz a nettó?
2017-09-23 09:03:27
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #9
Az ország érdeke? Nem az amit most ránk kényszerít az EU. Ahogyan egy EEÁ sem az ország érdeke, ez csak egy szűk elit érdeke.
2017-09-23 09:01:01
mutat
Orbán: alaptalanul bántja Brüsszel a lengyeleket #8
Csak óvatosan ezzel! Orbán bármikor megteheti,hogy felkér valami civilt aki egy jól megfogalmazott kérdést visz népszavazásra.A fidesz nagy duzzogva átengedi de a támogatóit a távolmaradásra buzdítja. Mivel nagy eséllyel érvénytelen lesz ezért a Parlament hatáskörébe tudja terelni a döntést.Ott pedig az történik amit ő akar.
2017-09-23 08:44:26
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50350
Ferenc pápa bővítené a migrációs útvonalakatlink
2017-09-23 08:43:14
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50349
Ő hazatérésre buzdít a Pápa pedig az elvándorlást támogatja. A babiloni káld katolikus egyház vezetője hazatérésre biztatta az iraki keresztényeket, akik az ISIS elől menekülve otthonaik elhagyására kényszerültek.Állítsátok meg a pusztító harcokat, amelyek megosztottsághoz vezetnek, és a felesleges várakozás helyett vegyétek vissza a földünket, még mi­előtt más teszi ezt meg – hangsúlyozta Louis Raphael Sako káld katolikus pátriárka az iraki keresztényekhez intézett üzenetében. – Itt az idő, hogy visszaszerezzük szüleink és őseink földjét, az identitásukat, a történelmüket és örökségüket – tette hozzá.A pátriárka konkrét lépéseket is javasolt, amelyekkel a kormány hozzájárulhat a keresztények mielőbbi visszatéréséhez. Többek között az ország infrastruktúrájának helyre­állítását és a házak felújítására irá­nyuló erőfeszítéseket sürgette, valamint a keresztények érdekeit képviselő politikusokból álló csoport felállítását javasolta, amely nemzeti és nemzetközi szinten is párbeszédet kezdeményezne a muszlimokkal és egyéb etnikai csoportokkal.Az egyházfő ugyanakkor azt is elismerte, hogy „még hosszú és rögös lesz az út a régióban az ISIS fel­szá­mo­lá­sáig, mielőtt újjá lehetne építeni mindazt, ami megsemmisült, és elérni a békét, a biztonságot és a stabilitást”.
2017-09-22 17:30:39
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50345
A vízválság háborúkhoz is vezethet - hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök az ENSZ közgyűlésen New Yorkban. Az államfő az ENSZ és a Világbank által életre hívott Vízügyi Elnöki Testület zárt tanácskozásán vett részt az ENSZ székházában. Az eszmecserén jelen volt António Guterres ENSZ-főtitkár és Jim Yong Kim, a Világbank elnöke is.Az államfő az ENSZ és a Világbank által életre hívott Vízügyi Elnöki Testület zárt tanácskozásán vett részt az ENSZ székházában. Az eszmecserén jelen volt António Guterres ENSZ-főtitkár és Jim Yong Kim, a Világbank elnöke is. Áder János elmondta: az ENSZ-főtitkár rövid helyzetértékeléséből kiderült, hogy amióta életre hívták a testületet, a vízválság nem hogy javult volna, hanem inkább romlott.Az államfő a Világbank adatait idézve leszögezte: jelenleg a világban több mint 2 milliárd ember nem jut egészséges ivóvízhez, és 4 milliárd azoknak a száma, akiknek szennyvize nincs megfelelő módon kezelve. "Azt is tudjuk, hogy az ENSZ által meghatározott 17 fenntartható fejlődési cél közül legalább 15 nem valósítható meg megfelelő vízgazdálkodás nélkül" majd hozzátette: a fenntartható urbanizáció is csupán vágyálom marad és a szegénység sem küzdhető le helyes vízgazdálkodás nélkül.Egyetértően idézte António Guterres megállapítását: "ha nem leszünk eredményesek a fenyegető vízválság megoldásában, akkor az háborús konfliktusokat is hozhat". Áder János utalt is arra, hogy az elmúlt években sokszor, sok helyen