Regisztrációban megadott email címem megerősítését kérték , az általuk küldött levélben még aznap ! Ha nem tettem volna meg, visszautalják a pénzt. Már annak tűnt , mintha rájuk akarnám tukmálni a pénzem.
Bizalmat ébreszt ? meglátjuk...
Ha ezt jól értem, akkor csak akkor lehet devizát váltani, hogy ha szeretnél részvényt venni az átváltott devizából:
(Ezt a részt amúgy a külföldi részvény kereskedési szerződésből másoltam)
"A Random Capital Zrt. a vonatkozó jogszabályok, illetve az MNB állásfoglalása alapján akkor tud deviza átváltási szolgáltatást nyújtani ügyfelei részére, ha a devizakonverzió a befektetési szolgáltatás igénybevételére irányuló ügyletre szóló megbízás miatt szükséges, azaz az ügyfélnek az átváltáshoz ügyleti megbízást kell adnia a konverzió alapjául szolgáló befektetési szolgáltatásra."
"Elutalhatok-e, illetve felvehetek-e pénzösszeget az eredeti devizanemtől eltérő devizában?
A devizaváltást Társaságunk kizárólag a befektetési szolgáltatásának keretében nyújtja. Éppen ezért a számláján átváltott, eredeti devizanemtől eltérő devizát nem áll módunkban elutalni, készpénzben kifizetni. A váltást nem korlátozzuk, mivel a devizaváltás és az egyedi tőkepiaci instrumentumra adott megbízás időben eltérhet egymástól, a befektetés szándéka időközben okafogyottá válhat, de az átváltott deviza szabad, egyéb a befektetési szolgáltatás keretrendszerétől eltérő felhasználását nem tesszük lehetővé. Elutalás, kifizetés, csak a beérkezett deviza nemében és mennyiségében kezdeményezhet"
A tbsz-t nem értem miért kellene feltörni. Az fxcm-től visszautalt devizát, ha nem használod másra, akkor visszaváltod forintra és ennyi. Ha az újhoz utalnál ki, az úgyis csak normál számláról mehet.
Én megyek XTBhez. Sajnos egy olyan bróker céget választottak, amit előtte sosem hallottam. Közölték a TBSZ számlám fel kell törnöm, mert az újnál nincs TBSZ.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?