Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 11:03
Előzmény: #17238  TrendMan
TRENDMAN !

Van egy ezotériában használt és nagy igazságot tartalmazó igazság:

"Azért összeforrottabb egy szekta, mint bármely vallás , mert a " mester " által minden érzékszerv azt érzékeli , amit érzékelni hagynak neki!!!"---ez ennyire egyszerű....sokszor....vagy nem?!

sly36
sly36 2008. 01. 07. 10:59
Előzmény: #17238  TrendMan
A Genesis is bezúgott 2800-ról 1600-ig!!!
Aztán meg lehet nézni, most megint hol van..., de ha lenne egy átütő hír, ez itt sem elképzelhetetlen. Bár most a globális környezet nem erre utal...:-(

680829!
Porshe Carrera GT ? :-)))
TrendMan 2008. 01. 07. 10:46
Előzmény: #17227  watson
Az a nem semmi, hogy miközben az erös
Rába 2800-ról lezúgott 1760-ig, addig a spekulativ Genesys 2800-ról 'csaj' 2500-ig esett.
Ezt azért nem könnyü megemészteni.
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 10:42
Előzmény: #17236  pancserlama.
Láma !

Sok igazság van abban amit írtál ,én nem is elsősorban magam miatt írtam.
Az én anyagi legnagyobb problémám jelenleg , hogy Corvette vagy bmw 650i----álljon be ebben az évben a garázsomba.....de itt elovasgatva és a kereskedést látva nagyon sok kis emberke , párszázezer vagy néhány millával van itt , és nekik a sok %-os bukás bizony nagyon nehezen emészthető meg..Én elsősorba rájuk gondoltam....lehet , hogy túl sok bennem az empátia , de JP már nagyon tudja például , hogy honnan fakad.
Én senkit se megbántani , se okítani nem akarok ...de éppen őket nézve.....próbálok vagy buzdítót vagy teljesen semlegest írni.....én is voltam nagyon kis pénzzel...és nem felejtettem el nem is fogom , hogy honnan is jöttem....de ez már egy másik vonal.
Ha megbántottalak , akkor BOCSÁNAT!!!
pancserlama.
pancserlama. 2008. 01. 07. 10:30
Előzmény: #17226  Törölt felhasználó
„Láma !

Te már sok pénzt kerestél rajta, mi is szeretnénk , ez miért fáj Neked?”

Nem fáj!
Miért fájna?

Szóval eladtam, mert töménytelen volt a nyeri rajta.
És veszek is ha határozottan (!!! ) bedől l!!
Nincs ebben semmi kivetnivaló.

A poziból való véleményalkotást, pedig úgy értem, hogy az objektivitás teljes elvesztése és a piaci hangulat eufórikus követése vétek és néha akár öngyilkosság.
Példaként kitárulkozom kicsit: a Rábától való megszabadulásom 2700-2800 közt kimondott magam megerőszakolása volt. Akár a fogam húzták volna sőt mit mondjak akár csavargatták volna a********
Érted?! Nem fáj nekem semmi de azt sem hiszem hogy itt irogatunk és seperc felhajtjuk vagy letörjük a Rába árát.)))

Láma.
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 10:17
Előzmény: #17234  Törölt felhasználó
AZa baj , hogy nincs vásárlóerő !1000-2000db reszvennyel oda lehet neki vagni fel is le is!Sajnaaz utobbi idoben inkabb adjak az emberek!Nemtom mi kene az embereknek , hogy ne adjak enniyre!nezd pplast beálnak farkaszemet nezni itt meg semmi rosz dolog nincs es 2het alatt csinalunk 10%minuszt!Ha a sok "elado" nem lenne akkor meg 2000 felett lenne az arfolyam
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 09:42
Előzmény: #17233  Törölt felhasználó
Watson !

Mit értesz a pozitiv szó alatt......?
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 09:35
Azért ma reggel megvettek cirka 20k-t. Ezzel a lendülettel még ma zsebrevághatnak még 1%-ot a cégből. Remélem shortosoktól veszik a papirokat.
watson
watson 2008. 01. 07. 09:35
Előzmény: #17231  Törölt felhasználó
igen 6... a véleményem igen pozitív :D
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 09:34
Előzmény: #17229  neomodel
Szerintem a poziciód a véleményed !
neomodel 2008. 01. 07. 09:33
Előzmény: #17229  neomodel
Még egy dolog. Merényi1 beírásai ide és más topikban is komolytalan. Ezért bosszantó, tudom annak is szánja, de el kell menni a homokozóba.
neomodel 2008. 01. 07. 09:29
Mesebeszéd, hogy a pozició nem határozza meg a véleményt. Harcolni ellene meg skizofrénia. Ugyanis azért az a pozid, mert az a véleményed. Álmomban két macska voltam.
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 09:26
Watson !

Amit írtál egyszer a rába részvény számodról az igaz???
watson
watson 2008. 01. 07. 09:25
Előzmény: #17223  On-Line
Nem semmi hogy még ezen a szinten is össze lehet szedni egy halom papírt...

Úgy tűnik hogy most a pénzt kell gyűjteni a növeléshez és csak várni hogy az ölünkbe hulljon bagóért. Nagy az isten állatkertje.
Emlékezzetek, 1400-an 11%-ot is érdemes volt egyeseknek megvenni gondolkodás nélkül...

Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 09:24
Előzmény: #17225  pancserlama.
Láma !

Te már sok pénzt kerestél rajta, mi is szeretnénk , ez miért fáj Neked?

Kétszer úgyanúgy TE sem fogsz meglovagolni egy lovat , azaz egy rábát....ez a cég már nem az , ami egy másfél évvel ezelőtt volt........
A kedvenc mondásom: vagy jót vagy semmit....én sem megyek el máshová és nem járok örömtáncot , mert sokan szerencsétlenek be is írták beragadtak egiszbe-30000-en
ricsiben 44000 felett -molban 26000 felett
otp-ben 10000 felett.stb.....légy szíves légy inkább pozitivabb....Simike és társai eltüntek.....TE mint a topic édesatyja légy inkább a benne ülőkkel egyetérzőbb........az irásaidba legalább........attól még gondolhatsz és drukkolhatsz másként!!!!!
pancserlama.
pancserlama. 2008. 01. 07. 09:19
Előzmény: #17224  pancserlama.
Próbálják megfogni ?! ))
De mint tudjuk a piaccal harcolni felesleges. Mesterségesen hosszútávon fent vagy lent tartani nem lehet.
A piac diktál uraim!

Béla
pancserlama.
pancserlama. 2008. 01. 07. 09:13
Előzmény: #17221  Törölt felhasználó
Minden felelősségem tudatában a következőket nyilatkozom.
Soha nem hagytam, hogy befolyásoljon a pozícióm (legalább is harcoltam ellene)
Soha nem írtam más nevében vagy más név alatt !!
Kivéve a Bélák és Icák (ö amúgy pedig a csapos).stb

p.lama

On-Line 2008. 01. 07. 09:12
Előzmény: #17222  Törölt felhasználó
ismét a TOP 5-ben....

első helyen....

működik a pánikkeltés....

...ne ennyire azért szerintem sem rossz ez a cég
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 09:09
Előzmény: #17221  Törölt felhasználó
Szép jövő. Minden stagnál vagy korrigál, de ez közel 3% mínusz. De csak ez!!!!!!! 1712.
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 21:13
Előzmény: #17216  Törölt felhasználó
Ezt tök felesleges beírnod. Minden időpillanatban tudjuk, hogy Merenyi1 (ezek szerint = p.lama??) célára = prompt ár-500.
További sikeres irodalmi munkásságot!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek