Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Igen, elment a 300k. Mindegyik korábbi nagytulaj és vezetó adott el, de mindegyikük benne is maradt a cégben egy nem elhanyagolható mennyiséggel. Nem tudom, vajon van-e még pénz visszavásárlásra vagy akkor ezzel a csőkkentett cégmérettel megy tovább a plotinus. Gondolom a 6000-es árral a cég (maradók) sem járt rosszul.
Elképzelhető, de bennfentes személyek tranzakcióiról mindig van közzététel. Szerintem az alábbi két tranzakcióval jelezték elég transzparensen, hogy mennyire értékelik a részvényt. Március 30-án Szabó Sándor elnök 6500,-ért vett minimális mennyiséget, https://www.bet.hu/newkibdata/125060775/2018_03_30.pdf Május 17-én, kuponvágás előtt két héttel 6800,-ért már eladott a társaság saját konszolidációs körbe tartozó leány által tartott részvényből https://www.bet.hu/newkibdata/125837361/2018_05_17.pdf Tehát a finom üzenet ez volt: 6500,-ért venni kell; 6800,-ért eladni. Kb. ezzel összhangban volt a bruttó 708,- Ft korrigált, egyszeri osztalék utáni 6000,-es ajánlat. Három nap alatt vissza is vették a cég részvényeinek ~60%-át, ha jól számolom.
Törölt felhasználó2018. 06. 13. 10:33
itt a vége a 6000 lévö eladotol sose veszik meg már
Csak hogy meglegyen a vége is a történetnek: ma 223 ezer db részvény (~45%) ment el, 77 ezer saját részvény még vételen van 6000 forinton. Pár nagy (részben) kiszállt, valószínűleg a napokban majd jön a bejelentés, ki(k) volt(ak) az(ok). Sok kicsi már nem lehet benn, alig volt 1000 db alatti kötés.
Lehet, valamelyik bennfentes rakott be korábban mindig 6800-ra 1000-es nagyságrendű tételeket eladásra. Néztem, ahogy megürült a 6800-as szint az elmúlt hetekben, mindig bekerült egy komolyabb tétel. Lehet, hogy nem akarták elengedni az árfolyamot, mert akkor a 6000-es részvény visszavásárlási ajánlat nagyon nem lett volna vonzó. Így meg kb OK-nak tűnik (legalábbis, aki 6700 alattról vásárolt).Ma már 6000 alá is benézett az árfolyam, na nem túl mélyen: 5950-re.
A korrigált (egyszeri) osztalék összege: ~ 708,- Ft részvényenként. https://www.bet.hu/newkibdata/125983455/2018_05_24_osztalek.pdf A 6.000,- forintos ajánlattal így 6.708,- Ft a "likvidációs értéke" jelenleg. Valszeg kiszállok, de 6.300,--ról álmodtam... :-)
Szerintem is. A forgalomból hamar kiderül, ha csak néhány tízmillió ft forgalom lesz, akkor a nagyok nem adják oda, akkor ez lehet egy újabb felvonása az 1,5 évvel ezelőtti "kivonulásnak". Ha nem szállnak ki akkor annak két oka van, később majd megtehetik, jobb körülmények között, vagy benne maradnak, akár a kivezetést követően is. Viszont, ha a nagyok kiszállnak most, akkor pikk-pakk meglesz a 300k eladó. Meglátjuk.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)