sodródtak országok a háború szélére a kialakult vízválság miatt.A probléma súlyát Áder János a konferencián felszólaló jordániai miniszter által elmondottakkal érzékeltette: Jordánia, amely a világ második legszárazabb országa és hatalmas menekülthullámot volt kénytelen fogadni a közel-keleti konfliktus miatt, az ország GDP-jének öt százalékát költi az oda érkezett menekültek ellátására. "Ha ehhez hozzáadjuk a klímaváltozás következményeit, az egy főre eső víz radikális csökkenését, a folyók vizének elapadását és a társadalmi feszültség növekedését, akkor bizony látható, hogy egy ország részben a klímaváltozás, részben a klímaváltozás következtében kialakult migrációs hullám miatt nagyon súlyos konfliktussal kénytelen megküzdeni" - fogalmazott az államfő."Ha a testületnek a még hátralévő szűk félévi munkája során sikerül tudatosítania azt, hogy a vízválság sokkal fenyegetőbb és sokkal hamarabb érezzük majd a hatását, mint a klímaváltozásét, akkor a testület munkája nem volt hiábavaló."Áder János hangsúlyozta: "el kell érni azt is, hogy a vízügyi beruházásokról ne csak beszéljünk, hanem tudatosítsuk, hogy ez igenis jó befektetési lehetőség. Ha mindehhez megfelelő politikai szándék és politikai támogatás is társul, akkor igenis, megtalálhatjuk azokat a finanszírozási forrásokat és formákat, amelyekkel csökkenteni lehet a vízválság kockázatait".
2017-09-17 09:32:01
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50324
Orbán és társai esélytelenek - a gyarmatosítás már megtörténtHogyan gyarmatosította a nyugati töke Kelet-Közép-Európát? Nem egy mély magyar hírportál, hanem a Bloomberg publicistája adta ezt a címet írásának. Szerinte a régióban hatalomra került nacionalista politikusok már elkéstek: nincs esélyük országuk függetlenségének helyreállítására. link
2017-09-17 08:31:30
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50323
Eltüntette a kereszteket a Lidl a Santorini székesegyház kupoláiról. Mert az szerintük sértheti az emberek érzékenységét. Szerintük. Szerintem meg a női jogok ilyen jellegű korlátozása a modern, radikális iszlámhoz kötődik. Ha ugyanis valaki emlékszik a mesés keletről szóló filmekre, könyvekre vagy festményekre, akkor az is beugorhat, hogy régebben még nem voltak zsákokba csomagolva a szép arab hölgyek. Az elmúlt évtizedek hozadéka ez a fajta ruhának csúfolt agymenés. Ehhez az információhoz persze nem árt kicsit gondolkodni, esetleg előkaparni az iskolában tanultakat, valamint az Index-HVG-444 című propagandatermékeken kívül mást is elolvasni. Például minket. Vagy a történelemkönyvet. Ami nyilvánvalóan fáradtságos dolog, és a jelek szerint a haladást sem szolgálja. Szóval nincs harag, megértem. Ugyanakkor mégis tisztelettel azt javasolnám, hogy két princípiumozás közben a műveletlen, ámde rendkívül hangos divatfeministáink legyenek kedvesek kicsit az elnyomott muszlim nőtársaikért is harcolni. Vagy kiállni. Vagy csak csöndben maradni.De leginkább nem tapsikálni a hidzsáboknak, nikáboknak meg burkáknak. Ezek a ruhák ugyanis a legkevésbé sem a női egyenjogúságról szólnak.Sőt. A nagy érzékenyítés kódnevű (értsd: Soros-terv) agymosás keretein belül az európai emberek mostanában találkozhatnak még (a feltételes mód egyre kevésbé indokolt) olyan bátor és haladó dolgokkal is, mint például burkinis babák, prospektusokban illusztrációként használt nikábos és hidzsábos kislányok. De a Lidl az retusál. De megemlékezhetünk még arról a csodálatos új jelenségről is, hogy Londonban az öntudatos muszlim pénztáros nem hajlandó lehúzni az alkoholt, és a disznóhúst tartalmazó ételeket. A betiltott magyar sajtóban egyébként ez a hír úgy lett tálalva, mintha valami egészségtudatos antialkoholista vegán hipszter srác harcolna az egészséges táplálkozásért. Éljen a sokszínűség és a multikulti! Meg a sajtószabadság. Szóval mostanában sok olyan izgalmas dolog színesíti az európai emberek unalmas hétköznapjait, ami a muszlim vallás elfogadását (szerintem erőszakos propagálását) segíti. De a Lidl retusál. link
