Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 20:21
Előzmény: #17179  Törölt felhasználó
Az ECB nem fog kamatot csökkenteni szvsz, más a helyzet mint az USA-ban. Ki miatt tenné? A spanyolok miatt (UK nem euro)?
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 20:02
Előzmény: #17178  martin36
mondjuk még várhatunk arra hogy most komolyabb lépésre szánják el magukat akkor credit crunch hatása gyengül, meg azért a gyenge dollár gazdaságnak jót tett, nem kéne recessziónak lennie és ha átterjed európára is, mint spanyol és UK ingatlanpiacokat már jellemzi akkor ECB is csökkenteni kamatlábakat és euro végre begyengül, sztem kicsit korai a félelem de szakértők nagyon nyomják negatív hangulatot...
martin36
martin36 2008. 01. 04. 19:57
Előzmény: #17177  On-Line
Teljesen igaz.Jött itt már jó hír nem is egy,de az árfoylamra összességében -10 %-al hatott.
On-Line 2008. 01. 04. 19:48
Előzmény: #17176  Törölt felhasználó
jöhet itt bármilyen jó hír

egy irány van

lefele

annyi a különbséggel, ha jó hír jön, akkor csak 1-2%-ot esik, amúgy 3-4%-ot....

...minden nap
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 19:42
Előzmény: #17175  Törölt felhasználó
nekem az lenne a kérdésem hogy mint kezdő befektető hogy 1 USA recesszió, fél éven át tartó esés milyen hatást gyakorol majd Rábára aminek fundamentje jó, most elvileg elég erős negyedéve lesz, dollár is kicsit feljebb kapott és többször feljebb értékelték célárfolyamát, csak mert félek hogy a recessziós pánik erősebb lesz...
Köszi
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 19:23
Előzmény: #17172  teknoc
LT momentán nem tud csúnyán labdába rúgni,mert a kiszorításhoz útban lenne a trigon és a malájok is. Utóbbiak ugye ezen a szinten (3K alatt?) garantáltan nem adják oda, különben már wPI-nél lenne. Hasonlóan gondolom a trigon sem. Ettől persze még bevásárolhatna, hogy felszívjon a közkézből vagy 10%-ot. Ő sem járna rosszul, meg javíthatná kicsit a renoméját. Amúgy itt már jönni kell a híreknek is rövidesen.
teknoc 2008. 01. 04. 19:17
Az is borzasztó érdekes volt, amikor a Rábás Pintér mondta, hogy a kályhással csak egyszer beszélt telefonon, mikor a cikkíró megkérdezte hogy miért nem akartak kályhással együttműködni, merthogy kályhás azt mondta keresték a Rába mgmt-el az együttműködést. Szóval nekem a kályhás is egy nagy ragadozónak tűnik ha kellett a legsüketebb dumát is bedobta, sztem ő is ilyen ragadozó volt.
Monster 2008. 01. 04. 18:24
Előzmény: #17172  teknoc
teknoc:
Én abban bízom, nem csak a Leisztinger féle ragadozók jelennek meg. Persze erre nincs garancia, de remélni lehet...
teknoc 2008. 01. 04. 18:19
Abban igazatok van, hogy -egy dolgot kivéve- lesz ez feljebb, az az egy dolog meg az, ha Leisztinger féle befektető, vagy maga Leisztinger megjelenik felvásárlóként. Sajnos nem idegen tőle a tőzsde, ha jól tudom éppen Korányival korábban részesedést szereztek a Bét-en, majd eladták, illetve annak idején a BÁV, meg más részvények táján is megfordult már Leisztinger. (Danubius, Forrás...ki tudja) nos ahova beszáll ott a kisrészvényesek nem sok jóra számíthatnak. S ha túlságosan lecsökken az árfolyam, az "ilyen típusú" befektetők étvágyat kaphatnak, ami nem jelent jót.
Monster 2008. 01. 04. 17:27
Előzmény: #17170  Törölt felhasználó
Ahogy a vak is megmondta:)
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 17:26
Előzmény: #17169  Monster
Így már érthető !

Szegényt ma is megdobálták , de most engem , ha már esik a mol és az otp érdekel......hétfőn ha erős tud maradni , 23500 altt vagy körül a mol akkor azt veszek....viszont az oti 8000alá is benézhet.....szerintem itt sincs még vége.......sokan viszont eladják , nem úgy mint TE Monster......és bekaszirozzák a nyereséget........ha siokat esne , akkor viszont én is extra jó átlagárral fogom tudni a negyedévi jelentést.....no meglátjuk!!!
Monster 2008. 01. 04. 17:13
Előzmény: #17168  Törölt felhasználó
Márki is fennakadt a nevemen:)

A történet a ködös múltba nyúlik vissza. Na jó, csak kb. 20 évre. Történt, hogy rákaptam a programozásra c64-es szuperszámítógépemen. Egy komoly probléma azonban felütötte fejét. Hogy írjam a programjaimhoz, hogy az én lelkemen száradnak? Láttam nagyszerű játékprogramoknál, hogy milyen menő, amikor jól hangzó névvel ellátott fejlesztő stúdiók adják ki a programot. Elhatároztam tehát, hogy kitalálok magamnak is egyet.
Ez lett a Monster Software. Azóta is ilyen néven vagyok jelen a számítástechnika világában:)
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 17:02
Előzmény: #17167  Monster
Monster !

Ez is a játék része... meg szabad kérdeznem , hogy miért adtál magadnak ilyen ilyesztő nevet???
Monster 2008. 01. 04. 17:00
Előzmény: #17166  Törölt felhasználó
Kár, hogy jó részük kényszerből lett azzá:)
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 16:56
Előzmény: #17164  Törölt felhasználó
Milyen szép befektetői köre lesz itt a végén a Rábának....ez igen!!!
martin36
martin36 2008. 01. 04. 16:56
Előzmény: #17163  Törölt felhasználó
Így vagyok ezzel hónapok óta én is,annyi különbséggel,h nem jószándékból,hanem az állandó esésnek köszönhetően.
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 16:54
Előzmény: #17163  Törölt felhasználó
Hú de nagy mázlom, hogy a mai 1815 ös vételt kivágtam 1799-en, hétfőn vásároljunk, usa miatt gup down aztán már csak emelkedünk.
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 16:48
Előzmény: #17162  Törölt felhasználó
Ez úton szeretném a speki társaimmal közölni, hogy a létszámuk eggyel csökkent, mivel a Rábában spekiből befektető lettem.
Törölt felhasználó 2008. 01. 04. 16:41
Előzmény: #17161  watson
Azt hiszem, ma nem nézem meg a számlámat
watson
watson 2008. 01. 04. 16:32
Előzmény: #17158  Törölt felhasználó
Én építkezni akartam a tavasszal, de ha így megy a telket is eladom és veszek még pár darabot :)
Jó lesz egy kétszerakkora ház is 2 év múlva :)

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek