madxa

Regisztráció: 2017-03-10 08:08:03

Hozzászólások száma: 1 772

Utolsó hozzászólás: 2018-03-18 14:26


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Mi lesz veled Magyarország? 2018. 03. 18. 14:26
Nem azt mondta, ezt csak te gondolod bele!
Ellenben Gyurcsány lenyilatkozta, hogy az első órában meneszti a legfőbb ügyészt.
Ez szerinted nem fenyegetés?
Mi lesz veled Magyarország? 2018. 03. 18. 14:24
Orbán senkit sem fenyegetett meg.
.
Orbán a híveihez szólt, és nekik mondta, hogy a választás után élni fognak a demokrácia biztosította lehetőségekkel azokkal szemben akik ezt kiérdemelték.
JOGI úton vesznek elégtételt!
Ez fenyegetés?
VÁLASZTÁS 2018 2018. 03. 18. 14:20
A DK részéről ez FENYEGETÉS! Érdekes módon ezt nem találta annak a független média!.
.
"Aztán beszélt a Fidesz és a DK programjáról. Szerinte, miközben a DK-nak egy nagy, 800 pontos programcsomagja van, a Fideszéről semmit nem lehet tudni. 2010-ben nem is nagyon volt, 2014-re csak annyi, hogy "Folytatjuk!", de Gyurcsány szerint ezt ma már nem mernék mondani, mert félnek, hogy elzavarják őket. Ezért ő azt javasolná nekik, hogy legyen annyival hosszabb, hogy: nem folytatjuk.A tréfa után pedig lecsapott A 12 ÓRÁS PROGRAMMALA DK elnöke szerint nincs száz napja egy új, koalíciós kormánynak, ezért ők az első 12 órában a következő intézkedéseket hoznák meg:
9:00 - Eltávolítjuk a legfőbb ügyészt hivatalából, Polt Pétert, csatlakozunk az európai ügyészséghez
10:00 - A költségvetés átcsoportosításával másfélszeresére emeljük az orvosok ápolók bérét, megduplázzuk a CT-k és MRI-k számát
11:00 - A választójogi törvény módosítását beadja: ne szavazhasson itt aki soha nem élt Magyarországon
12:00 - A minimálbér érje el a létminimumot
13:00 - Tájékoztatjuk a kijevi kormányt, hogy felfüggesztjük a korábbi megállapodást, véget vetünk az ukrán nyugdíjbisznisznek. A politikai résztvevői ellen eljárást indítunk
14:00 - Nyugdíjkorrekciós program, gazdasági növekedésnél infláció feletti emelés
15:00 - Zároljuk az oligarchák vagyonát
16:00 - Ingyenes lesz az alapvető internet hozzáférés
17:00 - Megváltoztatjuk a köznevelési tövényt és a 18 éves tankötelezettséget helyreállítjuk
18:00 - Felülvizsgáljuk a vatikáni szerződést, megszűnnek az egyházak kiváltásgai, az egyházi gyermekmolesztálási ügyekre külön bizottság állna fel.
19:00 - A családi pótlékot harmadával, egyedülálló szülőnél 50%-kal emeljük,
20:00 - Közműminimumot bevezetjük, egy minimális mennyiségű áram, gáz, víz ingyen jár, aztán sávosan nő az ára.
Mi lesz veled Magyarország? 2018. 03. 18. 14:10
Nem azt mondta.
.
"A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is." 
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról 2018. 03. 18. 14:02
Vona minden áron Miniszter Elnök akar lenni!
.
Ezért még a pártját is beáldozza! Úgy fog járni mint ahogyan Torgyán és Dávid is járt!
Párt nélküli pártelnök lesz!
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról 2018. 03. 18. 13:48
Ezt a szavazást már nem tudja az ellenzék bojkottálni.
.
Ahogyan az is elképzelhetetlen lett volna akár egy éve is, hogy a magát demokratikus ellenzékként meghatározó pártok egyáltalán "köszönjenek" Vonának!
Most pedig "körbecsókolgatják"!
És még ők kiabálják Orbánra, hogy a hatalmon maradásért mindenre képes.
Ők pedig egy éveken keresztül lenácizott pártelnökkel is  szövetkeznek a feltételezett győzelem reményében.
Ilyen felfogású embereket sohasem szabad a politika közelébe engedni.
.
Remélem a választók okosak és nem teszik meg!
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. 2018. 03. 18. 13:36
"Megkéselte tanárát egy 7 éves diák Németországban
Pörge Béla2018. március 17. 19:41
NIMBURG, 19:41
Már korábban is sok baj volt vele, de a hatóságok nem tettek semmit.
Az eset még a múlt héten történt, azonban csak most kapott nyilvánosságot, először a német Bild írt róla, rájuk hivatkozik az OE24 is.
Március 6-án a Baden-Württemberg tartományban található Nimburgban egy másodikos diák megkéselte a tanárát. Erről azonban a közvélemény egészen addig nem szerzett tudomást, amíg a tanárnő nem nyilatkozott a Bildnek. A helyi rendőrfőnök azt mondta, szerették volna elkerülni a drámát.
A tanárnő kiküldte a fiút az osztályból, mert zavarta a tanítást. Később kiment a folyosóra, hogy ellenőrizze a helyzetet, akkor azonban a diák előrántott egy kést. Mikor tanára megpróbálta elvenni tőle, megszúrta vele.A szúrás a hasán érte a nőt, akit kórházba kellett szállítani. Már jobban van, de még nem épült fel teljesen. A kés pengéje egyébként közel 10 cm hosszú volt.
Érdekesség, hogy a gyereket már elsősként át akarták helyezni egy másik iskolába, mert folyamatosan akadályozta a tanítást. Az áthelyezés ügyével azonban senki nem foglalkozott."
VÁLASZTÁS 2018 2018. 03. 18. 13:31
"Elek István: Meglehet az ellenzéki kétharmad
Népszava
.
.
Elek István közíró, Orbán Viktor hajdani tanácsadója szerint egyre nagyobb az esélye, hogy a választási részvétel akár a hetven százalékot s meghaladhatja, s az ellenzék kétharmados többséget szerezhet. Az ehhez vezető út továbbra is a legszélesebb körű koordináció, legalább abban a 79 körzetben, ahol a kormánypárti jelölt támogatottsága ötven százalék alatti. Az mno.hu-n megjelent elemzése szerint a közvélemény-kutató intézetek a kormánypártokat rendre túlmérik, s ez a valóságos eredménynél akár 5–10 százalékkal is jobb számokat hozhat. - A választási részvételre való hajlandóság folyamatosan növekszik. Egyre nagyobb az esélye, hogy az általam a kétharmados győzelem feltételei között említett 70 százalék fölé jussunk.
A kormánykoalíció már nem bízhat eredeti elképzelése sikerében, hogy az ellenzéki esélytelenség miatti depresszió okán alacsony lesz a részvétel, és könnyen mozgósítható saját tábora a megosztott ellenzékkel szemben elegendő lesz a fölényes győzelemhez. Sokkal világosabban látható, mint korábban, hogy a kormánypártok választott kampánystratégiájukkal, a bevándorlásügyi félelemkeltéssel elérték a plafont, és ha akarnának, se tudnának már ennél hatásosabb stratégiára váltani - írta. Szavai szerint az is világosan érzékelhető, hogy ennek a kampánynak a csúcsra járatása kontraproduktív, mert még közelebb nyomja-szorítja egymáshoz az ellenzéki pártokat és szavazóikat, ráadásul felhajtja a választási részvételt.
Hétről hétre növekszik az együttműködésre irányuló társadalmi nyomás az ellenzéki pártokon, s különféle civil nyomásgyakorló csoportok egyre összehangoltabban szervezkednek azzal az eltökélt szándékkal, hogy ha az ellenzéki pártok nem hajlandók elvégezni a saját feladatukat, és megegyezni abban, hogy melyik választókerületben ki maradjon talpon a teljes rendszerváltó ellenzék képviseletében, akkor kényszerűségből ők fogják kijelölni és közreadni a legesélyesebb ellenzéki egyéni jelöltek névsorát, és a saját eszközeikkel kampányolnak majd mellettük – olvashat az elemzésben.
Elek István korábban a Népszavának adott interjúban arról beszélt, hogy sok tekintetben hasonlóságot érez 1987-88 és a mai állapotok között: a feszültség egyre erőteljesebben érezhető, s lehet azt gondolni, hogy még évtizedekig fennmarad és stabilizálódik ez a fajta önkényuralmi rendszer, ugyanakkor azt is, heteken belül történhet "valami"."
A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat 2018. 03. 15. 08:30
Berlinben mindennap hét embert késelnek meg
Tóth Dalma
2018. március 14. 20:30
BERLIN, 20:30
Naponta átlagosan hét késes támadás történt Berlinben tavaly – írta szerdán a Berliner Morgenpost című német lap a tartományi rangú főváros kormányának adataira hivatkozva.
A német fővárosban 2017-ben 2737 olyan bűncselekmény történt, amelyben kést használtak. Ez 200-zal több az egy évvel korábbinál, és nagyjából 300 esettel haladja meg a tíz évvel korábbit – derült ki a Peter Trapp írásbeli kérdésére adott berlini kormányzati válaszból.
A politikus minden évben kikéri az adatokat a szenátustól. Azt szeretné elérni, hogy a késelést súlyos testi sértés helyett emberölési kísérletnek minősítsék, mivel életveszélyes lehet egy késszúrás a combon, ha az ütő- vagy verőeret ér.
A kormányzati adatok szerint tavaly 560 esetben 21 évesnél fiatalabb volt a feltételezett elkövető, 80 esetben pedig 14 évesnél fiatalabb, vagyis gyerek.A legutóbbi nagy figyelmet keltő késes támadás gyanúsítottja 15 éves. A sajtóban Edgar H. néven azonosított fiú több késszúrással gyilkolta meg a 14 éves iskolatársát – egy lányt – az otthonában. A fiú beismerte tettét.
A berlini rendőr-főkapitányság kimutatása szerint tavaly valamennyi típust együttvéve 520 437 bűncselekményt regisztráltak a 3,6 millió lakosú német fővárosban, ami 8,5 százalékkal – 48 423 esettel – kevesebb az egy évvel korábbinál. A csökkenés mindenekelőtt a zsebtolvajlások és lakásbetörések 39,4 százalékos, illetve 25,4 százalékos visszaesésének tulajdonítható. A bűncselekmények több típusában viszont emelkedett a regisztrált esetek száma, a közterületen elkövetett testi sértéseknél például 16,7 százalékos, a szexuális bűncselekményeknél 32,2 százalékos a növekedés. Az utóbbival kapcsolatban rámutattak, hogy a növekedés fő oka a jogi szabályozás változása, ugyanis 2016 novemberétől szigorítást vezettek be, amelynek részeként a nemiséggel kapcsolatos szóbeli támadásokat is a szexuális bűncselekmények közé sorolják – írja az MTI.
Németországban számos városban tüntettek, többek között Cottbusban, miután több késeléses támadásra is sor került, amelyet illegális bevándorlók követtek el. A demonstrálók egy biztonságosabb Németországot követeltek."
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. 2018. 03. 15. 08:03
"Egy afgán migráns agyonvert egy 27 éves belga anyát
Lokál, 2018. 03. 14. 21:34
A szörnyű eset kedden hajnalban történt. Egy szomszéd arra lett figyelmes, hogy egy autó elhajt a ház elől, majd arra, hogy a kora reggeli órákban a meggyilkolt nő 4 és 7 éves kislányai pizsamában kószáltak az utcán. A ház lakói azonnal riasztottak a rendőrséget – írja a voiceofeurope.A kislányok azt mondták, hogy édesanyjuk a földön fekszik és csupa vér. Az egyik szomszéd felment a lakásba, de már nem tudott segíteni az anyukán. – Amíg élek, nem fogom elfelejteni, amit láttam. Szörnyű volt látni a kislányok kétségbeesését. A gyilkos migránst végül Limburgban fogta el a rendőrség, a kicsiket pedig egy otthonban helyezték el. Az eset hallatán szinte egész Belgium sokkot kapott."
VÁLASZTÁS 2018 2018. 03. 13. 19:17
"Már az összefogáshoz is csoda kell, nemhogy a győzelemhez313Kerner ZsoltKerner ZsoltÚJSÁGÍRÓ.  2018. 03. 13. 18:08
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:Totális ellenzéki patthelyzet van a BelvárosbanFekete-Győr: A Jobbiknak is vannak vállalható jelöltjeiTörök Gábor: Azt érezni, hogy ez már a Fidesz hanyatló korszakaHIRDETÉS
HIRDETÉSPróbáld ki Te is az AVON mark sminkkollekcióját! »Ahogy közelednek a választások, a budapesti I. választókerület egyre nyilvánvalóbban mutatja be, mi történik az egyéni választókerületekben az ellenzéki pártokkal akkor, ha nem képesek együttműködni egymással. És amit az ellenzéki jelöltek kedd reggeli találkozójából láttunk, az alapján csodára lenne szükség még az együttműködéshez is, nemhogy a győzelemhez.
A kerületben az erőviszonyokat korábban mi is lemértük a Republikon Intézettel közösen, de most a Közös Ország Mozgalom és a Medián is megmérte, hogy ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt a kerületben. A KOM kutatásából az derül ki, hogy a kerületben a Fidesz iszonyatosan vezet, de mögötte az öt másik jelölt körülbelül ugyanott áll.
Hiába szavaznának tehát kevesebben a Fideszre, mint amennyien kormányváltást akarnak, az ellenzéki szavazatok megoszlanak öt jelölt között, míg Hollik István értelemszerűen egyedül viszi el a kormánypárti szavazatokat."
https://24.hu/belfold/2018/03/13/mar-az-osszefogashoz-is-csoda-kell-nemhogy-a-gyozelemhez/
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. 2018. 03. 13. 18:53
"A SVÉD INTEGRÁCIÓ SIKERE: 55 NO-GO ZÓNA
.
A multikulturalizmus szép és gazdagítja a nyugati-európai embert – halljuk ezt a libsi agymosáson átesett bécsi, brüsszeli, párizsi utca emberétől. „Refugees welcome” – mondja a több terrortámadáson átesett Brüsszel városának polgára, aki szerint a diverzifikációé a jövő.
Mit is mondhatna mást? Azonnal lefasisztáznák, ha elárulná, hogy nem szívesen él szomáliai gengszterbandákkal egy lakóközösségben. Svédország egy icipicit már túllépni látszik a multikulturalizmus és a politikai korrektség bűvöletén. Két éve járt az ausztrál 60 mins című műsorának stábja Rinkeby-ben. Ez a Svédország egyik legveszélyesebb no-go zónája az ötvenötből.
Ez az a hely, ahová minden liberális újságírót ki kéne küldeni csak egy órára.
Bécsről még próbálja bizonygatni a Hvg.hu, hogy minden rendben, mert ott él a híres magyar Ogli J, akkor baj nem lehet, Rinkeby azért egy kicsit gázabb.
Az ausztrál stábot másfél perc után támadták meg, az operatőrt például elsodorták autóval. Lehet itt okoskodni, hogy a svédek szeretnek így élni, de az a helyzet, hogy itt már nincsenek svédek. Ez egy olyan kerület, ahol 15 ezer lakos 90 százaléka első, vagy második generációs migráns.
Az itt élők fele nem dolgozik, kivéve ha a drogkereskedelem és a prostituáltak futtatása munkának számít. A svéd utca embere nem mondhatja el, mit érez, a rendőrök sem nagyon, de azért annyit sikerült kicsikarni belőlük egy másik televízió 2017-es riportjában, hogy a helyzet kétségbeejtő. Golyóálló mellény és sisak nélkül be nem mennek a szóban forgó kerületbe, mert helyből kőzápor fogadja őket, és ez a legszoftabb forgatókönyv. Már előfordult, hogy a migránsok – megtörve az egyhangúságot – kézigránátot dobtak a járőrökre. Itt-ott előfordul némi golyózápor automata fegyverekből, de nem kell ebből nagy ügyet csinálni, hiszen az integrálódás lassú folyamat.
Még mielőtt a libsik azt hazudnák, hogy a jelenséget a Magyar Idők nagyítja fel, hangsúlyozom mindez egy norvég riportfilmben látható, tehát maguk a skandináv újságírók a „szemét, idegengyűlölők”, nem pedig mi. Nekik jelentette ki az egyik svéd rendőrparancsnok, hogy sajnos néhány stockholmi területen a rendőrség nem ura a helyzetnek. Azért egy rendőrtisztet (Lars Alvarsjö-nek hívják) nehéz lenne úgy beállítani, hogy Orbánnak kampányol.
Na, a libsi hvg-seknek jó utat Stockholmba!"
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. 2018. 03. 13. 18:01
"EGYETLEN EU-TAGÁLLAMRA SEM KÉNYSZERÍTHETŐ, HOGY BEVÁNDORLÓORSZÁGGÁ VÁLJON
.
MTI
Nem lehet az európai uniós tagállamoktól elvenni azt a jogot, hogy eldöntsék, kit fogadnak be területükre és kit nem. Nem szabad egy tagállamra sem rákényszeríteni, hogy bevándorlóországgá váljon - jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén, az állam- és kormányfők márciusi ülésének előkészítése kapcsán tartott vitában.
A képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: semmilyen kötelező migránsszétosztáson alapuló rendszer nem lesz képes megoldani Európa bevándorlási problémáját, hiszen azt meghívóként értelmezik az indulásra váró migránsok százezrei.
Véleménye szerint Európának vissza kell szereznie a külső határai feletti teljes ellenőrzést, amely alapfeltétele az illegális migráció megállításának. A szolidaritás megnyilvánulásának kellene tekinteni a külső határok védelmét és az erre fordított összegeket, hiszen ez hozzájárul az európai örökség védelméhez és a kontinens stabilitásának megőrzéséhez – mutatott rá.
Mint hangsúlyozta, a migrációs válságot kialakulásának gyökereinél kell kezelni, és nem a végpontjában, Európában.
„Elengedhetetlen, hogy a ténylegesen védelemre jogosultak már az unión kívül szétválasztásra kerüljenek a gazdasági bevándorlóktól, így lehet csak hatékonyan megállítani az illegális migrációt” – fogalmazott Gál Kinga."
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. 2018. 03. 13. 16:51
+
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. 2018. 03. 13. 16:51
+
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. 2018. 03. 13. 16:35
"BÉCSI TANÁRNŐ: „25 GYEREKBŐL 21-ET KELL INTEGRÁLNI”
.
.
A szélsőjobboldali osztrák lapok csak nem hagyják abba. Van merszük beszámolni a bécsi késes támadásokról, a tetthelyen kialakult „csontig hatoló félelemről” és most meg már az egyik legnagyobb példányszámú osztrák lap, a Kronen Zeitung szintén Lázár-pincsiként erősíti azt a képet, amit a magyar kabinetminiszter, a valóságot egészen biztosan a Kreml-csicskásai segítségével meghamisított videóján mutatott be.
És milyen képet! A kuruc.info nem tudna hidegrázósabbat felfesteni!
A cím: Tanárnő: „25 gyerekből 21-et kell integrálni”, azaz megtanítani beilleszkedni.