2017-09-17 08:27:04
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50322
Azok a menekültek, akik szülőföldjükre utaznak haza nyaralni, többnyire Szíriából vagy Irakból menekültek Németországba – tudta meg a Welt egy szóvivőtől, aki Wasitival ellentétben azt állította, hogy a jelentésben szereplő számok csak a töredékét jelentik a tényleg otthonaikba utazgató migránsoknak.A törvény előírja, hogy maga az utazás még nem indokolja a menedékjog megszüntetését, azt viszont eredményezheti, hogy a szóban forgó bevándorló menedékkérelmét felülbírálják. Ez a folyamat azonban nem az egyik napról a másikra történik. A menekültstátusszal rendelkező, de utazni vágyó bevándorlónak először meg kell indokolnia a szülőföldjére tervezett utazását és számos kérdésre kell válaszolnia. A hivatal ezek alapján eldönti, hogy lezárja az ügyet, avagy visszavonja a személy menedékjogát. link
2017-09-10 09:25:00
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50299
Az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntése aggasztó a jövőre nézve.Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton, az M1 aktuális csatornának elmondta, az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntése kinyitja a kaput azelőtt, hogy egy felső határ nélküli automatizmus szerint osszák el a migránsokat az uniós tagállamok között.Bakondi György hangsúlyozta, a magyar kormány nem támogatja ezt a rendszert, amely szerinte kísértetiesen hasonlít Soros György tervére.Kiemelte, a közép-európai térség történelmi múltja eltér a nyugat-európai, bevándorlással folyamatosan érintett társadalmakétól, ezért itt jobban érzékenyek a nemzeti szuverenitásra, vagyis arra, hogy saját dolgaikat végre saját maguk tudják rendezni.Ezek az országok nehezen tudják elképzelni, hogy egy brüsszeli központból hozzanak meg olyan intézkedéseket, amelyek jelentősen meghatározzák személyes biztonságérzetüket, valamint országuk közbiztonságát és közegészségügyi helyzetét is – fejtette ki a belbiztonsági főtanácsadó, hozzátéve, ezzel egy időben nem igazak azok a külföldi kritikák, amelyek szerint Magyarország egyáltalán nem hajlandó a befogadásra, hiszen évente 4-500 valódi menedékkérőt enged az országba.
2017-09-10 08:33:14
mutat
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat #50298
Szijjártó Péter megismételte, az Európai Bíróság a kvótaperben felháborító és felelőtlen politikai döntést hozott, amely ellentétes minden európai nemzet érdekével.A politika megerőszakolta az európai jogot és az európai értékeket – fogalmazott, hangsúlyozva, óriási sumákolás van a kvóták ügyében, ugyanis kevesebb mint három héttel az erről szóló döntés határidejének lejárta előtt csak 25 százalékban sikerült teljesíteni a célszámokat. Ezek után európaiatlan viselkedési mód a kvóták kudarcát ráfogni a négy visegrádi országra – tette hozzá.A tárcavezető azért is sumákolást lát a kvóták körül, mert szerinte az unió jól láthatóan egy olyan állandó mechanizmust akar felépíteni a kötelező kvóták alapján történő betelepítésre, amely alapján szétoszthatják az évről évre Európába érkező bevándorlókat. Egyebek mellett erre utal szerinte, hogy Brüsszelben továbbra sem a határvédelem, hanem az a gondolat az uralkodó, hogy minél több embert kell behozni a kontinensre.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE