Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Mindkét ETF(CAF,ASHR)a sanghaji tőzsde tegnapi és mai szárnyalása után szépen emelkednek New Yorkban
ASHR 36,06 usd +6,50 % Q3 adat 3000 db
CAF 29,48 usd +5,10 % Q3 13037 db
Igen, amióta a Bretton Woods-i rendszer leomlott, nagyon szoros kapcsolatban vannak egymással a világ különböző piacai. Szerintem az a leghatékonyabb befektetés, ha az embernek van egy globális modellje arról, hogy nagyjából merre tartanak a főbb gazdasági folyamatok, de azt is modellezni kell, hogy erre miként fognak reagálni a gazdaság-politikusok, és végül arról is kell gondolni valamit, hogy mindennek milyen piaci leképeződései lesznek. Az elmúlt 10-15 évben eszerint próbálok befektetni, és, mint minden más szakmában, ebben az egyre nagyobb tapasztalatom is segít."link
"idén is hozta jó formáját az inkább hedge fund-ként, azaz abszolút hozamú alapként üzemelő társaság, a Plotinus: 2600-ról 3800 forintra szputnyikolt, ami közel 50 százalékos nyereség egy év alatt."link
Kérdés, hogy mekkora pozíciót vett fel a Plotinusban erre. q3-as jelentésben még nem volt annyira sok pénz kínai részvényben, etf-ben. A magyar részvények, kötvények azóta inkább estek. Nem soká éves jelentés, akkor majd okosabbak leszünk.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)