Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 20:54
Előzmény: #17219  Törölt felhasználó
Az 50K-s peldam az iment, az econetrol szolt !
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 20:53
Előzmény: #17218  Törölt felhasználó
Hat igen Reiki, latom, Te aztan vallakozo szellemu vagy! :-)
Nezd ,ez valtozo azert. Par eve 50K vetellel legalabb egy napon belulire szolo kisebb rallyt is lehetett csinalni, de volt olyan is, hogy 5000 db konzummal tortent ugyanez :-)
Mostanaban nem tudom, hogy mennenek simabban ezek a dolgok, de tudod, van egy jo kis mondokam: Egz bolond szazat csinal.De egy okos, akar ezret is! :0))
Most jol bevettem , de meg jo, hogy csak kostolgatos mennyiseg volt.
Na, a gyakorlat teszi a mestert ! :-)
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 20:43
Előzmény: #17217  Törölt felhasználó
JP !

Egyébként számolgattuk , hogy ha ilyen kicsi a forgalom , mennyi pénzzel lehet megbolondítani.......végig önkötésekkel , csak egy broker is kell hozzá.....de nem lehetetlen.......én most gondoltam rá , de mint megtudtam ezt már jó régóta el is játszák...........nem is kis pénzekkel......szóval ennyit a szabas piacról!!!!

nem csak a rábáról van szó...sőt!!!!
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 20:31
Előzmény: #17215  Törölt felhasználó
Álmodj királylány......mottojára......álmodj királyfi........persze bármi lehetséges...egy biztos. 2009-ben már 2000 felett kell lennie a részvényopciónak , az egy év , na bumm a jelenlegi bekeráramhoz képest megkapom a banki kamatot.....én 2 éve kezdtem tözsdézni , de nem felejtettem el , hogy pakolgattam betétekbe, diszkontkincstárjegyekbe 3-6 havonta apénzt, és azért kifejlődött.......ez is egy lehetőség......de annyi más is van még....
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 20:31
Előzmény: #17215  Törölt felhasználó
hosszútávra várom 1200-1400 körülre
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 20:25
Előzmény: #17210  pancserlama.
Mi ez az optimizmus?! Nem névérték lesz pár nap alatt?
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 20:24
Előzmény: #17212  Törölt felhasználó
:))

Csesszus Reiki, ha tudom, hogy egyedul te vagy aznap aki tepi a pappert, akkor nem veszek bele.Azt hittem elindult a hossz a papperben :-)
Pajti, hat te egyszer meg tozsdei hosszt fogsz kirobbantani! De elotte be ne dontsd! :-)
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 20:24
Előzmény: #17212  Törölt felhasználó
:))

Csesszus Reiki, ha tudom, hogy egyedul te vagy aznap aki tepi a pappert, akkor nem veszek bele.Azt hittem elindult a hossz a papperben :-)
Pajti, hat te egyszer meg tozsdei hosszt fogsz kirobbantani! De elotte be ne dontsd! :-)
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 20:18
Előzmény: #17211  Monster
Szerintem legyen ezer az ára . ..még veszek 5500db-ot , akkor pont 20millám lesz benne...és az átlagom meg lemegy 1450-re......szóval ez is egy lehetőség.........amerika túl nagy és erős , hogy hosszútávon bukjon szvsz , én a pénzem 1/6-t tartom most rábában a tövvi kp.......háron hónap alatt kamatban is visszahozná azt , amit esetleg itt bukhatnék........de majd meglátjuk.......van funda , és van időm is, ez a kicsi pénz sehonnan nem hiányzik ,,,,,,,,,majd meglátjuk , én jobban sajnálom azokat , akik múlt év májusában ragadtak be ricsiben és egiszben a mai ár25-60%-val magasabb áron........játék...persze drága játék ....de a maradék 5/6 is elég nekem , hogy nyereséget hozzon..........azt is majd meglátjuk....a rengeteg olajdollár helyet keres magának és nem fogja beérni ,évi 4-5%-os kamattal.........ha beszáll , és amerika és a többiek emelkedni fognak , a spekulánsok kapzsisága ugyanúgy elfelejt mindent egy-két hónap múlva , mint ahogy már csak néha-néha emlegetik a tavaly májust , ami azért nem semmi volt.....és azóta már hány jelentős zuhé volt??????
Válaszolok:SOK...és még lesz is..............de én tudom , hogy a mohóság mindig felülírja a józanészt , és ezért sem izgulok, az én beker áram brutto 1912 ft.............nem hiszen , hogy nagyon izgulnom kelljen..........a cég jó és termel.....megy a buli Oroszokhoz stb.......a többit meg meglátjuk.........
Monster 2008. 01. 06. 19:54
Előzmény: #17210  pancserlama.
Az nb1.hu fórumában most tippelgetnek a következő csoporteredményekre a fociválogatott kapcsán.
Kb. ugyanilyen:)
pancserlama.
pancserlama. 2008. 01. 06. 19:30
Előzmény: törölt hozzászólás
Pár nap alatt akár az 1410 is!
ferike73 2008. 01. 06. 19:08
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 17:05
Előzmény: #17206  -bubu-
Tözsdeklub elemzés:
Rába: Csak szenvedés, semmi erő, így ilyen környezetben az 1400ft körüli szintek is elérhetők lehetnek. Támasz 1700ft környéke, ellenállás 1925ft.
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 17:00
Előzmény: #17203  Törölt felhasználó
Szia Reiki!

A felminositesrol:
"ha egy -két ilyen jóhír bejön még a Rábánál , nem hiszem , hogy nem jelent majd felemelkedést!!! "
Hidd el, ilyen undorito idokben egy ilyen folmagasztolasert nem erdemes imadkozni,mert nem sokat vet majd a latba.Igaz, ha meg egy ilyen se jon, az megannyit sem :-)
Ehhez meg annyit, hogy az egis felmagasztalasa, csak a tegnap tortent meg - ha jol tudom - , varjuk meg annak is a veget.

Hsz-odnak csak elejet es veget olvastam, igy a vegerol is egy keveset. Ha sok idovel aldott vagy, az nagy aldas....jo ellenszer a vesztessegek kivedesere.

Sok penzt!!

De, hogy en mi a fenet foglalkozok rabaval ? hat erre nem tudok magyarazattal szolgalni.Ki van tomve boldog, boldogtalan ezzel a papperrel.
-bubu-
-bubu- 2008. 01. 06. 15:53
Előzmény: #17205  -bubu-
link

620829-nek figyelmébe a rába chart elemzése.
-bubu-
-bubu- 2008. 01. 06. 15:34
Előzmény: #17204  Törölt felhasználó
az aprósággal nem értek egyet.
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 15:03
Előzmény: #17203  Törölt felhasználó
még egy apróság:
amikor az emberke kiszáll nyereséggel , akkor már nem is nagyon fontos---persze a tapasztalat ott marad és a tanulság------, hogy mennyiről jött fel , hogy lehetett volna még olcsóbban is venni.......a lényeg , hogy meglesz a nyereség szvsz!!!
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 15:00
Előzmény: #17202  Törölt felhasználó
Lehet , hogy naív amit gondolok , de csak leírom.
Itt az Egisz tőrténete , lement a békesegge alá , mert fundásan is egy rossz papír, erre jön egy felmagasztalás , ráadásul egy olyan cégtől , akinek a tévedési átlaga eléggé magas , és az Egisz emelkedik , ha egy -két ilyen jóhír bejön még a Rábánál , nem hiszem , hogy nem jelent majd felemelkedést!!!

Egyébként is ki beugrálni sem egy jó dolog , lehet , hogy akinti para eltart félévig egy évig , én nem hiszem , minden csoda leszokott gyorsan csengeni , majd az orosz-kinai-indiai és arab tőke most ráadásul extra olcsón bevásárolja magát az amerikai cégekbe és megint mehet minden fel.....de a lényeg-egy -két év távlatában ez a cég másfél -kétszeresét fogja érni , mert már két évre tuti megvannak a munkái, akkor miért is kellene pánikolni???
Ha valakinek minden pénze lekötve, és nagy bukóban az tényleg rossz , de ahogy Monster mondaná , egy -két év távlatában tisztességes haszon.......
és ne felejtsük el azokat sem akik még egiszben ülnek 30000 felett....ricsiben 44000 felett....molban 25000felett és otiban 10000 felett........szóval tényleg csak látásmód kérdése, én nem tudtam annyit ki-beugrálva összahozni éves szinten , mit amit itt lehet látni és várni hozamul!!!
Ez csak szigorúan saját vélemény.....pozicióból........sok-sok idővel megáldva.
Törölt felhasználó 2008. 01. 06. 12:31
Előzmény: #17201  pancserlama.
pancser :)
pancserlama.
pancserlama. 2008. 01. 06. 10:33
Előzmény: #17194  Törölt felhasználó
A + . már régóta ott van.
A . nélküli regelésemnél a jelszót elfeledtem))

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek