Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 01. 08. 13:12
Előzmény: #17279  On-Line
OROSZ tél 1762 :-((( vagy 1850 :-))
On-Line 2008. 01. 08. 13:05
Előzmény: #17278  Törölt felhasználó
1762 lesz a záró.....

..vagy alatta
Törölt felhasználó 2008. 01. 08. 11:47
Előzmény: #17277  Monster
Szia Reiki, csak nyugalom. Igaz nem tudnek semmi jot sem irni errol a rabarol,igy az ujevben, amikor a tavalyi penzugyi ev mar lezarva vagyon, semmmi bennfentes veteleket nem latni,akik legalabb valami jo Q4-rol jelezgethetnenek a piac szamara.Nem mintha a Q4-tol tennem fuggove a papper sorsat,mert szerintem az ugy sem fog sokat szamitani, felteve , hogy marad a borult , tozsdei idojaras.
Oszinten szolva, en is eszrevettem, hogy kicsit tulbuzgolkodva irogattal, es remelem -gondolom - nem sertelek meg ezzel. A legjobb az a dologban, hogy magad vetted eszre magad, es adtal egy stoppot magadnak.....erre sokan nem kepesek......sokszor en sem :-)
Jo sasolast! :-)
Monster 2008. 01. 08. 11:29
Előzmény: #17273  Törölt felhasználó
620829:
Az izgulással kapcsolatos megjegyzéseddel egyetértek, de azért, mert a negatívok beírnak, nem kell abbahagyni az írkálást:)
Írj akkor, amikor úgy érzed, van mondanivalód.
Ha mindenki így tenne, sokkal élvezhetőbb lenne a fórum:)
Törölt felhasználó 2008. 01. 08. 11:24
Előzmény: #17275  Törölt felhasználó
vagy mégse...
Törölt felhasználó 2008. 01. 08. 09:48
Előzmény: #17274  Törölt felhasználó
Üdv mindenki!

egy kicsit vettem, sztem most elég túladott, saját számításaim szeint RSI 30 alatt, ezért úgy gondolom némi korrekció ráfér.
Törölt felhasználó 2008. 01. 08. 09:27
Előzmény: #17273  Törölt felhasználó
620829
csak nem te vetted ki 1800.on a 33xx db-ot?
Törölt felhasználó 2008. 01. 08. 07:15
Előzmény: #17272  mocskos_spekulans
Kedves Mindenkli !

Átolvastam a sok beírást.
Mocskos -spekuláns irása is meggyőzött arról--és tényleg így is van--én nem nagyon tudok szakmailag hozzászólni a rábához sem, a fundát és a fejlődést megnézve döntöttem mellett.
ENNYI!

Továbbra is olvasni foglak benneteket , de nem fogok beírni , mert az a sok negativ vélemény szvsz amit beírtok , értelmetlen és felesleges....a legrossabb éves ár is---a concorde 1900ft---ezen érték felett van......igazán nincs miről beszélni........az én beker áram pont ez a szint...tehát izguljon akinek szüksége van rá......

Úgy gondolom , hogy ez a gondolat a legjobb lezárás részemről!!!

Sok pénzt mindenkinek!!!
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2008. 01. 08. 00:50
Előzmény: #17269  Törölt felhasználó
mi vagy te hitterito? 600Ft-nal mar nem sok fogad maradna a nagy szoritasban... majd egy napon beluli -20% az kene a sok remeny halnak
TrendMan 2008. 01. 08. 00:43
Előzmény: #17270  Törölt felhasználó
A következő gyj. biztos vagyok benne, hogy kiemelkedö lesz - az árfolyamot meg annyira legyalázták, hogy komoly emelkedésnek kell jönnie.
Ez lehet január vége v. február közepe, de nem késöbb.
Én most nem poziból beszélek, de fáj a fejem, hogy honnan hozzak át ide lóvét.
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 23:56
Előzmény: #17269  Törölt felhasználó
mondjuk 1 nagyobb esés hozhatna vevőt mer kezd túladottá válni a részvény, de nemzetközi irány keresés azér befolyásolja befektetőket, sosem jó a bizonytalanság, a sok világvége elemzés mellett egész sok nyugodt elemzés is van, usa recesszió elkerülhető, bush adminisztráció hamarabb tolja el bajt mint hogy uccsó évét tovább csúfítsa, elég az a fránya Irak
reméljük igazad lesz és márciusban erősebb dollárral már 2k fölött leszünk!
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 22:55
Előzmény: #17267  martin36
Gyerekek nyugalom!

Erre a papirra kiirhatnank hogy csak 18 even felulieknek!
Mindenki irja ki magabol a negativ gondolatait,aztan nezze at megegyszer a ceget a legaprob reszletekig,es ha talal fenyegeto veszelyeket kerem jelezze,mert mindig hasznos az olyan informacio ami jozan elemzesen alapszik,nem pedig elvakult erzelmeken!

Fogadok hogy semmit nem fog talalni,es akkor jon a nagy kerdes,miert nem indul felfele,miert ilyen verszegeny mostansag/
Holgyeim es uraim mindenki vegye elo a fantaziajat hogy mi is tortenik ebben a pillanatban a papirral!

De nehogy tevesen a nemzetkozi helyzet fokozodasaval kezdjetek!

Soha nem fogom hagyni magam elteriteni a helyes utrol,ehez a mufalyhoz higgadt jozan paraszti esszel kell hozzaalni,nem heves erzelmekkel.
Aki nem birja a latvanyt most ne nezze majd jojjon vissza marcius kornyeken,akkor mar szebb lesz!

Bizzatok a megerzeseitekben es ne doljetek be a trukkoknek,ti azert vettetek ilyen papirt mert nem vagytok hulye gyerekek,szoritsatok ossze a fogatokat a felesleges energiat meg adjatok le a gym-ben,vagy ahol tudjatok ki-ki belatasa szerint.

Egysegben az ero hajra gyerekek!
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 22:47
Előzmény: #17262  Törölt felhasználó
620829
Eredeti gondolat a topikgazdát elküldeni a topikjából, mert szerinted offol :)
martin36
martin36 2008. 01. 07. 22:25
Előzmény: #17266  Törölt felhasználó
Az is igaz.Nekem is hozott,nem annyit,de szintén nem keveset.De ettől függetlenül változatlanul az eltelt hónapokról beszélek és beszéltem ezelőtt is,nem éves időtávról
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 22:08
Előzmény: #17265  martin36
Egy év alatt nekem 3x annyit hozott mint a bankbetét, ez is tény. Időtáv kérdése az egész.
martin36
martin36 2008. 01. 07. 21:28
Előzmény: #17264  Törölt felhasználó
A ha meg volna nem tözsdei kategória.Viszont az meg kemény tény,h fél éve a leghullább papír.ha bankbetétben van a pénz ezen idő alatt,az is többet hozott VOLNA.Itt mindössze ennyiről van szó,illetve arról,h ennek tükrében én nem tudok örülni az eltelt idöbeli teljesítményének.Fogok örülni,HA tényleg ott lesz,amire várják,várjuk.De egyenlöre annyi a tény,ami az eltelt hónapokban történt.Lehet ezen vitázni,lehet offolásra buzdítani,a tény ettől tény marad.
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 19:29
Előzmény: #17263  -bubu-
BUBU !

TUDOM_ÉS IGAZAD VAN!!!

De úgy kikivánkozott belőlem!!!
-bubu-
-bubu- 2008. 01. 07. 19:26
Előzmény: #17262  Törölt felhasználó
Megint írsz olyanokat ami csak a " lári-fári" kategóriába tartozik ...................szerintem.

Légy racionális
Törölt felhasználó 2008. 01. 07. 19:23
Előzmény: #17261  On-Line
Én nem Trendman akarom védeni , de ha van részvénye valakinek akkor legyen optimista, ha meg nincs , menni kell abba a topicba offolni , amilyen részvénye van!!!

Most jön a türelem időszaka, persze és már régóta tart.....a richter pihent 1 évet és most felment az egykori csúcsihoz(párszor volt 39000-en) 5%-ot és ki van kiáltva az év részvényének....az égisz is bejárta a hadak útját és még lehetne sorolni a nagypapírokat.sokan ott is magasról be vannak szorulva vagy nagy vagy kicsibukóban , de eladták............ennyi!!!

Ha 2 év alatt lesz 3600 mondjuk , az akkor is a mostani árhoz képest 100%azaz 2x50 százalék...évente 50%.

Melyik magyar bluechip tud ilyet???,
Persze ehhez várni kell és türelmesnek lenni.....a most meglévő szerződések már két évre előre mutatják a rába fejlődését és a suzuki további majd 50%-os kapacitás növelése még ezután csapódik le stb......persze....az amerikai bankok nagytöbbsége megfelezte az árát , és nem izgulnak, jön az arab tőke és pár hónap múlva ismét felfelé......és ez a lényeg........nagyon kell annak tudnia , hogy valaki le tudja kereskedni az 1-2 ugráló százalékot..........szerintem:ha van részvény ,akkor csak optimnistán ha nincs keresni egy másik topicot és ott tessék OFFOLNI!!!!

Remélem , hogy nem voltam nagyon bántó!!!
On-Line 2008. 01. 07. 18:41
Előzmény: #17260  Törölt felhasználó
szerintem a Tvnetwork előbb lesz 2000, mint a Rába

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek