Köszönöm az infókat! Nekem izgi mert már tavaly is kaptam, viszont sok meló miatt elvagyok veszve, gondolom azt még idén kellene intézni.. holnap elkezdem intézni, ha jutok valamire megírom. köszi mégegyszer!
IB felületen volt egy tax voucher igénylő form, amin ki lehetett választani az országot és az évet. Ez persze nem működött, csak egy hibaüzenet jött, hogy nyissak új ticketet. Így hát írásban kértem tőlük, némi értetlenkedés után végül 15 euróért kaptam. Szerintem neked is valami hasonlót kellene kérned a brókeredtől. Vagy rákérdezni, nem végzik-e el helyetted valamilyen díjért. Az osztrák adóhivatalnak van egy oldala, ahol visszaigényelhető a különbség: https://www.formularservice.gv.at/site/fsrv/user/formular.aspx?pid=09e05dcbe1f84f51afb7b482d272accb&pn=B9d218f001088468a9727ec6fffd85b1b&lang=en Itt majd meg kell várnom a januárt, hogy 2023-ra beadhassam. Korábban nem csináltam még én sem ilyet, könnyen lehet, hogy valahol majd elbukik.
Szia, kérhetek abban segítséget, hogy technikailag hogy intézed a visszaigénylést? Konkrétan nem tudtak semmi mondani nekem a értékpapír szolgáltatónal... Voucher pontosan mi és utána hova kell küldeni? Rafim az Erste és a KBC szolgáltatóknál van, ha esetleg innen van már tapasztalat. köszönöm
Tavaly sose felejtem el, karácsony előtt eladtam, hogy beesik majd karácsony előtt pár nappal megindult és két ünnep között is szépet ment! Most nem baszik ki velem addig megtartom! Még mindig várom a 17€
Visszaigényléshez update: Az IBKR 3 nap alatt kiállította a vouchert, megkíséreltem feltölteni az osztrák adóhatósághoz, de már az első formon elbukott, miszerint csak korábbi évre lehet visszaigényelni. Így januárban folytatás következik.
Szerintem nem lesz iden 17 Euró, mert ahhoz jó hír kell. Par napos hír, hogy Ausztria recesszióba került. De azt gondolom, hogy a Rafi a háború vége előtt kihozza a pénzt Oroszorszagbol, ami megdobja az árfolyamot. De nem iden.
Raiffeisen Bank International részvényesek