Szerintem emelkedés lesz holnap, mert az átlag tozsdezo pénteken még nem tudta kilogikazni, hogy a bankot leveszik a listáról. Illetve nem volt elég értelmező cikk ezzel kapcsolatban, melyik lépés mit jelent. Illetve szerintem a Raiffeisen az ismert okok miatt nem pörgő papír, sokan elfordultak tőle.
Közben találtam erről egy hírt, hogy valószínű leveszik mert akkor nem szavazza meg az osztrák és ez péntek hajnali 5 kor volt Amerikában úgyhogy nem hiszem, hogy holnap sokat dob rajta péntek délutáni kereskedésben már ott volt a hír de bármi lehet!
Ezt már pénteken egy oldalon olvastam eléggé kivesézve és ezért is adtam el a pakk felét, mehet feljebb az Ukran lista miatt de inkább esni fog a hír miatt is és amúgy is sokat ment! 15-15.2 körül tervezem a visszavételt
Egy a csoport hitelfelvételeit ismerő személy szerint összesen 120 banknak van kitettsége a Signa felé, a cégcsoport hitelezői közé tartozik többek között a svájci Julius Baer, a ma már a UBS-hez tartozó Credit Suisse, az osztrák Raiffeisen, a Bank of China, a francia Natixis és az olasz UniCredit is. A Julius Baer és a Raiffeisen együtt közel 1,5 milliárd euró hitelt nyújthatott a társaságnak.
Ez jó hír. Csokken nyomás a bankon. Jól láttad csütörtökön, hogy jöhet a hír a szankció elfogadása miatt. Nem figyelhettek a befektetők rá, hogy ha megszavazzák a szaknciot, akkor Ausztria kiállása miatt, az maga után vonja a bank levetelet a listáról.
Én eladtam, 22 hónap tartás után. Így valaki felvette az én osztalékomat (elvégre én tartottam 22-ben végig, de más kapta meg), az esés elmaradt, amit helyette vettem az meg bedőlt. Nem tudom, hogy visszavegyem-e.
Maradt az arany középút, pakk fele 16.425 eladva maradékkal megvárom az évégét, a 16.6 eléggé megfogta 3x is biztos megyünk feljebb lesz 17-18€ is, de úgy gondolom nem most, hetek óta emelkedik és ha visszakorrigál akkor beletudok venni és belerakom az osztalék pénzt is!
És mikor került a listára ? Azt tudom, hogy a haboru kitörésekor leesett kb 27 Eurórol 10 Euróra, de a háború miatt esett le, mert a befagyott a pénz. Azaz hol hatott a lista, mert én csak a háborút tudom, mint okot. Vagy a lista verte le az árfolyamot, és nem is a háború.
Raiffeisen Bank International részvényesek