És a mellékelt fotó! Susanne Wiesinger tanárnő, a szociáldemokrata (!) tanári szakszervezet személyes képviselőjének sírásba forduló arca egy fekete csadorba burkolt iskoláslány mellett. A kép szövege szerint a tanárnő sokat beszél a bécsi iskolák iszlámmal kapcsolatos problémáiról.
A cikk ezzel a szélsőjobboldali, populista, rasszista, idegengyűlölő, intoleráns (stb.) mondattal indul:
Bécsben minden második diáknak már migrációs háttere van. A vallás miatt kialakult konfliktusok már az iskolák mindennapjaihoz tartoznak. Míg a politika a problémákat legtöbbször sajnálatos egyedi esetként kezeli, egyre több tanár óv az iskolarendszer összeomlásától”.
A cikk első, ultra Lázár-pincsis alcíme pedig egyenesen riasztó: A favoriten-i tanárnő „alig megoldható problémái”.
Az első bekezdés így kezdődik:
Sokan tehetetlenek és az iskolai hatóságok által slamasztikában hagyottaknak érzik magukat. De alig mer valaki a nyilvánosság elé állni, mert retteg attól, hogy mi lesz a munkájával. Most viszont Susanne Wiesingernek elege lett: robbanásszerű interjújával segélykiáltást hallat. Az 53 éves tanárnő szerint az osztálytermi problémák már szinte megoldhatatlanok”.
A tanárnő elmondta, hatalmas a szakadék a muszlim tanulók otthoni és iskolai világa között. Diákjai közül soknak a saría az irányadó. Elutasítják például a zenét és a táncot. A muzulmán szülők pedig egyre inkább oktatásellenesek.
Mindinkább mindent a vallás ural, ami nagyon nem egészséges a társadalomnak – tette hozzá Wiesinger, akinek annyi esélye lenne megszólalni például a hazai balliberális, migránsimádó Klubrádióban, mint annak az esélye, hogy ott valaha is egyetlen cigány szerkesztőt vagy műsorvezetőt alkalmazzanak.
És most akkor lássuk, mit válaszolt kérdésünkre az Európai Bizottság budapesti képviselete, ahogy azt hétfői cikkünk végén megígértük.
Az volt a kérdésünk, hogy az az Európai Bizottság, amely például a múlt hónapban bíróság elé vitte Magyarországot, amiért a civil szervezetek, az NGO-k nagyobb transzparenciájára ösztökélő törvényt fogadott el, sült halként hallgat arról, hogy egy ukrán kormányközeli hírportál március 8-án arra biztatta az ukrán katonákat az üzenetet nem blokkoló Facebook oldalán, hogy az orosz ortodox egyház papjait lőjék le.
Mielőtt a választ elolvasnánk, hozzátesszük:
ezt a tényt ismertető cikk linkjét is mellékeltük a kérdéshez és nem a cikkre, hanem a tényre kérdezve érdeklődtünk, van-e az Európai Bizottságnak terve az ügyben megszólalni, amely épp e gyilkosságra buzdítás napján engedélyezett újabb, 1 milliárd eurós hitelt a kijevi kormánynak.
A képviselettől hétfő este kapott válasz teljes terjedelmében így szól: Az Európai Bizottság alapvetően nem szokta kommentálni harmadik országok sajtóhíreit. Ha foglalkozik vele valamelyik uniós intézmény, akkor az Európai Külügyi Szolgálat (European External Action Service). Ezért javaslom, az ilyen országspecifikus kérdésekkel forduljon közvetlenül az EEAS-nek az érintett országban lévő delegációihoz, amelyeket a következő weboldalán talál meg a „DELEGATIONS” c. dobozra kattintva: eeas.europa.eu.
Mivel nem a sajtóhírekre kérdeztünk, hanem a konkrét gyilkosságra uszításról, sebtében gyorsan megnéztünk három olyan ügyet, amelyben az Európai Bizottság megszólalt, mégpedig szintén az Európai Unión kívüli ország ügyében.
Hangsúlyozzuk: az alábbiakat szintén ismertették újságok, tehát azokat is lehetett volna „harmadik országok sajtóhíreiként” elengedniük fülük botja mellett.
Íme:
1. Az Európai Bizottság tiltakozik egy bagdadi újságíró kivégzése ellen.
2. Az Európai Bizottság elítéli azt, hogy dél-afrikai biztonsági erők Gaboronéban, Botswana fővárosában durván megsértették „egy békés szomszédos országot”, ami négy emberéletbe került.
3. Az Európai Bizottság aggódik „azon események miatt, amelyek az elmúlt 24 órában játszódtak le Venezuelában”, beleértve a hatósági erőszakot.
Mindehhez hozzátesszük, nyilván mi értelmezzük félre az Európai Bizottság lapunknak adott hivatalos válaszát és a papok, pópák lelövésére buzdítás egy ukrán kormányközeli portálon Brüsszelben nem hogy elítélésre, de említésre se érdemes."
Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása. 2018. 03. 13. 12:15
"Egy németországi kurd ifjúsági szervezet megesküdött, hogy Európa-szerte rombolni fog. Az elmúlt napokban számos támadás történt török nemzetiségű és Törökországhoz köthető célpontok ellen Németországban. Ankara arra sürgeti Berlint, hogy találja meg a tetteseket – írja a Deutsche Welle.
Egy baloldali ifjúsági kurd szervezet megesküdött, hogy "rommá és hamuvá" változtatja az európai utcákat. A rendőrség a hétvégén többször is összecsapott kurd tüntetőkkel, akik például egy török mecsetet is megtámadtak.
A kurd közösségek között világszerte nő a feszültség és az elégedetlenség, mivel az év eleje óta Törökország megindította csapatait a szíriai Afrín városa ellen, amely a kurdok kezén van.
A település ostromának híre komoly feszültségeket keltett Németországban, ahol nagyszámú török és kurd kisebbség él.
A forrongások egyik tetőpontja volt egy hétvégi eset, amikor három kurd fiatal Molotov- koktélokkal felgyújtott egy főként törökök által látogatott mecsetet. Németország más részein is történtek gyújtogatások: a tűz áldozatául esett egy török élelmiszerüzlet és egy török bevándorlókat segítő szervezet irodája is. Düsseldorfban és Berlinben is több helyen összecsaptak a kurd és török tüntetők.
Hétfőn Ankara diplomáciai jegyzékben tiltakozott a német kormánynál és arra sürgette Merkeléket, hogy védjék meg a török kisebbséget és találják meg a mecset felgyújtóit.
Hétfőn este a nagyobb német városokban tovább tüntettek a kurdok, többek közt Hamburgban, Berlinben és Bonnban is. A tüntetések vélhetően nem fognak csillapodni, sőt, csak még erőszakosabbak lesznek, különösen annak fényében, hogy a török hadsereg kedd reggel bejelentette: Afrín városát bekerítették.
Roja Ciwan nevű kurd-német ifjúsági szervezet olyan videókat töltött fel az oldalára, amelyen a török létesítmények elleni támadások láthatóak.
Az európai államoknak tudniuk kell, hogy nem nézzük tétlenül végig, ahogy a népünket lemészárolják Rojavában (az egyelőre csak virtuálisan létező Kurdisztán szíriai területein – szerk.). Eddig nem tettünk eleget; itt és most, a mai nappal a háborút visszahozzuk Európába"
– írták. Emellett minden olyan európai államot is megfenyegettek, amely segíti a török hadműveleteket.
A szervezet közzétette a célpontok listáját is, amelyen török nagykövetségek és számos, a törökökhöz bármilyen módon köthető boltok, kávézók találhatóak. A Roja Ciwan a Merkel által vezetett Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Szociáldemokrata Párt (SPD) által birtokolt épületek, helyiségek elleni támadásra is felszólította híveit.
A kurd ifjúsági szervezet nincs egyedül, csatlakozott hozzájuk egy balliberális csoport, az Apo, amely a Kurd Munkapárt (PKK) nevű törökországi terrorszervezet bebörtönzött vezetőjének kiszabadítása mellett áll ki.
Németországban 3 millió török állampolgár él jelenleg. A hivatalos állami nyilvántartások szerint közülük 1 millióan vallják kurdnak magukat.
A török-kurd konfliktus már korábban is okozott gondokat Németországban, főként a '80-as és '90-es években, amikor szintén nagy volt a feszültség a két csoport között a szülőföldjükön.
Az elmúlt 6 évben Afrín az YPG kurd milícia irányítása alatt állt, amely szoros kapcsolatokat ápol a PKK-val. Az YPG az Egyesült Államok egyik fontos szövetségese az Iszlám Állam elleni szíriai harcban."
Mi lesz veled Magyarország? 2018. 03. 13. 11:24
A Nógrád megyei gyerekvédelmi szakemberek túl sok roma gyereket emelnek ki családjukból, nagy részüket a szegénység miatt. 
.
Ezt állítja egy átfogó kutatásra hivatkozva az Európai Roma Jogok Központja, ami decemberben pert is indított az Emmi ellen. Szeretnék, ha bíróság mondaná ki, hogy jogsértő a rendszer működése, és ha hosszú évek után végre változna valami a gyerekvédelem területén. Most ugyanis nagyon úgy fest, hogy a kormány úgy próbálja meg kezelni a gyerekszegénységet, hogy kiveszik a gyereket a családból. 
.
Az Abcúg cikke.
.
Én ezt nem tartom problémának [mármint, hogy nincs kiságy, kiskád, stb.], mert ez az ő kultúrájuk. Ők így élnek már évszázadok óta, így nevelik a gyerekeiket. (...) Sok családnál, hogy nincsenek meg azok az eszközök (kiságy, fürdető kád) amik elvártak lennének, már emiatt is kiemelésre tesznek javaslatot, ezek viszont anyagi jellegű problémák, amire mi nem kiemelés kezdeményezésével reagálunk, hanem segítjük a szülőket abban, hogy a gyermeket a legmegfelelőbb módon el tudják látni. (...) Hogy valaki szakellátásba kerül vagy sem, a szakember (a családgondozó) személyiségétől, személyétől függ. Mindegyik máshol érzi a tűréshatárt, hogy meddig tartható meg a gyermek a családjában.” (gyerekjóléti alapellátás, munkatárs)”.
– részlet a Gyerekesély Közhasznú Egyesület kutatásából.
Az Európai Roma Jogok Központja (ERRC) pert indított az Emmi ellen, mert szerintük a minisztérium irányítása alá tartozó Nógrád megyei gyermekvédelmi intézmények szüleik társadalmi származása, vagyoni helyzete miatt emelik ki a gyerekeket a családjukból. A szervezet egy évtizede kutatja, hogy milyen arányban vannak roma gyermekek a gyermekvédelmi szakellátásban, ennek mik az okai, kik a felelősei. A roma gyerekek mindegyik kutatás szerint többségben voltak a vizsgált szakellátásokban, a legutóbbi felmérést Nógrád megyében végezték, ott közel 80 százalékos volt az arányuk. Ez utóbbi adta az alapot a per megindításához is.
Nógrád megye az egyik legkedvezőtlenebb helyzetű megye. Jelentős elmaradásban van a fejlesztések területén, a vásárlóerő tekintetében a hatodik legrosszabb helyzetű megye. Tartós jövedelmi szegénység jellemzi, az itt élők alacsonyan iskolázottak, kedvezőtlen a munkaerő-piaci helyzet, rosszak a lakásviszonyok. A megyében az országoshoz képest jelentős arányú a roma lakosság: a teljes népesség közel húsz százaléka.
A kiemelt gyerekek közötti nyolcvan százalékos roma arány azonban olyan mértékű, amit önmagában nem magyaráz sem a cigány népesség megyén belüli magas aránya, sem az érintett falvak cigány népességének többségére jellemző mélyszegénység. A helyzet azonban a helyi szakemberek véleménye szerint nem új fejlemény, lényegében hosszú évtizedek óta ez a jellemző.
A kutatás a gyermekvédelmi szakellátásban gondozott gyermekeket teljesen lefedi, átfogó képet ad a Nógrád megyei szakellátásról, mind a 308 gyerekről vettek fel adatlapot, az azokon szereplő kérdéseket pedig részben a gyermekvédelmi gyámok, részben pedig a megyei TEGYESZ nyilvántartását kezelő munkatársak töltötték ki – mondta az Abcúgnak Gellér Judit, az ERRC jogásza.
Az adatfelvétel és a beszélgetések végül a következő eredményeket hozták:
bár a gyermekvédelmi törvény szellemiségének alapvetése, hogy szegénység miatt gyereket kiemelni nem lehet, ennek ellenére a családok szegénysége, mélyszegénysége a legtöbb kiemelésnél jelen vana roma gyerekek nagy részét anyagi okokból emelik ki családjukból, de az indokok között erősen ott van a velük szembeni előítéletesség isa vezető indok a gyerekek elhanyagolása, veszélyeztetése, a „szülői alkalmatlanság”. Ennél jóval ritkább érv a szülők fizikai – mentális állapota, szenvedélybetegsége, a gyerekek deviáns magtartása, a szociális és lakáshelyzet, illetve a fizikai bántalmazása szakellátásba kerülő gyerekek legnagyobb része soha nem kerül vissza a családjába. Ugyanakkor az adatok elemzése és az interjúk is azt támasztották alá, hogy a kapcsolattartás nagyon erős a gyerekek és a szülők között. Egyértelműnek látszik, hogy itt nem a szülők és a gyerekeik közötti kedvezőtlen kapcsolatokról van elsősorban szó, hanem olyan környezeti körülményekről, mint az elégtelen jövedelem, a kedvezőtlen munkaerőpiaci helyzet, a nem megfelelő lakáskörülményekaz érintett családok helyzete, a különböző problémák előfordulása közel azonos mértékű a cigány és a nem cigány családok körében, ugyanakkor a szülői elhanyagolás, veszélyeztetés (a „szülői-családi probléma”) valamivel gyakoribb kiemelési indok a roma, mint a nem roma családok közöttaz interjúkban megkérdezettek szinte kivétel nélkül alapos és magas szintű szakmaisággal jellemezhető szakemberek, azonban szemléletük sokszor előítéletes. A szakemberek egy része saját maga is bevallja, hogy a romák értékrendje a bekerülés fő oka.“A magyar gyermekvédelmi rendszer megelőzés helyett a kiemelést adja válaszként a mélyszegénységre. Ez a rossz gyakorlat ugyanúgy tetten érhető az egész országban, mint Nógrádban. A perrel a rendszert szeretnénk változásra bírni” – mondja a szervezet jogásza. Nem azt állítják, hogy a gyerekek családból kiemelése minden esetben ördögtől való, tiltott dolog, de minden esetben a gyerek legfőbb érdekét kellene figyelembe venni, megelőző támogatást nyújtani a családoknak, és nem az íróasztal mögül kell dönteni, sajnos azonban sokszor ez tapasztalható. “A jelenlegi magyar gyerekvédelmi rendszer sokkal inkább a gyerek anyagi jólétére koncentrál, és nem a jól-létére, amibe a az érzelmi jólét is beletartozik. Az a szempontrendszer alján helyezkedik el, ha egyáltalán felmerül, mint tényező” – mondja Gellér Judit.
Probléma szerinte, hogy az elhanyagolás, mint egy ok a közbelépésre, erősen ködös kategória. “Mit nevezünk annak? Szubjektív értékelésre ad lehetőséget, egy koszos szoba, egy málló vakolat is okot adhat ilyen alapon arra, hogy kivegyék a gyereket a családjából”. A tanulmányban megszólaló, a gyyerekvédelmi szakellátásban dolgozó egyik munkatárs is hasonló véleményen volt:
A gyerekek kiemelése ellen a szülők teljes mértékben tiltakoznak. Ők nem érzik magukat abban hibásnak, hogy a gyereket be kellett utalni. Mert nem érti azt, hogy az a lakás miért nem lehet koszos? Mert ő neki az nem kosz, azt nem éli meg piszkosnak”.
A szervezet úgy gondolja, hogy a minisztériumnak felelőssége van abban, hogy ez a rendszer így fennáll. „Az Emmi felelőssége abban áll, hogy a szociális ágazat iranyítójaként eltűri és fenntartja a gyermekvedelmi szervek diszkriminatív kiemelési gyakorlatát. Az lenne a feladata, hogy folyamatosan monitorozza a gyakorlatot és adjon szakmai támogatást a gyámhatóságoknak, hogy a családokat egyben lehessen tartani. Mint arra az ombudsman is rámutatott, a szegénységre visszavezethető kiemelés országos probléma, ezzel a minisztérium is tisztában van, mégsem lép fel a gyakorlattal szemben és nem biztosítja azokat a feltételeket, amelyek preventív erővel bírnak és a családban nevelkedest szolgálják” – mondta Kegye Adél, a szervezet jogi képviseletét ellátó ügyvéd.
Ezért perlik az Emmit, és nem az egyes külön eseteket viszik a bíróság elé. Ez egy rendszerszintű probléma, aminek ezek a családok áldozatául esnek. A per célja, hogy felhívják a figyelmet a rendszer rossz működésére, ha már az ombudsmani jelentés és az ENSZ Gyerekjogi Bizottságának ötévente kiadott jelentése, ami szintén rávilágított, hogy magas a roma gyerekek aránya a gyermekvédelemben, nem érte el a döntéshozók ingerküszöbét.
Többek között azt szeretnék, ha a minisztérium megszüntetné a jogsértést, összehívna egy civil szervezetekből és szakemberekből is álló szakmai munkacsoportot, megbízna egy szakmai munkacsoportot azzal a feladattal, hogy dolgozzon ki egy szakmai útmutatót a gyermekvédelmi szakemberek számára az anyagi veszélyeztetettség és a nemzetiségi hovatartozás miatti kiemelés elkerüléséhez. Ezeken felül készítsen a nemzetközi gyermekjogi és alapjogi sztenderdeknek megfelelő intézkedési tervet a nemzetiségi és az anyagiak miatti kiemelések megszüntetésére.
Azt a szervezet képviselői is látják, hogy mivel a rendszer egészének megváltoztásáról szól a per, felmerülhet, hogy nehéz lesz nyomonkövetni, ellenőrízni, hogy be is tartják-e a bírósági ítéletet. Hasonló problémák merültek fel a közelmúltban hozott kúriai ítélet ügyében is, amikor egy kaposvári szegregáló iskola bezárására és egy deszegreációs terv elkészítésére kötelezte a bíróság az érintett minisztériumot és a kaposvári önkormányzatot. Az ítélet bertartásának, végrehajtásának nehézségeiről ebben a cikkünkben írtunk.
“Ez egy folyamat kéne, hogy legyen. Mi sem azt várjuk, hogy egyik napról a másikra majd minden megváltozik, de talán legalább most elindultunk valami felé” – tette hozzá Gellér Judit."
Mi lesz veled Magyarország? 2018. 03. 13. 11:00
Miért kellene program?
Azt folytatják amit elkezdtek 2010-ben. Amit folytattak 2014-ben is. 
Az emberek tudnak dönteni ,hiszen tudják mi a fidesz programja.
Mi lesz veled Magyarország? 2018. 03. 13. 10:44
550 körüli lakosság.
 A fele kiskorú és a felnőttek elhelyezkedésnek a fő  akadálya a 8 általános hiánya! 
Miért kell ebbe pártpolitikát keverni?

friss hírek További hírek